Queenslandin vesiputouksilla

Australiasta ei yleensä ensimmäisenä tule ihmisille mieleen sademetsät ja vesiputoukset. Erilaista sademetsää löytyy kuitenkin aina etelän Tasmaniasta pohjoisen Queenslandin tropiikkiin asti, ja komeita vesiputouksia jopa punaisesta erämaastakin.

Queenslandin maailmanperintöalueen vanhojen sademetsien täytyy olla yksi parhaimpia paikkoja vesiputousjahtiin. Pelkästään Cairnsin kukkuloilta Atherton Tablelandsin alueelta putouksia löytyy kymmeniä ja taas kymmeniä. Tässä muutama tärppi muille vesiputousten rakastajille Australian Queenslandiin.

Wallaman Falls, Queensland

Viime postauksessa oli puhetta, kuinka Australia ei nähtävyyksistään pahemmin huutele. Tässä taas yksi esimerkki. Girringunin kansallispuistossa sijaitsevasta Wallaman Fallsin vesiputouksesta ei oikein saanut oikeaa kuvaa turisti-infon esitteestä. Emmimme pitkään, onko mesta parin tunnin kiertotien arvoinen. Päätimme heittää lenkin. Meillä ei ollut mihinkään kiire.

DSC_0443 (536x800) (2)

Onneksi päätimme. Leuka loksahti auki, kun pääsimme paikan päälle, ja metsän keskeltä avautuivat nämä epätodelliset maisemat. Meidän lisäksemme paikalla ei ollut ketään muuta. 268 metriä alas syöksyvä Wallaman Falls on Australian korkein yhtenäinen vesiputous. Reippailimme vielä neljä kilsaa vesiputouksen juurelle, jossa kastuimme jo kaukaa putouksen pauhusta.

Wallaman Falls, Queensland

Queenslandin putouksista puhuttaessa ei voi jättää mainitsematta Barron Fallsia, josta kirjoitin viime kerralla.

IMG_0684.1 (800x533)

Noin 90 kilsaa etelään Cairnsistä sijaitseva Josephine Falls on suosittu piknik- ja uimapaikka. Kallioiden yli ryöppyävä putous houkuttelee luonnon vesiliukumäkeen. Ajoittain petollisen voimakas virta on kuitenkin vienyt mukanaan useamman varomattoman turistin.

DSC_0491 (800x536)

Australian Gold Coastin takamailta löytyy kaunis Springbrook National Park. Lyhyen kävelymatkan päästä löytyy vähän erikoisempi vesiputous, Natural Bridge Falls. Uiminen on kielletty, mutta jos sattuu paikalle pimeän tullen, voi ihailla luolan valaisevia tuhansia kiiltomatoja.

Springbrook National Park, Gold Coast

Springbrook National Park, Gold Coast

Mutkainen tie Cairnsistä sumuisten sademetsien peittämien kukkuloiden yli tuo matkaajan kuvankauniille Millaa Millaa -putouksille. Millaa Millaa on täydellinen paikka paeta kesäkuumaa pulahtamalla uimaan vesiputouksen virkistävään veteen. Millaa Millaa houkuttelee bussilasteittain turisteja, mutta jos iskee paikalle oikeaan aikaan päivästä, siitä pääsee nauttimaan ihan itsekseen.

Millaa Millaa vesiputous

Millaa Millaa sijaitsee Vesiputoustieksi eli Waterfall Wayksi ristityn lenkin varrella. Matkalla kannattaa tsekata myös viereiset Ellinjaa ja Zillaa Falls.

Zillaa Falls, Queensland, Australia

Ellinjaa Falls, Queensland, Australia

Queenslandistä löytyy paitsi Australian korkein putous, myös levein, Millstream Falls.

Millstream Falls Queensland

Vesiputouksia on Atherton Tablelandsin alueella niin monta, että lähtiessä iltalenkille leirintäalueelta voi vaikka törmätä ihan sattumalta näihin maisemiin:

DSC_0495 (585x800)

Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli 243 metriä korkea sopivasti nimetty Surprise Creek Falls. 

Komeimmillaan putoukset ovat sadekauden aikaan marras-toukokuun välillä. Tässä oli vain pienenpieni murto-osa Queenslandin putouksista. Suosittelen ottamaan auton alle, lähtemään tutkimusmatkalle ja etsimään sen ikioman salaisen vesiputouksen!

Löytyykö teiltä lisää vinkkejä vesiputouksien rakastajille Queenslandiin tai muualle maailmaan?

Lue myös vanha matkakertomus alueelta: Cairnsin vesiputouksia ja sademetsää


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 .

2018-11-25T15:31:51+03:00toukokuu 8, 2016|Australia, Queensland|

18 Comments

 1. Karoliina / From Karoliina toukokuu 8, 2016 8:07 am - Vastaa

  Onpa mahtavan näköisiä putouksia! Olet kyllä oikeassa, harva varmasti ajattelee Australian olevan noin “putoustäyteinen” paikka – en olisi itsekään ajatellut 🙂 Eihän tuolla iltalenkkeilystä mitään tulisi, jos tuollaiset maisemat nurkan takana yllättäen odottaisivat 😉

 2. Tiia/ReiseReise toukokuu 8, 2016 8:10 pm - Vastaa

  Joo, ei tulisi ekana mieleen Australiasta vesiputoukset. Upean näköisiä! Hauska nimi tuo Millaa Millaa. 🙂

 3. Marikaw toukokuu 8, 2016 8:16 pm - Vastaa

  Tää vesiputousfani ainakin fiilistelee noita! Ihania. <3 Islannissa ajellessa tuli jokaisen kulman takaa vaan uusia vesiputouksia ja kaikkia ei edes jaksanut jäädä ihailemaan, mutta näiden jokaisen kohdalla kyllä pysähtyisin.

 4. Ida toukokuu 9, 2016 12:24 am - Vastaa

  Voi taivas miten upeita putouksia! ^^ Noita on pakko lähteä katsomaan omin silmin (tuntuu että sanon näin joka kommentissa :D) <3 Maisterin tutkinto, olisitpa jo valmis…!

  • Anna toukokuu 16, 2016 8:24 am - Vastaa

   Toivottavasti pääset joskus katsomaan omin silmin! 🙂

 5. Laura / Tuntemattomaan ja takaisin toukokuu 10, 2016 12:04 am - Vastaa

  Tuo Josephine Falls näyttää tajuttoman kuvaukselliselta, juuri sellaiselta että sinne tekisi mennä kahlailemaan ja pyytää jotakuta pistää kamera laulamaan. Ihan mielettömiä myös nuo kuvat Wallaman Fallseista. Jos Suomessa olisi puoliksikaan yhtä näyttävä vesiputous, olisi puoli maata sitä ihailemassa joka kesä, ja Australiassa siitä hädin tuskin hiiskutaankaan 😀

 6. Ansku BCN toukokuu 10, 2016 8:20 pm - Vastaa

  Huoh, huokailen täällä näille kuville! Kyllä häviää meidän lähimmät vesiputoukset näille 🙂

 7. Pirkko / Meriharakka toukokuu 10, 2016 9:01 pm - Vastaa

  Taitaa olla Australiassa lääniä ja sikäläistä luontoa vähän tuntien nähtävää niin paljon, ettei niistä kaikista “kannata” edes kertoa, kun ei niistä noilla neliökilometreillä ja ihmismäärillä ole massanähtävyyksiksi kuitenkaan 🙂
  Viimeksi enemmän vesiputouksia tuli katsottua Uudessa Seelannissa, mutta olihan niitä, pienempiä, aika lähellä Sydneytäkin.

 8. salaine toukokuu 11, 2016 8:52 pm - Vastaa

  Iso maa sisältä paljon erilaisia luonto-olosuhteita. Pakko tässäkin on hehkuttaa erästä Euroopan aluetta, missä aivan upeat vesiputoukset eli Plitvice. Ohessa linkki jos sallit: http://matkallalahelletaikauas.blogspot.fi/2015/08/ihmeellisia-paikkoja-missa-olen-saanut_24.html

 9. Teija / Lähdetään taas toukokuu 11, 2016 9:10 pm - Vastaa

  Ihan mahtavia kuvia! Tuossa on vähän samaa kuin Suomessa. Suomihan on täynnä upeita paikkoja, mutta ei niistä hirveästi huudella, kun ei uskota ulkomaalaisten kiinnostuvan pikkiriikkisestä Suomesta. Nyt tosin tilanne on jo muuttunut, ja Suomea promotaan jo leuka hieman korkeammalla 🙂

 10. Lotta Watia | Unagidon toukokuu 12, 2016 10:32 am - Vastaa

  Huh, ei tosiaankaan vastaa mielikuvaani Australiasta. Aika mieletön mesta! Ihana lukea, kuinka monipuolinen maa Australiakin on. Sielläkin olisi vielä ehdottomasti päästävä käymään, mielellään vähän pidemmäksi aikaa.

  • Anna toukokuu 16, 2016 8:25 am - Vastaa

   Jep, maa on tosiaan niin valtava, ettei parissa viikossa kauheasti ehdi näkemään.

 11. Meri / Syö Matkusta Rakasta toukokuu 12, 2016 12:07 pm - Vastaa

  Australiassa on näemmä vaikka mitä, mistä en ole kuullutkaan. Mun mielestä vesiputoukset on yksi hienoimpia luonnonjuttuja, ja yritän niitä katsastaa jokaisella reissulla, jos sattuu olemana lähistöllä. Nämä näyttävät uskomattoman kauniilta!

 12. Martan / Martan Matkassa toukokuu 12, 2016 1:14 pm - Vastaa

  Australia kiinnostaa ihan hirrrveästi ja se on ollut haaveenani jo pikkutytöstä lähtien, nuo upeat kuvat noista mahtavista vesiputouksista ei ainakaan yhtään helpota tuota olotilaa. Ehkäpä sitten kun lapset on saatu maailmalle, voisi lähteä pidemmäksi aikaa…

 13. Tanja/Levoton Matkailija toukokuu 12, 2016 3:24 pm - Vastaa

  Ihania putouksia 🙂 Vesiputoukset on hienoja, ja maaliskuussa kävin Sveitsissä ihastelemassa Rhein Fallsia, mistä on tulossa juttua ens viikolla. Islannissa sijaitseva Gullfoss on myös aika vaikuttavan näköinen.

 14. Outi/Maa Quzuu toukokuu 14, 2016 12:20 pm - Vastaa

  Upeita ovat. Varmasti vielä upeampia luonnossa vaikka hienoja kuvia ovatkin. Vesiputoukset ovat kyllä niin vaikuttavia. Luonnonvoimat parhaimmillaan

 15. Paula - Viinilaakson viemää toukokuu 14, 2016 6:10 pm - Vastaa

  No johan oli taas maisemat. Ihan upeita paikkoja! Varsinkin kun saa vielä pulahtaa veteen, en ole koskaan käynyt uimassa vesiputouksen alla. Tiedätkö mistä syystä tuossa luolan näköisessä paikassa ei saa uida?

  • Anna toukokuu 16, 2016 8:27 am - Vastaa

   Taitaa olla turvallisuussyistä, ja samalla pyritään suojelemaan paikkaa. Millaa Millaa on ihanteellinen pulahdukselle 🙂

Jätä kommentti