Ensivaikutelmia Filippiineiltä
Uutta turreviisumia Australiaan lähdettiin tällä kertaa hakemaan Filippiineiltä. Emme ensin oikein osanneet päättää matkakohdetta, joten päädyimme heittämään kolikkoa kohteista, joihin sai halvat lennot. Maksoimme menopaluusta Darwinista Manilaan noin 300 dollaria, kun viikkoa myöhemmin samoja lentoja mainostettiin vain 99 dollarilla (84 euroa). Argh. Filippiinien saarivaltio koostuu yli 7000 saaresta, joista vain noin 2000 on asuttuja. Täällä on siis mahdollista tosissaan leikkiä Robinson Crusoeta. Se tarkoittaa kuitenkin myös matkalaisille suurta valinnanvaikeutta, kun kaikkia saaria kuvaillaan toinen toistaan upeammaksi paratiisisaareksi!
Loputtoman arpomisen jälkeen päätimme lentää suoraan Manilasta Cebun saarelle, ja ottaa päivän kerrallaan. Loppupeleissä kohteiksi muodostuivat Cebun jälkeen Bantayan, Bohol ja Siquijor.
Saarihyppelyssä Filppareilla on yksi kääntöpuoli. Filppareilla koneet eivät tohdi pysyä ilmassa, eivätkä botskit pinnalla. Onnettomuudet ovat eivät ole harvinaisia, ja korviimme kantautui lukuisia turistien kauhutarinoita keskelle avomerta uppoavista veneistä, kännisistä kippareista ja merirosvoista.
Pääsimme kuitenkin Cebuun ehjin nahoin. Täällä jengi on joka paikassa iloista ja superystävällistä. Taksikuski ulvoo häpeilemättä antaumuksella radiossa hoilaavan Mariah Careyn mukana. Maanteitä värittävät kirjavasti maalatut, hauskat filippiiniläiset bussit eli jeepneyt, ja jättimäisiä ostoskeskuksia kohoaa joka kadunkulmassa. Muista kaukoidän maista eroava Filippiinien länsimaalaisuus on silmiinpistävää. Englannin kieli sujuu, ja pikaruoka maistuu. Länsimaisen fiiliksen Filppareille antaa myös kristinusko. Lähetyssaarnaajat onnistuivat tehtävässään Filppareilla. Ostoskeskusten tavoin massiiviset kirkot ovat tupaten täynnä ihmisiä, radiossa soi gospel, kirjakaupat ovat täynnä jeesustelua, telkkarissa jauhetaan jumalan rakkaudesta, keskellä ostoskeskusta löytyy kirkko ja hotellihuoneet ovat varustettu raamatulla.
Länsimaalaistumisesta huolimatta ei voi erehtyä, että kaukoidässä ollaan. Köyhyys hyppää silmille, kun surkeat kerjäläiset koputtavat taksin ikkunaan. Manilasta löytyy nykypäivänä maailman suurin slummi.
Liikennevaloissa myydään kaikkea käytännöllistä tiskiräteistä tekoviiksiin.
Filippiineillä sijaitsee ainakin kolme maailman kymmenestä isoimmasta ostoskeskuksesta, joten pakkohan se oli raahata mies shoppailemaan pariksi päiväksi. Hintataso oli kuitenkin yllättävän korkea. Vaatteet ja kengät olivat monessa paikassa samoissa hinnoissa kuin Suomessa! Eihän sen näin pitänyt mennä! Löytyihän sieltä jotakin uusia kledjuja kuitenkin. Filippiineiltä vaatteita löytyy myös länsimaisen ihmisen koossa toisin kuin muualla Kaukoidässä.
Pari päivää Cebussa oli enemmän kuin tarpeeksi, enkä voi sanoa varsinaisesti viehättyneemme kaupungista. Me kaihosimme rannalle palmun alle. Jatketaan sieltä!
Muuttolintu somessa:
Instagram: @gratefulcoconut
Facebook: Muuttolintu -matkablogi
Twitter: @muuttolintu1
Blogit.fi: Muuttolintu
mclehto
Piti oikein googlata tuota slummi asiaa, kun Etela Afrikassa on ihan jattislummeja, samoin esim Riossa, Meksikossa ja tietysti Intiassa ja Pakstanissa. Manilan slummi on suuri pinta-alaltaan, mutta vakimaaraltaan esim Nairobin Kibera jossa arviolta yli 2 miljoonaan ihmista on paljon suurempi. Samoin esim. Kapkaupungin Khayelitsassa yli miljoona asukkia, joka ihan lentokentan vieressa, eika siis voi valttaa sita nakematta kun visiteeraa Sita tajuaa miten sita itse on onnellisessa asemassa….Itse olen paattanyt etten “hanki” lapsia ja teen toita erityislasten kanssa, mutta aina tuntuu etta pitaisi tehda enemman.
Anna
Kyllä toi Manilan slummin on käsittääkseni tällä hetkellä maailman suurin myös väkimäärältään, arvioitu viimeksi 2,5 miljoonaa ihmistä (korjaa jos olen väärässä). Dharavi Mumbaissa, missä käytiin vierailemassa, taisi olla ennen isoin (http://www.rantapallo.fi/danceswithkangaroos/2012/01/21/mumbai-osa-2-dharavi/) tai ainakin jossain vaiheessa. Se on hyvä nähdä lännessä pumpulissa kasvaneena vähän erilaista elämää, laajentaa maailmankuvaa ja sitä näkee asiat vähän eri perspektiivistä kun Suomessa kuplassa elämällä. Tekisi tosi hyvää monille… Mahtavaa että löytyy ihmisiä, jotka välittää, sitä tarvittaisiin lisää!!
matkaanlähdössä
Moikka! Ihan mahtavia postauksia oot tehny Filippiineiltä! Tarkotus ois tammikuussa lähtee Aasiaan kiertelee, ja Filippiineillä ois tarkotus käydä! Nyt kysymys kuuluu, mikä oli sun tytön näkökulmasta turvallisuus siellä suunnalla? Ollaan lähössä kahdestaan kaverin kanssa ja tyttöjä ollaan (20-vuotiaita) Cebu, Bohol kuulostaa käymisen arvoiselta paikalta. Hintataso ja majoitus, osaatko sanoo paljo meni suunnilleen rahaa päivässä? tuhannesti kiitoksia jos vastaat!
Anna
Kiitti! Ehdottomasti kannattaa piipahtaa Filppareilla, se on aivan ihana! Haluan itse palata pian. En kokenut siellä minkäänlaista turvattomuuden tunnetta, mutta toisaalta reissasinkin poikakaverin kanssa. Tsekatkaa ulkoministeriön sivuilta ne alueet, joita kannattaa välttää (ainakin Mindanao ja isot kaupungit). Manilassa ja Cebussa ei meistä mitään ihmeellistä ollutkaan, ja shoppailutkin kannattaa tehdä muissa Aasian maissa. En itse kokenut, että Filpparit olisi yhtään sen vaarallisempi kuin muutkaan Aasian maat. Kunhan pitää järjen päässä ja itsestään (ja toisistanne) huolta!
Nyt en tarkkaan muista enää hintatasoa, mutta Bohol oli vähän kalliimpi kuin muut mestat joita Filppareilla koluttiin, kun siellä on sen verran enemmän turisteja. Ei se silti konkkaan vie ja on varmasti sen arvoinen. Ison aterian saa muistaakseni muutamalla eurolla ja majoituksen veikkaisin parilla kympillä per nuppi, jos ei halvemmalla. Bohol oli siitä kiva, että siellä oli paljon muutakin nähtävää kuin se palmuranta. Rantsutiellä kundit kaupustelevat saarikierrosta ja veneretkeä Virgin ja Balicasag Islandille, ne molemmat retket on ehdottomasti tekemisen arvoisia! Snorklaus Balicasagilla oli mieletöntä, retkellä voi helposti nähdä esim. kilppareita ja delfiinejä. Boholia sanotaan mini-Boracayksi, siellä löytyy hieman yöelämääkin, ei tosin varmaan paljon verrattuna Boracayhin, vaikka en siellä ole ollutkaan.
Missä muualla Aasiassa reissaatte, kuinka pitkään? Mahtavaa reissua joka tapauksessa!!! 🙂