Riksaralli Intiassa, osa 3

Jatkoa juttuun häämatkalta riksarallista Intiassa! Jos hyppäät kyytiin vasta nyt, kärryille pääset lukemalla osan 1 ja osan 2. 

Chennain smogisen kaaoksen jäätyä taakse maisemat vaihtuivat rannikon kultaisiin palmurantoihin ja kuvauksellisiin jokilaaksoihin. Pondicherryn kaupungin jotkut saattavat tuntea Aurovillen utopisesta hippiyhteisöstä, jossa ihmiset ympäri maailmaa elävät ilman rahaa tai uskontoa sovussa omistautuen rauhalle. 

Tamil Nadun rantaa

Pondicherry

Ajoimme ohi tee– ja kahviplantaasien ja komeiden temppelienYövyimme pyhissä kaupungeissa kuten Thiruvannamalaissa, jossa kymmenien kilometrien pituudelta tien vieressä kökki oranssiin pukeutuneita sadhuja almujen toivossa. Sadhuja kummallisempi näky olivat kuitenkin viiden metrin välein nököttävät roskapöntöt. Harvinaista Intiassa.

hindutemppeli

Rannikolta käännyimme sisämaahan ja nousimme pitkin jyrkkiä hiuspinnimutkia Eastern ja Western Ghatsien vuorille. Tien vieressä oli jyrkkä pudotus, ja mutkiin kaahaavien intialaisten lisäksi tiellä sai väistellä myös apinoita. 

Apinoita tienvarressa

Yercaudin vuoristokylässä vedimme keuhkot täyteen raikasta ja viileää ilmaa. Vuorenhuipulla sijaitsevaan hotelliin noustiin pitkin kuoppaista ja jyrkkää maantietä. Toisen piti hypätä ulos riksasta, ja siltikin riksa melkein luovutti. Alastulo ei ollut yhtään helpompaa, sillä riksan jarruihin ei ollut luottamista.

Yercaud, Intia

IMG_3322 (800x533)

Iso osa riksarallia ovat mahdollisimman kahelit puvut sekä riksan tuunaaminen. Jos budjetti ei ole ongelma, riksan blingblingaamisessa rajana on vain mielikuvitus. Teknisten ominaisuuksien, kuten musikaalisen äänitorven, mukavuuksien kuten pehmeiden penkkien lisäksi riksaan saa vaikkapa jääkaapin, discopallon ja -valot, koiran karvapeitteen tyyliin Nuija ja Tosinuija, tai seepranpään katolle.

Rickshaw challenge

DSC_3507 (800x534)

Kostyymien järkkääminen jäi meillä kaiken ajan nielaisevan hääjuhlan vuoksi viime tippaan. Lopulta juuri ennen matkaa tilasimme messevät puvut netistä toimitettavaksi suoraan Intiaan järjestäjien antamaan osoitteeseen. Tässä kohtaa tietysti kävi mielessä, että Intiasta kun puhutaan, homma ei välttämättä ole näin yksinkertaista. Tottakai puvut jäivät jumiin tulliin, emmekä saaneet niitä ikinä järjestäjien ja meidän kovista yrityksistä huolimatta. Uhkasivat vielä sakottaa meitä ja puvut myynyttä yritystä laittoman maahantuonnin yrityksestä. Yli kolme kuukautta myöhemmin asiaa selvitellään yhä. Only in India.  Kanssakilpailijoilta löytyi kaikkea banaani- ja tiikeripuvuista supersankareiden viittoihin, joten asujen menetys oli pettymys. Oli meillä sentään peruukit, tiiminimellä Pinky & The Brain -koristetut t-paidat ja päheä hippiriksa.

IMG_3167 (542x800)

Intian teillä näkyy sellaisia menopelejä, että hippiriksallakaan emme herättäneet juurikaan huomiota. Enemmän kummastusta herätti valkonaama riksan ratissa. Meille vilkutettiin ja naurettiin. Meidät nähdessään ohiajavat autot usein hidastivat ja päästivät ohi useamman kerran lisää pällistelläkseen.

IMG_3421 (800x585)

Monesti paikalliset viuhtoivat meitä pysähtymään luullen meitä taksiksi. Ilme oli näkemisen arvoinen, kun ratissa istuikin länsimaalainen afroperuukissa. Kyyti ei yhtäkkiä kelvannutkaan. Myös nainen riksan ratissa on intialaisille vielä kauhistus.

IMG_3416 (800x570)

Aivan kuin riksan ajamisessa Intiassa ei olisi tarpeeksi haastetta, hommaa vaikeutettiin jokapäiväisillä lisähaasteilla. Näitä suorittaessa oli poikettava kiertoteille maaseudulle, ja eksymisiltä ei vältytty. Haasteisiin kuului esimerkiksi poliisien kanssa poseeraaminen tai vanhan linnoituksen raunioiden löytäminen paikasta, jonne navigaattori ei löydä ja jossa kukaan ei ymmärrä lontoota.

riksaralli Intiassa

IMG_3322 (800x533)

Maisemien ihailuun ei ollut aikaa, ja nähtävyydet jäivät näkemättä. Toisaalta paikallisten kanssa tuli turistua enemmän kuin normilomalla jo pelkästään siksi, että neuvoa piti pysähtyä kysymään koko ajan. Poseerasimme paikallisten kanssa kuin julkkikset, ja meitä kutsuttiin vierailemaan paikallisten kyliin ja koteihin, mutta aika oli aina kortilla.