Australian eeppisimmät maisemat

Australian road tripin varrella jatkuvasti vaihtuvat maisemat jaksavat ihmetyttää. Australia on monipuolinen maa, eikä suinkaan pelkkää kuivaa erämaata, niin kuin joku saattaisi kuvitella. Pölyisestä punaisesta aavikosta maisemat voivat nopeastikin vaihtua vehreisiin trooppisiin sademetsiin. Edelliseen postaukseen liittyen, tässä muutamia erikoisia maisemia matkan varrelta, tunnettuja ja vähemmän tunnettuja!

Uluru ja Kata Tjuta

En voisi kirjoittaa Australian erikoisista maisemista mainitsematta utopististen maisemien kuningasta, keskeltä punaista erämaata törröttävää valtavaa punaista kiveä eli Ulurua. Jotta saat jotain käsitystä mittakaavasta, Ayers Rockinakin tunnettu järkäle on korkeampi kuin Eiffel-torni! Ulurun vähemmän tunnettu kaveri, huomattavasti suurempi Kata Tjuta on kenties vieläkin vaikuttavampi tapaus.

Australian eeppisimmät maisemat - Uluru

Australian eeppisimmät maisemat - Kata Tjuta

Great Barrier Reef

Vaikka Iso Valliriutta pitää tietenkin kokea pinnan alta, sieltä ei saa minkäännäköistä käsitystä sen valtavasta mittakaavasta. Vasta ilmasta käsin näkee, miten massiivinen onkaan maailman suurin, 2600 kilsan pituudelle venyvä koralliriutta.

Australian eeppisimmät maisemat - Iso ValliriuttaKuva: WikiCommons

Whitsundays

Australian eeppisimmistä maisemista puhuttaessa ei voida sivuuttaa sen upeita rantamaisemia, ja rantamaisemat eivät paljon Whitsundays -saariston Whitehaven Beachin valkoisesta hiekasta parane. Pilvisenä päivänä vanhalla kameralla otetut otokset eivät tee oikeutta paikan kauneudelle, mutta ehkä tännekin tullaan vielä joskus uudestaan!

Risteilemässä Whitsundaysilla

Risteilemässä Whitsundaysilla

Great Ocean Road

Kotikulmat Melbournen lähistöllä tarjoavat myös päräyttäviä maisemia Great Ocean Roadin dramaattisten kalkkikivijyrkänteiden muodossa. Mahtava paikka road tripille!

Australian eeppisimmät maisemat - Great Ocean Road

Australian eeppisimmät maisemat - Great Ocean Road

Purnululun kansallispuisto

Kertoo varmaan jotain Australian valtavasta koosta ja tyhjyydestä, että Purnululun kansallispuiston jättimäinen, 450 neliökilsaa peittävä Bungle Bungle -kivimuodostelma löydettiin virallisesti vasta 1980-luvulla! Sitä ennen näistä raidallisista, jopa 300 metriä korkeista punaisista möhkäleistä eivät tienneet muut kuin paikalliset aboriginaalikansat ja muutama muu satunnainen tyyppi, kuten helikopterilentäjät.

Australian eeppisimmät maisemat - Bungle Bungle Kuva: NeilsPhotography / Flickr

Pinnacles

Noin tunnin ajomatkan päässä Perthistä sijaitsee Nambungin aavikko, jossa voisi taas kuvitella olevansa toisella planeetalla. Kilometrien pituudelta keltaisen hiekan keskeltä törröttää erikokoisia kalkkikivipatsaita. Tunnelma on lähes aavemainen. Ei ihme, että paikallisten aboriginaalien huhutaan välttelevän mestaa, sillä he uskovat pylväiden olevan fossiileja henkimaailmasta.

Nambungin aavikko, Pinnacles

Nambungin aavikko, Pinnacles

Rotkot ja kanjonit

Australian eeppisimpiin maisemiin kuuluvat epäilemättä sen kanjonit, joista päheimmät löytyvät Karijinin kansallispuistosta. Karijinin lisäksi henkeäsalpaavia rotkoja ja kuumottavia pystysuoria seinämiä pääsee ihailemaan ainakin kuuluisammassa Kings Canyonissä.

Karijinin kansallispuiston kanjonit

Australian eeppisimmät maisemat - Kings Canyon

Pinkit järvet

Australiassa järvien väritkin ovat sekaisin. Mantereelta löytyy nimittäin useampiakin eri vaaleanpunaisen sävyissä hohtavia järviä. Tämä kyseinen pinkki järvi sijaitsee Länsi-Australian Kalbarrin tienoilla, ja pinkki sävy on tietyn levän aiheuttama.

Pinkki järvi Australiassa

Outback

Kun ympärillä avautuu 360 astetta litteää punaista erämaata, valtava sininen taivas avautuu yllä ja ympärillä vallitsee täydellinen hiljaisuus, voi todella kokea oman pienuutensa maailmassa. Tai sitten kuvitella olevansa yksin hylättynä Marsiin. Entäs sitten Outbackin tähtitaivas? Sen koettua tähtitaivas muualla ei näytä enää miltään.

Australian Outback

Australian Outback

Simpukkaranta

Shell Beach Länsi-Australian Shark Bayssä on toinen kahdesta rannasta koko maailmassa, jotka koostuvat pelkästään pienenpienistä simpukoista. Simpukkarannalla on pituutta jopa 120 kilsaa, ja syvyyttä simpukkaläjällä jopa kymmenen metriä!

Australian simpukkaranta, Shell Beach

Australian simpukkaranta, Shell Beach

Portaat kuuhun

Maaliskuusta lokakuuhun Länsi-Australiassa voi kolmena iltana kuussa ihailla aika upeaa ilmiötä. Täydenkuun aikaan kuu muodostaa laskuveteen optisen illuusion kuuhun johtavista portaista! Me ihailimme tätä ilmiötä ihanassa Luoteis-Australian Broomessa.

Broome portaat kuuhun

Hiekkadyynit

Massiivisia, jatkuvasti liikkuvia hiekkadyynejä löytyy sieltä täältä Australiasta. Kun ympärillä avautuu pelkkiä jättimäisiä vitivalkoisia hiekkakasoja niin kauas kuin silmä kantaa, voisi taas kerran kuvitella olevansa jossain muualla kuin Telluksella. Australian hiekkadyynit tarjoavat muuten oivat mahdollisuudet sandboardingiin eli hiekkalautailuun!

Australian eeppisimmät maisemat - hiekkadyynit

Australian eeppisimmät maisemat - hiekkadyynit

Devil’s Marbles

Suurin piirtein puolessa välissä Darwinia ja Alice Springsiä sijaitsevat Paholaisen Marmorikuulat, jättimäisistä sileistä, pyöreistä kivistä koostuva muodostelma. Devil’s Marblesia on kutsuttu maailman vanhimmaksi uskonnolliseksi paikaksi. Paikka on aboriginaaleille pyhä. He uskovat, että Uniajan ihmiset piilottelevat lohkareiden alla luolissa.

Devil's Marbles, Australia

Suolajärvet

Australian sisämaa on kuiva paikka ja sen järvet yleensä yhtä kuivahtaneita. Outbackissä reissatessa voi hyvinkin törmätä valtaviin auringossa valkoisina peileinä hohtaviin suolajärviin, jotka ovat valokuvaajan unelma!

Australian suolajärvet

Australian suolajärvet

Australian erikoiset maisemat eivät varmasti rajoitu näihin. Mitä lisäisitte listaan?


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2018-11-25T15:47:30+02:00marraskuu 3, 2016|Australia|

19 Comments

 1. Sandra marraskuu 3, 2016 9:12 am - Vastaa

  Ihan paras postaus! Osa paikoista vielä näkemättä, mutta katsotaan, mikä on tilanne kuuden kuukauden päästä ;).

  En osaa lisätä tuohon enää mitään, tosi kattavan setin olet tehnyt.

  • Anna marraskuu 7, 2016 10:51 pm - Vastaa

   Kiitos Sandra 🙂

 2. Maria marraskuu 3, 2016 11:02 am - Vastaa

  Aivan järjettömän hienoja kuvia! Tuli mieleen se artikkeli mikä kiersi nettiä, jossa oli otsikkona jotakin about ” these images will help you understand finnish solitary and lonelyness” sillä näissä kuvissa oli samaa vibaa, iso maailma ja pienet ihmiset 🙂

  • Anna marraskuu 7, 2016 10:54 pm - Vastaa

   Jep, Australian valtava koko, keskustan erämaa ja kaikki se tyhjyys on takuulla muokannut myös australialaista mielenlaatua!

 3. Laura / My Passport Pages marraskuu 3, 2016 4:13 pm - Vastaa

  No hei wau, ihan mielettömiä paikkoja! Tuntuu että puolet oli itselle ihan uusia ja vielä sellaisia, etten olisi ihan heti arvannut niiden sijaitsevan Australiassa!

  • Anna marraskuu 7, 2016 10:55 pm - Vastaa

   Joo, vaikka ollaan kiitettävästi Australiaa kierretty, niin meilläkin on vielä paikkoja näkemättä!

 4. Nina marraskuu 4, 2016 3:47 pm - Vastaa

  Ei tsiisus millaisia maisemia!! Suolajärvet ja hiekkadyynit näyttää epätodellisilta näissä kuvissa. Ja kameran takaakin näyttää löytyvän taitava kuvaaja 🙂

  • Anna marraskuu 7, 2016 10:57 pm - Vastaa

   Täältä kyllä löytyy mielettömiä maisemia, eikä tarvitse edes olla taitava kuvaaja 🙂

 5. Noora | Kerran poistuin kotoa marraskuu 4, 2016 6:48 pm - Vastaa

  Huh huh, ihastuksesta sanattomana täällä tuijottelen noita kuvia. Kyllä luonto vaan osaa! Uluru on joskus pakko päästä näkemään, tuo jättimäinen kivimöhkäle näyttää niin absurdilta keskellä kaikkea pönöttämässä 😀 Ja kaikki noi muutkin paikat kyllä voisin käydä tsekkaamassa! Sitten kun saadaan toteutettua Uuden-Seelannin road trip, niin sen jälkeen kyllä pitää alkaa säästää ja suunnitella Australian vastaavaa varten 🙂

  • Anna marraskuu 7, 2016 10:59 pm - Vastaa

   Jep, veikkaan että Uuden-Seelannin road tripistä jää muutenkin nälkä nähdä lisää ja tehdä uusia road trippejä, eli hyvä suunnitelma! 🙂 Meillä on Uuden-Seelannin road trip korkealla listalla, toivottavasti toteutuu parin vuoden sisällä!

 6. Minna marraskuu 4, 2016 11:42 pm - Vastaa

  Mahtavia paikkoja olet listannut. ♡ Minuun tekivät vaikutuksen myös vehreät sademetsät ja upeat vesiputoukset.

  • Anna marraskuu 7, 2016 11:04 pm - Vastaa

   Kiitos! Jep, Daintreen sademetsät nyt erityisesti, ja upeita vesiputouksia löytyy ympäri maata <3

 7. Annika | Travellover marraskuu 7, 2016 5:51 pm - Vastaa

  Aivan uskomattomia paikkoja siellä todellakin on! Kaikista tekisi mieli sanoa jotain, vaikka juuri pinkeistä järvistä. Ihan epätodellisia. Mutta jotenkin jaksan aina ihmetellä Ulurun kulttimainetta. Kuvissa se toki hehkuu punaisena, mutta en ole oivaltanut, mikä sen viehätys on. Siis että ajellaan tuntikausia keskellä ei mitään, ja sitten on edessä valtava kivi. Onko se livenä sitten jotenkin taianomainen?

  • Anna marraskuu 7, 2016 11:16 pm - Vastaa

   Hehe, mietin aikanaan oikeastaan ihan samaa, ennen kuin kävin siellä. Onhan se ihan epätodellista, kun keskeltä erämaata nousee jättimäinen punainen kivi. Onhan se vaan kivi silti, mutta itseeni teki vaikutuksen myös oppiminen sen merkityksestä esim. aboriginaaleille. Taianomainen paikka nimenomaan. Mutta Kata Tjuta on omasta mielestäni vielä päräyttävämpi paikka, ja epäilemättä tuo Bungle Bungle, mutta sitä ei olla vielä päästy näkemään.

 8. Henna / suurin onni marraskuu 8, 2016 3:14 pm - Vastaa

  Upea postaus! 🙂 Ei helpota yhtään kuumetta matkustaa tuohon, meille vielä näkemättömään maailman kolkkaan. Australia on ihan uskomattoman monipuolinen. Tai no, kun nyt asiaa tarkemmin miettii, niin kyllähän sen uskoo, kun pinta-alaakin on lähes yhtä paljon kuin koko Euroopalla yhteensä, ja johan tähänkin maanosaan mahtuu vaikka mitä. Jotenkin sitä vain ajattelee, että kaikki tuo yhden maan sisällä… mutta se maa onkin jättiläiskokoinen. Yhtä kaikki, olisihan noita ihmeitä päästävä joku päivä näkemään… mutta milloin, kas siinä pulma. Olen yrittänyt pohtia, milloin meidän olisi mahdollisuus olla reissussa taas vähän pidemmän kaavan kautta, mutta auki on vielä sopiva ajankohta. Kun sen keksin, niin sitten voinkin ryhtyä kartan kanssa pähkäilemään, että mitkä kaikki näistäkin kohteista on edes järkevää sovittaa samaan reissuun 🙂

  • Anna marraskuu 11, 2016 1:51 am - Vastaa

   Kiitsat Henna! 🙂 Me ollaan mietitty samaa USA:n suhteen, sehän on Aussilaa vielä pikkuriikkisen suurempi. Aikaa tulee vaatimaan sekin reissu, ja varmaan useampia road trippejä!

 9. Mika / Lähtöportti marraskuu 9, 2016 11:41 am - Vastaa

  Mahtava postaus! Australia on haaveissa, ja tässä oli esitelty kattavasti hyvinkin kiinnostavia luonnonnähtävyyksiä eri puolilta maata. Moni näistä paikoista oli itselleni ihan uusia tuttavuuksia. Harmi vaan, että sijaitsevat niin kaukana toisistaan. Jos lähivuosina lähdemme, ehtisimme luultavasti olla perillä Australiassa vain pari viikkoa. Koska matkaohjelmasta ei saisi tehdä kovin rankkaa, niin en tiedä paljonko Sydneyn ja/tai Melbournen, Great Ocean Roadin, kenguruiden ja koaloiden lisäksi voi mahduttaa mukaan. Tekisi kyllä mieli valita vielä joku tässä esitellyistä luonnonihmeistä 🙂

  • Anna marraskuu 11, 2016 1:54 am - Vastaa

   Kiitos Mika! Luonnonihmeitä löytyy paljon lisää, tässä oli vaan muutama! Ja jep, oikeassa olet, pariin viikkoon ei Melbournen, Sydneyn ja Great Ocean Roadin lisäksi muuta mahdu. Ja tuokin tulee tekemään tiukkaa, paljon jää näkemättä. Mutta sellaista se on isoissa maissa matkustaminen, aina kun on yleensä aikarajoitteita niin kaikkea ei voi nähdä ja kompromisseja on tehtävä. On se silti sen arvoista <3

 10. Kohteena maailma / Rami marraskuu 12, 2016 12:52 pm - Vastaa

  Todella upeita maisemia, ei voi muuta sanoa. Uluru ja apostolit on mun listalla nro 1 ja 2. Tuo Nambugin aavikko oli mulle aivan uusi juttu, täytyypä laittaa muistiin! Samaten en ole ajatellut, että Australiassa on suolajärviä -> hauskoja kuvia saa sieltä 🙂

  Kyllä tällaisena kaupunkilaispoikana olisi vielä Sydneyn silhuetin laittanut eeppisimmien maisemien listaan 😀

Jätä kommentti