Intian Rajasthanin parhaat

Viime aikoina kaipuu Intiaan on taas nostanut päätään, ja sen kunniaksi palataan hetkeksi Rajasthanin tunnelmiin. Rajasthan, kuninkaiden maa, Intian suurin osavaltio, on yksi suosikkipaikoistani Intiassa. Rajasthan on linnoja ja palatseja, turbaaneja, aavikkoa ja kameleita. Täällä vietimme myös osan häämatkastamme.

Kuninkaiden maa saattaa särähtää Rajasthanissa käyneen korvaan sarkasmilta. Linnojen ja palatsien ulkopuolella Rajasthan on nimittäin myös yksi Intian köyhimmistä ja takapajuisimmista osavaltioista. Silti olen rakastunut Rajasthaniin. Se on jollain tapaa niin intialaista Intiaa. Täällä sarit räiskyvät värikkäimpinä ja viikset loistavat muhkeimpina.

Tässä tiivistettynä meidän kokemuksiamme Rajasthanista. Niihin on mahtunut mm. yöpymisiä linnoissa ja hulppeissa haveleissa eli upeissa vanhoissa kartanoissa, kutsu maharadzan juhliin, auringonlaskuja kattoterasseilla, tiikerijahtia, delhi bellyä, kamelisafaria, aina niin mielenkiintoisia kohtaamisia paikallisten kanssa unohtamatta.


Jaipur

Teimme visiitin Rajasthanin pääkaupunkiin Jaipuriin Intian kultaisen kolmion retken yhteydessä. Aika Jaipurin pinkissä kaupungissa meni lukemattomia komeita pytinkejä, palatseja ja linnoja ihmetellessä.

Jaipurin pinkki kaupunki

Udaipur

Viimeisimmän Intian matkamme aloitimme ihanasta Udaipurista. Järvien, palatsien, punaisten auringonlaskujen ja kattoterassien romanttinen Udaipur jäi mieleen yhtenä suosikeistamme Rajasthanissa, ellei ihan ykkössuosikkina.

Ranthamboren kansallispuisto

Ranthamboren kansallispuisto on ainakin olevinaan yksi parhaimmista paikoista Intiassa bongata tiikereitä. Tiikerisafarin anti jäi vaatimattomaksi, ja olokin oli tukala delhi bellyn kourissa, mutta kaupunkien kaaoksesta on toki aina kiva poiketa vihreään luontoon.

Ranthambhoren kansallispuisto

Jaisalmer

Jaisalmerin erämaan keskeltä kohoavassa kultaisessa kaupungissa ihastuimme sen tuhannen ja yhden yön kaupungin tunnelmaan. Jaisalmer tunnetaan erityisesti kamelisafareistaan ja glamping-telttamajoituksistaan, jotka tosin molemmat meidän kohdallamme osoittautuivat aikamoisiksi katastrofeiksi. Siitä huolimatta Jaisalmer on jäänyt mieleen toisena suosikkina Rajasthanissa.

Jaisalmer kamelisafari

Jaisalmer kokemuksia

Jaisalmer Intia

Jojawar

Viimeisimmällä Rajasthanin kierroksella halusimme myös hieman poiketa tallatulta polulta. Pieni Jojawarin kyläpahanen Rajasthanin maaseudulla osoittautui mainioksi vaihtoehdoksi. Jojawarista teimme retkiä keskelle maaseutua pikkuruisiin kyliin, jossa eletään ilman sähköä ja terveydenhuollosta vastaa pappi.

Ranakpur

Ranakpuriin turisteja vetää etenkin maailman mahtavin jainalaistemppeli sekä maailman toiseksi suurin muuri Kiinan muurin jälkeen, Kumbhalghar. Molemmat olivat aivan upeita, mutta sitäkin paremmin Ranakpur jäi mieleen ensimmäisestä kolaristamme Intiassa.

Kumbhalghar

Ranakpurin jainalaistemppeli

Kota

Matkustimme Intian mittakaavassa pieneen eli 700 000 asukkaan Kotaan Dussehra -festivaalia varten. Dussehra -festivaalin juhlinnat ovat yksi ikimuistoisimmista kokemuksistamme Intiassa. Päädyimme televisiokameroihin maharadzan palatsissa ja seurasimme juhlintaa vippitiloista kuin julkimot konsanaan.

Jodhpur

Jodhpurin upea sininen kaupunki jäi meiltä suurimmaksi osaksi näkemättä sairastelun takia. Jodhpurista käsin teimme kuitenkin retken Bishnoi-lahkon kylään, jossa pääsimme maistamaan oopiumiteetä. Läheltä löytyi myös mielenkiintoinen Intian kummallisuus, moottoripyörätemppeli.

Bishnoi oopiumiseremonia

Matkaa Rajasthaniin suunnitellessa pidä mielessä, että osavaltio on Suomen kokoinen. Rajasthanin kiertomatkaan suosittelen vähintään kahta viikkoa.Viimeisimmän Rajasthanin matkan postausten alkuun pääset tästä.

Viime reissun Intian riksarallin jälkimainingeissa mietin, että nyt saa Intia riittää vähäksi aikaa. Tiesin kyllä jo silloin, että takaisin tullaan taas varmasti. En vaan uskonut, että Intia-ikävä iskisi jo vuoden päästä. Intia on osoittautunut ainakin meille koukuttavaksi paikaksi.

Löytyykö ruudun takaa muita Intiaan hurahtaneita? Mitä paikkoja te suosittelisitte Rajasthanissa?


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2017-03-19T09:49:30+02:00helmikuu 23, 2017|Intia, rajasthan|

8 Comments

 1. Elina | Vaihda vapaalle helmikuu 23, 2017 8:42 am - Vastaa

  En todellakaan voi sanoa ihastuneeni Intiaan. Pari viikkoa Intiassa oli aika ravisteleva kokemus, kun näki järkyttävää köyhyyttä ja ruumiita joessa, eikä mistään meinannut löytyä ravintoloita, jossa uskaltaisi syödä turvallisin mielin. Silti huomaan aina silloin tällöin ajattelevani, että entä jos kuitenkin antaisi Intialle uuden mahdollisuuden. Koska kuten näistäkin sun kuvista ja tekstistäkin huokuu, niin onhan tuo maa nimenomaan _kokemus_. Kaikki siellä on jotenkin niin intensiivistä ja nähtävää on aivan mielettömästi. Ehkä vielä joskus. 🙂

  • Anna helmikuu 23, 2017 11:01 am - Vastaa

   Intia on nimenomaan _kokemus_ ja kieltämättä joskus se voi tuntua enemmänkin _koettelemukselta_ 🙂 Se on tosi kahtia jakava paikka. Siksi en tiedä, tykkäisitkö toisella kerrallakaan, jos ei ekalla kerralla sytyttänyt. Itsekin mietin riksarallin jälkeen, että heti ei tarvitse tulla takaisin, mutta joku siinä vaan koukuttaa ja houkuttelee taas. Uskon, että me tullaan lähtemään Intiaan vielä monta kertaa. Incredible India <3 Me syödään Intiassa katukeittiöissäkin. Intian matkojen ainoa paha delhi belly saatiin Lonely Planetin suosittelemasta kalliista ravintolasta!

 2. Miika ❤ Gia | matkakuume.net helmikuu 24, 2017 11:04 pm - Vastaa

  Ei olla vielä koskaan eksytty Intiaan, paitsi lentokentälle odottelemaan, mm. Elinan mainitsemista syistä. Tämä postaus pistää sen kyllä uuteen valoon. Minäkin huomaan miettiväni pitäisikö sille kuitenkin antaa mahdollisuus. Ikilomalaisetkin siitä kirjoittivat niin hyviä asioita.

  Ja glamping nyt kiinnostaa aina. ?

 3. Henna / Kulkutautiset helmikuu 25, 2017 1:20 pm - Vastaa

  Hmm. Intia. Reissasimme siellä puolentoista kuukauden verran ja lukuunottamatta Ladakhia en voi sanoa ihastuneeni. Mutta jo silloin reissusuunnitelmia ja aikataulua miettiessä vähän harmitti, että emme Rajasthaniin todennäköisesti ehtisi, ja nyt tätä lukiessa vähän harmittaa, ettemme tosiaan lopulta ehtineetkään. Miksi, who knows, sillä kuvittelinkin sen olevan sitä ns. intialaisinta Intiaa… juuri sellaista, joka monesta syystä sai minut reissussa ihan raivon partaalle. Ehkä jos reissuun lisäisi hieman tuota luksusta, eikä menisi mahdollisimman pienellä budjetilla, niin se saattaisi lisätä viihtyvyyttä huomattavasti. Intiaa on kyllä vaikea jotenkin edelleenkään käsitellä – miten joku paikka voi olla samanaikaisesti niin näkemisen arvoinen ja niin raivostuttava ja raskas?

 4. Laura helmikuu 25, 2017 3:55 pm - Vastaa

  Voi Intia. Olen ollut siellä kaksi viikkoa, sekä Mumbaissa että Delhissä. Mutta olin työmatkalla, asuin loistohotelleissa ja autonkuljettaja vei minua paikasta toiseen. Lasin takaa näin köyhyyden ja ruuhkat. Muutaman kerran pääsin livahtamaan kokemaan aitoa Intiaa jonkun paikallisen kollegan matkassa. Luin myös erittäin hyvän kirjan nimeltään Holy Cow!, jossa brittinainen muuttaa Intiaan ja kertoo kokemuksistaan sekä Pulitzer-palkitun kirjan elämästä Mumbain lentokentän vieressä olevissa slummeissa. Kaiken tämä Intia jäi kiehtomaan mieltä. Tunnen kokeneeni vain pintaraapaisun, ja olen varma, että joskus palaan. Mulla on päähänpinttymä päästä Pondicherryyn. En tiedä miksi.

  • Anna helmikuu 26, 2017 7:30 am - Vastaa

   Me pyörähdettiin Pondicherryssä riksarallin aikana. Kiinnostaisi käydä uudestaankin koska Auroville jäi näkemättä. Oon lukenut nuo molemmat kirjat, ne on tosi hyviä!

 5. Kohteena maailma / Rami helmikuu 26, 2017 6:03 pm - Vastaa

  Intiassa en ole käynyt ja tällaiset kuvat nostattavat kyllä matkakuumetta sinne. Maa on kyllä uskomattoman monipuolinen ja liikenne taitaa olla siellä melkoinen kaaos. Tietysti riippuu alueista, mutta muistan hyvin kaverini joka oli siellä muutaman kuukauden töissä -> jokainen päivä oli onnistunut, kun selvisi liikenteestä hengissä 🙂

  Upea reissu teillä on Intiaan ollut ja se teidän riksaralli oli kyllä huippu!

 6. Katja/jumalainenseikkailu maaliskuu 6, 2017 11:40 am - Vastaa

  Minun mielipiteeni Intiasta jo tiedätkin <3 Jotenkin sen Intiassa viettämäni kuukauden jokaikinen sekunti oli täynnä tunnetta. Intiassa, jos missä, kokee elävänsä. Ja jos pystyy näkemään maan kauneuden rumuuden takaa, ei varmasti unohda Intiaa koskaan. Jaan siis kaipuusi Intiaan ja ajattelin vielä tällä viikolla kirjoittaa yhden blogijutun aiheesta.

Jätä kommentti