Australian Palm Cove – Unelmien palmupoukama

Australian trooppisella Pohjois-Queenslandillä on erityinen paikka meidän sydämissä. Se on yksi niitä harvoja paikkoja maailmassa, jonne palaamme varmasti aina uudestaan ja uudestaan.

Olemme niin kiintyneitä näihin sokeriruokopeltojen, vehreiden kukkuloiden ja palmurantojen maisemiin, että valitsimme sen myös hääjuhlamme sijainniksi. Tarkemmaksi kohteeksi valikoitui hiljainen palmuranta lähellä Port Douglasin kylää.

Port Douglasin lisäksi toinen ikuisista suosikeistamme alueella on Cairnsin Palm Cove, jossa vietimme kolme viikkoa ennen häitä.

Palm Cove, Cairns

Yleensä reissuja suunnitellessa valitsemme paikkoja, joissa emme ole ennen käyneet. Miksi matkustaa aina samaan paikkaan, kun maailma on niin suuri, ja toinen toistaan mielettömämpiä paikkoja riittää loputtomiin?

Syy on tässä:

Palm Cove, Australia

Palm Cove, Cairns

Palm Cove, Cairns

Tarvitseeko enempää selittää?

Cairnsistä Palm Coveen ajaa puolisen tuntia. Palm Coven rantabulevardia reunustavat vihreät puut ja viehättävät ravintolat. Jokaisella meidän neljällä visiitillämme tunnelma on ollut rento ja ranta hiljainen, lomien aikaan tilanne voi toki olla toinen. Paikka on pieni, mutta Palm Cove on oiva tukikohta lähiseutujen tutkimiseen.

palm cove, cairns

Vaikka safkapaikkaa ja majoitusta löytyy jossain määrin vielä joka lompakolle, viime vuosina Palm Cove on enemmän ja enemmän muotoutunut massipäälliköiden matkakohteeksi.

Palm Cove on kuitenkin visiitin arvoinen, vaikka ei rahassa uisikaan. Täältä löytyy pieni mutta idyllinen leirintäalue, missä bunkkasimme aikoinaan autossa ensimmäisellä kerrallamme palmupoukamassa road tripillä Australian itärannikolla.

Helpottaaksemme häitä edeltävää stressiä lensimme jo kolme viikkoa ennen häitä Cairnsiin järkkäämään asioita. Majoituimme Palm Covessa, koska saimme täältä hyvän diilin viiden tähden Peppers Beach Club -hotellista.

Peppers Beach Club, Palm Cove

IMG_0291 (800x533)

Peppers Beach Club, Palm Cove

Hotelli Palm Covessa, Cairnsissä

Harvemmin sitä on varaa yöpyä luksushotellissa, saati sitten kokonaiset kolme viikkoa, mutta maksoimme kahden hengen poreammeella varustetusta huoneesta vähemmän kuin omasta kämpästämme Melbournessa.

Aika monta kertaa tuli huokailtua poreammeessa, että ehkä meidän pitäisi vaan muuttaa tänne.

Hotellihuone Palm Covessa, Cairnsissä

Kolme viikkoa meni hetkessä. Häitä edeltävä aika on stressaavaa missä tahansa, mutta palmun alla makoillessa, poreammeessa lilluessa, tuoreita ostereita popsiessa ja häppäridrinksuja imiessä pahin häästressi taittui kummasti. Melkein kuin häitä edeltävä kuherruskuukausi, pre-hanimooni!

Toiseksi kohokohdaksi viime reissulta jäivät aamulenkit auringon vasta noustessa ja kullatessa palmupuut. Kuvasato jäi vähäiseksi, häähulinassa nimittäin hukkasimme kameran muistikortin.

drinksuja ja ostereita

Palm Coven hiekkaranta on osa viisi ja puoli kilometria pitkää rantaa. Etelämpänä se yhdistyy hiljaiseen Clifton Beachiin ja Kewarra Beachiin. Horisontissa näkyy Great Barrier Reefin eli Ison Valliriutan saaria.

Auringonnousu palmurannalla

Mikään ei ole parempaa kuin pulahtaa juoksulenkin jälkeen turkoosiin meriveteen, joka näin tropiikissa pysyy lämpimänä ympäri vuoden. Täälläpäin Aussilaa ei kaikkialla pääse marras- ja toukokuun välisenä aikana pulikoimaan vaarallisten meduusoiden takia, mutta Palm Covesta löytyy innokkaimmille lillujille verkot meduusoiden varalta.

Auringonnousu

Vaikka hotelli ja maisemat maistuivat, hääjärjestelyiltä emme ehtineet kunnolla nauttia Palm Coven paratiisista. Viime aikoina olenkin alkanut himoilemaan tänne palaamisesta, jotta asia päästäisiin korjaamaan.

Lue lisää Cairnsin rannoista täällä.

Onko teillä paikkoja, jonne ette voi vastustaa lähtemättä aina uudestaan?