Queenslandin vesiputouksilla

Australiasta ei yleensä ensimmäisenä tule ihmisille mieleen sademetsät ja vesiputoukset. Erilaista sademetsää löytyy kuitenkin aina etelän Tasmaniasta pohjoisen Queenslandin tropiikkiin asti, ja komeita vesiputouksia jopa punaisesta erämaastakin.

Queenslandin maailmanperintöalueen vanhojen sademetsien täytyy olla yksi parhaimpia paikkoja vesiputousjahtiin. Pelkästään Cairnsin kukkuloilta Atherton Tablelandsin alueelta putouksia löytyy kymmeniä ja taas kymmeniä. Tässä muutama tärppi muille vesiputousten rakastajille Australian Queenslandiin.

Wallaman Falls, Queensland

Viime postauksessa oli puhetta, kuinka Australia ei nähtävyyksistään pahemmin huutele. Tässä taas yksi esimerkki. Girringunin kansallispuistossa sijaitsevasta Wallaman Fallsin vesiputouksesta ei oikein saanut oikeaa kuvaa turisti-infon esitteestä. Emmimme pitkään, onko mesta parin tunnin kiertotien arvoinen. Päätimme heittää lenkin. Meillä ei ollut mihinkään kiire.

DSC_0443 (536x800) (2)

Onneksi päätimme. Leuka loksahti auki, kun pääsimme paikan päälle, ja metsän keskeltä avautuivat nämä epätodelliset maisemat. Meidän lisäksemme paikalla ei ollut ketään muuta. 268 metriä alas syöksyvä Wallaman Falls on Australian korkein yhtenäinen vesiputous. Reippailimme vielä neljä kilsaa vesiputouksen juurelle, jossa kastuimme jo kaukaa putouksen pauhusta.

Wallaman Falls, Queensland

Queenslandin putouksista puhuttaessa ei voi jättää mainitsematta Barron Fallsia, josta kirjoitin viime kerralla.

IMG_0684.1 (800x533)

Noin 90 kilsaa etelään Cairnsistä sijaitseva Josephine Falls on suosittu piknik- ja uimapaikka. Kallioiden yli ryöppyävä putous houkuttelee luonnon vesiliukumäkeen. Ajoittain petollisen voimakas virta on kuitenkin vienyt mukanaan useamman varomattoman turistin.

DSC_0491 (800x536)

Australian Gold Coastin takamailta löytyy kaunis Springbrook National Park. Lyhyen kävelymatkan päästä löytyy vähän erikoisempi vesiputous, Natural Bridge Falls. Uiminen on kielletty, mutta jos sattuu paikalle pimeän tullen, voi ihailla luolan valaisevia tuhansia kiiltomatoja.

Springbrook National Park, Gold Coast

Springbrook National Park, Gold Coast

Mutkainen tie Cairnsistä sumuisten sademetsien peittämien kukkuloiden yli tuo matkaajan kuvankauniille Millaa Millaa -putouksille. Millaa Millaa on täydellinen paikka paeta kesäkuumaa pulahtamalla uimaan vesiputouksen virkistävään veteen. Millaa Millaa houkuttelee bussilasteittain turisteja, mutta jos iskee paikalle oikeaan aikaan päivästä, siitä pääsee nauttimaan ihan itsekseen.

Millaa Millaa vesiputous

Millaa Millaa sijaitsee Vesiputoustieksi eli Waterfall Wayksi ristityn lenkin varrella. Matkalla kannattaa tsekata myös viereiset Ellinjaa ja Zillaa Falls.

Zillaa Falls, Queensland, Australia

Ellinjaa Falls, Queensland, Australia

Queenslandistä löytyy paitsi Australian korkein putous, myös levein, Millstream Falls.

Millstream Falls Queensland

Vesiputouksia on Atherton Tablelandsin alueella niin monta, että lähtiessä iltalenkille leirintäalueelta voi vaikka törmätä ihan sattumalta näihin maisemiin:

DSC_0495 (585x800)

Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli 243 metriä korkea sopivasti nimetty Surprise Creek Falls. 

Komeimmillaan putoukset ovat sadekauden aikaan marras-toukokuun välillä. Tässä oli vain pienenpieni murto-osa Queenslandin putouksista. Suosittelen ottamaan auton alle, lähtemään tutkimusmatkalle ja etsimään sen ikioman salaisen vesiputouksen!

Löytyykö teiltä lisää vinkkejä vesiputouksien rakastajille Queenslandiin tai muualle maailmaan?

Lue myös vanha matkakertomus alueelta: Cairnsin vesiputouksia ja sademetsää