Sydney, salarakkaani

Australian suurin kaupunki Sydney on kaunis, sitä ei voi kieltää. Sen sataman täytyy kuulua maailman upeimpiin. Vaikka vannoutunut melbournelainen olenkin, Sydneyssä viihtyy aina muutaman päivän. 

Sää ei hellinyt meidän Sydneyn vierailuamme. Vettä tuli kaatamalla monta päivää. Harmaassa sadesäässä Sydney ei päässyt näyttämään parhaita puoliaan, eikä edes normaalisti niin kaunis Circular Quayn satama oopperataloineen sykähdyttänyt sumupeitteen takaa. Matkasta jäikin mieleen ensisijaisesti kylmät märät varpaat, kun olin lähtenyt matkaan pelkissä varvassandaaleissa.

Sydney

Sateinen Sydney

Ankea sää vähentää paljon mahdollisuuksia Sydneyssä. Vierailimme Circular Quayn nykytaiteen museossa, joka ei erikoisemmin sykähdyttänyt, mutta eipä se mitään maksanutkaan.

Sadepäivänä on hyvä vierailla vaikkapa markkinoilla tai Sydneyn Chinatownissa. Kiinalaisia makuja maistelimme Chinatownin lisäksi Melbournestakin tutussa, maineikkaassa Din Tai Fungissa.

Sydney Tower

Viimeisenä päivänä aurinko tuli vihdoin esiin. Juhlistimme sitä ensin aikaisella lounaalla Sydneyn Näsinneulan eli Sydney Towerin pyörivän ravintolan buffetissa ($60 per nokka). Pääruoat olivat pääasiassa tylsiä ja mauttomia väännöksiä aasialaisista suosikeista, mutta salaattibaari oli erinomainen ja jälkkäreistäkin löytyi herkkuja, kuten pavlovaleivoksia.

Olimme aikaisin liikenteessä, ja ravintola oli tyhjillään. Saimme nauttia ympärillä pyörivistä näkymistä kaikessa rauhassa. Vältimme sopivasti kiinalaiset turreryhmät, joita alkoi valumaan meidän lähtiessämme.

Ensimmäinen kokemukseni pyörivästä ravintolasta oli huvittava. Kun tarjoilut ja vessakin vaihtavat koko ajan paikkaa, olisi voinut luulla olevansa enemmänkin kännissä.

Sydney Towerin buffasta on turha odottaa mitään ennenkokemattomia makuelämyksiä. Silti, loistava paikka ihailla Sydneytä yläilmoista aterian äärellä rentoutuen!

Lounas Sydney Towerissa

Risteily Sydneyn satamassa

Sulattelimme lounasta Sydneyn Botanical Gardensissa ja iltapäivästä lähdimme miniristeilylle 1800-luvun tyylisessä vanhan ajan purjelaivassa. Aurinko paistoi ja skumppa virtasi. Tämä on Sydneytä parhaimmillaan!

sydney kokemuksia

sydney

Iltapäivällä seikkailimme The Rocksin viikonloppumarketeilla ja söimme ostereita Circular Quayssä.

Taisimme innostua aurinkoisesta päivästä vähän liikaakin, sillä lopulta missasimme lennon takaisin Melbourneen.

Sydney Circular Quay

Odotellessamme junaa kohti lentokenttää vilkaisimme kelloa ja totesimme, että turha enää edes yrittää, myöhässä ollaan. Otimme yöksi halvan hotellihuoneen, ja aamulla uusi yritys lennolle. Lentoja ei tässä vaiheessa halvalla irronnut, ja lopulta tälle kämmille tuli hintaa yhteensä mehukkaat $700.

Illallinen Sydneyssä

Sydneyn Pullman -hotelli

Bunkkasimme Hyde Parkin vieressä sijaitsevassa Pullmanissä, joka oli karvas pettymys. 250 dollarin huone oli kuin halpa motellihuone, ja kattokerroksen kloorinhajuinen uima-allas saati poreamme ei ihan vastannut markkinointimateriaaleja. Minkäännäköistä näköalaa kummastakaan on turha odottaa.

Kuva hotellin sivuilla…

Todellisuus…

Jatkuvalta jupinalta ei voi välttyä, kun melbournelaiset käyvät Sydneyssä. Mikä tahansa sitten menikin pieleen, syy oli Sydneyssä. Mutta vaikka muille melbournelaisille en sitä myöntäisikään, salaa tykkään Sydneystä. En tiedä, viihtyisinkö siellä pitkään, mutta mukava siellä on ainakin käydä. Tämä kerta meni pääasiassa sadesäässä, mutta onneksi tänne tullaan vielä monet kerrat.

Lue myös: Sydneyn kauniit pohjoiset rannat

KOHDEOPAS: AUSTRALIA

PS. Olettehan huomanneet, että myyntiin on tullut ensimmäinen e-kirjani Selviytymisopas Australiaan, helmikuun ajan puoleen hintaan!