Australiaan

Siintääkö haaveissasi Australia? Blogistani löydät niin matkavinkkejä Australian reissuun, kokemuksia ja seikkailuja ympäri maata kuin myös ulkosuomalaisen avautumisia elämästä Australiassa.

Aiheesta olen myös kirjoittanut e-kirjan Selviytymisopas Australiaan, jossa sukelletaan vielä syvemmälle australialaiseen elämäntyyliin ja sielunmaisemaan sekä jaetaan käytännön vinkkejä Australiaan suuntaavalle.

Selviytymisopas Australiaan

Minne mennä Australiassa? Australia on valtava maa, ja nähtävää riittää kokonaiseksi eliniäksi. Alueiden ja kaupunkien erityispiirteistä löydät lisää e-kirjassani, mutta myös blogistani löydät kokemuksia ympäri Australiaa.

Olen itse asunut vuosikaudet boheemissa, eläväisessä Melbournessa ja siinä ajassa minusta on kehkeytynyt intohimoinen melbournelainen. Victorian osavaltiolla on paljon tarjottavaa niin upean rannikon, vuoriston ja kansallispuistojen puolesta. Älä missaa ainakaan Great Ocean Roadin rannikkoreittiä!

Toinen ikisuosikki on ikonisen oopperatalon Sydney. Myös New South Walesista löytyy upeata rannikkoa sekä kansallispuistoja vuoristoineen, mukaanlukien Australian korkein vuori.

Minne mennä Australiassa

Länsi-Australia on Australian suurin osavaltio ja venyy etelästä pohjoiseen saakka. Perth ja länsirannikko on jäänyt suosiossa itärannikon varjoon, mutta se ei tarkoita, etteikö sillä olisi vähintään yhtä paljon tarjottavaa. Delfiinien, upeiden auringonlaskujen ja erämaiden Länsi-Australia on suosikkipaikkojani Australiassa.

Minne mennä Australiassa

Palmurannoista haaveilevien kannattaa suunnata Queenslandin osavaltioon, rennon elämäntyylin Brisbaneen, ikuisen auringon Sunshine Coastille, Gold Coastille tai trooppiseen Cairnsiin.

Mihin mennä Australiassa

Etelä-Australiasta löytyy niin rantaa, viiniviljelmiä kuin erämaatakin, ja sen pääkaupunki Adelaide on kuin pienikokoisempi ja rauhallisempi Melbourne.

Australian matkaajien ei myöskään kannata unohtaa pientä syrjäistä Tasmaniaa, josta löytyvät yhdet Australian upeimmista maisemista.

Australian Pohjoisterritorio on punaisen erämaan, krokotiilien ja aboriginaalien maata. Aloita tutustuminen vaikka unohtumattomien auringonlaskujen Darwinista. Australian Pohjoisterritorio on myös oiva paikka kokea Australian Outback, mukaanlukien Australian punaisen keskustan Uluru eli Ayers Rock.

Australia kokemuksia

Paras tapa nähdä Australiaa on ehdottomasti matkailuautolla.

Tee itsellesi palvelus ja lähde road tripille. Todellinen Australia löytyy suurkaupunkien ulkopuolelta, sitä paitsi road tripin tuomaa vapaudentunnetta ei voita mikään! Sopivia menopeleja kyllä löytyy aina vauvasta vaariin. Lue matkavinkkini road tripille Australiaan!

Sukella myös seikkailujen tunnelmaan itärannikon road tripillä, road tripillä Australian ympäri , road tripillä Melbournesta Sydneyyn ja eteläisessä Queenslandissä.

Australian seikkailulla todennäköisesti tulee törmäämään niin Australian söpöimpiin kuin tappavimpiinkin otuksiin. Tutustu niihin täällä, ettei tule yllätyksiä!

Australia kokemuksia

Kysymyksiä, risuja tai ainakin ruusuja sekä toivepostauksia otetaan mielellään vastaan. Sitä ennen kurkkaathan myös Selviytymisopas Australiaan -kirjan, kenties vastaus päätäsi vaivaavaan kysymykseen löytyy sieltä!

Lukuiloa!