Melbournen Valkoinen yö – White Night

Viime yönä unet jäivät vähiin monella Melbournen asukilla. Kaupungissa juhlittiin jokavuotista White Night -festivaalia. White Night on läpi yön, auringonlaskusta auringonnousuun kestävä taiteita ja kulttuuria juhlistava festivaali.

White Nightissa Melbourne herää eloon. Keskustan kadut suljetaan liikenteeltä ja ne täytetään taiteella, musiikilla, valoheijastuksilla ja kaikennäköisillä esityksillä. Monet ravintolat pitävät ovensa auki kauemmin ja järjestävät omia tapahtumiaan.

Melbournen White Night

Melbourne White Night 2017

White Nightin juuret ovat Pariisissa, josta festivaali on levinnyt pariinkymmeneen eri maahan. Ensimmäisen kerran sitä juhlittiin Melbournessa 2012.

White Nightin yössä seilasi tänäkin vuonna 600 000 ihmistä. Viime vuonna skippasin bileet, koska en viihdy väkijoukoissa, jotka voivat White Nightissa olla melkoiset.

Tänä vuonna päätimme vaihtaa strategiaa. Lähdimme White Nightiin vasta aamuyöstä välttäen pahimmat tungokset.

Melbourne White Night 2017

Melbourne White Night 2017

Kaduilla oli väljää, mutta toisaalta yön pikkutunteina matkaan lähtiessä missasimme myös monta showta. Homma meni vähän säntäilyksi suunnasta toiseen. Ehkä olisi sittenkin ollut parempi tulla jo illalla ja nauttia festivaalista kaikessa rauhassa, välillä drinksuille tai safkaamaan poiketen. Ihmeteltävää olisi nimittäin riittänyt pitemmäksi aikaa.

Melbourne White Night 2017

Melbourne White Night 2017

Aamuviideltä kaupungilla oli joka tapauksessa hyvä meininki. Jengi oli hyvällä tuulella ja änkyräkänniläiset loistivat poissaolollaan. Niiden sijaan paikalle oli raahautunut paljon muita aamuvirkkuja ja myös lapsiperheitä. White Night luo kaupungista ihmemaan myös lapsille.

Katusoittajat sinnikkäästi soittivat vielä aamun tunteinakin, ja ihmisiä tanssi kaduilla ympäri kaupunkia. White Night oli houkutellut ihmisiä myös panostamaan pukeutumiseen. Vastaan tuli mitä ihmeellisimpiin kostyymeihin sonnustautunutta porukkaa.

Melbourne Australia

Aloitimme kierroksen Carlton Gardensista, Melbourne Museumin ja Royal Exhibition Buildingin luota. Royal Exhibition Buildingiin heijastettu 3D-satutarina muunsi rakennuksen monta kertaa tunnistamattomaksi ja sai yleisön aplodit ja kannustushuudot aina sen päätyttyä. Hypnotisoiva show sai meidätkin jämähtämään paikallemme pitkäksi aikaa katsomaan pätkää uudestaan ja uudestaan.

Royal Exhibition Building White Night 2017

Royal Exhibition Building White Night 2017

Royal Exhibition Building White Night 2017

Royal Exhibition Building White Night 2017

Carlton Gardensista löytyi liuta muutakin nähtävää, kuten jättimäinen tulisoitin, jonka urkujen soittamisen kuitenkin missasimme, sekä interaktiivinen kupla (tai mikä lie olikaan).

En voinut olla murehtimatta, mitä puiston opossumiasukit mahtavat tuumia kaikesta älämölöstä.

Melbourne White Night 2017

Melbourne White Night 2017