Broomesta Darwiniin

Ajomatka Australian Broomesta Darwiniin on pitkä ja puuduttava. Tie kulkee sisämaassa, eikä siksikään ole yhtä mielenkiintoinen kuin moni muu automatka Australiassa. Ajomatka kesti meillä lähes viikon ja sisälsi reippaasti yli 20 tuntia ajamista, kunnes viimein saavuimme Pohjoiseen Territorioon (Northern Territory), Australian pohjois- ja keskiosien osavaltioon.

Satojen kilometrien pituudelta tie Broomesta Darwiniin oli pelkkää punaista, pölyävää, möykyillä maustettua hiekkatietä. Ei kenttiä mokkulassa, bensa-asemia mailla halmeilla, vain loputtoman pituisia jättirekkoja ja kuivaa erämaata. Näillä teillä kruisailevat maailman pisimmät jättirekat eli road trainit, joiden pituus voi olla pisimmillään jopa reilusti yli kilometrin!

Broomesta Darwiniin

Northern Territory

Hirveästi olisi himottanut hypätä satunnaiseen billabongiin eli lampeen karistamaan punaiset pölyt nahasta, mutta näillä krokotiilimailla se ei kannata. Osavaltion alueella asuu nimittäin enemmän krokotiileja kuin ihmisiä, huimat 300 000.

Darwinista Broomeen

Tavallisella pakulla kun olimme liikenteestä, suuri osa nähtävyyksistä tällä välillä jäi näkemättä. Kunnon maasturilla täältä olisi löytynyt muiden joukossa esimerkiksi majesteettinen Bungle Bungles Range (alla), joka ei ehkä ole yhtä australialaisen ikoninen kuin Ayers Rock, mutta ei muuten kalpene sukulaiselleen.

Länsi-Australiaa

Pohjoisen territorion erämaan syrjäisyyttä kuvaa hyvin se, että länsimaalaiset löysivät Bungle Bunglesin massiivisen lähes 400 metriä korkean ja huikean 450 neliökilometrin kokoisen alueen vasta vuonna 1983!

Siitä ei edes ole kovin kauan. Tyypillistä, että kukaan ei ikinä kysynyt aboriginaaleilta, mitä erämaahan mahtuu. Tie tänne on siis suljettu normiautoilta, ja lennoilla tai järjestetyillä kierroksilla oli hintaa suolaiset 400 dollaria. Bungle Bungles piti siis jättää ensi kertaan.

Broome Darwin

Lake Argyle

Broome-Darwin -välin mielenkiintoisin nähtävyys ilman maasturia oli majesteettinen Lake Argyle, Australian toiseksi suurin järvi. Lake Argyle on keinotekoinen järvi. Ei ehkä piekse Suomen järvimaisemia, mutta aika mahtavia olivat nämäkin, varsinkin auringonlaskussa ja puskapalojen roihuessa järven toisella puolella.

Lake Argyle -järvessä uskaltaa pulikoida kuulemma krokotiileista huolimatta, mutta nynnyjä varten leirintäalueelta löytyi myös oikein mukiinmenevä uima-allas.

Uima-altaista tämänkaltaisilla näkymillä pääsee yleensä nauttimaan vain viiden tähden hotelleissa, me maksoimme tästä viiden tähden uima-altaasta vain noin 30 euroa.

Vesi oli kuitenkin niin jäätävää, ettei mieli tehnyt lillua altaassa sen kummemmin. Pulahtaminen teki kuitenkin todella nannaa kaiken sen Australian erämaan punaisen pölyn jälkeen.

Lake Argyle

Lue täältä kokemuksia Darwinista!