Telttailua tyylillä – Glamping-kokemus Australiassa

Glamping eli luksustelttailu on nyt suosittua. Mikä olisikaan sen parempaa kuin yhdistää retkeilyelämän luonnonläheisyys ja ulkoilu mukavasti yöpymiseen luksusteltassa. Viikonloppu aurinkoisessa säässä upeassa glamping-teltassa Melbournen lähellä oli unohtumaton kokemus!

Jos et ole glampingistä vielä kuullut, se tulee sanoista glamorous ja camping. Glamping on etenkin ihmisille, jotka haluavat kokea retkielämää ja ulkoilua, mutta joita tavalliseen telttaan ei saa yöpymään.

Me emme tavallisiakaan telttoja pelkää, mutta emme kieltäydy ekstramukavuuksista! Rakastamme majapaikan valinnassa persoonallisuutta, ja sen lisäksi glampingissä viehättää luonnonläheisyys ja ympäristöystävällisyys.

Olemme kokeilleet glampingiä aiemminkin, Intiassa häämatkalla. Silloin kokemus ei ollut yhtä täydellinen, itse asiassa koko häämatkan pohjanoteeraus. Siitä lisää täällä.

Melbournen lähiympäristöstä löytyy useampia glampingiä tarjoavia majoituspaikkoja. Pienen taustatyön jälkeen valitsimme rauhallisella French Islandilla sijaitsevan glamping-paikan, joka osoittautui nappivalinnaksi.

Äiti on vähän väsynyt…

Meistä kumpikaan ei tiennyt hiukan yli tunnin päässä Melbournesta sijaitsevasta French Islandistä juuri mitään. Siitä huolimatta, että se on kaksi kertaa isompi kuin viereinen, erityisesti pingviineistään kuuluisa Phillip Island, ja samalla Victorian suurin saari.

French Islandillä ei ole turismia juuri ollenkaan. Pieni lautta vie matkustajia saarelle muutaman kerran päivässä.

Jo lautassa pistimme merkille, että täällä kaikki tuntevat toisensa. French Islandiä asuttaa vain hiukan yli 100 asukasta. French Island on paikka, jossa hiekkatiellä vastaantuleville morjestetaan. Tästä rauhallisempaa paikkaa saa Victoriasta hakea.

French Island on kuin toinen maailma, ja vain tunnin päässä Melbournesta.

French Islandin asukkaat ovat tehokkaasti pitäneet salaisuutensa itsellään. Asukkaat myös haluavat pitää saaren omanaan ja vastustavat jyrkästi matkustajalautan muuttamista autolautaksi. Vastustaisin itsekin, jos siellä asuisin.

Suuri osa Melbournen asukkaista ei edes tiedä French Islandin olemassaolosta, ja harva sinne eksyy.

French Island Glamping oli täydellisempi, kuin osasimme edes kuvitella. Teltasta avautui kaunis merimaisema. Alueella vallitsi täydellinen hiljaisuus, vain linnut lauloivat (…tai rääkyivät). Teltan sisustus oli aivan ihana, ja sisältä löytyi jopa kamiina, joten täällä tarkenee yöpyä kylmemmälläkin säällä. Oma nuotiopaikka piti huolta, että pimeän tullen tarkeni myös ulkosalla.

Kävelymatkan päästä löytyy valkoinen hiekkaranta, jolle emme kuitenkaan koskaan ehtineet. Sieltä olisimme kuulemma voineet poimia omat tuoreet osterit skumpan kylkiäisiksi!

Kaiken kukkuraksi meillä oli teltan vieressä oma koalapuu.

French Islandilta löytyy tuhansia ja tuhansia koaloita. Täällä niitä temmeltää niin paljon, että niitä viedään myös muualle Australiaan ja ulkomaille. Missä tahansa sitten törmäätkin koalaan, eläintarhassa tai Australian luonnossa, on hyvin mahdollista, että se on kotoisin French Islandiltä. Koalilla on täällä niin hyvät oltavat saalistajien puuttuessa, että niiden lisääntymistä pitää rajoittaa.

Näimme yhden yön visiitillä neljä koalaa. Koaloita taapersi pitkin glamping-aluetta, ja ne mylvivät läpi yön. Voisi kuvitella, että näistä söpöistä karvapalleroista lähtisi yhtä söpö ääni, mutta todellisuudessa koalat ulvovat syvällä äänellä. Yksi koalaäiti näytti meille myös suloisen pienen vauvansa!

Jos koaloissa ei vielä ollut tarpeeksi, tilalla pidetään paljon söpöjä alpakoita, joita pääsimme ruokkimaan ja paijaamaan.

French Island Glampingiä pyörittää herttainen pariskunta. Glamping-paikka oli täydellinen itsessään, mutta sen sydämelliset omistajat nostivat kokemuksen uusiin sfääreihin. Heillä oli aikaa jututtaa vieraita ja esimerkiksi esitellä meille alpakoita.

Kun koitti lähdön aika, meitä harmitti vain se, ettemme voineet jäädä toiseksi yöksi.

Jos siis olet Melbournessa ja etsit persoonallista majapaikkaa vaikkapa merkkipäiväksi tai muuten vaan, tästä parempaa glamping-paikkaa et löydä! Telttayö irtoaa n. 160 eurolla.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2018-09-29T21:47:20+02:00marraskuu 14, 2017|Australia, Victoria|

10 Comments

 1. Emilia Alexandra marraskuu 17, 2017 11:00 am - Vastaa

  Wau, tuo paikka tosiaan kuulostaa ihan paratiisille!<3 En kestä kuinka söpöjä noi koalat on, oisin varmaan koko ajan ollut paijaamassa niitä 😉 Kauniita kuvia teistä kahdesta♥

 2. Pia / Lyhyenä hetkenä marraskuu 19, 2017 7:17 pm - Vastaa

  Minulle glamping on periaatteessa normiretkeilyä, mutta reppuun tai rinkkaan pakataan silloin astetta paremmat eväät ja varusteet. Yövytään normiteltassa, mutta kannetaan leiripaikalle skumpat ja viinit, tehdään ruoka alusta asti itse (joko kotona lämmitystä vaille valmiiksi tai elävän tulen tai keittimen voimin) ja mahdollisuuksien mukaan pakataan mukaan myös parempia astioita. Näiden kuvien jälkeen olisi kyllä kieltämättä hauskaa kokeilla avaimet käteen -glampingiakin!

 3. Eveliina / Korkkarit rinkassa marraskuu 20, 2017 12:19 am - Vastaa

  Liikutuin täysin noista hellyyttävistä Koaloista! <3 Alkoi hieman harmittamaan, etten tiennyt tänä top secret paikkaa, kun olin Ausseissa. Näin vain yhden koalan koko viiden kuukauden aikana Great Ocean Roadin varrella.

  Osaat muutenkin ihailtavasti joka postauksessa tuoda jotain uutta ja jännittävää esille Ausseista, ilo lukea sun postauksia! 🙂

 4. Anna-Katri / Adalmina's Adventures marraskuu 23, 2017 3:52 pm - Vastaa

  Voi ei, miten söpö tuo koala on! En kestä! Ihanalta vaikuttaa kyllä tuo paikka, ja kyllähän tuollaisessa luksusteltassa mielellään majoittuu. Tosin omaan Afrikan reissuuni erillismausteen antoi kyllä hyvin yksinkertaiset armeijahenkiset teltat, joissa tosissaan tunsi olevansa keskellä luontoa ilman sen kummempia härpäkkeitä. 😀

 5. Heidi/Himomatkaajan Turinoita marraskuu 23, 2017 6:21 pm - Vastaa

  Ei hassumpi paikka! Ajatus telttayöstä ei kiinnosta, mutta kyllä tuolla viihtyisi varmasti jo useamman yön ajan. Ja nuo koalat ovat vain niin valloittavia! <3

 6. Toi glamping on kyllä koettava! Oltiin kesällä Balkanilla road trippailemassa ja yhtenä kohteena meillä oli Albaniassa Skutarijärvi, jossa oli mahdollisuus glampingiin. No, nehän oli kaikki varattu ja me tyydyttiin sitten omaan telttaan. Olin kyllä niin kateudesta vihreä silloin, kun näin glamping-teltan sisälle – paljon viihtyisämpi kuin oma teltta. 😀

  Teillä vielä astetta parempi kokemus, kelpais Australiassa koala naapurina. Hintaero on kyllä huikea, teillä 160 euroa – Albaniassa oli 25 euroa. Hintataso pikkaisen eri tosin.

 7. Meri / Syö Matkusta Rakasta marraskuu 24, 2017 9:37 pm - Vastaa

  No en kestä noita pikku nallukoita pyörimässä tuolla ympäriinsä, on ne söpöjä! Ja glamping niin ikään vaikuttaa tunnelmalliselta, niin mieletön toi tähtitaivaskin. Glampingit on jääneet toistaiseksi kokeilematta, mutta haluan ehdottomasti pian päästä jossain kokeilemaan tätä majoitusmuotoa.

 8. Simo Ikävalko marraskuu 26, 2017 12:00 am - Vastaa

  Ui vitsi, toi kuulostaa kyl semmoselta luksusretkeltä, että vois maksaa enemmänkin! Toivottavasti toi saari pysyy jatkossakin autolautattomana ja rauhallisena. 🙂

 9. Veera Bianca marraskuu 26, 2017 9:39 am - Vastaa

  Eiiii mitä kaikkia ihania otuksia! <3 Oon viime aikoina jotenkin bongannut enemmänkin näitä glamping-juttuja Australiasta ja tä kyllä vaikuttaa just munlaisesta retkeilyltä! 😀

 10. Sannahof // Unelmamaja marraskuu 27, 2017 1:06 am - Vastaa

  Siis kerrassaan upean oloinen paikka! Rakastan telttailua, mutta kieltämättä joskus jurppii retkipatjalla nukkuminen, olisikin aika mahtavaa joskus koittaa glampingia. Varsinkin koalakarhujen seurassa 🙂

Jätä kommentti