Päiväretki Cairnsistä: Kuranda ja Barron Falls

Australian Cairnsiin suunnataan yleensä auringon ja palmurantojen perässä. Siinä vaiheessa kun rantaelämä alkaa kyllästyttää, kannattaa suunnata sademetsien peittämille kukkuloille, Atherton Tablelandsiin, jossa ilma on viileämpää. Vain puolen tunnin päässä sijaitsee pikkuruinen Kurandan kylä, ja sen ykkösvetonaula Barron Falls -vesiputous.

Australia ei rehentele nähtävyyksillään, se on todettu moneen kertaan. Sivulauseessa mainittu kansallispuisto voi osoittautua mahtavimmaksi, minkä on koskaan nähnyt, ja vesiputous, jonka odottaa olevan pikkuinen liru, pudottaa silmät päästä.

IMG_0684.1 (800x533)

Niin kävi Barron Fallsin suhteen, kun aikoinaan täällä kävimme ensimmäistä kertaa. Toki näin kuivana kautena Barron Falls onkin pieni puro verrattuna siihen, minkälaisena se pauhaa sadekautena. Mutta vaikuttava näky se on silti.

Alueen kaunis luonto on vetänyt puoleensa hippisieluja, ja Kuranda tunnetaankin boheemista tunnelmastaan. Turisteja varten on pistetty pystyyn myös jos jonkinlaista teemapuistoa. Perusturistikrääsän lisäksi toreilta voi löytää esimerkiksi taidetta, kristalleja, erilaisia käsitöitä, itsetehtyjä hilloja ja kastikkeita, hamppuvaatteita… ja kengurubikineitä.

Capture2

IMG_0674 (800x533)

6YovMqeV3ckTqR_1024x682 (800x533)

kuva: kuranda.org

Vain 750 asukkaan Kurandaan on helppo ajaa Cairnsistä, mutta toinen vaihtoehto on hypätä korkeuksiin Skyrailin eli lasisen kaapelihissin kyytiin.

Kun Kurandan Skyrail avattiin 1995, se oli aikansa pisin kaapelikyyti koko maailmassa. Rakentaminen ei ollutkaan mikään simppeli projekti. Koska Skyrail kulkee Unescon maailmanperintöalueen, ikivanhan sademetsän yli, rakentajien piti jokaikinen päivä patikoida suojamuovit kenkien päällä alueelle, ja materiaalit kärrättiin helikopterilla.

Cairns - Kuranda Skyrail

Cairns - Kuranda Skyrail

Näkymät lasikopista ovat komeat yli Barron-joen, vihreiden kukkuloiden ja rotkojen. Kaapelihissikyyti kestää noin puolitoista tuntia, ja pysähtyy pariin otteeseen Barron Fallsilla ja sademetsässä, jossa sen ihmeitä, kuten korkeita kauripuita, pääsee pällistelemään lähempää oppaan johdolla.

Cairns - Kuranda Skyrail

Barron Falls, Cairns

Takaisin Cairnsiin puksutettiin maisemajunan kyydissä. Rautatie rakennettiin 1800-luvun alussa. Vaunuista osa on alkuperäisiä ja osa restauroitu. Vanha juna-asema sademetsässä on jo itsessään näkemisen arvoinen.

Kurandan maisemajuna

Stoney Creek vesiputous, Kuranda

Kurandan maisemajuna

Tämän täytyy olla yksi Australian hienoimmista junareiteistä. Juna kulkee pitkin siltoja yli rotkojen ja Stoney Creekin vesiputouksen välillä tunneleihin sukellellen. Ikkunasta avautuvat maisemat Cairnsin yli merelle asti. Juna tekee lyhyen stopin Barron Fallsilla, jossa matkustajat pääsevät tappelemaan parhaasta paikasta selfieihin.

Kurandan maisemajuna

Me ihastuimme lähialueeseen aikoinaan niinkin paljon, että oli lähellä, ettemme muuttaneet tänne. Voisin hyvin kuvitella itseni Kurandan markkinoille myymään kutomiani sorminukkeja, ajellen silloin tällöin Cairnsin rannoille koikkelehtimaan kengurubikineissä.

Jos aikaa suinkin riittää, uhraa yksi rantapäivä Cairnsin kukkuloille! Hintaa Skyrail- ja junamatkaretkellä oli n. 70 euroa aikuiselta.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . 

2018-11-25T15:48:38+03:00toukokuu 4, 2016|Australia, Queensland|

14 Comments

 1. Jenni / Unelmatrippi toukokuu 4, 2016 8:13 am - Vastaa

  Tuo on kyllä hieno paikka ja hyvä päiväretki Cairnsistä! Me käytiin tuolla maailmanympärireissulla. Oltiin tuon Skyrailin kyydissä, perille mentiin junalla. Hienoja maisemia!

 2. ­Saana | Live now – dream later toukokuu 4, 2016 8:26 am - Vastaa

  1,5 tunnin kaapelikyyti Australian sademetsien yllä ei kuulosta ollenkaan huonolta. Voi että, mitkä maisemat! <3

 3. Johanna @ Out of Office toukokuu 4, 2016 9:30 am - Vastaa

  Huikean oloinen paikka! Tuo on sellainen kohde jossa haluaisin nauttia tuosta upeasta luonnosta.

  – Ja nuo kengurubikinit – sopisivat kuin nenä päähän Emun villaturkisvarvassandaalieni kanssa 🙂

 4. Maarit Johanna toukokuu 4, 2016 10:02 am - Vastaa

  Mie haluan tuonne! Tai oikeastaan, melkein kaikki kohteet jotka sun postauksissa esiintyy aiheuttaa sellaista Aussikuumetta, että voi pojat.
  Just eilen puhuin kaverin kanssa puhelimessa ja sillä oli suunnitelmissa Aussit talvella. En kestä jos en kohta jo pääse itse kans!
  Älyttömän söpö tuo juna-asema 😀

 5. Jenna/ Live your dreams toukokuu 4, 2016 10:17 am - Vastaa

  Kurandan rain forest on kyllä yksi must to see-paikoista Cairnsissa. Matkallamme kävimme kanssa Skyrailin kyydissa ja vielä koskenlaskussa Barron-joella. Voi vitsi kauhia ikävä takaisin!

 6. Ida toukokuu 5, 2016 1:51 am - Vastaa

  Oioi! Taas yksi paikka, minne tekisi kovasti mieli mennä joskus! 😉

 7. Sateenmuru toukokuu 8, 2016 1:43 pm - Vastaa

  No niin, tahdon päästä tänne ja nähdä etenkin tuon junamatkan! Upeita kuvia. Ehkä alan punoa juoniani, jotta Australia mahtuisi matkakohteisiin ensi vuodeksi…

 8. Stacy Siivonen toukokuu 8, 2016 5:41 pm - Vastaa

  Joo, ei rehentele. Tuokin on ihan maailmanluokan nähtävyys ja minä kuulen siitä vasta nyt. Sivunmennen sanoen olen ihmetellyt, mitä nähtävää on mantereella, jossa ei ole edes henkeäsalpaavan korkeita vuorenhuippuja. Ehkä en ihmettele sitten kun näen australialaisia tipejä.

 9. Venla Kekäläinen toukokuu 8, 2016 6:08 pm - Vastaa

  Huh miten kaunis paikka, tonne kyllä mielellään menisi! Melko kallis vaan toi junalippu ja kaapelihissikyydin pitkä kesto hirvittäis mua – jo parin minuutin kaapelihissimatka oli mulle kauhistus. Jotenkin ne tuntuu musta siltä, että hissi putoaa hetkenä minä hyvänsä. :/

 10. Noora | Kerran poistuin kotoa toukokuu 9, 2016 12:44 pm - Vastaa

  Kai kengurubikineissä oli myös häntä? ;D No mutta vakavasti, vesiputouksista tykkään valtavasti. Islannissa pääsin jyvälle niiden hienoudesta, siellä niitä riitti kyllä vaikka minkälaisia. Toi junamatka olisi kyllä myös mahtava taittaa, junissa on se oma tunnelmansa. Australia on kyllä varmasti täynnä kaikkia luonnon pieniä ja suuria ihmeitä, jotka ei ole suuren yleisön tiedossa.

 11. Kohteena maailma / Rami toukokuu 9, 2016 10:25 pm - Vastaa

  Upean näköistä, eka kuva oli mitä kaunein! Tuollaiset junareitit on kyllä hienoja, tällaiselle olisi upea mennä ja miksei kaapelikyytiinkin 🙂

 12. Jonna / Lempipaikkojani toukokuu 10, 2016 10:04 am - Vastaa

  Valitsisin tuon kohteen rantapäivän sijasta milloin vain! Mielttömän upean näköinne paikka. Harmi, että olemme lokakuisella Australian matkjalla vain 2 viikkoa ja Adelaidesta ei ehdi tuonne millään…. Josta tulikin mieleen, että oletko käynyt Adelaidessa tai sillä suunnalla? Onko hyviä vinkkejä jättää sinne? Etenkin Viktor Harborin valaskeskus kiinnostaa ja muutenkin se ympäristö Adelaiden ulkopuolella.

  • Anna toukokuu 12, 2016 2:53 am - Vastaa

   Adelaide on kiva kaupunki, ja tuut huomaamaan että kaks viikkoa ihan vaan sillä suunnalla on liian vähän 🙂 Ihan hirveästi siellä ei olla pyöritty mutta muutaman päivän verran kuitenkin. Jos tykkäät viineistä, Barossa Valley kannattaa ehdottomasti tsekata. https://muuttolintu.com/2012/04/29/viinihifistelya-barossa-valleyssa/ Ja jos tykkäät vielä enemmän viineistä, Clare Valley. Mt Lofty on kiva iltapäivälenkki, sieltä saa huikeat maisemat yli Adelaiden. Kannattaa ehdottomasti myös tutkia ympäristöä Adelaiden ulkopuolella vaikka road tripillä, sieltä löytyy ihania paikkoja, kuten Adelaide Hills, Victor Harbor, Fleurieu Peninsula, Kangaroo Island jne.

   • Jonna / Lempipaikkojani toukokuu 12, 2016 10:30 am - Vastaa

    Uskon kyllä, että 2 viikkoa on aivan liian lyhyt! Me emem voi tulla sen pidemmäksi aikaa, kun Saksassa on koulupakko ja lasten syysloma on sen 2 viikkoa. Kiitos hyvistä vinkeistä. Me olemmekin jo varanneet pari yötä Barossa Valleystä, koska viinit tosiaan kiinnostaa. Ja Viktor Harborista on myös jo varattu pari yötä. Tuo Mt Lofty kuulostaa juuri hyvältä ja täytyykin laittaa tuo Fleurieu Peninsula myös harkintaan. Olen tehnyt jo vähän listaa suunnitelmista blogiinikin http://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/02/02/vinkkeja-adelaideen-kaivataan/

Jätä kommentti