Länsi-Australian kohokohdat

Monilla tuntuu olevan sellainen hassu käsitys tästä Australian kolkasta, ettei täällä ole mitään mielenkiintoista. Ennen lähtöä jotkut olivat sitä mieltä, että meillä tulee olemaan tylsää Länsi-Australiassa!

Western Australia yllätti meidät, ja me molemmat rakastuimme sen henkeäsalpaaviin maisemiin, autioihin rantoihin, vedenalaiseen maailmaan, erämaihin, täydelliseen hiljaisuuteen ja tyhjyyteen.

Reissuun upposi lopulta enemmän aikaa kuin olimme suunnitelleet, mutta kolmen kuukauden road tripin jälkeen ylitimme haikein mielin vihdoin rajan Northern Territoryn osavaltion puolelle.

Totta puhuen, kolme kuukautta ei edes ollut tarpeeksi! Länsi-Australia oli täynnä upeita paikkoja, ja näitä parhaita mestoja oli todella vaikea valita, saati laittaa järjestykseen.

IMG_7882 (800x600)

1. Esperance
Esperance sijaitsee 9 tunnin ajomatkan päässä Perthistä. Vietimme täällä muutaman ikimuistoisen päivän. Esperancen ja viereisen Cape Le Grand -kansallispuiston alueelta löytyy yli 16 toinen toistaan uskomattomampaa paratiisirantaa. Vitivalkoista hiekkaa ja turkoosina kimmeltävää kirkasta vettä. Ja siitä huolimatta se ei ole ylikansoitettu!

Meidän täällä ollessamme saimme monesti paratiisirantoja kokonaan itsellemme siitä huolimatta, että leirintäalueet olivat tupaten täynnä. Tänne tullaan vielä takaisin! (Esperancesta lisää juttua täällä).

Esperance, Western Australia

Auringonlasku Esperancessa

Esperance, Western Australia

2. Cape Range National Park
Jatketaan samalla linjalla! Cape Rangessa ihastuimme nimittäin myös alueen kymmeniin upeisiin, autioihin rantoihin. Cape Range sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Exmouthin kylästä, Ningaloo Marine Parkin alueella, joka on kuuluisa vedenalaisesta maailmastaan. Alueen koralleja verrataan usein Great Barrier Reefin koralleihin. Näiden korallien puolesta puhuu se, että niitä voi lähteä snorklaten ihailemaan suoraan rannalta. (Lisää juttua Cape Rangesta täällä).

Exmouth, Länsi-Australia

pariskunta auringonlasku

3. Monkey Mia
Monkey Mian ihaniin delfiineihin nyt vaan on mahdoton olla rakastumatta. Vaikka Monkey Miassa riittää turisteja bussilasteittain, se on onnistunut säilyttämään rennon fiiliksen.

Jos tämä listaus koskisi myös kokemuksia, eikä vain paikkoja, Rockinghamin delfiiniuinti olisi ollut ehdoton ykkönen. Mutta Monkey Mia on ilman delfiinejäkin hurmaava paikka. Jonain päivänä, kun on massia, pätäkkää ja tuohta, olisi ihana palata tänne vapaaehtoistyöhön delfiinien kanssa. (Lisää Monkey Miasta täällä).

Monkey Mia, Western Australia

Monkey Mian delfiinit

4. Margaret River
… Ja lähialueet. Margaret Riverin viinien ja kaikkien muiden ihanien paikallisten tuotteiden maisteluun ei riitä pari päivää. Ähkyä ei voi välttää. Silti, sen iskiessä sitä voi lähteä parantamaan alueen komeisiin kansallispuistoihin tai upeille rannoille Yallingupin tai Dunsboroughin kylään. (Lisää juttuja Margaret Riveristä täällä).

Margaret Riverin viinitila

Australian länsirannikolla

Länsi-Australian rantaa

5. Broome
Broomen viehätys perustuu 22 kilometriä pitkään Cable Beachiin. Useimmat Broomen asukkaista ovat turisteja, joten kylässä on kiva lomafiilis. Upeita auringonlaskuja, kamelisafareita, nahan ruskistamista, lenkkeilyä, piknikkejä…

Jos rannalta on pakko lähteä, täältä löytyy myös dinosauruksen jalanjälkiä, vanhoja hylkyjä sekä portaat kuuhun tiettyyn aikaan vuodesta. (Ai mitkä ihmeen portaat kuuhun? Ota selvää täältä).

Cable Beach, Western Australia

Broome, Länsi-Australia

Western Australia kiittää ja kuittaa. En tiedä onko näistä jutuista koskaan kenellekään Aussilan matkaa suunnittelevalle apua, mutta jos on, heitä kommentilla!