Telttailua tyylillä – Glamping-kokemus Australiassa

Glamping eli luksustelttailu on nyt suosittua. Mikä olisikaan sen parempaa kuin yhdistää retkeilyelämän luonnonläheisyys ja ulkoilu mukavasti yöpymiseen luksusteltassa. Viikonloppu aurinkoisessa säässä upeassa glamping-teltassa Melbournen lähellä oli unohtumaton kokemus!

Jos et ole glampingistä vielä kuullut, se tulee sanoista glamorous ja camping. Glamping on etenkin ihmisille, jotka haluavat kokea retkielämää ja ulkoilua, mutta joita tavalliseen telttaan ei saa yöpymään.

Me emme tavallisiakaan telttoja pelkää, mutta emme kieltäydy ekstramukavuuksista! Rakastamme majapaikan valinnassa persoonallisuutta, ja sen lisäksi glampingissä viehättää luonnonläheisyys ja ympäristöystävällisyys.

Olemme kokeilleet glampingiä aiemminkin, Intiassa häämatkalla. Silloin kokemus ei ollut yhtä täydellinen, itse asiassa koko häämatkan pohjanoteeraus. Siitä lisää täällä.

Melbournen lähiympäristöstä löytyy useampia glampingiä tarjoavia majoituspaikkoja. Pienen taustatyön jälkeen valitsimme rauhallisella French Islandilla sijaitsevan glamping-paikan, joka osoittautui nappivalinnaksi.

Meistä kumpikaan ei tiennyt hiukan yli tunnin päässä Melbournesta sijaitsevasta French Islandistä juuri mitään. Siitä huolimatta, että se on kaksi kertaa isompi kuin viereinen, erityisesti pingviineistään kuuluisa Phillip Island, ja samalla Victorian suurin saari.

French Islandillä ei ole turismia juuri ollenkaan. Pieni lautta vie matkustajia saarelle muutaman kerran päivässä.

Jo lautassa pistimme merkille, että täällä kaikki tuntevat toisensa. French Islandiä asuttaa vain hiukan yli 100 asukasta. French Island on paikka, jossa hiekkatiellä vastaantuleville morjestetaan. Tästä rauhallisempaa paikkaa saa Victoriasta hakea.

French Island on kuin toinen maailma, ja vain tunnin päässä Melbournesta.

French Islandin asukkaat ovat tehokkaasti pitäneet salaisuutensa itsellään. Asukkaat myös haluavat pitää saaren omanaan ja vastustavat jyrkästi matkustajalautan muuttamista autolautaksi. Vastustaisin itsekin, jos siellä asuisin.

Suuri osa Melbournen asukkaista ei edes tiedä French Islandin olemassaolosta, ja harva sinne eksyy.

French Island Glamping oli täydellisempi, kuin osasimme edes kuvitella. Teltasta avautui kaunis merimaisema. Alueella vallitsi täydellinen hiljaisuus, vain linnut lauloivat (tai rääkyivät). Boheemisti, kodikkaasti sisustetusta teltasta löytyy jopa kamiina, joten täällä tarkenee yöpyä kylmemmälläkin säällä. Oma nuotiopaikka piti huolta, että pimeän tullen tarkeni myös ulkosalla.

Kävelymatkan päästä löytyy valkoinen hiekkaranta, jolle emme kuitenkaan koskaan ehtineet. Sieltä olisimme kuulemma voineet poimia omat tuoreet osterit skumpan kylkiäisiksi!

Kaiken kukkuraksi meillä oli teltan vieressä oma koalapuu.

French Islandilta löytyy tuhansia ja tuhansia koaloita. Täällä niitä temmeltää niin paljon, että niitä viedään myös muualle Australiaan ja ulkomaille. Missä tahansa sitten törmäätkin koalaan, eläintarhassa tai Australian luonnossa, on hyvin mahdollista, että se on kotoisin French Islandiltä. Koalilla on täällä niin hyvät oltavat saalistajien puuttuessa, että niiden lisääntymistä pitää rajoittaa.

Näimme yhden yön visiitillä neljä koalaa. Koaloita taapersi pitkin glamping-aluetta, ja ne mylvivät läpi yön. Voisi kuvitella, että näistä söpöistä karvapalleroista lähtisi yhtä söpö ääni, mutta todellisuudessa koalat ulvovat syvällä äänellä. Yksi koalaäiti näytti meille myös suloisen pienen vauvansa.

Tilalla asustelee myös  söpöjä alpakoita, joita pääsimme ruokkimaan ja paijaamaan.

French Island Glampingiä pyörittää herttainen pariskunta, joilla oli aikaa jututtaa vieraita ja esimerkiksi esitellä meille alpakoita.

Kun koitti lähdön aika, meitä harmitti vain se, ettemme voineet jäädä toiseksi yöksi.

Jos siis olet Melbournessa ja etsit persoonallista majapaikkaa vaikkapa merkkipäiväksi tai muuten vaan, tästä parempaa glamping-paikkaa et löydä! Telttayö irtoaa n. 160 eurolla.

Lue myös: MATKAOPAS: MELBOURNE