Aina siitä asti, kun saavuin Australiaan untuvikkona lähes neljä vuotta sitten, minulle on hehkutettu maailmanperintölistalla monestakin ansiosta olevaa Kakadun kansallispuistoa Northern Territoryn osavaltiossa Pohjois-Australiassa. Visiitille Kakaduun oli siis suuret odotukset, kun saavuimme Pohjoisen Territorion osavaltioon.

Maalasin mielessäni kuvan vehreästä, eksoottisesta, trooppisesta sademetsästä vesiputouksineen, jossa värikkäät kakadulinnut lentelevät ympäriinsä.

Auringonlasku Kakadussa

Kun ajelimme Darwinista parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevan Kakadun kansallispuiston alueelle, mielikuvani alkoi pikkuhiljaa murentua. Sademetsää ei näkynyt mailla halmeilla. Sehän on suota! Vieressä istuva Rohan vahvisti havaintoni oikeaksi. Kakadu ei ole sademetsää nähnytkään, vaan se on suota. Mitä niin ihmeellistä voi olla suossa?

Kakadu vesiputous

Upeita vesiputouksia? Kyllä niitä täältä löytyy, kuulemma. Harmi, ettei yhtään putousta päässyt ihailemaan ilman maasturia. Sadekauden aikaan niitä pääsee ihailemaan vain ja ainoastaan lentäen.

Kakadu

Kakadu Queenslandissä

Kakadukaijoja puistossa ei näkynyt, lukuisia muita kylläkin. Harmi, etten ole lintuharrastaja. Selvisi, että puisto ei suinkaan ole nimetty kyseisen linnun mukaan (engl. cockatoo), vaan väännetty Gaagudju -sanasta, joka on aboriginaalien kieli, jota puhutaan tällä alueella. Alkoi olla jotenkin petetty olo.

Kakadu national park

Mitä muuta suolla asuu kuin lintuja? Kyllä vain, ötököitä! Kakadu on siis maailmanperintölistalla mm. ainutlaatuisen ötökkä-, käärme- ja muiden hirviöpopulaatioiden ansiosta.

Täällä löytyy hyttysiäkin montaa eri lajia. Tämän saimme tuntea nahoissamme pimeän tultua. Oli ihan liian tuskaisen kuuma nukkua ovet kiinni, hyttysverkko petti, ja yö oli helvetillinen. En ole ikinä, IKINÄ, IKINÄ nähnyt edes pahimmissa painajaisissani niin paljon hyttysiä, puhumattakaan muista höttiäisistä. Molempien jalat olivat täynnä arpia hyttysenpuremista, joilta kesti kaksi viikkoa parantua.

Australian hyttyset

Silmät ristissä auringon noustessa kävimme tutkailemassa luolamaalauksia, joiden ansiosta Kakadu myös on maailmanperintölistalla. Kokemuksia Kakadusta siis vielä ensi kerralla! Loppukevennyksenä taas paikallisia uutisia.

‘PLUS: Arse update!’

Matkavinkki Kakaduun: Hommaa 4WD alle, äläkä unohda liekinheitintä ja muita hyttyskarkottimia.