Ajaessamme road tripillä Australian ympäri kohti Cairnsiä, road trippiä oli takana jo lähes viisi kuukautta. Queenslandin Outbackin jälkeen maisemat vaihtuivat reheviin sademetsiin, kun ajelimme pitkin kiemuraisia teitä Cairnsiin läpi Misty Mountains -vuorten.

Täällä, vaivaisen tunnin ajomatkan päässä Cairnsistä löytyy huikeita vesiputouksia, joita ei kannata jättää näkemättä.

Tällä vesiputousten, kukkuloiden, jokien ja sademetsien muodostamalla alueella on nimikin, Atherton Tablelands. Näillä samaisilla mestoilla pyörimme myös kaksi ja puoli vuotta sitten. Koska olimme jo nähneet useimmat putouksista viime kerralla, pysähdyimme tällä kertaa vain harvoilla ja valituilla.

Tully Gorge

Täällä Cairnsin Highlandsillä riittää tekemistä ja nähtävää. Yllä olevan Tully Gorgen muodostaneella Tully Riverillä on Aussilan parhaat koskenlaskumahdollisuudet. Jänishousuille rentouttava vaihtoehto on tubing, eli virran mukana kulkeminen uimarenkaan päällä. Kuulostaa hauskalta, I know! Ilma oli kuitenkin ylhäällä kukkuloilla sen verran vilpoisaa näin talvisaikaan, että jätimme nämä lystit seuraavaan kertaan.

puukenguru kyltti

Saattaa kuulostaa mielikuvituksen tuotteelta, mutta täällä asuu ihan oikeasti puukenguruita, eli siis kenguruita, jotka asuvat puissa. Niitä piti tietenkin lähteä metsästämään sademetsistä. Ei kyllä bongattu yhtään kengua, mutta korkealta pitkin puunlatvuksia kulkevilta kävelyreiteiltä ihailtuna metsät ovat kyllä näkemisen arvoisia ilman kengujakin!

DSC_7876 (536x800)

Cairnsin sademetsää

Waterfall Way– turistireitin varrelta löytyy useita putouksia, me pysähdyimme tällä kertaa vain raikastavalla aamu-uinnilla kuvauksellisilla Millaa Millaa -putouksilla. Näin kuivimpaan aikaan vuodesta putouksilla ei oikein tahtonut olla yhtä paljon vettä kuin viime kerralla. Aamu-uinnille muita oivia paikkoja ovat alueen monet kraaterijärvet.

Millaa Millaa vesiputous

Queenslandin vesiputouksia

Yksi Aussilan komeimmista putouksista on varmastikin Barron Falls (alla). Harmi että pyörähdimme täällä väärään aikaan vuodesta ja viikosta, jolloin pato säätelee putousten vettä. Parempana päivänä näky on varmasti vaikuttavampi.

Barron Falls

Barron Falls sijaitsee lähellä pientä Kurandan hippikylää, jossa pyörähdimme paikallisilla hippimarkkinoilla. Mukaan lähti meille tulisen ruoan ystäville maailman tulisimmasta chilistä väännettyä chilisoossia. Jytkyä kamaa, muuten. Onnistuin sitten eräänä iltana saamaan samaista soossia hyvin mitättömän määrän silmääni. Huhhuh. Hyvä ettei näkö lähtenyt.

IMG_8606 (600x800)

Kuten viime kerralla, yövyimme Innot Hot Springsillä, jonka kuumissa altaissa puljailimme niin kauan, että nahka muuttui rusinaksi, kuunnellen paikallisten vanhusten loppumattomia jorinoita.

Kannattaa varata Highlandsin tutkimiseen pari päivää. Näkemisen arvoisia ovat ehdottomasti ainakin Kuranda, Barron Falls, Tully Gorge sekä Waterfall Way.