Elämä on lomaa Cairnsissä!

Tätä oli odotettu! Melkein pari viikkoa siihen vierähti osaksi ankeissa olosuhteissa, mutta viimein puuduttava ajomatka Darwinista Cairnsiin oli ohi, ja vihdoin auton ikkunasta näkyi itärannikko sekä sokeriruokojen ja sademetsien peittämien kukkuloiden ympäröimä Cairns.

Cairns, Australia

Cairns on hyvin samantyylinen kaupunki kuin Darwin. Hieman kookkaampi, mutta samanlainen trooppinen lomatunnelma. Näin talvella jengi etelästä pakenee viimaa Queenslandiin tai Darwiniin, ja Cairns ottikin tänä vuonna vastaan enemmän turisteja kuin koskaan ennen. Eikä suotta. Koko viikon saimme nauttia täydellisistä biksukeleistä.

Cairnsin laguuni

Cairnsin kaupungista ei löydy rantaa, vaan se on korvattu isolla keinotekoisella uima-altaalla eli Cairnsin laguunilla. Tänne tulevat chillaamaan niin paikalliset kuin turretkin.

Laguunin lisäksi Cairnsissä kannattaa kävellä pitkin viehättävää esplanadia, ryystää kookospähkinää Rusty’s markkinoilla, ihmetellä matkamuistoja yömarkkinoilla ja tehdä visiitti Paronella Parkiin. Ravintoloita riittää reppureissaajien suosimista pubeista fine diningiin.

Cairns, Australia

Cairnsin esplanadi

Parasta Cairnsissä? Meille se oli aamulenkit esplanadilla, ja niiden jälkeiset pulahtamiset viilentävään laguuniin. Mieleen jäi myös pöydillä tanssiminen The Woolshed -baarissa, jossa meillä oli kivaa myös viime kerralla Cairnsissä ollessamme.

Cairns Esplanade

Syy siihen, miksi Cairns on yksi suosikkimestoistani Australiassa ei liity niinkään itse kaupunkiin, vaan sen ympäristöön. Kun vaivautuu hieman matkustamaan ulos kaupungista, lähialueilta löytyy loputtomasti nähtävää, sademetsistä ja vesiputouksista unelmien palmurantoihin.

palmuja auringonlaskussa

Milloin? Paras aika reissata Cairnsissä on touko-marraskuussa kuivan kauden aikana.
Miten? Cairnsissä on helpointa liikkua omalla autolla. Toinen vaihtoehto on osallistua valmiille retkille ympäristöön.