Erikoisia paikkoja Australian road tripin varrella

Kymmeniin tuhansiin kilometreihin Australian road trippejä mahtuu kaikenlaista. Milloin keskellä erämaata vastaan tulee alushousupuu, milloin jättikokoinen katkarapupatsas. Tie on usein pitkä, ja nämä hassut tai muuten erikoiset paikat ja näyt ovat usein olleet tervetulleita katkoksia puuduttavaan matkantekoon.

img_0765-copy-1280x889

Australian isot asiat

Australiassa autolla matkaileva ei voi välttyä Australian isoilta asioilta. Australialla on pakkomielle rakentaa jättikokoisia milloin mitäkin. Näitä löytyy joka puolelta ympäri mannerta. Vastaan on tullut mm. jättimäinen mango, banaani, ananas, penkki, koala, kenguru, katkarapu, hummeri, keinuhevonen… Joka kerta olemme miettineet, MIKSI?????? Kuulemma jossain on myös jättikokoinen kakkapökäle, siihen emme kyllä ole vielä törmänneet.

Australian isot asiat

Australian isot asiat

Hutt Riverin ruhtinaskunta
En tiedä teistä, mutta meille tuli yllätyksenä, että Australian sisältä löytyy toinen valtio. Ja niin Australia haluaakin asian pitää. Hongkongin kokoisen Hutt Riverin ruhtinaskunnan, eli Principality of Hutt Riverin prinssi Leonardilla paloi käpy, joten äijä erosi Australiasta ja perusti oman valtion. Eipä tarvitse paljon enää veroja maksella. Peliliike?! Lue lisää Hutt Riveristä täällä.

img_7872-1280x960

Australian Roswell

Pikkuruinen Wycliffe Well Pohjoisessa Territoriossa on Australian Roswell. Paikallisten mukaan UFO-havaintoja sattuu harva se päivä.

Wycliffe Well ei ole muuten sen kummoinen paikka. Se koostuu leirintäalueesta, bensa-asemasta ja pienestä kaupasta, jonka yhteydessä myydään matkamuistoja. Seiniä koristavat lehtiartikkelit sadoista UFO-havainnoista.

Havainnoilla saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa, että Wycliffe Wellistä löytyy myös kattava kaljavalikoima.

img_3406-1218x896

Wycliffe Well Australia

The Pub with No Beer

‘The Pub with No Beer’ -pubin nimi pohjautuu vanhaan listahittiin, joka sai inspiraationsa tositapahtumista. Surullinen tarina kertoo, kuinka 1940-luvulla amerikkalaisjoukot joivat pubin tyhjäksi, ja seuraavana kuumana kesäpäivänä 15 kilsaa paikalle ratsastaneen paikallismiehen eteen työnnettiin kylmän kolpakon sijaan pelkkä lämmin viinilasillinen. Pienessä Taylors Armin kylässä New South Walesissa sijaitseva The Pub with No Beer muistaa nimellään tätä traagista tapahtumaa.

Nimestään huolimatta tästä Kaljattomasta Pubista ei ole loppunut bisse kesken kuin kerran.

cimg1266-1280x960

Elävät fossiilit

Länsi-Australian Hamelin Poolin kivikasat ovat maailman merkittävin elävien fossiilien löydös. Näistä stromatoliiteista eli mikrobimöykyistä saadaan tärkeää tietoa elämän kehittymisestä maapallolla.

dsc_6088-1280x857

Emujen vallankumous

Australian Monkey Miaa ei perinteisesti tunneta emuista vaan delfiineistä. Meidän täällä ollessamme alueen olivat kuitenkin valloittaneet aggressiiviset hullut emut. Emuja rannalla, emuja tenniskentällä, emuja keittiössä, emuja tunkemassa telttoihin ja nokkimassa auton tuulilasia. Lisää emujen hyökkäyksestä täällä.

dsc_6001-1280x1280

dsc_5878-1280x882

Maailman pisin aita

Australialla on paljon maailmanennätyksiä. Yksi niistä on dingoaita, jota koira-aidaksikin kutsutaan. Dingoaita rakennettiin 1880-luvulla suojaamaan Australiaa ensin jänöjusseilta, ja myöhemmin dingoilta. Yli 5000 kilsaa pitkä aita kulkee Surfers Paradisen läheltä melkein Länsi-Australiaan asti, ja on yksi maailman pisimmistä rakennelmista. Dingoaidalla on ollut merkittäviä vaikutuksia Aussilan ekosysteemiin, ja siitä kiistellään edelleen.

img_0924-1280x928

Alushousupuu

Ajomatkalla Broomesta Darwiniin aika käy välillä pitkäksi, kun ympärillä avautuu pelkkä litteä punainen pölyinen erämaa. Muillakin matkalaisilla on kai ollut vähän tylsää, sillä kaiken tyhjyyden keskellä vastaan tuli pensas, josta roikkui ihmisten alushousuja. Kuulemma jostain päin Aussilaa löytyy myös rintsikkapuu.

img_8090-2-1280x960

Nimbinin legendaarinen hippikylä

Nimbin on pieni kylä itärannikon Byron Bayn lähellä, sateenkaaren päässä, vihreiden kukkuloiden tuolla puolella. Täällä hippiys kukoistaa, ja valtiovallalle näytetään keskisormea. Nimbinistä löytyy mm. hamppukahvila, hamppumuseo ja -lähetystö sekä lukuisia sateenkaaren väreissä loistavia putiikeita, joissa myydään esimerkiksi piippuja. Oiva paikka päästää sisäinen hippi valloilleen. Lue lisää Nimbinin visiitistämme täältä.

dsc_0094-1280x845

Outoja paikkoja Australiassa

Hassut kyltit

Tien päällä Australiassa saa varoa kaikenlaista. Kilpikonnia, puukenguruita, jättiläislintuja ja muita Australian outoja otuksia, joskus autoja syöviä lehmiä. Joskus kylttejä on laitettu pystyyn vain kuskien hereillä pitämiseksi.

signs-1280x1280

Sammakkokilpailut

Australian Queenslandissä reissatessa on vaikea välttyä törmäämästä isoihin rupikonniin. Kyseiset rumat rupikonnat, tarkemmin agakonnat tai jättikonnat, ovat maailman suurimpia sammakoita. Ne ovat suuri itseaiheutettu vitsaus tietyillä alueilla Australiaa. Konnat ovat myrkyllisiä, joten niillä ei ole luonnollisia vihollisia.

Sammakkokilpailut ovat Queenslandissä suosittua viihdettä varsinkin turistipaikoissa. Useimmiten homma toimii vedonlyöntinä nopeimmasta konnasta.

Asiasta kukkaruukkuun, huhujen mukaan sammakoiden kuivattuja myrkkyrauhasia polttelemalla voi saada aika pöllyt. Sammakosta voikin siis kenties tulla prinssi! Disclaimer: Älä kokeile kotona, Muuttolintu ei ota vastuuta. Huhuja liikkuu myös koirista, jotka ovat koukussa sammakon myrkkyyn.

01691-09-fz-0384-1280x853-1063x746

img_3054-2-1280x960

Kaupunki mullan alla

Pienen Coober Pedyn kylän kaikki kolmisen tuhatta asukasta asuu maan alla, sillä maan päällä erämaassa lämpötilat ovat usein sietämättömät. Täältä löytyy maanalaisia kauppoja, hotelleja ja kirkkokin. Lisää Coober Pedystä täällä.

dsc_1486-1280x772

Isot termiittikeot

Australian pohjoisosien isot termiittikeot ovat ikoninen Outbackin näky. Isoimmilla on korkeutta useampi metri!

termiittikasa Australiassa

Australian road tipin outoja näkyjä - termiittikeot

Hanaviinipuu

Kasvaisipa meilläkin takapihalla näitä ihania hopeisia tyynyjä eli hanaviinipusseja! Australiassahan näitä löytyy jopa viinisiepoille sopivammassa kymmenen litran koossa.

img_7156-1280x960

Näitä varmaan muistuisi mieleen enemmänkin, jos oikein kaivelisin. Toisaalta erikoisiin paikkoihin törmätään taatusti lisää tulevilla retkillä, joten jätetään jotain toiseen osaan.

Erikoisista paikoista puhuttaessa ei voi unohtaa Australian omalaatuisia maisemia, mutta niistä lisää ensi kerralla!

Minkälaisia erikoisia paikkoja teillä on tullut matkoilla vastaan?