Intian Rajasthan – Parhaat kohteet

Rajasthan, kuninkaiden maa, Intian suurin osavaltio, on yksi suosikkipaikoistani Intiassa. Rajasthan on linnoja ja palatseja, turbaaneja, aavikkoa ja kameleita. Tässä tiivistettynä meidän kokemuksia Rajasthanin kiertomatkalta. Mitkä olivat meidän mielestämme osavaltion parhaat kohteet?

Kuninkaiden maa saattaa särähtää Rajasthanissa käyneen korvaan sarkasmilta. Linnojen ja palatsien ulkopuolella Rajasthan on nimittäin myös yksi Intian köyhimmistä ja takapajuisimmista osavaltioista. Silti olen rakastunut Rajasthaniin. Se on jollain tapaa niin intialaista Intiaa. Täällä sarit räiskyvät värikkäimpinä ja viikset loistavat muhkeimpina.

intia rajasthan

Unohtumattomiin kokemuksiin Rajasthanissa on mahtunut yöpymisiä linnoissa ja hulppeissa haveleissa eli upeissa vanhoissa kartanoissa, kutsu maharadzan juhliin, auringonlaskuja kattoterasseilla, tiikerijahtia, delhi bellyä, kamelisafaria, aina niin mielenkiintoisia kohtaamisia paikallisten kanssa unohtamatta.

rajasthan kokemuksia
Jaipurin vaaleanpunainen kaupunki

Teimme visiitin Rajasthanin pääkaupunkiin Jaipuriin Intian kultaisen kolmion retken yhteydessä. Aika Jaipurin pinkissä kaupungissa meni lukemattomia komeita pytinkejä, palatseja ja linnoja ihmetellessä.

Jaipur, Rajasthan

Romanttinen Udaipur

Viimeisimmän Intian matkamme aloitimme ihanasta Udaipurista. Järvien, palatsien, punaisten auringonlaskujen ja kattoterassien romanttinen Udaipur jäi mieleen yhtenä suosikeistamme Rajasthanissa, ellei ihan ykkössuosikkina.

Udaipur, Rajasthan

Ranthamboren kansallispuisto

Ranthamboren kansallispuisto on ainakin olevinaan yksi parhaimmista paikoista Intiassa bongata tiikereitä. Tiikerisafarin anti jäi vaatimattomaksi, ja olokin oli tukala delhi bellyn kourissa, mutta kaupunkien kaaoksesta on toki aina kiva poiketa vihreään luontoon.

Ranthambhoren kansallispuisto

Jaisalmerin kultainen kaupunki

Jaisalmerin erämaan keskeltä kohoavassa kultaisessa kaupungissa ihastuimme sen tuhannen ja yhden yön kaupungin tunnelmaan. Jaisalmer tunnetaan erityisesti kamelisafareistaan ja glamping-telttamajoituksistaan, jotka tosin molemmat meidän kohdallamme osoittautuivat aikamoisiksi katastrofeiksi. Siitä huolimatta Jaisalmer on jäänyt mieleen toisena suosikkina Rajasthanissa.

Jaisalmer kokemuksia

Pois tallatulta polulta Jojawarissa

Viimeisimmällä Rajasthanin kierroksella halusimme myös hieman poiketa tallatulta polulta. Pieni Jojawarin kyläpahanen Rajasthanin maaseudulla osoittautui mainioksi vaihtoehdoksi. Jojawarista teimme retkiä keskelle maaseutua pikkuruisiin kyliin, jossa eletään ilman sähköä ja terveydenhuollosta vastaa pappi.

Ranakpur – maailman toiseksi suurin muuri ja upein jainalaistemppeli

Ranakpuriin turisteja vetää etenkin maailman mahtavin jainalaistemppeli sekä maailman toiseksi suurin muuri Kiinan muurin jälkeen, Kumbhalghar. Molemmat olivat aivan upeita, mutta sitäkin paremmin Ranakpur jäi mieleen ensimmäisestä kolaristamme Intiassa.

Ranakpurin jainalaistemppeli

Dussehra -festivaali Kotassa

Matkustimme Intian mittakaavassa pieneen eli 700 000 asukkaan Kotaan Dussehra -festivaalia varten. Dussehra -festivaalin juhlinnat ovat yksi ikimuistoisimmista kokemuksistamme Intiassa. Päädyimme televisiokameroihin maharadzan palatsissa ja seurasimme juhlintaa vippitiloista kuin julkimot konsanaan.

Dussehra-festivaali | Kota, Rajasthan

Jodhpurin sininen kaupunki

Jodhpurin upea sininen kaupunki jäi meiltä suurimmaksi osaksi näkemättä sairastelun takia. Jodhpurista käsin teimme kuitenkin retken Bishnoi-lahkon kylään, jossa pääsimme maistamaan oopiumiteetä. Läheltä löytyi myös mielenkiintoinen Intian kummallisuus, moottoripyörätemppeli.

Matkaa Rajasthaniin suunnitellessa pidä mielessä, että osavaltio on Suomen kokoinen. Rajasthanin kiertomatkaan suosittelen vähintään kahta viikkoa.

Viime reissun Intian riksarallin jälkimainingeissa mietin, että nyt saa Intia riittää vähäksi aikaa. Tiesin kyllä jo silloin, että takaisin tullaan taas varmasti. En vaan uskonut, että Intia-ikävä iskisi jo vuoden päästä. Intia on osoittautunut ainakin meille koukuttavaksi paikaksi.

Löytyykö ruudun takaa muita Intiaan hurahtaneita? Mitä paikkoja te suosittelisitte Rajasthanissa?