Kata Tjuta – Monta päätä

Kaikki ovat kuulleet Ulurusta, Ayers Rockista, Australian symbolista. Mutta harvat ovat tietoisia, että se ei suinkaan ole ainoa iso punainen kivi alueella. Eikä edes se isoin! Ei hätää, en tiennyt minäkään ennen kuin saavuimme Australian punaiseen keskustaan.

25 kilsaa länteen Ulurulta löytyy nimittäin toinen jättimäinen punainen kivimuodostelma. Kata Tjuta (The Olgas), jonka nimi tarkoittaa monta päätä, ei ole jostain kumman syystä yhtä kuuluisa kuin pikkusiskonsa, vaikka se on paljon isompi, ja monien mielestä, mukaanlukien meidän, jopa vaikuttavampi kuin Uluru!

Kata Tjuta, Australia

IMG_3629 (800x450)

Kata Tjuta koostuu yli 30 pyöreähköstä, kaarevasta, punaisesta, massiivisesta kivikupolista. Korkein huippu on 550 metrin korkeudessa, kun Uluru on vain 350 metriä korkea.

Kuten Uluruun, myös Kata Tjutaan liittyy tiiviisti monia aboriginaalien Uniajan legendoja. Tämäkin on siis hyvin pyhä paikka paikallisille aboriginaaleille, ja seremonioita pidetään täällä vielä tänäkin päivänä.

Kata Tjuta, Australia

Kata Tjuta, Australia

Kupolien seassa kulkee kahdeksan kilsaa pitkä polku, jonka kävelyyn meni noin kolme ja puoli tuntia. Se johtaa tuulten laaksoon eli The Valley of the Winds. Ei ollut vaikea arvata mistä nimi on tullut, tukka nimittäin hulmusi!

Mutta ainakaan kärpäset eivät olleet riesana kun tuulee tarpeeksi. Maisemat olivat mahtavat, ja tämä oli yksi parhaista patikointiretkistä mitä olimme tähän asti tehneet.

Kata Tjuta, Australia

Kata Tjuta, Australia

Täällä kävellessä alkaa epäillä ollaanko sitä maan pinnalla ollenkaan vai Marsissa tai jollain toisella planeetalla!

Kata Tjuta, Australia

Kata Tjuta, Australia

Australian punaisen keskustan Outbackin ihmeet eivät rajoitu Uluruun saati Kata Tjutaan. Mutta siitä lisää ensi kerralla!