Varpaat hiekassa Broomessa

Broome on yksi Australian länsirannikon tunnetuimpia lomakohteita. Australian luoteisosassa sijaitseva pieni lomakylä on tunnettu etenkin 22 kilometriä pitkästä Cable Beachistä, kameleistaan sekä helmiteollisuudesta.

Broome ei syrjäisen sijaintinsa takia ole se helpoin matkakohde, mutta kylä on matkan arvoinen. Meillä oli isot odotukset Broomen suhteen, emmekä joutuneet pettymään. Ihastuimme erityisesti Broomen leppoisaan lomatunnelmaan ja auringonlaskuihin.

Viivyimme Broomessa loppupeleissä viikon, mutta olisimme viihtyneet kauemminkin. Broomeen on helppo rakastua; rantaa, mahtavaa ruokaa, dinosauruksen jalanjälkiä, mielettömiä auringonlaskuja, vanhoja hylkyjä ja kamelisafareita. Usko tai älä, täältä löytyy myös portaat kuuhun!

Cable Beach, Broome

Auringonlasku Cable Beachillä

Broomea rajaavat idässä punainen aavikko ja lännessä turkoosina kimmeltävä Intian valtameri. Leveällä ja loputtomiin jatkuvalla hiekkadyynien ympäröivällä Cable Beachillä ei tarvitse tapella hiekasta. Biitsi meidän makuun!

Aamulenkkejä, piknikkejä, nahan ruskistamista ja ihania auringonlaskuja Cable Beachillä, niistä on päivät Broomessa tehty. Auringonlaskut hohtavat aina vaaleanpunaisesta tulipunaiseen. Näitä Western Australian auringonlaskuja tulee ikävä.

Cable Beach, Broome

DSC_6827 (800x536)

Cable Beach, Broome

Broomessa ei voi missata ikonista kamelisafaria auringonlaskussa. Päällikkökameli Rodney (alla), oli kyllä harvinaisen kärttyisen näköinen kameli. Pepsodent, anyone?

DSC_6638 (536x800)

Kamelisafari Cable Beachillä

Kamelisafari Cable Beachillä

Cable Beach on jossain ristitty maailman viiden parhaan rannan joukkoon. Rannalla on kieltämättä kokoa, ja auringonlaskut ovat unohtumattomia. Mutta… Keskellä Cable Beachin suosituinta kohtaa on nudistiranta. Nauti siinä sitten kamelin kyydissä auringonlaskusta, kun maisemat pilaa vanhan ukon karvainen perse. Ei meikäläisellä ole mitään nudisteja vastaan, paitsi silloin, kun en voi välttää näkemästä heitä. Uintihommatkin olivat vähän niin ja näin, vedessä kun muhii, ainakin tähän aikaan vuodesta, tappajameduusoita.

Kamelisafari Cable Beachillä

Kamelisafari Cable Beachillä

Meduusa varoituskyltti

Broome ei ole kuitenkaan pelkkää loppumatonta rantaviivaa. Siinä vaiheessa kun rannalla löhöäminen alkaa tympiä, voi vaikkapa lähteä metsästämään dinosauruksen jalanjälkiä. Lyhyen ajomatkan päässä Broomesta laskuvesi paljastaa yhdet isoimmista dinosauruksen jalanjäljistä maailmassa.

Gantheaume Point auringonlaskussa oli muutenkin nätti mesta; punaisia kallioita ja turkoosia vettä. Rehellisyyden nimissä myönnettäköön, että nämä kalliot olivat täynnä koloja, emmekä loppupeleissä löytäneet niitä oikeita jalanjälkiä.

Dinosaurusten jalanjäljillä

Gantheaume Point, Broome

Broomen ihanissa pikkuputiikeissa pääsee ihailemaan mm. maailman kauneimmista helmistä tehtyjä koruja. Sata vuotta vanha helmiteollisuus kukoistaa edelleen Broomessa, ja sen seurauksena kylä on imenyt paljon aasialaisia vaikutteita. Aasialaiset vaikutteet näkyvät etenkin Broomen herkullisessa ruoassa!

DSC_6796 (569x800)

Frill-necked lizard eli näin suomalaisittain vaikka kaulurilisko (saa korjata) tuli kyläilemään leirintäalueella. Yritimme kovasti säikytellä liskoa, jotta se näyttäisi kaulurinsa kaikessa komeudessaan.

kaulurilisko