Sydneyn kauniit pohjoiset rannat

Sydney on kuuluisa maailmanluokan rannoistaan. Jos aikaa Sydneyssä on enemmän, kannattaa ehdottomasti lähteä tutustua sen pohjoisiin rantoihin, northern beaches. 

Meidän seikkaillessamme Sydneyn pohjoisilla rannoilla lämpötila keikkui vajaassa neljässäkympissä. Melbourne yleensä tunnetaan sään ääripäistä, mutta kyllä Sydneykin osaa. Paluumatkalla iski rankkasade ja lämpötila putosi lähemmäs parikymmentä astetta lyhyessä ajassa.

Sydneyn Palm Beach

Aloitimme Sydneyn rantoihin tutustumisen tunnin ajomatkan päässä keskustasta sijaitsevalta Palm Beachiltä, joka on tuttu australialaisen saippuasarja Home & Awayn katsojille. Palm Beachin yleensä katsotaan olevan se Sydneyn pohjoisin Northern Beacheistä, ja sitä pohjoisemmat kuuluvat Central Coastiin.

Yli kaksi kilometriä pitkä Palm Beach on näyttävä ranta. Tyynessä vedessä pulikointia kaipaavien kannattaa kuitenkin poiketa niemen toiselle puolelle Pittwaterin rauhallisiin vesiin.

Teimme laskelmointivirheen, ja lähdimme kiipeämään viereisen kukkulan laella sijaitsevan Barrenjoeyn majakan luokse ilman vesipulloa. Neljänkympin helteessä lämpöhalvaus oli lähellä, ja kärpäsiä tunki jokaiseen ruumiinaukkoon. Huipulta avautuvat huikeat maisemat.

Palm Beach, Sydney

Kultaista hiekkarantaa, viehättäviä poukamia, surffareita ja komeita kallioita

Palm Beachiltä ajelimme pikkuhiljaa takaisin Sydneyhin pysähdellen aina kun näimme visiitin arvoisen rannan. Ja niitähän riitti niin monta, että menin laskuissa sekaisin. Sydneyn pohjoiset rannat ovat syvän kultaista, melkein pronssinväristä hiekkaa, samanvärisiä surffareita ja auringonpalvojia, jylhiä kallioita ja kallionkielekkeille rakennettuja taloja.

Sydneyn pohjoiset rannat, Northern Beaches

Yllätyin, että vaikka useimmat rannoista olivat rantakansan kansoittamia, niiden joukosta löytyi myös hiljaisia poukamia, joissa ei välttämättä ollut ristin sielua.

Sydneyn pohjoiset rannat olivat myös hulppeita rantataloja, hyvännäköisiä ihmisiä ja hienoja autoja. Paikallisten keskimääräisestä tulotasosta kertonee myös se, että näimme myös useamman koirien päiväkodin.

Tunnetuin Sydneyn pohjoisista rannoista lienee lauttamatkan päässä keskustasta sijaitseva mäntyjen koristama Manly Beach.

Suosikiksi rannoista taisi jäädä kuitenkin chilli pieni Shelly Beachin poukama lähellä Manlyä. Reggae soi ja tunnelma oli rento. Shelly Beachin pusikoissa hyppi puskakalkkunoita, ja kivillä paistatteli päivää liskoja, jotka pikagooglauksella osoittautuivat Itä-Australian vesiagameiksi, australiaksi yksinkertaisemmin water dragoneiksi.

Shelly Beach Sydney

Päivän päätteeksi pääsimme maistamaan Sydneyn liikenneruuhkia. Siinä missä menomatkan hurautimme tunnissa, paluumatkaan kohti keskustaan upposi kolmatta tuntia.

LUE MYÖS: Sydney, salarakkaani

KOHDEOPAS: AUSTRALIA