Australiaan

Ihanteellisen ilmaston ja eksoottisen luonnon Australia on monille unelmien matkakohde. Eikä ihme, sillä monipuolinen maa tarjoaa aurinkoa, henkeäsalpaavia maisemia, loputtomia rantoja, ainutlaatuista luontoa, ihmeellisiä eläimiä, herkullista ruokaa, kymmeniä viinialueita, ja lukemattomia aktiviteetteja.

Siintääkö haaveissasi Australia? Blogistani löydät niin matkavinkkejä Australiaan, kokemuksia ja matkakertomuksia ympäri maata, kuin myös ulkosuomalaisen avautumisia elämästä Australiassa. Aiheesta olen myös kirjoittanut e-kirjan Selviytymisopas Australiaan, jossa sukelletaan vielä syvemmälle australialaiseen elämäntyyliin ja sielunmaisemaan sekä jaetaan käytännön vinkkejä Australiaan suuntaavalle.

Selviytymisopas Australiaan

Minne mennä Australiassa? Australia on valtava maa, ja nähtävää riittää kokonaiseksi eliniäksi. Alueiden ja kaupunkien erityispiirteistä löydät lisää e-kirjassani, mutta myös blogistani löydät kokemuksia ympäri Australiaa.

Olen itse asunut vuosikaudet boheemissa, eläväisessä Melbournessa ja siinä ajassa minusta on kehkeytynyt intohimoinen melbournelainen. Victorian osavaltiolla on paljon tarjottavaa niin upean rannikon, vuoriston ja kansallispuistojen puolesta. Älä missaa ainakaan Great Ocean Roadin rannikkoreittiä ja muita suosikkikohteitani Melbournen lähistöllä.

Toinen ikisuosikki on ikonisen oopperatalon Sydney. Myös New South Walesista löytyy upeata rannikkoa sekä kansallispuistoja vuoristoineen, mukaanlukien Australian korkein vuori. Nämä Australian Alpit ovat kesällä suosittu pyöräilykohde, ja talvella täällä pääsee myös laskettelemaan.

Minne mennä Australiassa

Länsi-Australia on Australian suurin osavaltio ja venyy etelästä pohjoiseen saakka. Perth ja länsirannikko on jäänyt suosiossa itärannikon varjoon, mutta se ei tarkoita, etteikö sillä olisi vähintään yhtä paljon tarjottavaa. Delfiinien, upeiden auringonlaskujen ja ihmeellisen erämaan Länsi-Australia on suosikkipaikkojani Australiassa. Länsi-Australian kohokohdista voit lukea täältä.

Minne mennä Australiassa

Palmurannoista haaveilevien kannattaa suunnata Queenslandin osavaltioon, rennon elämäntyylin Brisbaneen, ikuisen auringon Sunshine Coastille, Gold Coastille tai trooppiseen, sademetsän ympäröimään Cairnsiin. Cairns on myös se suosituin portti ikoniselle Isolle Valliriutalle. Queenslandissä ei myöskään kannata missata maailman suurinta hiekkasaarta Fraser Islandia ja purjehdusreissua henkeäsalpaavan kauniissa Whitsundaysin saaristossa.

Mihin mennä Australiassa

Etelä-Australiasta löytyy niin rantaa, viiniviljelmiä kuin erämaatakin. Sen pääkaupunkia Adelaidea kuvaillaan usein kuin pienemmäksi ja rauhallisemmaksi Melbourneksi.

Australian matkaajien ei myöskään kannata unohtaa pientä syrjäistä, hiukan viileämmän ilmaston Tasmaniaa, josta löytyvät yhdet Australian jylhimmistä ja vehreimmistä maisemista. Merivesi voi olla viileää, mutta Tasmaniastakin löytyy upeita rantoja, sekä myös viiniä ja muita herkkuja.

Australian Pohjoisterritorio on punaisen erämaan, krokotiilien ja aboriginaalien maata. Aloita tutustuminen vaikka unohtumattomien auringonlaskujen Darwinista. Australian Pohjoisterritorio on myös oiva paikka kokea Australian Outback, mukaanlukien Australian punaisen keskustan Uluru eli Ayers Rock ja Outback-kylä Alice Springs. Pohjoisen territorion suosituimmista nähtävyyksistä voit lukea täältä.

Australia kokemuksia

Paras tapa nähdä Australiaa on ehdottomasti matkailuautolla. Tee itsellesi palvelus ja lähde road tripille. Todellinen Australia löytyy suurkaupunkien ulkopuolelta, sitä paitsi road tripin tuomaa vapaudentunnetta ei voita mikään! Sopivia menopeleja kyllä löytyy aina vauvasta vaariin. Lue matkavinkkini road tripille Australiaan!

Sukella myös seikkailujen tunnelmaan itärannikon road tripillä, road tripillä Australian ympäri , road tripillä Melbournesta Sydneyyn ja eteläisessä Queenslandissä.

Toisaalta jos et halua hypätä auton rattiin, Australiaa voi nähdä muutenkin. Kaupungeista järjestetään paljon retkiä ympäristöön. Yksi vaihtoehto on myös reppureissaajien suosikki hop on-hop off-bussi. Juna on harvinaisempi vaihtoehto, mutta mahdollista sekin.

Australian seikkailulla todennäköisesti tulee törmäämään niin Australian söpöimpiin kuin tappavimpiinkin otuksiin. Tutustu niihin täällä, ettei tule yllätyksiä!

Australia kokemuksia

Ennen kaikkea, pidä varasi, sillä Australia on maa, joka vie helposti sydämen. Siitä minulla on läheistä kokemusta.

Kysymyksiä, risuja tai ainakin ruusuja sekä toivepostauksia otetaan mielellään vastaan. Kurkkaathan myös Selviytymisopas Australiaan -kirjan, kenties vastaus päätäsi vaivaavaan kysymykseen löytyy sieltä!

Lukuiloa!