Punaisten auringonlaskujen Darwin

Pohjoisen Territorion eli Northern Territoryn pääkaupunki Darwin lumoaa pikkukaupungin tunnelmallaan ja lumoavilla, punaisena räiskyvillä auringonlaskuillaan. Tässä meidän kokemuksia Darwinista!

Saavuimme pieneen mutta viehättävään, trooppiseen Darwiniin yli kolmen kuukauden road tripin jälkeen pitkin Australian rannikkoa. Vierailimme suloisilla pikku toreilla, kävimme bongaamassa krokotiileja ja upeita vesiputouksia ja ihastelimme unohtumattomia auringonlaskuja toisensa jälkeen.

Darwin kokemuksia

Darwinissa pääsimme myös maistamaan aitoa australialaista vieraanvaraisuutta, kun meidät kutsuttiin pitämään majaa Rohanin kaukaisten sukulaisten luokse, joita herra itsekään ei muista juuri tavanneensa. Kyllä kelpasi puljailla uima-altaassa ja nauttia ‘normielämään’ liittyvistä mukavuuksista, kuten keittiöstä ja kylpyhuoneesta.

Darwin on leppoisaa tropiikin tunnelmaa

Darwinissa on letkeä lomafiilis. Populaation ollessa vain vajaa 130 000, liikenne tai muut suurkaupungin ongelmat puuttuvat, mutta meininkiä silti riittää. Eksyimmepä kerran Darwinin yöhönkin, jossa timmit yläosattomat aussimiehet rusetit kaulassa tarjoilivat naisille ilmaista skumppaa ja tanssivat pöydillä. Darwinista on pakko tykätä!

Kun muualla Aussilassa palellaan talven viimassa, Darwinissa on täydelliset rantakelit. Täällä ei kuitenkaan noin vain kannata hypätä veteen viilentymään, sillä tämä on krokojen maata.

Täällä, Pohjois-Australiassa elää maailman suurimpia krokotiileja, Austalian suistokrokotiileja, jotka voivat kasvaa jopa kahdeksanmetrisiksi. Jos mielii uimaan, uimapaikan turvallisuudesta täytyy olla satavarma. Onneksi Darwinista kuitenkin löytyy viehättävä laguuni, jossa tukahduttavan kuumana päivänä pääsee viilentymään.

Darwin Australia

Darwinissa ihastuimme erityisesti Mindilin auringonlaskumarkkinoihin, jossa nautimme Darwinin kuuluisista punaisista, epäilemättä Australian parhaista auringonlaskuista. Darwinissa aurinko laskee mereen jättimäisenä punaisena tulipallona. Mindilin lisäksi Darwinista löytyy monta muutakin tsekkaamisen arvoista symppistoria.

Darwin kokemuksia

IMG_8243 (800x600)

Darwin kokemuksia

Darwin on Australian kansainvälisin kaupunki

Parasta Darwinissa ovat kenties auringonlaskut, mutta ruokakulttuuri tulee hyvänä kakkosena. Trooppinen ilmasto ja suuri aasialaispopulaatio antaa kaupungille kivan aasialaisen fiiliksen. Itse asiassa Darwin on Australian kosmopoliittisin kaupunki, sen pieni asukasluku on nimittäin kotoisin yli 60 eri maasta.

Darwinin monilla ihanilla markkinoilla kärsii valinnanvaikeudesta kaikkien ihanien autenttisten makujen keskellä. Silläkin uhalla, että blogi muuttuu pian ruokablogiksi: Kiinalaista yum chata, krokotiilirullia, kreikkalaista souvlakia, malesialaista rendangia ja laksaa, vietnamilaista phota ja tulista papaijasalaattia, sekä vastapuristettuja lime-passiohedelmä- ja ananas-kookossmoothieita… Nämä kuuluivat ehdottomasti huippuhetkiin Darwinin vierailulla. 

IMG_8283 (600x800)

Darwinissa upposi helposti viikko nautiskellen auringonlaskuista, rannoista ja herkkuruoasta sekä ihmetellen lukuisia turistikrääsäkauppoja.

Darwinin ilmasto jakautuu kuivaan ja sadekauteen. Näin kuivalla kaudellakin Darwinissa oli kuuma kuin saunassa, joten voin vain kuvitella, minkälaista täällä on kesällä. Huhujen mukaan aika epämiellyttävää.

Darwinissa kannattaa myös käydä ihmettelemässä krokotiileja. Paras paikka niiden bongaamiseen on Adelaide River, jossa järjestetään Jumping Crocodiles -risteilyjä päivittäin.

IMG_8273 (600x800)