Dampierin pieni kylä Länsi-Australiassa Exmouthin ja Broomen välissä vetää turisteja puoleensa etenkin hehkeällä saaristollaan. Harva on kuullut tästä paikasta, ellei ole sattunut näkemään näihin maisemiin sijoittuvaa elokuvaa Red Dog eli Punainen koira (2011). Tositapahtumiin perustuva leffa kertoo kylästä ja sen rakastettavasta liftarikoirasta. Suosittelen! Käväisimme myös punaisen koiran patsaalla, sekä leffasta tutussa pubissa, joka oli täynnä huonosti käyttäytyviä kaivosmiehiä.

DSC_6525 (800x479)

Dampierin punainen koira

Valkoisten palmurantojen Dampier on yksi Western Australian tuntemattomia helmiä. Meitäkin olisi huvittanut lähteä veneilemään saarten autioille rantsuille, mutta koska kumiveneen vuokrauksesta kiskotaan jopa 400 dollaria, jätimme ihan suosiolla väliin.

Dampier ranta

DSC_6541 (800x536)

Dampierin kylä on ehkä pieni, mutta kaivokset ovat isoja.­­­ Puolen tunnin välein täältä lähtee pisimmillään jopa seitsemän ja puolen kilometrin pituinen juna täynnä rautamalmia. Länsi-Australian kaivokset houkuttelevat miehiä ympäri Aussilaa. Hinnat ovat monessa paikoin Western Australiaa pilvissä, koska kaivosmiehillä ei ole pikkurahasta pulaa. Tästä syystä esimerkiksi Exmouthin kylässä on käynnissä mielenosoituksia kaivoksia vastaan.

Auringonlasku Dampierissa

Dampierin henkeäsalpaavista auringonlaskuista nautittiin palmun alla viininsiemailun sekä kitaransoiton kuuntelun merkeissä. Toimii.

Dampier, Western Australia

Läntisen Aussilan komeista auringonlaskuista saadaan nauttia vielä viimeisen kerran, kun saavumme Broomen rantalomakylään! Sieltä tunnelmia ensi kerralla.