Mitä nähdä Australiassa – Australian bucket list

Mitä Australiassa kannattaa nähdä? Monesti meiltä on kysytty, mitkä olivat Australian ympärimatkan hienoimpia kokemuksia. Vaikka paljon on koettu, lista ei ole lyhentynyt, sillä Australia on täynnä ikimuistoisia elämyksiä. Tässä olen listannut niistä ikonisimpia ja omia suosikkejani, tähän mennessä!

1. Siemaile drinkkiä Sydneyn oopperatalon terassilla.

Sydneyn oopperatalon purjeita ikonisempaa näkyä Australiasta ei juuri löydykään. Seuraa ihmisvilinää auringonlaskussa lasillisen äärellä Sydneyn oopperatalon terassilla.

Sydneyn oopperatalo

2. Aja pitkin Great Ocean Roadia.

Great Ocean Roadin täytyy olla yksi Australian parhaimpia paikkoja road tripille, jos ei paras. Ota aikasi ja näe upean rannikon jyrkänteitä ja kalliomuodostelmia kuten 12 Apostolia, tutustu viehättäviin rantakyliin ja kurkista myös sisämaan sademetsään.

great ocean road

3. Ihaile kuinka Uluru (Ayers Rock) vaihtaa väriä auringonlaskussa.

Uluru, jättimäinen, punainen kivi keskellä punaista erämaata on nähtävä kerran elämässä. Mutta tiesitkö, että lähistöltä löytyy vieläkin suurempi, ja kenties jopa vaikuttavampi kivimuodostelma? Lue lisää täällä.

uluru

4. Bongaa kenguruita luonnossa.

Usko tai älä, se ei ole Australiassa ollenkaan vaikeaa! Onhan täällä kenguruita kaksi kertaa enemmän kuin ihmisiä. Suurkaupungeissa niitä ei sentään näe pomppimassa, mutta pienemmissä voit törmätä kenguruun vaikka kauppareissulla. Lue lisää: Missä nähdä Australian eläimiä luonnossa

mitä nähdä australiassa - kenguru

5. Opettele surffaamaan.

Lähde surffitunnille, tai kenties jopa surffileirille, joita löytyy eri pituisia ympäri Australiaa. Vaikka et laudan päällä pysyisikään, on se varmasti ikimuistoinen kokemus!

Australian parhaat kokemukset

6. Kurkista pinnan alle Isolla Valliriutalla.

Great Barrier Reefin tulevaisuus on vaakalaudalla, joten mene ennen kuin on liian myöhäistä. Tämä on mahtava paikka lähteä sukeltamaan, tai vähintään snorklaamaan. Jos pysyttelet mieluummin kuivana, voit vaikkapa tehdä retken jollekin Ison Valliriutan saarista, kuten Green Islandille.

7. Purjehdi unenomaisessa Whitsundaysin saaristossa.

Queenslandin Airlie Beachiltä järjestetään jos jonkinnäköistä veneretkeä tähän kauniiseen saaristoon. Australian kauneinta rantaa Whitehaven Beachiä taianomaisemmaksi ei rantamaisema muutu. Suosittelen käyttämään reissuun ainakin yhden yön, mieluummin kaksi!

8. Kruisaile jeepillä Fraser Islandin hiekkasaarella.

Pienelle Fraser Islandille mahtuu paljon nähtävää. Kruisaile hiekassa sademetsän läpi ja sen jälkeen rannalla sijaitsevalla moottoritiellä, näe dingoja luonnossa ja viilenny Lake MacKenzien uskomattoman kirkkaassa vedessä.

9. Nauti kävelystä autiolla rannalla.

Vaikka vierailisit uudella rannalla jokaikinen päivä, Australiassa riittäisi rantaa yli 27 vuodeksi. Vaikka australialaiset ovat rantoja rakastavaa kansaa, lääniä riittää kaikille. Etsi oma hiljainen rantasi!

10. Ihaile tähtitaivasta Australian Outbackissä.

Australian rannikolla reissatessa helposti unohtuu, että suurin osa Australiasta on erämaata. Outbackissä avautuu erilainen Australia, joidenkin mielestä se aito oikea. Yllä avautuvassa Outbackin valtavassa tähtitaivaassa on jo tarpeeksi syytä lähteä!

11. Ui vesiputouksen alla.

Vaikka suurin osa Australiasta onkin erämaata, löytyy täältä myös paljon erilaista sademetsää. Ja niiden keskeltä lukemattomia vesiputouksia. Ei ole harvinaista päästä nauttimaan komeasta vesiputouksesta ilman muita uteliaita silmäpareja!

12. Maistele viiniä viinitilalla.

Australiasta löytyy viinialueita kuutisenkymmentä, ja viisasten juomaa tuotetaan maassa yli miljardi litraa vuodessa. Australian reissuun kannattaa siis sisällyttää visiitti viinitilalle. Monet tarjoavat myös majoitusta, jolloin viininmaistelun jälkeen ei tarvitse ajaa kotiin. Lue lisää: Viinisiepon Australia, Yö viinitilalla

13. Ihmettele maailman vanhinta sademetsää Cape Tribulationissa.

Australian Cape Tribulation on paikka, jossa kaksi UNESCOn maailmanperintökohdetta, maailman vanhin sademetsä ja Iso Valliriutta kohtaavat. Ihmettele sademetsän elämää ja tiheää kasvillisuutta, ihaile loputtomiin venyviä autioita rantoja, ja jos olet onnekas, ehkä bongaat maailman kolmanneksi isoimman linnun, upean kasuaarin.

14. Hyppää kamelin selkään auringonlaskussa Broomessa.

Broomen viehättävä kylä ja sen 22 kilometriä pitkä Cable Beach ovat kokemisen arvoisia ilman kameleitakin, mutta ovathan ne kamelijonot mielettömässä auringonlaskussa aika unohtumaton näky!

15. Ihmettele delfiinejä luonnossa.

Tämä onnistuu esimerkiksi Western Australian Monkey Miassa tai Queenslandin Tin Can Bayssä. Monessa paikassa Australiassa voit myös päästä uimaan villien delfiinien kanssa. Itse pääsin kokemaan tämän Länsi-Australian Rockinghamissä.

16. Aja läpi Nullarborin erämaan.

Australia on mahtava paikka road trippailuun, ja yksi ikimuistoisimmista pätkistä täytyy olla Nullarborin autiomaan ylitys. 1100 kilometrin pituudelle venyvällä Nullarborilla voi olla tylsä maine, onhan täällä Australian pisin suora tie. Mutta tulet yllättymään, mitä kaikkea matkan varrella voikaan nähdä.

17. Todista pienten lyhythäntäkengurujen kuuluisa hymy.

Perthin Rottnest Island houkuttelee paitsi kauniilla valkohiekkaisilla poukamillaan, myös näillä valloittavan söpöillä pikku quokilla eli lyhythäntäkenguruilla. Niitä on saarella niin paljon, ettet voi välttyä törmäämästä niihin. Muista kuitenkin, että katsoa saa mutta ei koskea, ja Australian eläimiä ei tule ruokkia.

18. Ihmettele hyppiviä krokotiileja.

Adelaide-joella Darwinin lähellä järjestetään Jumping Crocodiles -risteilyitä, joilla pääset näkemään maailman suurimpia krokotiileja niiden omassa elinympäristössä. On kuumottava kokemus nähdä lasin läpi, kuinka 6- tai jopa 7-metrinen krokotiili hyppää vedestä korkeuksiin lihakimpaleen perässä.

19. Vaella Tasmanian vihreässä luonnossa.

Tasmania on Australian aliarvostetuimpia turistikohteita, kenties hiukan viileämmän ilmaston vuoksi. Mutta Tasmanialla on lomailijalle mielettömästi tarjottavaa vihreästä erämaasta valkoisiin hiekkarantoihin ja viinitiloihin. Tasmania voi olla pieni, mutta kokemuksen syvällä rintaäänellä: viikko ei riitä.

20. Näe auringonlasku Darwinissa.

Auringonlaskut Länsi-Australiassa olivat unohtumattomia, silti mielestäni Australian upeimmat auringonlaskut löytyvät Darwinista. Nappaa Mindilin iltamarkkinoilta mukaan pientä purtavaa, ja ihaile kuinka aurinko laskee punaisena tulipallona mereen.

Australian parhaat kokemukset

Eeppiset kokemukset Australiassa eivät suinkaan rajoitu näihin. Seikkailunhaluisimmat (tai hulluimmat) haluavat kenties esimerkiksi sukeltaa valkohai tai krokotiili seurana tai hypätä laskuvarjohypyn. Aktiivisimmat kenties reippailla pitkin rannikkoa kulkevia maisemareittejä, tai kiivetä Australian korkeimman vuoren. Eläinten rakastajat sukeltaa merileijonien tai valashaiden kanssa, ja ruoan rakastajat poimia tuoreita ostereita.

Oma Australian sankolistani tuntuu olevan loputon. Haluan vielä esimerkiksi kulkea aboriginaalien jalanjäljillä Arnhem Landissä, tutustua kaukaiseen Kimberleyn erämaahan, lentää eristyksissä olevalle Lord Howe -saarelle ja lähivuosina haaveilen matkasta Kangaroo Islandille, joka on jäänyt epähuomiossa tekemättä.

Mitkä näistä löytyvät omalta ämpärilistaltasi?

Lue myös: Australian eeppisimmät maisemat


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2019-03-24T01:18:29+03:00lokakuu 21, 2017|Australia|

28 Comments

 1. Elina | Vaihda vapaalle lokakuu 21, 2017 9:24 am - Vastaa

  Tässä on monta niin hyvää juttua! Näistä noin puolet tuli toteutettua meidän Aussien puolen vuoden aikana, mutta Queensland ja Northern Territory on vielä kokematta. Whitsundays erityisesti houkuttelisi ja niin moni muu. Kangaroo Island oli mun mielestä aivan mahtava paikka, joten toivottavasti pääset pian käymään siellä. 🙂

  • Anna lokakuu 22, 2017 11:29 am - Vastaa

   Se täytyy toteuttaa tässä lähivuosina! Whitsundaysilla me ollaan käyty jo kahdesti, mutta molemmilla kerroilla oli sateinen sää. Siksi tekisi mieli lähteä kolmannenkin kerran 🙂

 2. Hmclehto lokakuu 22, 2017 3:11 am - Vastaa

  Kaikki tick paitsi Uluru tai no en mikään pro surffari ole, mutta mutta ?
  Tää maa on kyllä upea ja niin monella eri tavalla.

 3. Sateenmuru lokakuu 22, 2017 5:32 pm - Vastaa

  Ooh, no, siinähän ne tulikin! Mahtava listaus. Yhä sitä Australian reissua odotellessa… ^_^

 4. Eveliina lokakuu 22, 2017 11:53 pm - Vastaa

  Oi tämä herätti ihania aussimuistoja! Kerkesin viidessä kuukaudessa tehdä noista ehkä puolet, paljon on siis vielä kokematta. Whitsundays jäi käymättä, mikä hieman harmittaa. Aussien ehdoton suosikkini oli road trip Melbourne – Perth. Hieman pelotti nukkua aavikolla teltassa keskellä ei mitään pienessä kolmenkympin teltassa kun puhelimissa ei ollut kenttää viimeiseen 1000km.

  • Anna lokakuu 28, 2017 1:22 am - Vastaa

   Aika hyvin oot kuitenkin viidessä kuukaudessa ehtinyt! Road tripit on kyllä parhaita Ausseissa, ja Nullarborin ylitys niistä parhaita 🙂

 5. Sofia lokakuu 23, 2017 1:09 am - Vastaa

  Australia on vielä aivan täysin kokematta, mutta näistä eniten houkuttaisi nähdä Great Ocean Road ja Whitsundays. Mä olin suunnitellut jo Melbournea ja Great Ocean Roadin ajamista ensi vuoden maailmanympärireissulla, mutta aikataulu- ja budjettisyistä taidetaan joutua skippaamaan Australia kokonaan. Harmillista!

  • Anna lokakuu 28, 2017 1:23 am - Vastaa

   Harmi! Toivottavasti tulee jossain vaiheessa uusi tilaisuus!

 6. Suunnaton lokakuu 23, 2017 8:37 am - Vastaa

  Tää postaus piti laittaa talteen! Australian reissua ei ole näköpiirissä, mutta kunhan joskus tulee sopiva hetki, että voi lähteä vähän pidemmäksi aikaa pallon toiselle puolelle, tulee tämäkin listaus tarpeeseen.

  • Anna lokakuu 28, 2017 1:24 am - Vastaa

   Kiva kuulla että tästä oli hyötyä! 🙂

 7. Siis mä en kestä, joka kerta ku tuun sun blogiin niin mulle tulee kauhea Australia kuume! Saat jotenkin kuvailtua maata niin aidosti ja hyvin, ihan kuin itse olisin tuolla.

  Nuo rannat, awww en kestä! Vitsit muistan ton sun vanhemman postauksen noista krokotiileistä – tuli silloin ihan jäätävät kylmät väreet, kun luin Australian eläimistä. Mutta tollanen retki olis ihan todella mielenkiintoinen kokemus.

  • Anna lokakuu 28, 2017 1:33 am - Vastaa

   Kiitos Veera 🙂 Toivottavasti joskus pääset lähtemään Aussilaan!

 8. Ne Tammelat lokakuu 23, 2017 2:53 pm - Vastaa

  Ihania paikkoja kaikki! Tuonne pitää varata kyllä jossain kohtaa pidempi reissu, että ehtii edes pienen pintaraapaisun tekemään tuosta upeasta maasta ja sen luonnosta.

  • Anna lokakuu 28, 2017 1:34 am - Vastaa

   Jep, aikaa Australia vaatii, sen verran sillä on kokoa 🙂

 9. Sandra lokakuu 23, 2017 3:41 pm - Vastaa

  Tää oli aika ultimaattinen listaus, niistä must see -paikoista. Muutama on vielä näkemättä noista, mutta yllättävän monta on jo tullut koettua. Darwinissa pitää käydä seuraavalla reissulla!

  Mun pitäisi kyllä lopettaa tää sun blogin lukeminen, kun tulee niin ikävä Ausseihin ;). Ei vaiskaan, ihania juttuja!

  • Anna lokakuu 28, 2017 1:34 am - Vastaa

   Tuu jo takaisin! 🙂

 10. Ihania kohteita! ^_^ nuo paratiisit ja loputtomat rantaviivat oisi mun listalla ehdottomasti. Toki eläimet sekä kummaliset luonnonihmeet olisi myös nähtävä 🙂 Eli, jos tulisin Australiaan, ei siihen pari viikkoa riittäisi 😀

  • Anna lokakuu 28, 2017 1:35 am - Vastaa

   Parissa viikossa ei paljon ehdi nähdä, ja kun matka on pitkä, niin suosittelen mahdollisimman pitkää matkaa 🙂

 11. Sannahof // Unelmamaja lokakuu 24, 2017 6:39 pm - Vastaa

  Australia sulatti sydämeni heti, kun pääsin maan kamaralle 2010. Paljon koettiin jo silloin, mutta tätä listaa lukiessani matkakuume ja pakottava tarve päästä Ausseihin kasvaa potentiaalisesti. Kääks!

 12. Paula - Viinilaakson viemää lokakuu 26, 2017 7:13 am - Vastaa

  Tämä oli tosi hyvä lista kun jossain vaiheessa suuntaa Australiaan. Vähänkö liikuttava tuo kengurun kuva! Juuri tuo luonto Australiassakin niin kiehtovaa.

 13. Henna / Kulkutautiset lokakuu 26, 2017 9:44 pm - Vastaa

  Tämä postaus pitää tallettaa tulevaa varten! Huippulista, ja moni näistä todellakin on omalla ämpärilistalla. Australiaa odotellessa! Olen tässä vähän hämmentyneessä tilassa, kun pari reissua on kyllä vireillä, mutta viimeisin niistä tammi-helmikuussa, jolloin tullaan sinne teidän naapuriin Uuteen-Seelantiin, ja sen jälkeen ei ole suunnitelman suunnitelmaa, ei siis pienintäkään hajua siitä, mihin seuraavaksi matkustaisi tai milloin edes tulee mahdollisuus siihen… Australiaan haluaisin kyllä lähivuosina päästä, täytyy laittaa aivosolut hommiin!

 14. Maarit lokakuu 26, 2017 10:41 pm - Vastaa

  Mahtava listaus! Vitsi miten hienoa olisi nähdä kenguruja! En muuten tiennyt että Ausseissa on kameleita. 😀 Tasmania olisi myös hurjan kiehtova paikka vierailla jos milloin Australiaan asti matka veisi. Tuo Great Ocean Road on tullut monesti vastaan ja olisi varmasti roadtripin arvoinen retki. 🙂

 15. Katja/jumalainenseikkailu lokakuu 27, 2017 2:29 pm - Vastaa

  Seuraava iso reissu, mikä on suunnitteilla, suuntautuu juurikin Australiaan ja naapurimaihin. Joten kiitos, tästä sain hyviä vinkkejä! Kylläkiin aika kovasti täytyy karsia, kun on luultavasti vain ( tai jopa, riippuu mistä suunnasta asiaa katsoo) 2 kk aikaa.

 16. Johanna / Fin Nomads lokakuu 28, 2017 12:26 am - Vastaa

  Ihan mahtava bucket list! Otetaan ehdottomasti käyttöön, kun joskus Australiaan päädytään. Nämä jutut kun käy läpi niin voi sanoa todellakin kokeneensa Australian 🙂

 17. Tiina / Makuja ja seikkailuja lokakuu 28, 2017 8:45 am - Vastaa

  Ihan mahtavaa että olet koonnut tällaisen listan; ollaan mieheni kanssa mietitty tulevaisuudessa pidempää irtiottoa joka sisältäisi ykköshaaveemme Uuden-Seelannin lisäksi myös Australian kiertelyä. Sen vähän perusteella, mitä olen Australiaan aiemmin tutustunut, on ollut hankala hahmottaa mitä siellä sitten ehtisi tekemään esimerkiksi parissa kuukaudessa. Tällaisen listauksen perusteella ainakin voi miettiä, mitä haluaisi nähdä ehdottomasti ja suunnata sen mukaan. Toki tuollainen peri kuukautta on Australian kokoisessa maassa hyvin lyhyt aika, mutta olisinpa siitäkin vähästä iloinen mikäli joskus toteutuisi oikeasti 🙂

 18. Naaah, ei saa tällaisia postauksia kyllä lukea täällä syyssateiden seassa tarpoessa! 😀 Tulee nimittäin ihan järkyttävä kaipuu takaisin Australiaan ja näkemään kaikkia niitä paikkoja missä en ole vielä päässyt siellä reissaamaan. Tämä on kyllä kattava ja niin ihana lista! <3

 19. Rosita - Matkaopas Vapauteen marraskuu 4, 2017 1:29 pm - Vastaa

  Voi että, vähän jopa nolottaa, että ei oo saatu tän reilun puolentoista vuoden aikana ihan hirveesti ruksailtua 😀 Näin se aika rientää… Toki jotain on tullut hoideltua jo aiemmalla reissulla, mutta huomaa ettei kovin bucketlista -henkisellä orientaatiolla oo täällä eletty. Tota itärannikon pohjoislaitaa kun ehtis hiukan suhaamaan vielä ennen viisumien umpeutumista, niin ois kyl jees ja roadtrippi täältä Perthistä Sydneyhinkin oli suunnitelmissa, mutta kattellaas ny kuin täs käy… Onhan se hyvä jättää toki kohteita sit niille tuleville reissuille 😛 Voi morjens!

Jätä kommentti