Karijinin kanjonit

Korkeiden punaisten kanjonien Karijini National Park on yksi Länsi-Australian ja oikeastaan koko Australian komeimmista kansallispuistoista. Vietimme täällä pari päivää Australian road tripin varrella.

Karijinin kansallispuiston maisemat ovat pysäyttävät; Vesiputouksia, rotkoja ja Australian huikeimmat kanjonit. Valokuvauksen kannalta meillä oli huono päivä, eivätkä nämä suorastaan nolottavan kehnot otokset valitettavasti tee ollenkaan oikeutta Karijinille. Toivottavasti kukaan ei näiden perusteella tee päätöstä, kannattaako sinne lähteä vai ei!

Karijini national park

Karijinin kanjonit

Turisti-infossa opimme, mitkä kaikki täällä voivat meidät tappaa. Muun muassa ainakin myrkkykäärmeet, tuhatjalkaiset, skorpionit, hämähäkit tai dingot.

Turisti-infon seinällä oli varoittavana esimerkkinä valokuva jättiläiskäärmeestä, joka ahmi suihinsa kokonaista lehmää kansallispuiston joen varrella.

Karijini, länsi-australia

Karijinin kansallispuiston täytyy olla myös yksi Australian punaisimmista paikoista! Massiivisien punaisten pystysuorien jyrkänteiden ympäröiviä yli sata metriä korkeita rotkoja.

Jotkin kävelyreiteistä (tai ennemminkin kiipeilyreiteistä) täällä ovat melko extremejä. Kiipesimme tikkaita pitkin pystysuoria jyrkänteitä ja sitä rataa. Ihmisiä sekä pelastustyöntekijöitä on kuollut kanjoneiden kuumuuteen, syöksytulviin sekä kiipeilyonnettomuuksiin. Hikisen reippailun lomassa pääsi kuitenkin pulahtamaan kansallispuiston vesialtaisiin viilentymään. Vesi on muuten sitten pahamaineisen kylmää!

Karijinin rotkoja

Karijinin kansallispuisto

DSC_6403 (536x800)

Karijinin kanjonit olivat kieltämättä vaikuttavia, huikeimpia mihin tämä tyttö on reissuillaan törmännyt. Meidän mielestämme Karijinin kanjonit pieksevät kuuluisamman Kings Canyonin Australian keskiosissa. Harmi, ettei meidän kuvat nyt ollenkaan riitä kuvailemaan näkymiä. Teidän on kai vaan tällä kertaa mentävä ja nähtävä itse!

Lue myös: Länsi-Australian kohokohdat

MATKAOPAS: AUSTRALIA