Chillailua Andamaaneilla – Neil Island

Intian Andamaanit on unelmien kaukainen rantaparatiisi, minkälaista en tohtinut uskoa olevan olemassakaan. Vietimme viikon Havelock Islandin palmurannoilla, jonka jälkeen siirryimme lautalla vieläkin hiljaisemmalle Neil Islandille. Täällä turisteja oli vain muutama hassu, ja saimme nauttia täydellisestä rauhasta.

Andamaanien Neil Islandilta ei montaa majapaikkaa löytynyt, ja päädyimme tämännäköiseen majaan sademetsän keskellä, palmupuiden katveessa, n. 5 euroa yöltä:

IMG_6302 (600x800)

Ajatus bambumajasta rannalla viehätti aluksi, mutta muutaman yön jälkeen alkeelliset olosuhteet tuhatjalkaisineen, jättihämähäkkeineen, -rupikonnineen sekä lentävine skorpioneineen saivat riittää. Vaihdoimme pykälää tasokkaampaan bambumökkiin, vajaa 20 euroa yöltä.

Rannat eivät ehkä olleet aivan yhtä postikorttimaisen kauniita kuin Havelock Islandilla, mutta sen Neil Island korvaa leppoisammalla ja vieläkin hiljaisemmalla tunnelmallaan. Neil Islandilla saimme saaren valkohiekkaisen ykkösbiitsin, Laxmanpur Beachin, kokonaan itsellemme.

Täällä elämä on hidasta, ja täydellisen hiljaisuuden rikkovat vain lintujen laulu ja aaltojen kohina. Neil Island on pienempi ja koskemattomampi saari, jonka hiljaisuudessa on taikaa. Viisi päivää meni enemmän tai vähemmän riippumatossa keinuen tai rantsussa levyttäen ja laiskuudesta nauttien. Kaikkien seikkailujen jälkeen Intiassa tämä tuli tarpeeseen!

Jos jossain välissä pelkkä rentoutuminen tai kirjan lukeminen alkoi tympimään, lähdimme pyöräretkelle. Siinä missä kookkaammalla Havelock Islandilla joutuu ottamaan mopon alle, pienemmällä Neil Islandilla paras tapa seikkailla ympäri saarta on pyörällä.

DSC_2523

IMG_6303 (800x600)

Kerran ruokaa ravintolassa odotellessa lueskelin Andamaanien paikallislehteä. Lehden pääotsikot kuvasivat aika hyvin koko Intiaa:

‘Roads in very bad shape’

‘Police out of station most of the time’

‘Building of…. neverending’

‘Fake employees working’

‘Hospital lacks trained professional’

‘Vendors encroach roads’

‘Beaches fail to provide basic amenities for tourists’

Intia…

DSC_2556 (536x800)

DSC_2594 (800x551)

Paluumatkalla Intiaan vietimme yhden yön 350 000 asukkaan Port Blairissa, joka on Intian standardeissa rauhallinen pikkukylä. Silti, siinä missä Andamaanien Havelockilla tai Neil Islandilla on paikoin vaikea uskoa, että on edes Intiassa, Port Blairissa se muistui jälleen kirkkaasti mieleen. Paljon nähtävää Port Blairilla ei ole tarjottavanaan, joten jos vaan lauttojen aikataulut sallivat, pääkaupungin voi hyvillä mielin skipata.

IMG_6309 (800x583)

Neil Island yleensä unohdetaan turistien kiiruhtaessa Havelockille, mutta satojen saarien saaristossa kun ollaan, suosittelen tutustumaan myös muihin kuin siihen yhteen suosituimpaan. Jos Havelock tuntui syrjäiseltä paratiisilta, niin Neil Island sitä vasta onkin!

Andamaaneilta suuntasimme Etelä-Intiaan, stay tuned!

Lue myös: Chillailua Andamaaneilla – Havelock Island