Seikkailu salaiselle vesiputoukselle Australiassa

Australiasta löytyy upeita vesiputouksia ympäri maata. Onko mitään parempaa kuin virkistävä pulahdus vesiputouksen alle? On! Nimittäin salaisen reitin löytäminen mahtavan vesiputouksen juurelle, ja virkistävästä pulahduksesta nauttiminen ihan keskenään.

Australian kaakkoisrannikon road trip oli tullut siihen pisteeseen, että aika alkoi loppua kesken ja oli pakko kääntyä takaisin. Aivan Melbournesta Sydneyyn asti emme siis koskaan päässeet, vaan Kiaman viehättävästä rantakaupungista käänsimme matkailuauton nokan kohti sisämaata.

Kiamassa vielä pysähdyimme tsekkaamaan Bombo Headlandsin kivimuodostelmat sekä kuuluisan blowholen eli ilmareiän kalliossa, jonka läpi aallot pärskyvät tasaisin väliajoin ilmaan.

Kiama blowhole, Australia

Bombo Headland, Kiama

Bombo Headland, Kiama

En ollut vielä saanut tarpeekseni rantaelämästä, joten mieliala oli ankea kotiinpaluun häämöttäessä. Toisaalta Sydneyyn on helppo lentää hetkessä Melbournesta milloin vain uudestaan!

Kiama oli oiva paikka kääntyä sisämaahan, sillä täällä kulkee upea maisemareitti lukuisine vesiputouksineen ja kansallispuistoineen läpi Kangaroo Valleyn vihreiden kukkuloiden ja sademetsien.

Nähtävää riittää, mutta koska aikaa oli vain vähän, keskityimme kolmeen komeimpaan vesiputoukseen.

Ensimmäisenä pysähdyimme henkeäsalpaavilla Carringtonin putouksilla Budderoon kansallispuistossa. 50 metriä putoavan putouksen täytyy olla South Coastin upeimpia. Näetkö ylhäällä pääkuvassa pariskunnan piknikillä putousten huipulla?

Carrington Falls, New South Wales

DSC_8403_stitch (1280x722)

Seuraavana vuorossa oli Belmore Falls Mortonin kansallispuistossa, joka ei yhtään kalvennut edelliselle. Kahdessa osassa virtaava putous putoaa yhteensä yli 100 metriä. Ensimmäisen putouksen juurella näkyi varsin uitavan näköinen lampi. Paikka vaikutti kuitenkin saavuttamattomalta, sillä vesiputousta ympäröivät kymmeniä metrejä korkeat pystysuorat jyrkänteet.

Olimme juuri lähtemässä pois paikalta, kun putouksen juurelta kuului riemunkiljahduksia. Siellä oli ihmisiä. Miten hemmetissä ne sinne pääsivät?

Yritimme kuikuilla mahdollista reittiä alas, mutta sellaista ei näkynyt. Pelkkää vertikaalia sileää kallionseinämää.

DSC_8418-4 (1280x854)

DSC_8421-2 (1280x854)

Ajoimme vielä vesiputouksen huipulle siinä toivossa, että sieltä avautuisi näkymät mahdolliseen reittiin alas. Se kuitenkin vain vahvisti käsitystä siitä, että reittiä alas ei ole.

Ehkä tyypeillä oli kiipeilyvälineet? Tai ehkä he olivat patikoineet pitkän matkaa laaksosta?

Täällä korvessa emme voineet turvautua ystäväämme Googleenkaan, kenttien tuolla puolen kun oltiin. Turhautuneina päätimme jatkaa matkaa.

DSC_8433_stitch (1280x1097)

Ajoimme parikymmentä minuuttia seuraaville putouksille. Vuorossa oli suositumpi Fitzroy Falls. Sateenkaari putouksen juurella kruunasi yli 80 metriä korkean putouksen. Siinä missä kahden edellisen putouksen turistit voi laskea yhden tai kahden käden sormilla, lähellä moottoritietä sijaitseva Fitzroy Falls oli täynnä turistilaumoja, löytyipä täältä kahvilakin turistikrääsineen.

DSC_8441-2 (1280x854)

Fitzroy Falls, New South Wales

Nyt kun oltiin taas internetin ihmeellisessä maailmassa, en voinut olla googlaamatta, kuinka Belmore Fallsin putouksille pääsee laskeutumaan. Selvisi, että sinne toden totta kulkee polku.

Ihmisiä sinne ei haluta kannustaa lähtemään, joten reitti on aidattu pois.

Oli jo myöhäinen iltapäivä, aurinko alkoi laskea, taivaalta ripotteli vettä ja ukkonen jylisi. Mutta ilmassa oli vastustamaton seikkailun tuntu. Ajoimme takaisin ja löysimme kuin löysimmekin piilotetun polun aidan takaa.

Vesiputouksella uimassa Australiassa

Vesiputouksella uimassa Australiassa

Belmore Falls, New South Wales

Reitti oli vaivalloinen, mutainen, kivikkoinen ja täynnä kaatuneita puita. Olin huolissani, että taivas repeää täysin, jolloin polku olisi muuttunut vielä liukkaammaksi kuin mitä se jo oli. Sieluni silmin kävin läpi pahimpia kauhuskenaarioita.

Vastaan tuli jossain vaiheessa kovasti hihittelevä teinipariskunta, joka lemahti vahvasti kannabikselle. Tyttö veti lipat mäenrinteessä, mutta hihitys jatkui. Jos he selvisivät tästä, niin selviämme mekin, ajattelin.

Noin puolen tunnin tarpomisen jälkeen seikkailijat palkittiin näyttävällä putouksella, jonka luona ei ollut ketään muuta. Ilma oli kostea ja olimme hiestä niin märkiä, että jäisestä, kropan turruttavasta vedestä huolimatta pulahdimme uimaan. Eihän sitä joka päivä tämmöisessä paikassa päästä uimaan!

Belmore Falls, New South Wales

Ylhäältä putouksen huipulta kuului kannustavia huutoja. Muutkin halusivat tietää, kuinka hitossa pääsimme alas. Teeskentelimme, ettemme kuulleet kysymystä. Emme kaivanneet seuraa.

Kerran elämässä -kokemus kaiken kaikkiaan, eivätkä nämä kuvat tee paikoille oikeutta ollenkaan!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2018-11-25T15:31:30+03:00elokuu 26, 2016|Australia, New South Wales|

15 Comments

 1. Anna / 270 Degrees elokuu 26, 2016 7:56 am - Vastaa

  Siis mulla on niin ristiriitainen suhde vesiputouksiin juuri tuon takia! Siis kun onhan ne nyt kauniita ja tunnelmallisia ja ihania jajaja… mutta mä en vaan kestä SITÄ MELSKAAVIEN TURISTIEN MÄÄRÄÄ, mikä niin monella putouksella on vastassa! Sehän pilaa sen koko fiiliksen, mikä tuollaiseen paikkaan pitäisi liittyä kun jengi huutaa, parveilee ja mekkaloi. Joten ah, ymmärrän täysin tuon fiiliksen, kun löytää ihan oman aarteen. Tekeeköhän se musta vähän pahan ihmisen, jos vielä paremmin ymmärrän tuon teidän äkillisesti yllättäneen huonokuuloisuden? 😀

  • Anna elokuu 26, 2016 9:19 am - Vastaa

   Ei tee. Tämmöisissä tapauksissa äkillinen väliaikainen kuuroutuminen on ihan normaalia. 🙂 Muut turistit pilaa kaiken, pysyisivät vaan kotonansa 😀 Ei vaan, tämmöisten paikkojen löytäminen on kyllä ihan parhautta. Tästäkin kun sana leviää niin eiköhän sinne joku turistipolku jo kohta avata!

 2. Sandra elokuu 26, 2016 10:15 am - Vastaa

  Ihanan näköistä! Tonne alle, kun olis päässyt ”suihkuun”. 😀

  • Anna elokuu 28, 2016 1:38 pm - Vastaa

   Mahtava paikka suihkulle, ihan jäätävää vettä vaan! 🙂

 3. Maarit Johanna elokuu 26, 2016 1:07 pm - Vastaa

  VAUTSI! Teillä on siellä jopa oma Giants Causeway! Aivan mielettömät ja henkeä salpaavat maisemat. Ihan kuin UP!-elokuvasta. Empä ole koskaan nähnyt noin eksoottisia vesiputouksia. Islannin putoukset on jotenkin tosi ”raakoja” verrattuna näihin trooppisiin ilmestyksiin.

  • Anna elokuu 28, 2016 1:41 pm - Vastaa

   Katos perhana! En tota Giants Causewaytä muistanukkaan, yhdennäköisyys tuohon Bombo Headlandsiin on hämmentävä! 🙂 Mitä nyt kuvista oon ihaillut niin Islannin putoukset on kyllä myös ihan huikeita!

 4. Pinja-Eerika elokuu 26, 2016 1:35 pm - Vastaa

  Vau tosi kivan näköinen ja mielenkiintoinen blogi! Hienoja kuvia!
  Matkailu kun on omakin heikkouteni.. 🙂

  • Anna elokuu 28, 2016 1:42 pm - Vastaa

   Kiitos Pinja-Eerika <3

 5. Ida elokuu 26, 2016 5:47 pm - Vastaa

  Vesiputouksissa on jotain taianomaista. Sellasta selittämätöntä. Olitte aika onnekkaita, kun tuollaiselle reitille pääsitte! 😉

  • Anna elokuu 28, 2016 1:43 pm - Vastaa

   Niin on, ja vielä enemmän silloin kun sitä tunnelmaa ei ole pilaamassa turistilaumat. Oltiin tosiaan onnekkaita, tuonnekin varmaan ennemmin tai myöhemmin taas turistipolku kulkee…

 6. Jasmin / Wanderwall elokuu 26, 2016 7:19 pm - Vastaa

  Ihan huikean kaunis vesiputous! Tollasilla paikoilla on kyllä ihan eri tunnelma riippuen siitä onko paikalla muita vai ei. Tuntuu että 90% vesiputouksista jotka oon nähnyt elämäni aikana on muunnettu turistinähtävyyksiksi ja on aina kiva kun löytää pienemmänkin vesiputouksen jos vaan siellä saa olla rauhassa muilta turreilta 😀

  • Anna elokuu 28, 2016 1:45 pm - Vastaa

   Ihan totta, pienempi putous on spesiaalimpi jos sitä ei tarvi jakaa muiden kanssa! Saati sitten tuollaiset isot <3 Ihana paikka, saa nähdä miten kauan tuolla voi käydä ilman turrelaumoja.

 7. Katareissaa elokuu 26, 2016 9:16 pm - Vastaa

  Siisti paikka! Onneksi salainen polku löytyi ja pääsitte tonne 🙂

  • Anna elokuu 29, 2016 8:40 am - Vastaa

   Onneksi! Onneksi päätettiin kääntyä takaisin, koska sitä hetki siinä arvottiin, että onkohan se nyt hyvä idea…

 8. Susanna syyskuu 7, 2016 8:47 pm - Vastaa

  Varmasti näkemisen arvoinen!
  oon kyllä miettinyt että esim. Kroatian krka luonnonpuistossa voi myös olla aika paljon meluavia turisteja ottamassa kuvia vesiputouksista

Jätä kommentti