Sydney, salarakkaani

Sää ei hellinyt meidän Sydneyn vierailuamme. Vettä tuli kaatamalla monta päivää. Harmaassa sadesäässä Sydney ei päässyt näyttämään parhaita puoliaan, eikä edes normaalisti niin kaunis Circular Quayn satama oopperataloineen sykähdyttänyt sumupeitteen takaa. Matkasta jäikin mieleen ensisijaisesti kylmät märät varpaat, kun olin lähtenyt matkaan pelkissä varvassandaaleissa.

Sydney

Sydneyn Pullman

Bunkkasimme Hyde Parkin vieressä sijaitsevassa Pullmanissä, joka oli karvas pettymys. 250 dollarin huone oli kuin halpa motellihuone, ja kattokerroksen kloorinhajuinen uima-allas saati poreamme ei ihan vastannut markkinointimateriaaleja. Minkäännäköistä näköalaa kummastakaan on turha odottaa.

Kuva hotellin sivuilla…

Todellisuus…

Sateinen Sydney

Mitä sateisen ankeassa Sydneyssä voi tehdä? Circular Quayn nykytaiteen museo ei erikoisemmin sykähdyttänyt, mutta eipä se mitään maksanutkaan. Sen lisäksi aika menikin sitten syödessä ja juodessa. Dumplingseja Melbsistäkin tutussa Din Tai Fungissa ja Chinatownissa, viiniä vähän joka puolella. Tulipahan ainakin otettua rennosti.

sydney kokemuksia

Sydney Tower

Viimeisenä päivänä aurinko tuli vihdoin esiin. Söimme aikaisen lounaan Sydneyn Näsinneulan eli Sydney Towerin pyörivän ravintolan buffetissa ($60 per nokka). Pääruoat olivat pääasiassa tylsiä ja mauttomia väännöksiä aasialaisista suosikeista, mutta salaattibaari oli erinomainen ja jälkkäreistäkin löytyi herkkuja, kuten pavlovaleivoksia.

Olimme aikaisin liikenteessä, ja ravintola oli tyhjillään. Saimme nauttia ympärillä pyörivistä näkymistä kaikessa rauhassa. Vältimme sopivasti kiinalaiset turreryhmät, joita alkoi valumaan meidän lähtiessämme.

Ensimmäinen kokemukseni pyörivästä ravintolasta oli huvittava. Kun tarjoilut ja vessakin vaihtavat koko ajan paikkaa, olisi voinut luulla olevansa enemmänkin kännissä.

Sydney Towerin buffasta on turha odottaa mitään ennenkokemattomia makuelämyksiä. Silti, loistava paikka ihailla Sydneytä yläilmoista aterian äärellä rentoutuen!

Lounas Sydney Towerissa

Risteily Sydneyn satamassa

Sulattelimme lounasta Botanical Gardensissa ja iltapäivästä lähdimme miniristeilylle 1800-luvun tyylisessä vanhan ajan purjelaivassa. Aurinko paistoi ja skumppa virtasi.