Australian parhaat rannat x 25

Mistä löytyvät Australian parhaat rannat ja kauneimmat rantalomakohteet? Vaikka vierailisit Australiassa eri rannalla jokaikinen päivä, niiden kaikkien näkeminen veisi 27 vuotta. Rantaviivaa siis riittää eikä hiekasta tarvitse tapella.

Tässä muutama vinkki unelmarannoista haaveileville Australiaan! Mukana on jokaiseen makuun niin palmurantaa, surffirantaa, rantaa, jossa kulkee moottoritie, rantoja, joista pääsee suoraan koralleille snorklaamaan, niin suosittuja rantalomakyliä kuin syrjäisiäkin rantoja, joille pitää patikoida toista tuntia.

1. Whitehaven Beach, Queensland

Tästä eivät rantamaisemat paljon taianomaisemmiksi muutu! Whitsundaysin unenomainen saaristo on Australian itärannikon helmiä, ja risteily siellä yksi jokaisen Australian matkan kohokohtia. Lisää Whitsundaysin risteilyistä täällä.

Australian paras ranta

2. Mission Beach, Queensland

Parin tunnin ajomatkan päässä Cairnsistä etelään sijaitsee Mission Beach. Tämän pienen kyläpahasen vetonaula on huimat 14 kilometriä pitkä palmujen reunustama ranta. Lisää Mission Beachistä täällä.

Australian parhaat rannat

3. Esperance, Western Australia

Länsi-Australian syrjäisestä Esperancen rantaparatiisista löytyy ainakin 16 valkohiekkaista unelmarantaa. Tässä kuvassa säihkyy joskus Australian parhaimmaksi rannaksi joskus väitetty Twilight Beach. Lisää Esperancesta täällä.

4. Cable Beach, Western Australia

Broomen kuuluisa Cable Beach on 22 kilometriä leveää rantahietikkoa, unohtumattomia auringonlaskuja ja ikonisia kamelisafareita. Need I say more? Lue lisää Broomesta täällä.

5. Exmouth, Western Australia

Exmouthin Cape Rangen kansallispuiston rantojen vesi on kristallinkirkasta, ja mikä parasta, rannalta pääsee suoraan snorklailemaan koralleille. Lue lisää Cape Rangestä täällä.

6. Bay of Fires, Tasmania

Myös pieneen Tasmaniaan mahtuu kilometritolkulla valkoista hiekkaa ja turkoosina säihkyvää vettä. Suosikkipaikkani Tasmaniassa on punaisista kallioista nimensä saanut Bay of Fires. Lue lisää Tasmanian road tripiltä täällä.

7. Jervis Bay, New South Wales

Jervis Bayn rantahiekkaa on väitetty maailman valkoisimmaksi. Vesi on kristallinkirkasta, rantahiekkaa riittää kaikille, ja alueelta löytyy myös hienoja patikointireittejä. Lue kokemuksia Jervis Baystä.

8. Wilson’s Prom, Victoria

10 kilometrin patikoinnin jälkeen tämä edessä avautunut Sealer’s Coven maisema ei pettänyt. Vesi on viileää mutta kristallinkirkasta, eikä näillä rannoilla ole tungosta.

9. Cape Tribulation, Queensland

Pohjoisen Queenslandin Cape Tribulationin pitkillä, autioilla rannoilla maailman vanhin sademetsä kohtaa Ison Valliriutan. Lisää Cape Tribulationista täällä.

10. Wineglass Bay, Tasmania

Hikinen kiipeäminen kukkulan yli Tasmanian Freycinet National Parkissa palkitaan yhdellä Australian kauneimmista rannoista Wineglass Bayssä. Vesi on viileää, mutta täydellinen viilennys hikisen reippailun jälkeen. Lisää Wineglass Baystä täällä.

11. Bunker Bay, Western Australia

Pitkän, hiljaisen Bunker Bayn täytyy olla yksi Lounais-Australian kauneimpia rantoja. Aallot ovat pieniä ja vesi aivan kirkasta. Lisää Bunker Baystä täällä.

12. Darwin, Northern Territory

Uimaan tällä rannalla ei kannata pulahtaa, ellet halua krokotiilin murkinaksi. Mutta auringonlaskut ovat täällä Australian parhaimpia. Nappaa Mindilin iltatorilta iltapalaa ja istahda rantahiekalle todistamaan punaisen tulipallon laskua horisonttiin. Lisää Darwinista täällä.

13. Rainbow Beach, Queensland

Rainbow Beachistä erityisen tekevät sen hiekan värit, joita väitetään olevan 72. Maisemat ovat upeat, ja rantahiekkaa pitkin pääsee kruisailemaan myös jeepillä. Lisää Rainbow Beachistä täällä.

14. 75 Mile Beach, Queensland

Kruisailu jeepillä pitkin maailman isoimman hiekkasaaren Fraser Islandin rannalla kulkevaa moottoritietä on unohtumaton kokemus itsessään, mutta matkalla voi nähdä paitsi dingoja myös esimerkiksi tämän laivanhylyn. Lisää Fraser Islandista täällä.