Australian parhaat rannat ja kauneimmat rantalomakohteet x 25

Mistä löytyvät Australian parhaat rannat ja kauneimmat rantalomakohteet? Vaikka vierailisit Australiassa eri rannalla jokaikinen päivä, niiden kaikkien näkeminen veisi 27 vuotta. Rantaviivaa siis riittää eikä hiekasta tarvitse tapella.

Tässä muutama vinkki unelmarannoista haaveileville Australiaan! Mukana on jokaiseen makuun niin palmurantaa, surffirantaa, rantaa, jossa kulkee moottoritie, rantoja, joista pääsee suoraan koralleille snorklaamaan, niin suosittuja rantalomakyliä kuin syrjäisiäkin rantoja, joille pitää patikoida toista tuntia.

1. Whitehaven Beach, Queensland

Tästä eivät rantamaisemat paljon taianomaisemmiksi muutu! Whitsundaysin unenomainen saaristo on Australian itärannikon helmiä, ja risteily siellä yksi jokaisen Australian matkan kohokohtia. Lue lisää kokemuksia Whitsundaysilta täällä. 

Australian paras ranta

2. Mission Beach, Queensland

Parin tunnin ajomatkan päässä Cairnsistä etelään sijaitsee Mission Beach. Tämän pienen kyläpahasen vetonaula on huimat 14 kilometriä pitkä palmujen reunustama ranta. Lisää Mission Beachistä täällä.

Australian parhaat rannat

3. Esperance, Western Australia

Länsi-Australian syrjäisestä Esperancen rantaparatiisista löytyy ainakin 16 valkohiekkaista unelmarantaa. Tässä kuvassa säihkyy joskus Australian parhaimmaksi rannaksi joskus väitetty Twilight Beach. Lisää Esperancesta täällä.

4. Cable Beach, Western Australia

Broomen kuuluisa Cable Beach on 22 kilometriä leveää rantahietikkoa, unohtumattomia auringonlaskuja ja ikonisia kamelisafareita. Need I say more? Lue lisää Broomesta täällä.

5. Exmouth, Western Australia

Exmouthin Cape Rangen kansallispuiston rantojen vesi on kristallinkirkasta, ja mikä parasta, rannalta pääsee suoraan snorklailemaan koralleille. Lue lisää Cape Rangestä täällä.

6. Bay of Fires, Tasmania

Myös pieneen Tasmaniaan mahtuu kilometritolkulla valkoista hiekkaa ja turkoosina säihkyvää vettä. Suosikkipaikkani Tasmaniassa on punaisista kallioista nimensä saanut Bay of Fires. Lue lisää Tasmanian road tripiltä täällä.

7. Jervis Bay, New South Wales

Jervis Bayn rantahiekkaa on väitetty maailman valkoisimmaksi. Vesi on kristallinkirkasta, rantahiekkaa riittää kaikille, ja alueelta löytyy myös hienoja patikointireittejä. Lue kokemuksia Jervis Baystä.

8. Wilson’s Prom, Victoria

10 kilometrin patikoinnin jälkeen tämä edessä avautunut Sealer’s Coven maisema ei pettänyt. Vesi on viileää mutta kristallinkirkasta, eikä näillä rannoilla ole tungosta.

9. Cape Tribulation, Queensland

Pohjoisen Queenslandin Cape Tribulationin pitkillä, autioilla rannoilla maailman vanhin sademetsä kohtaa Ison Valliriutan. Lisää Cape Tribulationista täällä.

10. Wineglass Bay, Tasmania

Hikinen kiipeäminen kukkulan yli Tasmanian Freycinet National Parkissa palkitaan yhdellä Australian kauneimmista rannoista Wineglass Bayssä. Vesi on viileää, mutta täydellinen viilennys hikisen reippailun jälkeen. Lisää Wineglass Baystä täällä.

11. Bunker Bay, Western Australia

Pitkän, hiljaisen Bunker Bayn täytyy olla yksi Lounais-Australian kauneimpia rantoja. Aallot ovat pieniä ja vesi aivan kirkasta. Lisää Bunker Baystä täällä.

12. Darwin, Northern Territory

Uimaan tällä rannalla ei kannata pulahtaa, ellet halua krokotiilin murkinaksi. Mutta auringonlaskut ovat täällä Australian parhaimpia. Nappaa Mindilin iltatorilta iltapalaa ja istahda rantahiekalle todistamaan punaisen tulipallon laskua horisonttiin. Lisää Darwinista täällä.

13. Rainbow Beach, Queensland

Rainbow Beachistä erityisen tekevät sen hiekan värit, joita väitetään olevan 72. Maisemat ovat upeat, ja rantahiekkaa pitkin pääsee kruisailemaan myös jeepillä. Lisää Rainbow Beachistä täällä.

14. 75 Mile Beach, Queensland

Kruisailu jeepillä pitkin maailman isoimman hiekkasaaren Fraser Islandin rannalla kulkevaa moottoritietä on unohtumaton kokemus itsessään, mutta matkalla voi nähdä paitsi dingoja myös esimerkiksi tämän laivanhylyn. Lisää Fraser Islandista täällä.

15. 90 Mile Beach, Victoria

Victorian osavaltion 90 mailia eli 145 kilometriä pitkä ranta on yksi maailman pisimpiä. Kultaista hiekkaa silminkantamattomiin, tätä rantaa ei päästä päähän ihan päivässä kävelläkään! Lisää 90 Mile Beachistä täällä.

16. Noosa, Queensland

Noosa on yksi Australian suosituimpia rantalomakohteita. Paitsi kaunista luontoa ja hiljaisia rantoja, Noosasta löytyy myös loistavia ravintoloita ja rentoa lomakylän tunnelmaa. Lisää Noosasta täällä.

17. Fleurieu Peninsula, South Australia

Valkohiekkaisia rantoja, Australian eläimiä, viinitiloja ja rentoa, melkein kuin Välimeren tunnelmaa. Meidän kokemuksia South Australiasta täällä.

18. Gold Coast

Ei ihme, että Australian Gold Coast vetää lomakansaa, sen rannat nimittäin jatkuvat loputtomiin. Oma suosikkini alueella on rauhallisempi Burleigh Heads. Lisää Gold Coastista täällä.

19. Byron Bay, New South Wales

Ennen hippien hengailupaikka, nykyään yksi Australian trendikkäimpiä ja suosituimpia rantakohteita. Ihan kokonaan Byron Bay ei ole vielä sieluaan myynyt. Sieltä löytyy vielä ripaus entisaikojen hippihenkeä, vaikka alue onkin muuttunut enemmän rikkaiden luksuslomakohteeksi high-end putiikeineen ja ökyresortteineen. Lue myös: Byron Bay – Australian trendikkäin rantalomakohde

20. Great Ocean Road, Victoria

Great Ocean Roadin varrelta löytyvät epäilemättä monet Australian näyttävimmistä rannoista. Tsekkaa ainakin tämä jyrkänteiden reunustama Loch Ard Gorgen ranta ja Gibson Steps. Lisää vinkkejä Great Ocean Roadille täällä.

21. Palm Cove, Queensland

Suosittu lomakohde trooppisessa pohjoisessa Queenslandissä, Palm Cove on nimensä mukaisesti ihana pieni palmupoukama. Lisää Palm Covesta täällä.

22. Vivonne Bay, South Australia

Kangaroo Islandin helmeä Vivonne Baytä on monesti kutsuttu yhdeksi Australian parhaimmista rannoista.

23. Yallingup Beach, Western Australia

Leeuwin-Naturalisten kansallispuiston kupeessa sijaitseva Yallingup oli meille iloinen yllätys. Oiva paikka pulahtaa, surffata tai vain bongailla surffareita! Lisää Yallingupista täällä.

24. Rottnest Island, Western Australia

Ihanalta Perthin Rottnest Islandilta on helppo löytää hiljaisia, valkohiekkaisia poukamia, joiden vesi säihkyy kirkkaan turkoosina. Lisää Rottnest Islandista täällä.

25. 4 Mile Beach, Queensland

Kuva kertoo ehkä tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa. Yksi suosikkipaikoistamme Australiassa! Lisää Port Douglasista täällä.

Ausseissa riittää rantoja siinä määrin, että lista olisi voinut jatkua loputtomiin, ja monia ihania paratiisirantoja jäi varmasti mainitsematta. Parhaita helmiä ovat usein ne, jotka löytää sattumalta ilman odotuksia, rannat, joista ei ole koskaan kuullutkaan. Rannat, joilla ei ole ristin sielua mailla halmeilla ja joiden nimeä ei välttämättä edes tiedä. Poikkea ihmeessä tallatulta polulta ja etsi oma salainen rantaparatiisisi!

Mitkä ovat teidän mielestä Australian parhaat rannat? 

Lue myös: Mitä nähdä Australiassa – Australian bucket list

Suuntana Australia? Tiedä nämä 21 asiaa ennen matkaa