Uutta turreviisumia Australiaan lähdettiin tällä kertaa hakemaan Filippiineiltä. Emme ensin oikein osanneet päättää matkakohdetta, joten päädyimme heittämään kolikkoa kohteista, joihin sai halvat lennot. Maksoimme menopaluusta Darwinista Manilaan noin 300 dollaria, kun viikkoa myöhemmin samoja lentoja mainostettiin vain 99 dollarilla (84 euroa). Argh. Filippiinien saarivaltio koostuu yli 7000 saaresta, joista vain noin 2000 on asuttuja. Täällä on siis mahdollista tosissaan leikkiä Robinson Crusoeta. Se tarkoittaa kuitenkin myös matkalaisille suurta valinnanvaikeutta, kun kaikkia saaria kuvaillaan toinen toistaan upeammaksi paratiisisaareksi!

Filippiinit

IMG_8285 (600x800)

Loputtoman arpomisen jälkeen päätimme lentää suoraan Manilasta Cebun saarelle, ja ottaa päivän kerrallaan. Loppupeleissä kohteiksi muodostuivat Cebun jälkeen Bantayan, Bohol ja Siquijor.

Cebu, Filippiinit

Saarihyppelyssä Filppareilla on yksi kääntöpuoli. Filppareilla koneet eivät tohdi pysyä ilmassa, eivätkä botskit pinnalla. Onnettomuudet ovat eivät ole harvinaisia, ja korviimme kantautui lukuisia turistien kauhutarinoita keskelle avomerta uppoavista veneistä, kännisistä kippareista ja merirosvoista.

Rantaelämää Filippiineillä

Pääsimme kuitenkin Cebuun ehjin nahoin. Täällä jengi on joka paikassa iloista ja superystävällistä. Taksikuski ulvoo häpeilemättä antaumuksella radiossa hoilaavan Mariah Careyn mukana. Maanteitä värittävät kirjavasti maalatut, hauskat filippiiniläiset bussit eli jeepneyt, ja jättimäisiä ostoskeskuksia kohoaa joka kadunkulmassa. Muista kaukoidän maista eroava Filippiinien länsimaalaisuus on silmiinpistävää. Englannin kieli sujuu, ja pikaruoka maistuu. Länsimaisen fiiliksen Filppareille antaa myös kristinusko. Lähetyssaarnaajat onnistuivat tehtävässään Filppareilla. Ostoskeskusten tavoin massiiviset kirkot ovat tupaten täynnä ihmisiä, radiossa soi gospel, kirjakaupat ovat täynnä jeesustelua, telkkarissa jauhetaan jumalan rakkaudesta, keskellä ostoskeskusta löytyy kirkko ja hotellihuoneet ovat varustettu raamatulla.

Filippiinit köyhyys

Länsimaalaistumisesta huolimatta ei voi erehtyä, että kaukoidässä ollaan. Köyhyys hyppää silmille, kun surkeat kerjäläiset koputtavat taksin ikkunaan. Manilasta löytyy nykypäivänä maailman suurin slummi.

IMG_8537 (584x800)

Liikennevaloissa myydään kaikkea käytännöllistä tiskiräteistä tekoviiksiin.

Filippiineillä sijaitsee ainakin kolme maailman kymmenestä isoimmasta ostoskeskuksesta, joten pakkohan se oli raahata mies shoppailemaan pariksi päiväksi. Hintataso oli kuitenkin yllättävän korkea. Vaatteet ja kengät olivat monessa paikassa samoissa hinnoissa kuin Suomessa! Eihän sen näin pitänyt mennä! Löytyihän sieltä jotakin uusia kledjuja kuitenkin. Filippiineiltä vaatteita löytyy myös länsimaisen ihmisen koossa toisin kuin muualla Kaukoidässä.

IMG_8511 (600x800)

Pari päivää Cebussa oli enemmän kuin tarpeeksi, enkä voi sanoa varsinaisesti viehättyneemme kaupungista. Me kaihosimme rannalle palmun alle. Jatketaan sieltä!