Varpaat hiekassa Broomessa

Broome on yksi Australian länsirannikon tunnetuimpia lomakohteita. Australian luoteisosassa sijaitseva pieni lomakylä on tunnettu etenkin 22 kilometriä pitkästä Cable Beachistä, kameleistaan sekä helmiteollisuudesta.

Broome ei syrjäisen sijaintinsa takia ole se helpoin matkakohde, mutta kylä on matkan arvoinen. Meillä oli isot odotukset Broomen suhteen, emmekä joutuneet pettymään. Ihastuimme erityisesti Broomen leppoisaan lomatunnelmaan ja auringonlaskuihin.

Viivyimme Broomessa loppupeleissä viikon, mutta olisimme viihtyneet kauemminkin. Broomeen on helppo rakastua; rantaa, mahtavaa ruokaa, dinosauruksen jalanjälkiä, mielettömiä auringonlaskuja, vanhoja hylkyjä ja kamelisafareita. Usko tai älä, täältä löytyy myös portaat kuuhun!

Cable Beach, Broome

Auringonlasku Cable Beachillä

Broomea rajaavat idässä punainen aavikko ja lännessä turkoosina kimmeltävä Intian valtameri. Leveällä ja loputtomiin jatkuvalla hiekkadyynien ympäröivällä Cable Beachillä ei tarvitse tapella hiekasta. Biitsi meidän makuun!

Aamulenkkejä, piknikkejä, nahan ruskistamista ja ihania auringonlaskuja Cable Beachillä, niistä on päivät Broomessa tehty. Auringonlaskut hohtavat aina vaaleanpunaisesta tulipunaiseen. Näitä Western Australian auringonlaskuja tulee ikävä.

Cable Beach, Broome

DSC_6827 (800x536)

Cable Beach, Broome

Broomessa ei voi missata ikonista kamelisafaria auringonlaskussa. Päällikkökameli Rodney (alla), oli kyllä harvinaisen kärttyisen näköinen kameli. Pepsodent, anyone?

DSC_6638 (536x800)

Kamelisafari Cable Beachillä

Kamelisafari Cable Beachillä

Cable Beach on jossain ristitty maailman viiden parhaan rannan joukkoon. Rannalla on kieltämättä kokoa, ja auringonlaskut ovat unohtumattomia. Mutta… Keskellä Cable Beachin suosituinta kohtaa on nudistiranta. Nauti siinä sitten kamelin kyydissä auringonlaskusta, kun maisemat pilaa vanhan ukon karvainen perse. Ei meikäläisellä ole mitään nudisteja vastaan, paitsi silloin, kun en voi välttää näkemästä heitä. Uintihommatkin olivat vähän niin ja näin, vedessä kun muhii, ainakin tähän aikaan vuodesta, tappajameduusoita.

Kamelisafari Cable Beachillä

Kamelisafari Cable Beachillä

Meduusa varoituskyltti

Broome ei ole kuitenkaan pelkkää loppumatonta rantaviivaa. Siinä vaiheessa kun rannalla löhöäminen alkaa tympiä, voi vaikkapa lähteä metsästämään dinosauruksen jalanjälkiä. Lyhyen ajomatkan päässä Broomesta laskuvesi paljastaa yhdet isoimmista dinosauruksen jalanjäljistä maailmassa.

Gantheaume Point auringonlaskussa oli muutenkin nätti mesta; punaisia kallioita ja turkoosia vettä. Rehellisyyden nimissä myönnettäköön, että nämä kalliot olivat täynnä koloja, emmekä loppupeleissä löytäneet niitä oikeita jalanjälkiä.

Dinosaurusten jalanjäljillä

Gantheaume Point, Broome

Broomen ihanissa pikkuputiikeissa pääsee ihailemaan mm. maailman kauneimmista helmistä tehtyjä koruja. Sata vuotta vanha helmiteollisuus kukoistaa edelleen Broomessa, ja sen seurauksena kylä on imenyt paljon aasialaisia vaikutteita. Aasialaiset vaikutteet näkyvät etenkin Broomen herkullisessa ruoassa!

DSC_6796 (569x800)

Frill-necked lizard eli näin suomalaisittain vaikka kaulurilisko (saa korjata) tuli kyläilemään leirintäalueella. Yritimme kovasti säikytellä liskoa, jotta se näyttäisi kaulurinsa kaikessa komeudessaan.

kaulurilisko

Broome auringonlasku

Tiettyyn aikaan vuodesta Broomessa ja muissa lähikaupungeissa näkyy Stairway to the Moon eli portaat kuuhun -ilmiö täydenkuun aikaan. Kuu muodostaa siis laskuveteen optisen illuusion sinne nousevista portaista noin kymmenen minuutin ajaksi. Viimeisenä iltana Broomessa pimeän laskeuduttua kiiruhdimme Town Beachille, jossa kaikki muut Broomen asukkaat ja turistit jo odottivat kuun nousua horisontista virvokkeineen ja pikniktuoleineen.

Stairway to the moon, Broome

En ole ikinä nähnyt niin isoa ja oranssia kuuta. Se oli kuin iso juustopallo. Oli kyllä vähän nälkä. Ja toden totta, näytti aivan kuin kuuhun nousisi portaat. En vieläkään käsitä miten ‘rappuset’ vedessä pystyivät heijastumaan veteen niin suoraviivaisesti ja selkeästi. Meidän kökkökameralla ei valitettavasti taas kummoista otosta saatu.

IMG_8187 (551x800)

IMG_8151 (800x588)

Kamelisafari Broomessa

Tapahtuman aikaan rantsulla pidetään myös markkinat, jossa pääsin taas himoilemaan Broomen ihania helmikoruja sekä syömään ihania aasialaisvaikutteisia ruokia. Paras laksakeitto, minkä olen ikinä syönyt! Mahat killillään lähdimme suuntaamaan pitkälle reissulle Outbackin läpi kohti Darwinia.

IMG_8212 (800x600)

Jos se ei vielä tullut selväksi kaikesta hehkutuksesta, me rakastuimme Broomeen. Broome on keidas keskellä Australian punaista erämaata. Australian matkaa harkitsevat, lisätkää Broome ohjelmaan, ja Australian asukit, skipatkaa joskus Bali Broomen hyväksi!