Fidzin Yasawa-saarten Blue Lagoon

Viimeinen kohteemme saarihyppelyllä Fidzin Yasawa-saaristossa oli Blue Lagoon Beach Resort keskellä Fidzin kuuluisaa Sinistä laguunia. Maisemat olivat unohtumattomat veneen pomppiessa yli syvän turkoosien aaltojen kohti vulkaanista ja vehreää Nacula-saarta. Pian kuski kurvasi postikorttimaisemiin loputtomiin jatkuvalle palmujen reunustamalle paratiisirannalle, joka on epäilemättä yksi upeimpia koko Yasawan saaristossa.

Blue Lagoon, Yasawa, Fiji

Blue Lagoon, Yasawa, Fiji

Blue Lagoon Beach Resortilla on kokoa moninkertaisesti verrattuna muihin resortteihin Yasawalla, missä yövyimme. Tänne mahtuu ainakin 70 ihmistä ja henkilökuntaa varmaan yhtä paljon. Majoitusvaihtoehtoja löytyy aina dormista luksushuviloihin, ja jengiä on laidasta laitaan reppureissaajista eläkeläisiin. Ranta jaetaan viereisen Oarsman’s Bay –resortin kanssa.

Vaikka populaa siis riittää, ranta on ihmeellisen hiljainen.

Blue Lagoon Beach Resort, Fidzi

Blue Lagoon Beach Resort, Fidzi

Uudehko Blue Lagoon Beach Resort on samassa ulkomaalaisomistuksessa kuin Paradise Cove sekä vanhempi Octopus Resort. Mikä tahansa näistä resorteista on varma nakki -valinta, tosin Octopusista emme mene takuuseen, koska sitä emme ole testanneet.

Henkilökunta on ammattimaista, viihtyisyyteen on panostettu ja homma toimii. Olisimme mielellämme suosineet enemmän paikallisomisteisia resortteja, mutta täällä rahalle tuntui saavan enemmän vastinetta. Positiivista on näiden resorttien vuorovaikutus paikallisten kyläläisten kanssa. Resortit työllistävät kyläläiset ja esimerkiksi ylläpitävät paikallisia kouluja.

Blue Lagoon Resort, Yasawa, Fidzi

Blue Lagoon Resort, Yasawa, Fidzi

Jos jotain negatiivista, niin täällä se Fidzin taika, jonka löysimme esimerkiksi Nanuya Lailain saarelta, jäi puuttumaan. Näissä resorteissa on hieman keinotekoista fiilistä. Kuka kaipaa uima-allasta, kun rannasta alkaa äärettömyyksiin jatkuva sellainen? Joten jos vain suinkin aikaa riittää, kannattaa vierailla myös muilla saarilla.

Meille oli varattu vaatimattomin majoitus, mutta isäntä hyvää hyvyyttään upgreidasi meidät paria pykälää parempaan. Joskus meilläkin käy munkki! Isäntä saattoi meidät sikin sokin kulkevia, rehevän kasvillisuuden reunustamia hiekkapolkuja pitkin söpöön puutarhan ympäröimään lautamökkiin. Parin palmupuun välissä roikkui riippumatto.

Blue Lagoon Resort, Yasawa, Fidzi

DSC03166 (2) (601x800)

Huone ei ollut valmis, mutta isäntä lupasi siivoojien hoitavan homman puolessa tunnissa. Siivouksessa meni kolme tuntia, kun siivoojaleidit kökkivät pensaan alla varjossa Fidzin ajassa. Mutta huone oli odotuksen arvoinen. Ulkoilmakylppärissä pääsi suihkuun tähtitaivaan alle, ja sängyllä odotti vielä kupongit ilmaiseen hierontaan.

Blue Lagoon, Fiji

Fidzin vedenalainen maailma, simpukka

Snorklailua Fidzillä

Snorklailua Fidzillä

Koralliriutta alkaa täälläkin heti rannasta, ja vesi on uskomattoman kirkasta. Vaikka kalojen ja korallien värimaailman puolesta vedenalainen maailma kalpeni edellisille saarille, pinnan alla riitti silti nähtävää ja viihdyimme vedessä kunnes muistutimme rusinoita.

Kelit hellivät meitä Fidzillä, vaikka olikin olevinaan sadekauden alku. Blue Lagoon Beach Resortin merivesi oli kuin linnunmaitoa eikä varsinaisesti viilentänyt. Näinä viimeisinä päivinä oli niin kuuma, että laguunin tyyni vesi tuntui paikoin jopa kuumemmalta kuin ilma.

Pääsimme seuraamaan rantahäitä, ja sääliksi kävi paksussa mekossa hikoilevaa morsmaikkua. Seremonia kesti noin viisi minuuttia, kun hääparilla oli kiire vaatteiden vaihtoon.

Fidzi Blue Lagoon

Fidzi Blue Lagoon

Fidzi Blue Lagoon