Miltä näyttää tavallinen arki Australiassa?

Elämme jänniä aikoja, meillä on nimittäin iso muutto edessä. Ajatus tulevasta muutosta on kuitenkin saanut miettimään, mitä kaikkea arkielämästä Melbournen sydämessä tulen kaipaamaan. Tässä kurkistus kulissien taakse, meidän kotiin ja normielämään Australiassa. Arki on arkea kaikkialla, ei Australiassakaan joka päivä loikoilla rannalla eikä edes käydä brunssilla! 😉

Meidän koti ei varsinaisesti ole suoraan sisustuslehdestä. Kun on reissaava elämäntyyli, ei ole tuntunut olevan järkevää kauheasti panostaa pesän rakentamiseen. Siitä huolimatta, että olemme aika kotihiiriä.

Itse kämppä on kyllä ollut löytö. Vastavalmistunut, tilava kaksikerroksinen townhouse aivan keskustan laidalla. Parvekkeelta avautuvat näkymät Melbournen pilvenpiirtäjiin.

Sopivasti tien toisella puolella sijaitsee eteläisen pallonpuoliskon suurin avonainen tori, Melbournen ikoninen Queen Victoria Market. Parvekkeelta on hauska seurata torin vilinää. Tässä on tullut asusteltua jo yli kolme vuotta, sitä ennen asuimme Melbournen suburbiassa.

Ydinkeskustaan on vain muutama sata metriä. Toisaalta keskustan kaaosta pääsee myös helposti pakoon, sillä toiseen suuntaan rakennukset madaltuvat söpöiksi terassitaloiksi rauhallisessa North Melbournen kaupunginosassa.

Aamu alkaa aamupalalla, ja kun olen saanut pahimmat unihiekat silmistä, lähden salille tai vaihtoehtoisesti siirryn töihin läppärin ääreen. Teemme molemmat tällä hetkellä töitä kotoa startupien parissa. Se on sujunut yllättävän sopuisasti, joskaan kunnon työpöytää ei löydy molemmille. Uutta emme ole raaskineet ostaa, kun muutto häämöttää.

Tästä eivät ruokaostosmahdollisuudet juuri parane. Vic Marketilla valikoimaa löytyy aasialaisista vihanneksista hollantilaisiin juustoihin, afrikkalaisiin erikoisuuksiin, turkkilaisiin leivonnaisiin ja tuoreisiin ostereihin, ja kaikkea niiden väliltä. Parhaat tarjoukset täällä saa juuri ennen sulkemisaikaa, joten silloin yleensä isken ruokaostoksille.

Ruokaostosten lomassa en usein voi vastustaa kahvia lempparipaikastani, Queen Victoria Marketin Market Laneltä.

Toisena päivänä saattaisin napata vihreän mehun tästä söpöstä mehukojusta. Monet torimyyjistä ovat oppineet tuntemaan meidät. Mehukojun mies morjestaa ohimennen, ja pysähdyn hetkeksi vaihtamaan kuulumisia. Vihanneksia ostaessa ranskalainen mies ojentaa aina muutaman ilmaisen sitruunan mukaan.

Australialla on kallis maine, mutta etenkin toreilla ruokaostoksista selviää todella halvalla, varsinkin kun tekee ostokset sesonkien mukaan. Miten olisi dollarin jättiläismangot, tai parhaimmillaan 50 sentin avokadot? Vic Marketin kattavaa kohtuuhintaista luomuruokavalikoimaa tulee myös ikävä.

Lähellä sijaitsee useampia puistoja, jotka ovat tervetulleita pakopaikkoja keskustan möykkäisestä liikenteestä. Vakkaripaikaksi on muodostunut tämä Royal Parkin puisto. Pimeän tullen puista voi kuikuilla söpöjä opossumeja. Öisin nämä kaverit hyppivät meidän katolla.

Salilla käyn Melbournen Fitness Firstissä. Näitä löytyy keskustan alueelta kävelymatkan päästä jopa viisi! Joka päivälle löytyy siis varmasti itseä miellyttävä ryhmäliikuntatunti, kun niitä on yhteensä joka päivälle lähemmäs sata. Tilaa yleensä riittää, eikä kyykkytangolle varsinkaan päiväsaikaan ole jonoa. Tätä tulee ikävä.

Melbournen huikeaa ravintolatarjontaa on vaikea vastustaa, ja ulkona tulee syötyä useamman kerran viikossa. Naapurista löytyy mm. suussasulavia kreikkalaisia donitsipalleroita (loukoumades) myyvä kahvila, mikä ei olekaan sitten pelkästään hyvä asia…

Tykkäämme onneksi molemmat myös kokkailla kotona, ja kutsumme usein kavereita tai perhettä meille syömään. Kaasuhellalla kokkailusta on tullut itsestäänselvyys, enkä sitä enää vaihtaisi mihinkään.

Ei se arki siis sen kummoisempaa ole missään, joka paikassa täytyy siivota, käydä kaupassa ja töissä ja tehdä ruokaa. Illalla käperrytään sohvalle, yksisarvispuvussa tietenkin. Olemme kuitenkin tehneet olomme täällä sen verran mukavaksi, ettei tästä kaikesta ei ole helppo luopua.

Mutta minkäs teet, kun sisällä asuu pieni levoton nuuskamuikkunen. Välillä on mentävä, onneksi takaisin pääsee aina. Mutta siitä lisää pian…

Olettehan huomanneet, että sivuilta löytyy nyt myös kattava kaupunkiopas Melbourneen. Käykää kurkkimassa!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2018-09-30T16:32:51+03:00marraskuu 7, 2017|Australia, Victoria|

9 Comments

 1. Sonja | FIFTYFIFTY marraskuu 7, 2017 5:22 pm - Vastaa

  Olipas kiva kurkistus teidän elämään, ja aivan ihana kämppä teillä! 😀 Jännä kuulla, mihin ootte muuttamassa!

 2. Anna-Katri / Adalmina's Adventures marraskuu 7, 2017 7:35 pm - Vastaa

  Jee, tätä postausta olinkin odottanut! Ja oi, noita hoodeja teillä kyllä varmasti tulee ikävä, niin ihana varsinkin tuon torin alue on – tuosta söpöstä kahvilasta puhumattakaan, jonka herkkucappuccinoille itsekin sattumalta päädyin. 🙂

 3. Liisa marraskuu 8, 2017 10:27 am - Vastaa

  Ihana postaus, ja onpa teillä kiva kämppä kivalla sijainnilla! Ymmärrän hyvin, että lähteminen tuntuu haikealta – mulla oli kesällä samoja fiiliksiä, vaikka muutimme vain parin kilometrin päähän ja vieläpä lähemmäs keskustaa.

 4. Outi / Maa Quzuu marraskuu 13, 2017 3:07 pm - Vastaa

  Kiva postaus arkielämästä. Hienoltahan teidän asunto näyttää ja kivalla sijainnilla ennenkaikkea! Helsingin keskustassa useamman vuoden asuneena ja nyttemmin laitakaupungilla elelevänä kaipaan kaupungin sykettä. Siinä on jotain niin koukuttavaa vaikka Melbournen syke ei varmastikaan ole verrattavissa pikkuruisen Helsingin sykkeeseen 😀 Tuollaisia edullisia ruokamarketteja erityisesti rakastan!

 5. Suunnaton marraskuu 13, 2017 9:23 pm - Vastaa

  Voisin muuttaa sinne ihan jo noiden ruokamahdollisuuksien takia! Vau miten paljon kaikkea hyvää, erikoista ja tuoretta!

 6. Jonna / Lempipaikkojani marraskuu 14, 2017 11:55 am - Vastaa

  Kaunis asunto teillä ja upea sijainti! Tällaiset kurkistukset arkeen kulissien taakse ovat aina mielenkiintoisia. Ja mielenkiinnolla odotan mihin seuraavaksi olette menossa. Itsen pitää tyytyä sohvaseikkailuun, kun oma seikkailujalka on nyt hieman rajoittunut ja palaa Suomeen.

 7. Sofia marraskuu 14, 2017 1:25 pm - Vastaa

  Tosi kivan näköistä aluetta ja kaunis koti teillä! Mutta uteliaana toki odottelen kertomusta siitä, mitä teillä on seuraavaksi suunnitelmissa 🙂

 8. Tuo on kyllä niin totta – arki se vaan on kaikkialla. Tosin tuollaiset merenneidot ja yksisarviset piristää sitä arkea kummasti. 😉

  Kiva oli kurkistaa teidän tavalliseen arkeen matkojen välistä!

 9. Katariina/Maisemajahdissa marraskuu 17, 2017 10:15 pm - Vastaa

  Olipa kiva arkipostaus, kiitos! Totta se tietysti on, että arki on arkea joka paikassa, mutta kyllä tuo ympäristö silti saattaisi marraskuisen Suomen voittaa 😉 Upea terassi teillä muuten ja hienot maisemat siitä!

Jätä kommentti