Intian Rajasthanin parhaat

Viime aikoina kaipuu Intiaan on taas nostanut päätään, ja sen kunniaksi palataan hetkeksi Rajasthanin tunnelmiin. Rajasthan, kuninkaiden maa, Intian suurin osavaltio, on yksi suosikkipaikoistani Intiassa. Rajasthan on linnoja ja palatseja, turbaaneja, aavikkoa ja kameleita. Tässä tiivistettynä meidän kokemuksia Rajasthanista. Mitkä paikat jäivät kohokohdiksi?

intia rajasthan

Kuninkaiden maa saattaa särähtää Rajasthanissa käyneen korvaan sarkasmilta. Linnojen ja palatsien ulkopuolella Rajasthan on nimittäin myös yksi Intian köyhimmistä ja takapajuisimmista osavaltioista. Silti olen rakastunut Rajasthaniin. Se on jollain tapaa niin intialaista Intiaa. Täällä sarit räiskyvät värikkäimpinä ja viikset loistavat muhkeimpina.

intia rajasthan

Niihin on mahtunut mm. yöpymisiä linnoissa ja hulppeissa haveleissa eli upeissa vanhoissa kartanoissa, kutsu maharadzan juhliin, auringonlaskuja kattoterasseilla, tiikerijahtia, delhi bellyä, kamelisafaria, aina niin mielenkiintoisia kohtaamisia paikallisten kanssa unohtamatta.

rajasthan kokemuksia
Jaipurin vaaleanpunainen kaupunki

Teimme visiitin Rajasthanin pääkaupunkiin Jaipuriin Intian kultaisen kolmion retken yhteydessä. Aika Jaipurin pinkissä kaupungissa meni lukemattomia komeita pytinkejä, palatseja ja linnoja ihmetellessä.

Jaipurin pinkki kaupunki

Romanttinen Udaipur

Viimeisimmän Intian matkamme aloitimme ihanasta Udaipurista. Järvien, palatsien, punaisten auringonlaskujen ja kattoterassien romanttinen Udaipur jäi mieleen yhtenä suosikeistamme Rajasthanissa, ellei ihan ykkössuosikkina.

Ranthamboren kansallispuisto

Ranthamboren kansallispuisto on ainakin olevinaan yksi parhaimmista paikoista Intiassa bongata tiikereitä. Tiikerisafarin anti jäi vaatimattomaksi, ja olokin oli tukala delhi bellyn kourissa, mutta kaupunkien kaaoksesta on toki aina kiva poiketa vihreään luontoon.

Ranthambhoren kansallispuisto

Jaisalmerin kultainen kaupunki

Jaisalmerin erämaan keskeltä kohoavassa kultaisessa kaupungissa ihastuimme sen tuhannen ja yhden yön kaupungin tunnelmaan. Jaisalmer tunnetaan erityisesti kamelisafareistaan ja glamping-telttamajoituksistaan, jotka tosin molemmat meidän kohdallamme osoittautuivat aikamoisiksi katastrofeiksi. Siitä huolimatta Jaisalmer on jäänyt mieleen toisena suosikkina Rajasthanissa.

Jaisalmer kamelisafari

Jaisalmer kokemuksia

Jaisalmer Intia

Pois tallatulta polulta Jojawarissa

Viimeisimmällä Rajasthanin kierroksella halusimme myös hieman poiketa tallatulta polulta. Pieni Jojawarin kyläpahanen Rajasthanin maaseudulla osoittautui mainioksi vaihtoehdoksi. Jojawarista teimme retkiä keskelle maaseutua pikkuruisiin kyliin, jossa eletään ilman sähköä ja terveydenhuollosta vastaa pappi.