Rantaelämää, vesiputouksia ja häähumua Queenslandissä

Yllätyksenä alkuvuodesta postiluukusta tipahti kutsu Rohanin veljen hääjuhlaan Brisbanessa. Siispä häiden yhteyteen aloimme suunnitella pientä eteläisen Queenslandin kierrosta. Useammasta visiitistä huolimatta kokemuksemme Brisbanesta ja sen ympäristöstä ovat nimittäin jääneet lyhyiksi.

Aikaa oli 12 päivää. Ensimmäiset päivät vietimme tutustumalla Australian kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Brisbaneen, ja jatkoimme sieltä matkaa Australian Sunshine Coastille ja eteläisemmälle Gold Coastille.

Brisbane kokemuksia

Brisbane auringonkukkapellot

Olemme usein haaveilleet muuttamisesta Queenslandiin, mutta tropiikin kostea kesä on mietityttänyt. Nyt olimme Queenslandissä ensimmäistä kertaa kesällä. Auringosta saimme nauttia joka päivä. Sateet olivat lyhyitä mutta rankkoja, ja koimme myös pari hurjaa ukkosmyrskyä. Keskiyölläkin ilmankosteus oli usein 95%.

Hiki lensi, mutta se ei meitä häirinnyt. Unelma elämästä tropiikissa vain vahvistui.

Noosa

Surfers Paradise

Noosan kansallispuisto

Kajakoimme autioille rannoille. Kirmasimme läpi auringonkukkapeltojen. Uimme vesiputousten alla. Ihailimme vauvadelfiiniä luonnossa, ihan vierestä. Lilluimme äärettömissä uima-altaissa kunnes sormet alkoivat muistuttaa rusinoita. Patikoimme pitkin sademetsiä ja upeaa rannikkoa. Silitimme kenguruja. Kilistelimme viinilaseja parvekkeella ihaillen mahtavaa merinäköalaa.

Lone Pine Sanctuary, Brisbane

Tin Can Bayn delfiinit

Kaikkea tätä ja paljon muuta mahtui Queenslandin lomaan. Viimeisenä päivänä olin kuitenkin valmis lähtemään kotiin. Tällä kertaa en kokenut samanlaista lomaltapaluuahdistusta kuin normaalisti.

Kesäisen letkeän elämäntyylin Brisbane ihastutti, ja sen ympäristöstä löytyy loputtomasti huikeita paikkoja. Silti, ei eteläisestä Queenslandistä tainnut meidän lempparialuetta Australiassa tulla.

Yllätyin hiukan, kuinka täyteen rakennettu ja täynnä ihmisiä rannikko täällä on moniin muihin Australian alueisiin verrattuna. Vaikka eihän se ihme ole, kun rantaviivaa riittää ja säät suosivat ympäri vuoden.

Huonoa tuuriakin oli matkassa. Useamman kansallispuiston jouduimme jakamaan isojen koululaisryhmien kanssa, jolloin rauhaa ei löytynyt edes luonnon helmasta.

Sunshine Coast, Australia

Brisbanen vesiputouksilla

Ehkä odotukset olivat liian korkeat. Ehkä Uuden-Kaledonian kaltaisten paratiisisaarten ja koko Australian kiertämisen jälkeen meihin on vaikea enää tehdä vaikutusta.

Ehkä lomasta tuli liikaa suorittamista, koska halusimme nähdä kaiken. Ajamista mahtui kahdeksaan päivään 26 tuntia ja 1500 kilometriä. Ja kaikkea emme silti nähneet. Ehkä meidän pitäisi oppia olemaan lomalla enemmän paikallamme ja rentoutua, niin loman jälkeen ei olisi heti tarvetta toiselle lomalle.

Matkan tarkoitus ei kuitenkaan ollutkaan pelkkä lomailu, vaan yhden onnellisen nuoriparin juhlinta. Matkan kohokohta olikin intiimi ja rento hääjuhla upean Queenslander-talon takapihalla, josta avautuivat maisemat kukkuloille. Täydelliset puutarhahäät!

Nyt tuntuu siltä, että Australia on toistaiseksi nähty. On surffattu aalloissa, uitu delfiinien kanssa, uitu vesiputouksissa, road trippailtu ristiin rastiin, seikkailtu Outbackissä, kiivetty vuoria, nautittu autioista rannoista ja upeista kansallispuistoista.

Nähtävää Australiassa riittää enemmän kuin yhdelle eliniälle, ja Australia tulee aina olemaan se rakkain suosikkipaikkani. Juuri nyt kaipaan kuitenkin vaihtelua, uusia seikkailuja, maisemanvaihdosta toiselle mantereelle. Australiaan tulemme kuitenkin aina palaamaan.

Lue myös: Ikuisen kesän Brisbane