SAARIHYPPELY KREIKAN KYKLADEILLA

Neljä viikkoa Kreikassa mennä hurahti ennen kuin ehdin edes kaikkia kissoja paijata. Saarihyppely Kreikan Kykladeilla oli kaikkea sitä mitä toivoimmekin. Heti Kreikkaan saavuttuamme mieleeni palautui kirkkaasti, miksi maa on suomalaisten – ja kaikkien muidenkin – suosikkikohde. Kuvauksellisia kyliä, oliivilehtoja, valkoisia sokeripalataloja, sinisiä ikkunanpieliä ja kapeita mukulakivikatuja. Kellumista kristallinkirkkaissa vesissä ja tulipunaisia auringonlaskuja. Viiniä ja meren herkkuja kreikkalaisissa tavernoissa. Sydämellisiä, elämäniloisia ihmisiä ja elämäntyyli, joka kutsuu nauttimaan hetkestä.

Saarihyppely Kreikassa

Ateena – rakkaudesta ruokaan

Aloitimme reissun Ateenasta. Matkailijat usein unohtavat Ateenan kiiruhtaessaan Kreikan saarille, mutta Ateena on oikeasti nasta kaupunki. Ateena huokuu historiaa ja antiikin kulttuuria. Se on myös kulinaristin unelma, ja täällä saimmekin tällä kertaa reissun parhaat murkinat.

Viime kerran Kreikan saarihyppelyllä tutustuimme Naxokseen, Folegandrokseen, Milokseen ja Santoriniin. Ja ihastuimme näistä saarista jokaikiseen. En ole varma löytyykö Kreikasta edes sellaista saarta, jossa emme viihtyisi. Viime viikkoina olemme seikkailleet Paroksella, Antiparoksella ja Ioksella. Niiden lisäksi halusin ehdottomasti palata Santorinille, joka on jäänyt yhdeksi suosikkikohteistani koko maailmassa.

Idyllinen Paros

Paroksella annoimme kameran räpsyä sen pinkkien ihmeköynnösten koristamissa idyllisissä kylissä. Ehdimme nauttia hiukan rantaelämästä kirkkaissa vesissä saaren lukemattomilla rannoilla ennen kuin myrsky pakotti muutamaksi päiväksi sisätiloihin.

Unelias Antiparos

Vietimme vajaan viikon Antiparoksen uneliaassa tunnelmassa. Paroksen vieressä sijaitsevalle pienemmälle Antiparoksen saarelle pakenevat yleensä ne, joille rauhallisen Paroksenkin verrattaen vähäiset turistimäärät ovat liikaa.

Ios – Muutakin kuin bilesaari

Kykladien saarihyppelyn suuri yllättäjä oli Ios. Emme tienneet Ioksen saaresta etukäteen juuri mitään. Säikähdimme kuullessamme, että kyseessä on suosittu bilesaari. No, näin lokakuussa Ios on kaikkea muuta kuin bilesaari! Turisteja oli hyvin vähän, humppaporukka loisti poissaolollaan ja baarit olivat jo sulkeneet ovensa kesän jäljiltä.

Ioksen maisemat kilpailevat melkein Santorinin kanssa. Vuoristoisella saarella riittää huikeita näköalapaikkoja sinisenä kimmeltävälle ulapalle. Täällä saimme nauttia saaren kauneimmasta rannasta ihan kaksistaan.

Kreikka Blogi | kreikkalainen kissa

Turistinen, mutta ah niin kaunis Santorini

Vaikka Santorini oli tuttu saari viime matkalta, sen jyrkänteille rakennetut valkoiset kylät saivat jälleen sydämen sykähtelemään. Kun lautta lipui kohti satamaa, sydän pakahtui reissuonnesta. Olemme reissanneet viime aikoina niin paljon, että se tunne on aika harvassa. Santorinin turistilaumat olivat paikoin ahdistavia vielä näin lokakuussakin, mutta saarelta löytyy vielä myös hiljaisempia kolkkia.

Kreikka syyskuussa

Syyskuu on täydellinen aika matkustaa Kreikassa ja muualla Välimerellä. Turisteja on vähemmän, rantoja voi saada kokonaan itselleen ja kadut ovat hiljaisia. Sää on kuitenkin vielä yleensä lämmin, ja saimme nauttia yli 20 asteen lämpötiloista vielä lokakuun puolessavälissäkin. Ja mikä parasta, merivesi on lämpimimmillään.

Syyskuun vaihduttua lokakuuhun huomasimme pienen pudotuksen lämpötiloissa. Illalla ja aamulla kaipaa jo pitkähihaista. Hotellihuoneissa olen kaivannut välillä kunnon peittoa pelkän lakanan sijaan. Syyskuun vaihduttua lokakuuhun myös monet ravintolat ja retkien tarjoajat sulkevat ovensa.

Kreikasta löytyy jopa 6000 saarta, joista asuttuja on parisen sataa. Me olemme nähneet niistä 8. On sanomattakin selvää, että Kreikassa tullaan saarihyppelemään vielä kolmannen, ja neljännen, ja viidennen kerran!

NÄIN JÄRJESTÄT SAARIHYPPELYN OMATOIMISESTI KREIKASSA

Kaikki postaukset Kreikan saarihyppelyiltä löydät täältä

Löytyykö ruudun takaa muita Kreikka-faneja?