Pariisin harmaa kevät

Euroopan reissun loppuun olimme varanneet neljä päivää Pariisissa. Meikäläisellä oli nimittäin niinkin suuri aukko reissukartassa, että en Pariisista ole itseäni ennen löytänyt, ja sitä paitsi… Paris is always a good idea.

Louvre, Pariisi

Uskolliset lukijat kenties muistavat, että lähdin fiksuna tyttönä ja kokeneena reissaajana matkaan täyteen ahdetun hirviömatkalaukun kanssa. Italiassa tein sitten hätäisen ratkaisun ja jätin paketin täynnä lämpimiä vaatteita Rohanin siskon lähetettäväksi kotiin. (Sisko parka. Italialaisessa postitoimistossa on varmaan lystiä.)

Ei tullut mieleen, että Pariisissa saattaisi olla kylmä, nythän oli jo melkein kesäkuu!

Eiffel-torni, Pariisi

Pariisin katuja

Aahh, Pariisin kevät! Harmaata, vain muutama lämpöaste, ja vettä tuli niskaan lähes taukoamatta. Hameessa hyppiminen kostautui, ja pari viimeistä päivää olimme kipeinä. Kylmässä viimassa vesisateessa ei napannut kauaa kurassa loiskia, ja seurauksena paljon jäi näkemättä.

Mutta se ei haittaa, koska tästä kaikesta huolimatta ihastuin Pariisiin, ja tänne on päästävä takaisin!

Pariisi

Ihastuin erityisesti Pariisin boheemiin puoleen. Omalaatuisia, putiikkeja, uniikkeja kahviloita, viinibaareja, eriskummallisia kirjakauppoja, kirppiksiä, viinibaareja…

Airbnb ei pettänyt tällä kertaa, ja bunkkasimme ihanassa pariisilaisessa kämpässä latinalaisessa korttelissa. Parvekkeella oli mukava mussuttaa croissantia ja maistella viiniä. Silloin kun ei satanut vettä.

Parveke Pariisissa

Aamiainen parvekkeella Pariisissa

Vaikka meidän Pariisin kohokohdat löytyvät jostain muualta, näin ensimmäisellä kerralla pakolliset turistiloukut oli tietysti katsastettava. Ei sillä, että Eiffel-tornin edessä pussailussa olisi mitään vikaa. Sattumalta näimme yhtenä iltana etäisyydeltä tornin jokailtaisen valoshown, ja se oli kyllä huikea!

Seine, Pariisi

Kaikkien turistiloukkujen luona identtisiä Eiffel-torni -avaimenperiä kaupustelevat maahanmuuttajat olivat kyllä huvittava näky. Kenellekään ei ole sitten tullut mieleen myydä mitään muuta…

Eiffel-torni, Pariisi

Champs Elyseellä vastaan tuli tyylikkäitä ranskalaismadameja puudelit käsilaukussa. Kylmissämme poikkesimme johonkin kadun luksusputiikeista. Ja löysin elämäni kengät! Harmi vaan, että hintaa oli lähemmäs 3000 euroa, eikä sattunut olemaan pikkurahaa taskussa.

Louvre, Pariisi

Louvre, Pariisi

Louvreen menimme seitsemän jälkeen illalla muutaman tequilan jälkeen. Ei tarvinnut jonottaa sekuntiakaan, ja Mona Lisakin näytti paljon viehättävämmältä kuin selvinpäin. Toisaalta seuraavaksi päiväksi suunniteltu Notre Damen kiipeäminen jäi välistä… Louvressa oli mukava kierrellä, kun jengiä ei ollut juuri yhtään. Ja ketä kiinnostaa Mona Lisa tai Venus, kun täällä on myös mm. muumioituja eläimiä ja niiden päitä!

Venus, Louvre

Venus, Louvre

Olisi ollut mahtavaa vierailla jossakin Pariisin huippuravintoloista, mutta kukkaro alkoi ammottaa tyhjyyttään siinä määrin, että päädyimme kokkaamaan pääasiassa omat safkamme. Ensi kertaa varten suosituksia otetaan vastaan! Maistoimme kuitenkin muutamia ranskalaisia erikoisuuksia kuten mm. sipulikeittoa, crepejä, etanoita, tartarpihviä ja créme bruléetä. Etanat olivat muuten herkkua!

etanoita Pariisissa

Pariisilaisten tylyä mainetta yritettiin jokin aika sitten korjata jakamalla asiakaspalvelualoilla työskenteleville lehtisiä, joissa annettiin vinkkejä turistien kohteluun. Nuorempana minkkinä olen lomaillut eteläisessä Ranskassa, ja muistelen, että silloin saimme osamme tästä ranskalaisten kuuluisasta ylpeydestä. Olen kielinaisia, mutta ranska ei millään jostain syystä taivu suussani. Vinkit ovat ilmeisesti menneet perille, koska tällä kertaa englannilla pärjäsi ihan hyvin.

Notre Dame, Pariisi

Pariisissa alkoi kahden ja puolen kuukauden reissaaminen taas tuntumaan. Kipeänä yli 30 tunnin reissu takaisin Melbourneen oli tuskainen, eikä asiaa auttanut, että Finnairin viihdesysteemi oli paskana. Tuosta hyvästä olisi melkein pitänyt jo saada jotain korvauksia… Siinä sitä tuijotettiin edessä olevaa selkänojaa yksitoista tuntia.

Pariisi

Reissun jälkeen olimme uuvuksissa ja kipeinä pitkälle toista viikkoa. Päätimme, että nyt saa pitkät reissut jäädä vähäksi aikaa, eikä pelkästään tyhjän pankkitilin, kuihtuneiden lihasten ja tilalle kasvaneen viinitynnyrin takia. Mutta lyhyt lomahan tekee aina vain hyvää, joten lennot Fijille varattu lokakuun loppuun!

Minkälaisia kokemuksia teillä on Pariisista? Parhaat matkavinkit Pariisiin?