Australiaan

Australiaan2018-09-29T23:17:44+00:00

Selviytymisopas Australiaan

Siintääkö haaveissasi Australia? Ihanteellisen ilmaston ja eksoottisen luonnon Australia on monille unelmien matkakohde. Eikä ihme, sillä monipuolinen maa tarjoaa aurinkoa, henkeäsalpaavia maisemia, loputtomia rantoja, ainutlaatuista luontoa, ihmeellisiä eläimiä, herkullista ruokaa, kymmeniä viinialueita, ja lukemattomia aktiviteetteja.

Blogistani löydät niin matkavinkkejä Australiaan, kokemuksia ja matkakertomuksia ympäri maata sekä myös ulkosuomalaisen avautumisia elämästä Australiassa.

Aiheesta olen myös kirjoittanut e-kirjan Selviytymisopas Australiaan, jossa sukelletaan vielä syvemmälle australialaiseen elämäntyyliin ja sielunmaisemaan sekä jaetaan käytännön vinkkejä Australiaan suuntaavalle.

Minne mennä Australiassa?

Australia on valtava maa. Nähtävää riittää kokonaiseksi eliniäksi. Alueiden ja kaupunkien erityispiirteistä löydät lisää e-kirjasta, mutta myös blogista löydät kokemuksia joka puolelta Australiaa. Vinkkejä voit saada esimerkiksi näistä postauksista Australian parhaista paikoista. Tässä vielä lyhyesti eri alueista:

Boheemi hipstereiden Melbourne

Olen itse asunut vuosikaudet boheemissa, eläväisessä Melbournessa ja siinä ajassa minusta on kehkeytynyt intohimoinen melbournelainen. Victorian osavaltiolla on paljon tarjottavaa niin upean rannikon, vuoriston ja kansallispuistojen puolesta. Älä missaa ainakaan Great Ocean Roadin rannikkoreittiä.

Kattavan kaupunkioppaan Melbourneen ja sen parhaimpiin nähtävyyksiin löydät täältä.

Minne mennä Australiassa

Tyylikäs Sydney

Toinen ikisuosikki on Australian suurin kaupunki, ikonisen oopperatalon Sydney. Myös New South Walesista löytyy upeata rannikkoa, viinitiloja sekä kansallispuistoja vuoristoineen, mukaanlukien Australian korkein vuori. Nämä Australian Alpit ovat kesällä suosittu pyöräilykohde, ja talvella täällä pääsee myös laskettelemaan.

Kaikki postaukset Sydneystä ja New South Walesista löydät täältä. 

Minne mennä Australiassa

Upeiden auringonlaskujen ja ihmeellisen erämaan Länsi-Australia

Länsi-Australia on Australian suurin osavaltio ja venyy etelästä pohjoiseen saakka. Perth ja länsirannikko on jäänyt suosiossa itärannikon varjoon, mutta se ei tarkoita, etteikö sillä olisi vähintään yhtä paljon tarjottavaa. Delfiinien, upeiden auringonlaskujen ja ihmeellisen erämaan Länsi-Australia on suosikkipaikkojani Australiassa.

Länsi-Australian kohokohdista voit lukea täältä.

Kaikki postaukset Länsi-Australiasta löydät täältä. 

Mihin mennä Australiassa

Palmurantojen Queensland

Palmurannoista tai ikuisesta kesästä haaveilevien kannattaa suunnata Queenslandin osavaltioon, rennon elämäntyylin Brisbaneen, nimensä mukaisesti aurinkoiselle Sunshine Coastille, kultaisena hehkuvien vartaloiden Gold Coastille tai trooppiseen, sademetsän ympäröimään Cairnsiin. Cairns toimii myös suosituimpana porttina ikoniselle Isolle Valliriutalle eli maailman suurimmalle koralliriutalle.

Queenslandissä ei myöskään kannata missata maailman suurinta hiekkasaarta Fraser Islandia ja purjehdusreissua henkeäsalpaavan kauniissa Whitsundaysin saaristossa.

Näistä ja muista Queenslandin parhaista paikoista löydät postauksia täältä. 

Viinialueiden ja rennon elämäntyylin Etelä-Australia

Etelä-Australiasta löytyy niin rantaa, viiniviljelmiä kuin erämaatakin. Sen pääkaupunkia Adelaidea kuvaillaan usein kuin pienemmäksi ja rauhallisemmaksi Melbourneksi.

Kaikki postaukset Etelä-Australiasta löydät täältä. 

Upean luonnon Tasmania

Australian matkaajien ei myöskään kannata unohtaa pientä syrjäistä, hiukan viileämmän ilmaston Tasmaniaa, josta löytyvät yhdet Australian jylhimmistä ja vehreimmistä maisemista. Merivesi voi olla viileää, mutta Tasmaniastakin löytyy upeita rantoja, sekä myös viiniä ja muita herkkuja.

Australia kokemuksia

Erämaan, krokotiilien ja aboriginaalien Pohjoisterritorio

Aloita tutustuminen Australian Pohjoisterritorioon eli Northern Territoryyn vaikka unohtumattomien auringonlaskujen Darwinista. Pohjoisterritorio on myös oiva paikka kokea Australian Outback, mukaanlukien Australian punaisen keskustan Uluru eli Ayers Rock ja Outback-kylä Alice Springs.

Ulurusta ja muista Pohjoisen territorion suosituimmista nähtävyyksistä voit lukea täältä.

Kaikki postaukset Pohjoisesta territoriosta löydät täältä.

Paras tapa nähdä Australiaa on matkailuautolla

Tee itsellesi palvelus ja lähde Australiassa road tripille. Todellinen Australia löytyy suurkaupunkien ulkopuolelta, sitä paitsi road tripin tuomaa vapaudentunnetta ei voita mikään! Sopivia menopeleja kyllä löytyy aina vauvasta vaariin. Lue matkavinkkini road tripille Australiaan!

Sukella myös seikkailujen tunnelmaan itärannikon road tripillä, road tripillä Australian ympäri , road tripillä Melbournesta Sydneyyn ja eteläisessä Queenslandissä.

Toisaalta jos et halua hypätä auton rattiin, se ei estä tutustumasta Australiaan. Kaupungeista järjestetään paljon retkiä ympäristöön. Yksi vaihtoehto on myös reppureissaajien suosikki hop on-hop off-bussi. Juna on harvinaisempi ja tyyriimpi vaihtoehto, mutta maan halki kulkee eeppisiä junamatkoja.

Australia kokemuksia

Australian luonto on ainutlaatuinen

Australian seikkailulla kannattaa poistua kaupungeista ja tutustua lähemmin sen ainutlaatuiseen luontoon. Valtavaan maahan mahtuu ilmastoa ja kasvillisuutta laidasta laitaan aina Outbackin erämaista vehreisiin sademetsiin ja vesiputouksiin. Eikä kannata unohtaa Australian omituisia otuksia! Ne tappavat eivät suinkaan rajoitu käärmeisiin tai haihin, ja toisaalta niitä lutuisia löytyy lukemattomia muitakin kuin koalia ja kenguruita. Australiasta löytyy loputtomasti autiota rantaviivaa rantojen rakastajille ja toisaalta patikointireittejä aktiivilomailijoille. Älä unohda kurkistaa pinnan alle!

Mitkä ovatkaan Australian tappavimmat eläimet, ja miten niiltä tulee suojautua?

Mistä löydät parhaimmat paikat tutustua Australian omituisiin otuksiin niiden luonnollisessa elinympäristössä?

Entä mistä löytyvät Australian parhaimmat rannat, eeppisimmät maisemat ja huikeimmat luontokokemukset?

Vastaukset näihin ja paljon lisää löydät Australian luonto -osiosta.

Ennen kaikkea, pidä varasi, sillä Australia on maa, joka vie helposti sydämen, nimimerkillä kokemusta on.

Kysymyksiä, risuja tai ainakin ruusuja sekä toivepostauksia otetaan mielellään vastaan. Kurkkaathan myös Selviytymisopas Australiaan -kirjan, kenties vastaus päätäsi vaivaavaan kysymykseen löytyy sieltä!

Lukuiloa!