Australian road trip matkailuautolla

Australian täytyy olla yksi maailman parhaista paikoista road trippailuun. Ei ole parempaa tapaa kokea Australian valtavan mantereen upeita maisemia kuin autolla ympäri kruisaillen.

Me olemme kiertäneet Australiaa ympäri ämpäri ristiin rastiin. Ajoimme halki Australian itärannikon ja maan punaisen keskustan muutama vuosi sitten, ja sen jälkeen 25 000 kilometriä koko Australian ympäri, lyhyempiä road trippejä unohtamatta. Nämä road tripit ovat olleet kaikkien reissujen kuninkaita!

Nyt on korkea aika jakaa valitut vinkit road tripille Australiaan.

Australian road trip matkailuautolla

Älä ahnehdi.

Australian valtavasta koosta ei oikein saa käsitystä edes karttaa katsomalla. Jos aikasi on rajallinen, valitse pieni alue ja keskity siihen sen sijaan, että tuli perseen alla kiiruhdat ympäri mantereen.

Matka on tärkeämpi kuin määränpää, mitä tulee Australian road trippeihin. Isot kaupungit eivät ole Australian road trippien kohokohtia ja moottoritietä huristellessa missaat parhaat palat.

Varaa aikaa myös siksi, että tulet takuulla törmäämään upeisiin paikkoihin, joista et tiennyt reissua suunnitellessa. On ikävää joutua ajamaan kiireessä mahtavien paikkojen ohi. Sivuteiltä sattumalta löytyvät helmet ovat usein niitä unohtumattomimpia.

Australian road trip

Australia matkailuautolla

Jotta saat jotain käsitystä aikatauluista…

Kaksi viikkoa saa helposti kulumaan jo Australian mittakaavassa lyhyellä matkalla, kuten Melbournesta Sydneyyn rannikkoa pitkin. Länsi-Australiaan upposi kolme kuukautta, ja kauemminkin olisimme viihtyneet.

Matkaan Sydneystä Cairnsiin käytimme puolitoista kuukautta. Kauemminkin siihen olisi saanut menemään, ja toisaalta kovin paljon tiukemmalla aikataululla en vaivautuisi. Voihan sen toki vetäistä vaikka muutamassa päivässä, mutta ei siinä paljon mitään näe.

Australian ympäri ajamisessa meillä meni vajaa puoli vuotta, ja tämä oli todella ripeä tahti.

14628038_10153883242996408_92976231_n

Australian road trip campervanilla

Sillä, minkä reitin valitset, ei ole juuri väliä.

Upeita paikkoja löytyy joka puolelta. Aja lähellä rannikkoa, ja valitse aina maisemareitti. Poikkea myös sisämaan kansallispuistoihin. Australiassa kansallispuistoja riittää siinä määrin, että niitä voi erehtyä olettamaan toisiaan toistaviksi pusikoiksi. Kansallispuistot ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta näkemisen arvoisia.

Jättimäisenä yllä avautuvan taivaan, ympärillä ammottavan tyhjyyden, punaisen hiekan ja termiittikasojen Outbackikin pitäisi kerran kokea, onhan se Australiaa autenttisimmillaan.

Pysähdy turisti-infoissa poimimassa esitteitä ja juttelemassa työntekijöille. Turisti-infoista olemme saaneet tietää mahtavista paikoista, jotka olisivat muuten jääneet näkemättä. Leirintäalueilla vaihda vinkkejä muiden road trippaajien kanssa.

dsc_6400-copy-1280x843

dsc_6706-1280x857

img_0897-1280x881

Valitse ajankohta tarkkaan.

Joka puolella Australiaa ei vallitse ikuinen kesä. Mutta jos pelaat merkkisi oikein, voit elää kesäkeleissä vaikka koko vuoden. Tähtää siihen, että olet eteläisessä Australiassa loka-maaliskuun välillä, ja pohjoisessa Exmouthin ja Cairnsin välillä huhtikuusta syyskuuhun.

Meidän puolen vuoden reissuumme mahtui vain yhden käden sormin laskettava määrä sadepäiviä. Olimme reissussa viisi kuukautta ennen kuin ensimmäisen kerran palelimme yöllä Queenslandin sisämaassa.

Australian Outbackissä Suomen kesäaikaan lämpötilat voivat öisin tippua jopa alle nollaan. Riippuen siis missä ja milloin reissaat, autossa voi tulla tarvetta niin paksulle peitolle kuin myös ilmastoinnille.

Australian road trip

dsc_3908-1280x850

australia matkailuautolla

Matkailuauto on Australian road tripillä ykkösvaihtoehto.

Autoja löytyy sängyillä varustetuista auton romuista kaikilla mukavuuksilla varustettuihin karavaaneihin.

Jos aiot olla tien päällä yli kolme kuukautta, harkitsisin ostamista, vaikka toki siihen liittyy paljon enemmän vaivaa. Kustannuksia vertaillessa ota huomioon auton ostoon liittyvät muut maksut kuten rekisteröinti- ja vakuutusmaksut. Älä osta autoa ilman roadworthy -sertifikaattia, ja maksa roadside assistancesta, jossa saat apua hajoamisen sattuessa tai vaikka bensan loppuessa.

cimg1347-1280x853

Australian road trip matkailuautolla

Australian ympärimatkalla matkailuautomme oli pakettiautosta tuunattu tee-se-itse-campervan. Taakse Rohan oli rakentanut sängyn ja keittiöntapaisen.

Mukava sänky on tärkein, sillä nukkumista lukuunottamatta kaikki muu hoituu ulkona. Kokkailimme kannettavalla kaasuliedellä tai grillailimme yleisillä grilleillä puistoissa tai rannoilla. Jääkaapista oli iso apu, eikä pelkästään kaljojen kylmänä pitämiseen.

Tällainen simppeli campervan on kätevä ratkaisu. Iso karavaani on hitaampi, hankalampi, kalliimpi eikä sitä saa ajettua kaikkialle.

Kuulostaa ehkä epämiellyttävältä tavalta viettää puoli vuotta, mutta en vaihtaisi sitä mihinkään. Paku oli yllättävän viihtyisä menopeli, ja samanlaisella heitetään seuraavakin pitkä road trip. Haaveissa on olla tien päällä seuraavan kerran jopa pari vuotta.

dsc_6459-1280x857

dsc_0033-1280x815

dsc_3750-1280x857

Campervanissäkään ei saa yöpyä missä tahansa.

Leirintäalueiden ulkopuolella luvattomilla paikoilla nukkumisesta rapsahtaa helposti sakot, tai vähintään aamuyöllä tulee häätö. Me maksoimme leirintäpaikasta noin joka toinen tai kolmas yö. Niistä löytyy useimmiten keittiöt, sähkötolpat ja vessat suihkuineen.

Me olemme heittäneet reissut vanhan liiton tyyliin karttakirja Campsin avulla, johon on merkitty niin ilmaiset kuin maksullisetkin leirintäalueet. Nykyään löytyy mobiilisovelluksia kuten Wikicamp samaan tarkoitukseen.

Älä kuitenkaan sokeasti luota näihin. Etsi joskus oma yöpymispaikkasi. Syrjäisemmillä paikoilla voi silloin tällöin bunkata joutumatta pulaan, jos valitset paikan fiksusti. Me olemme käyttäneet tässä usein Google Mapsin satelliittinäkymää apuna.

dsc_5705-1280x857

Tavallisen pakettiauton etu on myös se, että autossa nukkuminen luvattomilla paikoilla on helpompaa. Kukaan ei välttämättä tule ajatelleeksi, että harmaassa pakettiautossa joku koisii, toisin kuin tyypillisesti kirkkaanvärisinä loistavissa vuokracampereissä.

Ilmaisten, suihkuttomien yöpymispaikkojen metsästämiseen kyllästyy. Budjetoi enemmän öitä leirintäalueilla kuin mitä kuvittelisit ennen reissua.

img_8003-1280x960

Suunnittele, mutta älä liikaa.

Liika suunnittelu tappaa sen, mikä road tripeissä on parasta, eli vapaudentunteen. Pidä suunnitelmat avoimina niin, että mieluisan paikan löytyessä voit jäädä sinne pitemmäksi aikaa. Koululomien aikaan suositut paikat kannattaa kuitenkin varata etukäteen.

Australian road trip vinkit

dsc_3747-1280x857

Australiassa matkailuautolla reissaaminen ei ole halpaa.

Toisaalta halvemmaksi se tuli kuin kotona eläminen, kun ei ollut vuokraa maksettavana.

Campervanit alkavat n. 30 eurosta yöltä. Bensa maksaa keskimäärin alle euron litralta riippuen alueesta, syrjäseuduilla kaksinkertaisesti. Leirintäalueet alkavat noin 12 eurosta, Länsi-Australiassa saa pulittaa jopa 40 euroa yöltä. Iso menoerä ovat myös mahdolliset aktiviteetit ja retket kuten risteilyt.

Australian road trip

Muuta:

 • Pakkaa kevyesti. Campervanissä asuminen on tarpeeksi rasittavaa ilman että roinaa on joka puolella.
 • Älä unohda pakata hyttysverkkoja, jeesusteippiä, lamppuja ja paljon musiikkia.
 • Bunningsista saa halvalla retkituolit ja -pöydän.
 • Kannattaa maksaa hieman enemmän Telstran liittymästä, vaikka kenttiä ei silti aina tule olemaan.
 • Ruokaostoksista selviää edullisimmin isojen kaupunkien toreilla, Colesissa ja Woolworthsissä.
 • Erämaassa ajaessa pakkaa paljon vettä, ja pidä silmällä bensa-asemia, joissa on yleensä kyltti ilmoittamassa etäisyyden seuraavalle asemalle.
 • Vältä ajamasta auringonnousun ja -laskun aikaan kenguruiden ja muiden elikoiden varalta. Lue tämän postauksen lopusta, mitä tehdä kolarin sattuessa.
 • Notskin äärellä istuskelu iltaisin on mukavaa, mutta sitä ennen varmista turisti-infosta, netistä tai mobiilisovelluksen avulla, saako nuotiota alueella polttaa.
 • Paikoittain isoilta teiltä poistuessa kannattaa ottaa selvää mahdollisista tiesuluista ja tien kunnosta, joka voi vaihdella vuodenajasta riippuen.
 • Sanomattakin on toivottavasti selvää, että huolehdi roskat roskiin.

dsc_5817-1280x857

LISÄÄ AUSTRALIAN ROAD TRIP -INSPIRAATIOTA LÖYDÄT TÄÄLTÄ.

Löytyykö teiltä lisävinkkejä?


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2018-11-25T14:01:45+03:00lokakuu 9, 2016|Australia|

50 Comments

 1. Teija / Lähdetään taas lokakuu 9, 2016 2:48 pm - Vastaa

  Olipa hyvä kooste hyviä vinkkejä! Minä olisin juuri se, joka ahnehtisi ihan liikaa näkemistä lyhyelle ajalle. Austraalian koko on ihan käsittämätön. Juuri uusiseelantilainen vieraamme viime viikolla suhteutti välimatkoja siellä päin lentoajoissa ja matkoissa verrattuna Eurooppaan. Ei sitä vain käsitä, kun ei ole siellä käynyt.

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:26 pm - Vastaa

   Se on helppo ja tosi yleinen virhe! Vielä tässäkin vaiheessa, vaikka ollaan Aussilaa kierretty, tulee helposti edelleen aliarvioitua etäisyyksiä ja kuinka paljon niihin pitäisi varata aikaa.

 2. Sateenmuru lokakuu 9, 2016 7:52 pm - Vastaa

  Ah, Australia on yhä haaveeni! Pidän tuosta karusta maisemasta ja jostain syystä Melbourne on kiehtonut pitkään. Katsoin juuri dokumentin Australian eukalyptusmetsistä – kaikki ne eläimet ovat niin suloisia. Kiitos näistä autoiluvinkeistä – jos joskus tälle matkalle lähden, niin yritän olla suunnittelematta liikoja! ; )

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:27 pm - Vastaa

   Itse tykkään myös paljon Outbackistä ja sen tyhjyydestä ja hiljaisuudesta. Toivottavasti saat joskus haaveen toteutettua! 🙂

 3. Venla / Breezes from my Atlas lokakuu 10, 2016 8:42 am - Vastaa

  Oh miten upeaa! Roadtrip Australiassa on haaveissa, mutta tulee varmaan toteutumaan vasta sitten, kun poikaystävälläkin on aikaa lähteä sinne pidemmäksi aikaa. Hyvä huomio tuo, ettei kannata ahnehtia, sillä helposti varsinkin kaukaisempiin paikkoihin matkustaessa tulee fiilis, että nyt pitää nähdä kaikki mahdollinen. Ihan mielettömän kaunista kyllä, en voi kun fiilistellä näitä kuvia 🙂

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:29 pm - Vastaa

   Sepä se, ymmärrän hyvin, että kun kerran näin kauas lähtee niin tekisi mieli nähdä kaikki! Toisaalta lyhyeenkin matkaan mahtuu niin paljon nähtävää.

 4. Elina | Vaihda vapaalle lokakuu 10, 2016 3:39 pm - Vastaa

  Voi vitsit tästä tuli hirveä Australia-kuume! Voin kyllä allekirjoittaa kaiken kirjoittamasi. Me reissattiin omalla reissupakulla puolivuotta. Ajettiin leppoisaan tahtiin noin 20000 kilometriä ja jäi vielä ihan älyttömästi maata näkemättä. Meillä matkaan mahtui myös paljon vastoinkäymisiä, kun meidän ostama auto hajosi ihan totaalisesti ja korjauksen jälkeenkin siinä oli kaikkea pientä kremppaa. Välillä oli järkyttävän kylmä ja joskus tuskaisen kuuma, mutta oli ne ihan mielettömiä aikoja! <3 Tahtoo takaisin!

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:31 pm - Vastaa

   Voi ei, kävipä teillä huono tuuri! Meillä ei onneksi tosiaan tullut kylmä kuin vasta loppuvaiheessa reissua, kuumuudestakin selvittiin ilmastoinnilla. Hyvä että jäi kuitenkin hyvät fiilikset reissusta, on se vaan sen arvoista! <3

 5. Meidän matkassa / Monna lokakuu 10, 2016 7:26 pm - Vastaa

  Australia<3 Toukokuussa odottaa road trip Brisbanesta Cairnsiin, en millään malttaisi odottaa, varsinkaan Whitsunday Islandia! Onneksi jää vielä vaikka mitä näkemättä, niin on sitten taas seuraavaan kertaan taas jotain uutta odotettavaa. Upealta kuulostaa myös tuo teidän pidempi haave olla tien päällä. 🙂

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:32 pm - Vastaa

   Whitsundays on upea <3 Ja Brisbanen ja Cairnsin väliin mahtuu vaikka mitä, mahtava reissu tulossa! 🙂

 6. Pirkko / Meriharakka lokakuu 11, 2016 12:11 pm - Vastaa

  Telttailu tai siihen verrattavissa oleva matkailu ei oikein koskaan ole ollut meidän juttumme, mutta uskon kyllä hyvin tuon, että Australia on iso ja siinä olisi paljon nähtävää, muutakin kuin näkemämme muutaman isomman ja parin pienemmän kaupungin verran.

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:34 pm - Vastaa

   Jep, oman kokemuksen perusteella isot kaupungit ei tosiaan oon niitä Australian parhaimpia puolia, ne on vaan… kaupunkeja. Ja jos hommaa oikean karavaanin, josta löytyy kylpyhuoneet ja kaikki, niin voiko sitä sitten enää telttailuun verratakaan.. 😉

 7. Totta, niin totta – moottoriteitä huristellessa todellakin missaa ne helmet. Ajamme itsekin moottoriteillä vain pakolliset pätkät siirtymien takia, ja metsästämme maisemia pienempiä teitä myöten. Enemmän aikaahan se vaatii, mutta kannattaa!

  Todella hyvä postaus Australian road trippiä suunnittelelevalle!

 8. Tiia/ReiseReise lokakuu 11, 2016 6:52 pm - Vastaa

  Mä en siis koskaan oo ollut roadtripillä (no en omista ajokorttiakaan, että ehkä sen ymmärtää). Mun ykköskohde olisi USA, mutta haluisin kyllä ehdottomasti nähdä Australiaa lisää kuin Sydneyn verran.

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:38 pm - Vastaa

   USAan on meidänkin pakko päästä jossain vaiheessa road trippailemaan, se on korkealla sankolistalla!

 9. Liza in London lokakuu 11, 2016 7:44 pm - Vastaa

  Hyviä vinkkejä! Täällä Briteissä olemme tehneet road trippejä moottoripyörällä, jossa plussana edullisuus, pieni bensankulutus ja koko – kaksipyöräisellä mahtuu mukavasti huristelemaan ruuhkaan juuttuneiden nelipyöräisten ohitse 🙂 Vastaavasti rajoitteitakin löytyy: pakkaamisen on pakko olla erittäin kevyttä, koska takaboksiin mahtuu hyvällä lykyllä kaksi reppua, ja joka yöksi on etsittävä majapaikka – moottoripyörän satulassa ei ihan pysty nukkumaan, haha. Puolen vuoden reissua en siis välttämättä skoballa tai motskarilla tekisi – pitänee hommata kunnon ajokortti, jos (KUN!!) joskus suuntamme Ausseihin päin!

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:40 pm - Vastaa

   Lyhyet matkat moottoripyörällä on ihan jees, mutta pitkiä matkoja en jaksaisi sen kyydissä istua. Toivottavasti lähdette joskus tänne päin! 🙂

 10. Merja / Merjan matkassa lokakuu 11, 2016 9:40 pm - Vastaa

  Hyvä kooste! Australian reissu on haaveena ja etäisesti suunnitelmissa. Mites jos vuokraa henkilöauton, löytyykö teiden varsilta motelleja tms. kuten Jenkeissä? Asuntoauto taitaa olla fiksumpi/edullisempi vaihtoehto. Olis kyllä tosi makeeta ajella tuolla muutama kuukausi.

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:42 pm - Vastaa

   Juu, tottakai! Suosittelisin mieluummin asuntoautoa, mutta jos jostain syystä on niitä vastaan, niin toki motellejakin löytyy melkein kaikkialta. Outbackissä vähemmän, mutta kun etukäteen suunnittelee niin kyllä se onnistuu!

 11. Ansku lokakuu 12, 2016 6:27 am - Vastaa

  Voi terve miten siistiä. Olen vähän kade. Mutta sillain hyvällä tavalla. Sillain, että mäkin tahdon! <3

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:43 pm - Vastaa

   Hehe, hyvällä tavalla voikin olla vähän kade! Ehkä joskus pääset lähtemään? 😉

 12. Miraorvokki/Pöndekengissä lokakuu 13, 2016 10:17 am - Vastaa

  Tiesin heti lauseesta: ” Jos aikasi on rajallinen, valitse pieni alue ja keskity siihen sen sijaan, että tuli perseen alla kiiruhdat ympäri mantereen.” että tää postaus on aivan mahtava! Tämä pitäisi jokaisen sisäistää heti matkan alussa, kohteesta riippumatta. Australia on vahvalla must see-listalla ja näitä vinkkejä hyödynnän varmasti kun aika sinne matkustamiseen tulee 🙂 Aivan loistava postaus ja muistutus ettei pidä ahnehtia liikaa! (Minä olen juuri tällainen) 😀

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:44 pm - Vastaa

   Kiitos Mira, kiva jos näistä oli jotain hyötyä! 🙂

 13. Hanneli / duunireissaaja lokakuu 13, 2016 4:37 pm - Vastaa

  Täysin utopistinen ajatus, että asuisin puoli vuotta pakussa. Onneksi kaikki eivät ole yhtä rajoittuneita, sillä uskon että tuo on erinomainen tapa nähdä maailmaa. Mä vaan en pystyis siihen.

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:45 pm - Vastaa

   Asuntoautoja löytyy ihan joka lähtöön, siis myös semmoisia oikeisiin asuntoihin verrattavia kunnon kylpyhuoneilla ja keittiöillä. Mutta jos silti karavaanielämä ei nappaa, niin ainahan matkan varrella voi yöpyä motelleissa!

 14. Katja / Lähtöselvitetty lokakuu 14, 2016 12:20 pm - Vastaa

  Melkein en uskaltanut alkaa lukemaan tätä, koska Australia on niin ikiaikainen haave. Myös minulle oli räätälöity tuo ensimmäinen ohje: aivan varmasti suunnittelisin lyhyelle ajalle niin järjetöntä matkaohjelmaa, ettei sitä kestäisi kukaan. Onneksi minulla on vielä aikaa lukea näitä ohjeita ja kasvattaa lisää itsehillintää ennen kuin varsinaisesti pääsemme koskaan matkaan.

  Mieltäni lämmitti myös tuo kuva pakun takaosasta. Yritin kuvitella siihen ison perheen tavarat ja ruoat…

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:47 pm - Vastaa

   Hehheh, ison perheen kanssa pienessä pakussa reissaamisessa olisi jo omat haasteensa. Mutta kyllä sellaisiakin tuolla tien päällä näkyi, vaikka yleensä tietenkin perheet olivat valinneet isomman karavaanin. Jep, kasvata itsehillintää matkaa suunnitellessa! 🙂

 15. Martta / Martan Matkassa lokakuu 14, 2016 1:02 pm - Vastaa

  Kuullostaapa mahtavalta, tosin en usko että jaksaisin noin pitkiä aikoja olla reissun päällä ja noin pienessä tilassa. Vinkit ovat varmasti hyviä niille jotka suunnittelevat ja onhan itsellänikin haaveena pienimuotoinen karavaanari-turnee esim. Euroopassa matkailuautolla, mutta isäntä ei ole vielä lämmennyt… Jotenkin sitä ajattelee että se Australia on “pikkuruinen” saari siellä, mutta tuo kartta välimatkoineen aukaisi silmäni. Tyttäreni mainitsi viime viikolla että yksi mahdollinen opiskeluvaihto voisi olla Australiassa ja yritin todella kuullostaa normaalilta luurin toisessa päässä, mutta ajatukset jo laukkasi mahdollisessa vierailussa. 🙂

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:49 pm - Vastaa

   Jos mielii olla pitkään matkalla, niin isompi karavaani voi olla enemmän teidän mieleen, tai sitten voi tehdä lyhyempiä retkiä, tai jopa yöpyä motelleissa. Opiskeluvaihto Australiassa kannattaa, varo vaan ettei tytär jää sille tielle, kokemusta on… 🙂

 16. Heidi/ Thaimaanrannan maalarit lokakuu 14, 2016 3:34 pm - Vastaa

  Mahtava postaus ja vähänkö rupesi tekemään mieli paitsi Australiaan, myös road tripille. En kyllä tiedä jaksaisinko asua autossa noin pitkään, mutta ehkäpä nuo upeat maisemat saisivat unohtamaan sen kokonaan. Loistavia vinkkejä ehdottomasti!

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:50 pm - Vastaa

   Kiitos Heidi! Jep, eihän siellä tien päällä autossa asuta, vaan autossa pelkästään nukutaan! Se asuminen tapahtuu ulkona, ja se on road tripeissä parasta!

 17. Meri / Syö Matkusta Rakasta lokakuu 14, 2016 8:05 pm - Vastaa

  Kattava postaus aussimatkaa suunnitteleville, oikeasti hyvi, konkreettisia vinkkejä. Minä en ole sinne vielä eksynyt, mutta näemmä aikaa ainakin saisi varata, että mitään saisi irti. 😀

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:51 pm - Vastaa

   Kiitos Meri! Tosiaan viikko tai pari on aika lyhyt aika näin kauas lähtemiseen.

 18. Anna | TÄMÄ MATKA lokakuu 14, 2016 8:36 pm - Vastaa

  En usko, että voisin asua puolta vuotta autossa. Olisi se miten tahansa varusteltu. Ensinnäkin pelkäisin, että joku tulee ja ryöstää mut ja toiseksi, olen aivan liian mukavuudenhaluinen siihen.

  Mutta aivan loistava postaus hänelle, joka tuollaiselle reissulle tahtoo!

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:53 pm - Vastaa

   Onneksi täällä voi heittää lyhyempiäkin reissuja, vaikka en usko, että ryöstetyksi tulemisen pelko on aiheellinen… 🙂 Toki mukavuuksia tuli meilläkin loppuvaiheessa hieman ikävä, mutta oli se vaan sen arvoista!

 19. Lotta | Watia.fi lokakuu 15, 2016 6:46 am - Vastaa

  Ajankohtainen postaus, nyt kun WH-ikärajan noustessa kolmeenviiteen sainkin viisi vuotta lisää armonaikaa. Kyllä polttelisi. Hyviä vinkkejä! Elettiin Uudessa-Seelannissa keväällä vain kolme viikkoa campervanissa, mutta se oli ihanaa. Kyllä voisin aivan hyvin tehdä pidemmänkin campervan-reissun ja oma campervan jossain vaiheessa houkuttelisi. Ehkä sellaisen voisi Australiassa ostaa ja kiertää puolesta vuodesta vuoteen. Ensin kuitenkin Uuden-Seelannin WH, mutta sitten mahdollisesti siihen perään Australia! 🙂

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:54 pm - Vastaa

   Toivottavasti innostutte lähtemään myös Aussilaan! Meillä on seuraavaksi haaveissa Uuden-Seelannin ja USAn road tripit.

 20. Minusta ei taitaisi olla asumaan pakussa edes paria päivää 😀 Mutta todella hyvä postaus road trippiä suunnittelevalle, paljon hyviä käytännön vinkkejä!

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:55 pm - Vastaa

   Eihän sen tuollainen meidän alkeellinen pakettiauto tarvitse olla, se voi olla luksuskaravaani kaikilla mukavuuksilla jos tarvitsee! 😉

 21. Tanja / Tanjan matkassa lokakuu 16, 2016 1:15 am - Vastaa

  Kunhan mä saan opinnot alta pois niin sitten on päästävä Ausseihin pidemmäksi aikaa. En edes kehtaa sanoa olleeni siellä ku olen vaan pyörinyt Sydneyn lähellä 😉

  Uskaltaakos roadtripille lähteä yksin vai olisiko nyt syytä alkaa etsimään samanhenkistä ukkoa jostain?

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:56 pm - Vastaa

   Yksin tulee ajamista paljon, mutta jos se ei haittaa, niin tottakai voi! 🙂

 22. Tämä juttu osuu nyt niin oikeaan saumaan. Haaveilen pidemmästä karavaanausreissusta, surffirannoista, luonnosta ja kappas, Australia nosti työviisumin ikää 35 vuoteen. Uusi tilaisuus on annettu ja jos sinne suunnalle pamahtaisin, haluaisin kokea Aussilan juurikin näin. Kiitos jutusta ja fiiliksistä. Nyt pitää hieman sulatella kaikkea tätä, kenties pääsen vielä joskus toteuttamaan juurikin tuollaista matkaa.

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:57 pm - Vastaa

   Veikkaisin, että ihastuisit Australiaan, toivottavasti pääset lähtemään! 🙂

 23. Huikeaa matkailua! Australia on toki kiinnostava maanosa, mutta taitaisi enemmän houkuttaa muunlaiset reissut siellä, tosin en tiiä minkälaiset :-). Saattaa olla kuitenkin, että tän sun blogin siivittämänä olen edes ruvennut ajattelemaan Australiaa mahdollisena matkakohteena :-)!

  • Anna lokakuu 18, 2016 11:58 pm - Vastaa

   Voihan tänne lähteä vaikka minkälaiselle reissulle, pääasia että on aikaa se pari viikkoa ihan vähintään! 🙂

 24. Kohteena maailma / Rami lokakuu 16, 2016 8:42 pm - Vastaa

  Todella hyvät vinkit ja mukaansa tempaavat kuvat! Se sun rantahyppykuva on aivan helmi, hiekka hienosti lennossa mukana 🙂

  Kuten sanoit, varata pitäisi aikaa ja paljon. Kun siihen ei ole mahdollisuuksia, niin täytyisi tosiaan keskittyä pienempiin alueisiin kerralla. Tämän postauksen perusteella tuskin kukaan toteaa, että Australia ei kiinnosta 🙂

  • Anna lokakuu 19, 2016 12:00 am - Vastaa

   Jep, useimmat ei varmasti voi noin vain irtautua pitkäksi aikaa, ja silloin hieman lyhyemmät reissut pienempiin alueisiin keskittyen on hyvä vaihtoehto! Mieluiten kuitenkin vähintään se pari viikkoa, jos aikoo jotain nähdäkin…

 25. Jassu joulukuu 11, 2016 8:59 am - Vastaa

  Kiva postaus 🙂 ! Ollaan vuokrattu Jucylta 3 viikoksi camperi ja reitti tammikuussa ois Cairnsista Sydneyyn! Mitä paikkoja ehdottomasti suosittelisit tällä välillä? Kuinka kuuma camperissa on nukkua, oisko tähän jotain vinkkejä? Kiitos jo etukäteen! 🙂

Jätä kommentti