Mitä nähdä Australiassa – Australian bucket list

Mitä Australiassa kannattaa nähdä? Monesti meiltä on kysytty, mitkä olivat Australian ympärimatkan hienoimpia kokemuksia. Vaikka paljon on koettu, lista ei ole lyhentynyt, sillä Australia on täynnä ikimuistoisia elämyksiä. Tässä olen listannut niistä ikonisimpia ja omia suosikkejani, tähän mennessä!

1. Siemaile drinkkiä Sydneyn oopperatalon terassilla.

Sydneyn oopperatalon purjeita ikonisempaa näkyä Australiasta ei juuri löydykään. Seuraa ihmisvilinää auringonlaskussa lasillisen äärellä Sydneyn oopperatalon terassilla.

Sydneyn oopperatalo

2. Aja pitkin Great Ocean Roadia.

Great Ocean Roadin täytyy olla yksi Australian parhaimpia paikkoja road tripille, jos ei paras. Ota aikasi ja näe upean rannikon jyrkänteitä ja kalliomuodostelmia kuten 12 Apostolia, tutustu viehättäviin rantakyliin ja kurkista myös sisämaan sademetsään.

great ocean road

3. Ihaile kuinka Uluru (Ayers Rock) vaihtaa väriä auringonlaskussa.

Uluru, jättimäinen, punainen kivi keskellä punaista erämaata on nähtävä kerran elämässä. Mutta tiesitkö, että lähistöltä löytyy vieläkin suurempi, ja kenties jopa vaikuttavampi kivimuodostelma? Lue lisää täällä.

uluru

4. Bongaa kenguruita luonnossa.

Usko tai älä, se ei ole Australiassa ollenkaan vaikeaa! Onhan täällä kenguruita kaksi kertaa enemmän kuin ihmisiä. Suurkaupungeissa niitä ei sentään näe pomppimassa, mutta pienemmissä voit törmätä kenguruun vaikka kauppareissulla. Lue lisää: Missä nähdä Australian eläimiä luonnossa

mitä nähdä australiassa - kenguru

5. Opettele surffaamaan.

Lähde surffitunnille, tai kenties jopa surffileirille, joita löytyy eri pituisia ympäri Australiaa. Vaikka et laudan päällä pysyisikään, on se varmasti ikimuistoinen kokemus!

Australian parhaat kokemukset

6. Kurkista pinnan alle Isolla Valliriutalla.

Great Barrier Reefin tulevaisuus on vaakalaudalla, joten mene ennen kuin on liian myöhäistä. Tämä on mahtava paikka lähteä sukeltamaan, tai vähintään snorklaamaan. Jos pysyttelet mieluummin kuivana, voit vaikkapa tehdä retken jollekin Ison Valliriutan saarista, kuten Green Islandille.

7. Purjehdi unenomaisessa Whitsundaysin saaristossa.

Queenslandin Airlie Beachiltä järjestetään jos jonkinnäköistä veneretkeä tähän kauniiseen saaristoon. Australian kauneinta rantaa Whitehaven Beachiä taianomaisemmaksi ei rantamaisema muutu. Suosittelen käyttämään reissuun ainakin yhden yön, mieluummin kaksi!

8. Kruisaile jeepillä Fraser Islandin hiekkasaarella.

Pienelle Fraser Islandille mahtuu paljon nähtävää. Kruisaile hiekassa sademetsän läpi ja sen jälkeen rannalla sijaitsevalla moottoritiellä, näe dingoja luonnossa ja viilenny Lake MacKenzien uskomattoman kirkkaassa vedessä.

9. Nauti kävelystä autiolla rannalla.

Vaikka vierailisit uudella rannalla jokaikinen päivä, Australiassa riittäisi rantaa yli 27 vuodeksi. Vaikka australialaiset ovat rantoja rakastavaa kansaa, lääniä riittää kaikille. Etsi oma hiljainen rantasi!

10. Ihaile tähtitaivasta Australian Outbackissä.

Australian rannikolla reissatessa helposti unohtuu, että suurin osa Australiasta on erämaata. Outbackissä avautuu erilainen Australia, joidenkin mielestä se aito oikea. Yllä avautuvassa Outbackin valtavassa tähtitaivaassa on jo tarpeeksi syytä lähteä!

11. Ui vesiputouksen alla.

Vaikka suurin osa Australiasta onkin erämaata, löytyy täältä myös paljon erilaista sademetsää. Ja niiden keskeltä lukemattomia vesiputouksia. Ei ole harvinaista päästä nauttimaan komeasta vesiputouksesta ilman muita uteliaita silmäpareja!

12. Maistele viiniä viinitilalla.

Australiasta löytyy viinialueita kuutisenkymmentä, ja viisasten juomaa tuotetaan maassa yli miljardi litraa vuodessa. Australian reissuun kannattaa siis sisällyttää visiitti viinitilalle. Monet tarjoavat myös majoitusta, jolloin viininmaistelun jälkeen ei tarvitse ajaa kotiin. Lue lisää: Viinisiepon Australia, Yö viinitilalla

13. Ihmettele maailman vanhinta sademetsää Cape Tribulationissa.

Australian Cape Tribulation on paikka, jossa kaksi UNESCOn maailmanperintökohdetta, maailman vanhin sademetsä ja Iso Valliriutta kohtaavat. Ihmettele sademetsän elämää ja tiheää kasvillisuutta, ihaile loputtomiin venyviä autioita rantoja, ja jos olet onnekas, ehkä bongaat maailman kolmanneksi isoimman linnun, upean kasuaarin.