Sydney, salarakkaani

Sää ei hellinyt meidän Sydneyn vierailuamme. Vettä tuli kaatamalla monta päivää. Harmaassa sadesäässä Sydney ei päässyt näyttämään parhaita puoliaan, eikä edes normaalisti niin kaunis Circular Quayn satama oopperataloineen sykähdyttänyt sumupeitteen takaa. Matkasta jäikin mieleen ensisijaisesti kylmät märät varpaat, kun olin lähtenyt matkaan pelkissä varvassandaaleissa.

Sydney

Sydneyn Pullman

Bunkkasimme Hyde Parkin vieressä sijaitsevassa Pullmanissä, joka oli karvas pettymys. 250 dollarin huone oli kuin halpa motellihuone, ja kattokerroksen kloorinhajuinen uima-allas saati poreamme ei ihan vastannut markkinointimateriaaleja. Minkäännäköistä näköalaa kummastakaan on turha odottaa.

Kuva hotellin sivuilla…

Todellisuus…

Sateinen Sydney

Mitä sateisen ankeassa Sydneyssä voi tehdä? Circular Quayn nykytaiteen museo ei erikoisemmin sykähdyttänyt, mutta eipä se mitään maksanutkaan. Sen lisäksi aika menikin sitten syödessä ja juodessa. Dumplingseja Melbsistäkin tutussa Din Tai Fungissa ja Chinatownissa, viiniä vähän joka puolella. Tulipahan ainakin otettua rennosti.

sydney kokemuksia

Sydney Tower

Viimeisenä päivänä aurinko tuli vihdoin esiin. Söimme aikaisen lounaan Sydneyn Näsinneulan eli Sydney Towerin pyörivän ravintolan buffetissa ($60 per nokka). Pääruoat olivat pääasiassa tylsiä ja mauttomia väännöksiä aasialaisista suosikeista, mutta salaattibaari oli erinomainen ja jälkkäreistäkin löytyi herkkuja, kuten pavlovaleivoksia.

Olimme aikaisin liikenteessä, ja ravintola oli tyhjillään. Saimme nauttia ympärillä pyörivistä näkymistä kaikessa rauhassa. Vältimme sopivasti kiinalaiset turreryhmät, joita alkoi valumaan meidän lähtiessämme.

Ensimmäinen kokemukseni pyörivästä ravintolasta oli huvittava. Kun tarjoilut ja vessakin vaihtavat koko ajan paikkaa, olisi voinut luulla olevansa enemmänkin kännissä.

Sydney Towerin buffasta on turha odottaa mitään ennenkokemattomia makuelämyksiä. Silti, loistava paikka ihailla Sydneytä yläilmoista aterian äärellä rentoutuen!

Lounas Sydney Towerissa

Risteily Sydneyn satamassa

Sulattelimme lounasta Botanical Gardensissa ja iltapäivästä lähdimme miniristeilylle 1800-luvun tyylisessä vanhan ajan purjelaivassa. Aurinko paistoi ja skumppa virtasi.

sydney risteily

sydney kokemuksia

sydney

Seikkailimme The Rocksin viikonloppumarketeilla ja söimme ostereita Circular Quayssä. Taisimme innostua aurinkoisesta päivästä vähän liikaakin, sillä lopulta missasimme lennon takaisin Melbourneen.

Sydney Circular Quay

Odotellessamme junaa kohti lentokenttää vilkaisimme kelloa ja totesimme, että turha enää edes yrittää, myöhässä ollaan. Otimme yöksi halvan hotellihuoneen vanhasta Great Southern Hotellista keskustasta ($80/yö), ja aamulla uusi yritys lennolle. Lentoja ei tässä vaiheessa halvalla irronnut, ja lopulta tälle kämmille tuli hintaa yhteensä mehukkaat $700.

Illallinen Sydneyssä

Jatkuvalta jupinalta ei voi välttyä, kun melbournelaiset käyvät Sydneyssä. Mikä tahansa sitten menikin pieleen, syy oli Sydneyssä.

Mutta vaikka muille melbournelaisille en sitä myöntäisikään, salaa tykkään Sydneystä. En tiedä, viihtyisinkö siellä pitkään, mutta mukava siellä on ainakin käydä. Tämä kerta meni pääasiassa sadesäässä, mutta onneksi tänne tullaan vielä monet kerrat.

PS. Olettehan huomanneet, että myyntiin on tullut ensimmäinen e-kirjani Selviytymisopas Australiaan, helmikuun ajan puoleen hintaan!

Löytyykö teiltä vinkkejä sateiseen Sydneyhin?


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2019-03-27T04:22:27+03:00helmikuu 12, 2017|Australia, New South Wales|

39 Comments

 1. Teija / Lähdetään Taas helmikuu 12, 2017 12:36 pm - Vastaa

  Hahhaa 😀 Ihan mahtava tuo kuvapari – hotellin sivuilta vs. todellisuus. 😀

  Ja auts. Aikamoinen kustannus lennolta myöhästyminen :/

  Ihan vielä en ole tulossa Australiaan, mutta päivittelehän Australia-opasta jatkossakin, niin ostan sen ehdottomasti sitten kun Australian aika koittaa. Blogisi perusteella opas on varmasti erinomainen ostos! 🙂

  • Anna helmikuu 14, 2017 12:13 am - Vastaa

   Kyllä lähtee Tripadvisoriin palautetta noista kuvista jotka ei oo todellisuutta nähneetkään… 🙂 Jep, Sydney-Melbourne -lento irtoaa yleensä halvalla mut ei näemmä viime tipassa. Turha jäädä murehtimaan kun pakko oli maksaa. Kiva kuulla, että kirja kiinnostaa! 🙂

 2. Mama Barcelonassa helmikuu 12, 2017 11:11 pm - Vastaa

  Ihania kuvia! En ole koskaan käynyt Australiassa, mutta kyllä houkuttaisi 🙂
  Hyviä vointeja sinne!

  • Anna helmikuu 14, 2017 12:14 am - Vastaa

   Kiitos! Australia on ihana, ehkä joskus saat mahdollisuuden tulla käymään 🙂

 3. Martina helmikuu 13, 2017 10:19 am - Vastaa

  Upeita kuvia Sydneysta! Paitsi tuo hotellin poreammeen todellisuus-kuva, joka kertoo hauskasti sen, ettei markkinointikuvat aina kerro totuutta. 😀 Hauskaa kuulla myös kommelluksista kun ette ehtineetkään lennolle. Tuollaiset pienet sattumukset tekevät blogipostauksista elämänmakuisia ja kiinnostavia. Ja nuo maisemakuvan herkut! Voisin syödä ne kaikki nyt heti! 🙂

  • Anna helmikuu 14, 2017 12:16 am - Vastaa

   Kiitos Martina! Lennolta myöhästyminen ei silloin kauheasti naurattanut, mutta kun sille ei kerran mitään voi niin parempi ottaa vaan huumorilla 🙂

 4. Veera helmikuu 13, 2017 1:21 pm - Vastaa

  Aika hauska toi poreammeen hotellin kuva vs. todellisuus. Itselle ei onneksi vielä ole tuollaisia pettymyksiä vastaan tullut, vaikka markkinointimateriaalit onkin välillä aika övereitä….

  • Anna helmikuu 14, 2017 12:20 am - Vastaa

   Tarkemmin kun tiirailtiin, niin vaikka laseista näkyisi läpi, niin kaupunkinäkymä ei olisi sellainen kuin kuvissa. Valittiin tämä hotelli toisen paikan sijaan just näiden kattoaltaiden takia, niin olihan siinä vähän huijattu olo…

 5. Terhi / Muru Mou helmikuu 13, 2017 9:26 pm - Vastaa

  Auts, kalliiksi tuli lennolta myöhästyminen. Mutta sattuuhan noita, ei auta jäädä murehtimaan…
  Olen käynyt kerran Sydneyssä ja siitäkin reissusta on aikaa jo yhdeksän vuotta joten hieman on muistikuvat haalentuneet. Paitsi että sen muistan, että silloinkin satoi niin paljon, että vettä oli paikoin nilkkoihin asti. Ehkä siellä pitäisi käydä uudestaan verestämässä muistoja 🙂

  • Anna helmikuu 14, 2017 12:22 am - Vastaa

   Näitä sattuu, silloin ei kauheasti naurattanut, mutta kun sille ei mitään voi niin turha jäädä murehtimaankaan.

 6. Anna K. - Kaukaa haettua helmikuu 13, 2017 10:32 pm - Vastaa

  Sade on tympivä matkaseuralainen ja kylmät varpaat vielä ikävämpi. Mutta saittehan lopulta ihan kivoja, aurinkoisia kuvia kaupungista. Upeat kaupunkimaisemat tuolta yläilmoista kuvattuna. Mahtoi olla hyvät osterit, kun lento unohtui! Kerran olen maistanut ja oli aika limainen kokemus. 🙂

  • Anna helmikuu 14, 2017 12:42 am - Vastaa

   Heh, ne on limaisia ja vaatii ehkä muutaman maistamisen ennen kuin alkaa tykkäämään, mutta nykyään ne on suurinta herkkua! Me ei oikein vieläkään käsitetä, miten se aika yhtäkkiä meni niin nopeasti, kun kuviteltiin kaikessa rauhassa ettei meillä ole mikään kiire. No ehkä ihan hyvä opetus meille, ollaan varmaan aikataulujen kanssa vähän tarkempia tästä lähtien 🙂

 7. sari helmikuu 13, 2017 10:42 pm - Vastaa

  Sydney ei saanut minua syttymään. Muu Australia kiinnostaa kyllä. Kiva tuo torni, mikä pyörii. Istuessa näkee kaikki suunnat.

  • Anna helmikuu 14, 2017 12:45 am - Vastaa

   Olisi kiva kuulla tarkemminkin, miksi Sydney ei sytyttänyt? Yleensähän se on nimittäin kaupunki, joka hurmaa kaikki 🙂 Vaikka siinä olen kyllä samoilla linjoilla, että kaupungit noin yleensä ei ole Australian parasta antia, vaan se löytyy luonnosta!

 8. Heidi/Himomatkaajan Turinoita helmikuu 14, 2017 8:16 pm - Vastaa

  Niin, lähes kaikkeen muuhun voi vaikuttaa, mutta ei säähän. Se on myös omilla reissuilla tullut useampaan kertaan valitettavasti todettua.
  Noiden kahden allaskuvan ero on melkoinen, jo lähes huvittava! 😉 Aina ei saa sitä mitä tilaa… Onneksi aurinkokin näyttäytyi ja pääsitte myös nauttimaan elämästä!

  • Anna helmikuu 16, 2017 12:05 am - Vastaa

   Markkinointimateriaalit poikkeaa usein todellisuudesta mutta ihan noin paljon ei saisi kyllä poiketa 😀 Sateinen sää oli iso pettymys, kun oltiin suunniteltu vaikka minkälaista aurinkoisen kelin aktiviteettia. Olisi pitänyt henkisesti valmistautua siihen, että näinkin voi käydä. Onneksi saatiin tosiaan edes päivän verran aurinkoa!

 9. Noora | Kerran poistuin kotoa helmikuu 14, 2017 9:00 pm - Vastaa

  Sydneyssä en ole vielä käynyt, mutta mulla on sellainen fiilis, että saattaisin pitää kaupungista. Tuonne Näsinneulan serkkuun varmasti tamperelaisena suunnistaisin fiilistelemään, muutenkin näköalapaikat on mun mieleen. Huh, aika kallis lennon missaaminen, mutta onneksi se on vaan rahaa! 🙂

  • Anna helmikuu 17, 2017 12:10 am - Vastaa

   Sydneystä on helppo tykätä! Tykkään kanssa näköalapaikoista, kukapa ei, ne on vaan useimmiten myös täynnä selfiekeppiarmeijoita. Senkin puoleen tämä oli mukava paikka kun sai kaikessa rauhassa pällistellä ympärillä pyöriviä maisemia!

 10. Anne | Metallia Matkassa helmikuu 15, 2017 7:55 pm - Vastaa

  Voi apua, lennolta myöhästyminen olis kyllä mun painajainen! Tarkistitteko lentoyhtiöltä, onko mahdollista saada käyttämättä jääneen lipun osasta veroja takaisin? Saisi edes vähän jotain pientä 🙂

  • Anna helmikuu 17, 2017 12:11 am - Vastaa

   Mielenkiintoista, ei tullut edes mieleen! Kiitos vinkistä, täytyy perehtyä 🙂

 11. Kati / Lähinnä Kauempana helmikuu 15, 2017 11:00 pm - Vastaa

  Ehdottomasti menisin pyörivään näköalatorniin! Me ollaan ihan hönttejä noiden korkeiden näköalapaikkojen kanssa. Pakko kiivetä jokaisen kylän korkeimpaan pytinkiin. 😀

  Heheheh, mä luin sun tekstistä ensin, että “…ja lopulta tälle kännille tuli hintaa…”

  • Anna helmikuu 17, 2017 12:13 am - Vastaa

   Hehheh, kännille tai kämmille, melkein sama, ja olihan siinä pari lasillista alla! 🙂 Meillä on sama homma näköalapaikkojen kanssa. Tämä oli siitä tosi kiva, että maisemista sai nauttia kaikessa rauhassa ilman selfiekeppiarmeijoita.

 12. Katja/Jumalainenseikkailu helmikuu 16, 2017 10:33 am - Vastaa

  Kerta toisensa jälkeen on aina yhtä hauska lukea Australian juttujasi ?Sinun vikasi -vai ansio – että lisäsin maan matkalistalleni.
  Ps. Käyhän lukemassa toinen juttuni Varanasista Intia-kaipuuseen.

  • Anna helmikuu 17, 2017 12:14 am - Vastaa

   Kiva kuulla, että Australia on alkanut kiinnostaa 🙂 Ja kiitti vinkistä, täytyy käydä fiilistelemässä!

 13. Voi järkäle, tulipa kiva lasku lennolta myöhästymisestä! Onneksi kuitenkin saitte majapaikan yöksi ja jatkettua matkaa seuraavana päivänä. Samaa ei voi sanoa kaikista, sillä villissä nuoruudessa eräs kaverini myöhästyi lennolta bile-illan jälkeen ja sai odottaa viikon seuraavaa lentoa, kun niitä ei useammin kohteesta Suomeen kulkenut. Siinä meni viikko rannalla ja toisten nurkissa nukkuen, koska rahat loppu ja Suomessa pankkilakko, ettei saatu lähetettyä lisää riihikuivaa… Näin aikana, kun debit/credit kortit eivät olleet ihan arkipäivää alle parikymppisillä. 😀

  • Anna helmikuu 17, 2017 12:16 am - Vastaa

   Heh, no tuohon verrattuna onneksi meille ei käynyt sen pahemmin 😀 Kyllä meillä kävi mielessä, että jäätäisiin muutamaksi ylimääräiseksi yöksi ja odoteltaisiin halvempia lentoja, mutta työpaikalla sitä ei ehkä olisi arvostettu…

 14. Emma / Mutkia Matkassa helmikuu 17, 2017 11:17 am - Vastaa

  Hienosti keksitty kuvata tuo markkinointikuva ja todellisuus -kuvapari! Otitte kyllä kaiken irti siitä yhdestä aurinkoisesta päivästä, hienoja näköaloja ja kaikkea kivaa tekemistä! Vaikkei sitten paluulennon kanssa enää mennytkään ihan putkeen, auts*

  • Anna helmikuu 18, 2017 4:04 pm - Vastaa

   Heh, me mentiin sinne kattoaltaalle ja mietittiin, että ei hemmetti, ei se kyllä tämmöinen niissä kuvissa ollut… 🙂 Olisi pitänyt ottaa vielä uima-altaasta samanlainen. Niistä 1,5 päivästä, milloin ei satanut vettä, otettiin kyllä kaikki irti!

 15. Stacy Siivonen helmikuu 17, 2017 11:31 am - Vastaa

  Mä en pääse irti tuosta vertailusta hotellin mainoksesta ja todellisuudesta! Näitä tällaisia pitää ruveta itsekin näpsimään. Tuo mieleen ihmisten tekemät malli-selfiet itsestään.

 16. Johanna Hulda helmikuu 17, 2017 6:58 pm - Vastaa

  Voi ei, olipas siinä vastoinkäymisiä yhdelle reissulle. Ihan nauratti ääneen tuo kuvapari hotellin uima-altaalta. 😀 Jälkkärit Sydneyn yllä ja kasvitieteellinen puutarha sen sijaan näyttävät ihanilta. Kiva kuitenkin että saitte edes yhden aurinkoisen päivän ja pääsitte suht helposti kotiin saakka!

 17. Anna | TÄMÄ MATKA helmikuu 18, 2017 9:57 am - Vastaa

  Oih ostereita. Ne on ihania.

  Nuo hotelin mainoskuvat vastaan todellisuus. Joskus olen itsekin niitä postaukseen lisännyt. Kyllä meitä matkalaisia huijataan…

 18. Essi helmikuu 18, 2017 11:10 am - Vastaa

  Musta toi on jo törkeetä huijausta Pullmanilta! Mikä on sinänsä harmi, koska niitten Aasian hotellit on ihan uskomattoman hienoja! Varsinki Bangkok ja Saigon oli todella hienoja! Ja myös paljon edullisempia.

  • Anna helmikuu 18, 2017 3:14 pm - Vastaa

   Joo samaa mieltä, varsinkin kun näkymä ei ole sama edes vaikka laseista näkisi läpi… Meidänkin yksi lempparihotelleista on Pullman, Port Douglasissa, joten kokonaan hanskoja tiskiin niiden suhteen en ole valmis heittämään 🙂

 19. Merja / Merjan matkassa helmikuu 18, 2017 12:33 pm - Vastaa

  Australia on vielä kokematta, mutta kovasti haaveissa. En vaan tiedä, minne kannattaisi ensikertalaisen suunnata, kun ei kerralla voi koko maata nähdä (lomia ei heru niin paljoa). Hauska tuo pyörivä ravintola. Auts, lennolta jääminen on pahin painajaiseni.. toivottavasti saatte lentoyhtiöltä jotain takaisin.

  • Anna helmikuu 18, 2017 4:06 pm - Vastaa

   Minne Australiassa lyhyelle reissulle kannattaa suunnata, se riippuu vähän vuodenajasta. Touko-elokuussa suuntaisin pohjoiseen, Brisbanen ja Cairnsin välille esimerkiksi. Suomen talvella loka-maaliskuussa taas etelään, Melbourneen ja Sydneyyn.

 20. Kohteena maailma / Rami helmikuu 18, 2017 9:52 pm - Vastaa

  Kyllä hotellin kuvapari oli just sellainen, mikä monta kertaa tulee vastaan maailmalla – halusi tai ei 🙁

  Sinänsä vaikea kuvitella, että osui huonot säät kohdalle, kun näitä kuvia katselee… Upealta vaikuttava kaupunki ja on todella korkealla listalla. Samoin Melbourne, jonne haluan pienpanimo-olutkulttuurin maailmaan tutustumaan.

 21. Liza in London helmikuu 19, 2017 1:37 pm - Vastaa

  Nauroin ääneen tuolle markkinointimateriaali vs todellisuus -kuvalle 😀 Sydney vaikuttaa aivan ihanalta paikalta, ei ihme että olet nostanut sen sun salarakkaaksi!

 22. Hmclehto maaliskuu 6, 2017 2:05 am - Vastaa

  kokeile ensi kerralla O Baria Sydney Towerin sijaan ?

  • Anna maaliskuu 6, 2017 4:51 am - Vastaa

   Kiitos vinkistä! Perhana kun ei oikein taas aika riittänyt mihinkään… Onneksi Sydneyhin tullaan varmasti taas monta kertaa uudestaan 🙂

Jätä kommentti