Fidzin Yasawa-saarten Blue Lagoon

Viimeinen kohteemme saarihyppelyllä Fidzin Yasawa-saaristossa oli Blue Lagoon Beach Resort keskellä Fidzin kuuluisaa Sinistä laguunia. Maisemat olivat unohtumattomat veneen pomppiessa yli syvän turkoosien aaltojen kohti vulkaanista ja vehreää Nacula-saarta. Pian kuski kurvasi postikorttimaisemiin loputtomiin jatkuvalle palmujen reunustamalle paratiisirannalle, joka on epäilemättä yksi upeimpia koko Yasawan saaristossa.

Blue Lagoon, Yasawa, Fiji

Blue Lagoon, Yasawa, Fiji

Blue Lagoon Beach Resortilla on kokoa moninkertaisesti verrattuna muihin resortteihin Yasawalla, missä yövyimme. Tänne mahtuu ainakin 70 ihmistä ja henkilökuntaa varmaan yhtä paljon. Majoitusvaihtoehtoja löytyy aina dormista luksushuviloihin, ja jengiä on laidasta laitaan reppureissaajista eläkeläisiin. Ranta jaetaan viereisen Oarsman’s Bay –resortin kanssa.

Vaikka populaa siis riittää, ranta on ihmeellisen hiljainen.

Blue Lagoon Beach Resort, Fidzi

Blue Lagoon Beach Resort, Fidzi

Uudehko Blue Lagoon Beach Resort on samassa ulkomaalaisomistuksessa kuin Paradise Cove sekä vanhempi Octopus Resort. Mikä tahansa näistä resorteista on varma nakki -valinta, tosin Octopusista emme mene takuuseen, koska sitä emme ole testanneet.

Henkilökunta on ammattimaista, viihtyisyyteen on panostettu ja homma toimii. Olisimme mielellämme suosineet enemmän paikallisomisteisia resortteja, mutta täällä rahalle tuntui saavan enemmän vastinetta. Positiivista on näiden resorttien vuorovaikutus paikallisten kyläläisten kanssa. Resortit työllistävät kyläläiset ja esimerkiksi ylläpitävät paikallisia kouluja.

Blue Lagoon Resort, Yasawa, Fidzi

Blue Lagoon Resort, Yasawa, Fidzi

Jos jotain negatiivista, niin täällä se Fidzin taika, jonka löysimme esimerkiksi Nanuya Lailain saarelta, jäi puuttumaan. Näissä resorteissa on hieman keinotekoista fiilistä. Kuka kaipaa uima-allasta, kun rannasta alkaa äärettömyyksiin jatkuva sellainen? Joten jos vain suinkin aikaa riittää, kannattaa vierailla myös muilla saarilla.

Meille oli varattu vaatimattomin majoitus, mutta isäntä hyvää hyvyyttään upgreidasi meidät paria pykälää parempaan. Joskus meilläkin käy munkki! Isäntä saattoi meidät sikin sokin kulkevia, rehevän kasvillisuuden reunustamia hiekkapolkuja pitkin söpöön puutarhan ympäröimään lautamökkiin. Parin palmupuun välissä roikkui riippumatto.

Blue Lagoon Resort, Yasawa, Fidzi

DSC03166 (2) (601x800)

Huone ei ollut valmis, mutta isäntä lupasi siivoojien hoitavan homman puolessa tunnissa. Siivouksessa meni kolme tuntia, kun siivoojaleidit kökkivät pensaan alla varjossa Fidzin ajassa. Mutta huone oli odotuksen arvoinen. Ulkoilmakylppärissä pääsi suihkuun tähtitaivaan alle, ja sängyllä odotti vielä kupongit ilmaiseen hierontaan.

Blue Lagoon, Fiji

Fidzin vedenalainen maailma, simpukka

Snorklailua Fidzillä

Snorklailua Fidzillä

Koralliriutta alkaa täälläkin heti rannasta, ja vesi on uskomattoman kirkasta. Vaikka kalojen ja korallien värimaailman puolesta vedenalainen maailma kalpeni edellisille saarille, pinnan alla riitti silti nähtävää ja viihdyimme vedessä kunnes muistutimme rusinoita.

Kelit hellivät meitä Fidzillä, vaikka olikin olevinaan sadekauden alku. Blue Lagoon Beach Resortin merivesi oli kuin linnunmaitoa eikä varsinaisesti viilentänyt. Näinä viimeisinä päivinä oli niin kuuma, että laguunin tyyni vesi tuntui paikoin jopa kuumemmalta kuin ilma.

Pääsimme seuraamaan rantahäitä, ja sääliksi kävi paksussa mekossa hikoilevaa morsmaikkua. Seremonia kesti noin viisi minuuttia, kun hääparilla oli kiire vaatteiden vaihtoon.

Fidzi Blue Lagoon

Fidzi Blue Lagoon

Fidzi Blue Lagoon

Päivärutiini Fidzillä on rankka. Aamiaisen jälkeen siirryttiin rannalle tirisemään auringossa ja kellumaan meressä. Urheilusta kävi snorklausretket. Päivän stressaavin päätös on mitä syödä lounaaksi. Lounaan jälkeen takaisin rantsuun tai riippumattoon keinumaan. Illan tullen suihkun jälkeen nautiskelimme rannalla auringonlaskusta kookospähkinä tai pina colada kädessä. Silloin tällöin liityimme henkilökunnan seuraan kavarinkiin pohtimaan syvällisiä.

Blue Lagoon Resort, Fiji

Blue Lagoon Resort, Fiji

Illallinen syötiin kaikki yhdessä koossa rantaravintolassa varpaat hiekassa muihin matkalaisiin tutustuen.

Blue Lagoonissa, kuten useimmissa muissa resorteissa Yasawa-saaristossa, yöpymisen lisäksi on ostettava pakollinen ateriapaketti, johon kuuluu kolme ateriaa päivässä. Aamiaiseksi saimme herkkuja notkuvista pöydistä mm. omeletteja ja trooppisia hedelmiä. Lounaan sai valita listalta, ja illalliseksi oli joko buffet tai kolmen ruokalajin illallinen.

DSC_0349 (532x800)

Blue Lagoon Resort, Fiji

Illallisella pääsi tutustumaan jos jonkinnäköisiin matkalaisiin. Jenkkiläinen rikas nuori mies reissasi yksin Fidzillä. Hänellä oli miljoonahuvila vuokrattuna Fidzin pääsaarella, mutta päätti sittenkin lähteä Yasawa-saarille. Täälläkin hänellä oli tietysti se kallein huvila, ja kovasti yritti iskeä itselleen sinne seuraa. Eräät jenkkiläiskaverukset joivat aamiaiseksi, lounaaksi, illalliseksi ja siinä välissä Long Island Ice Tea –drinksuja. Pariskunta Sydneystä, joka oli ollut täällä jo yli viikon hanimuunilla, valittivat joka asiasta ja olivat kuulemma valmiita lähtemään kotiin. Ihme tyyppejä, itse viihtyisin täällä helposti kuukausia!

Blue Lagoon Resort, Fiji

Blue Lagoon Resort, Fiji

Eräänä tuulisena iltapäivänä resortin henkilökunta sai kuningasidean ja päätti, että nyt on oikea hetki polttaa roskia roviolla. Seurauksena koko viereisen kukkulan rinne oli tulessa, ja henkilökunta paniikissa säntäili sinne tänne yrittäen sammuttaa paloa. Jos tuulen suunta olisi ollut toinen, resortista ei olisi nyt paljon jäljellä. Manageri oli ymmärrettävästi raivona.

Blue Lagoon, Yasawa

Upealla, loputtoman pitkällä Blue Lagoonin rannalla ei juuri sen kummempaa tekemistä kaipaa. Meille parasta aktiviteettia oli tekemättömyyden autuus, mutta Blue Lagoonissa ohjelmaa kuitenkin riittää sitä kaipaaville. Ulkoilmaleffaesityksiä, kylävierailuja, kavaa, bambunpunontaa, rapuralleja, saimmepa yhtenä iltana nauttia ilotulituksistakin. Pariskunnille järjestetään esimerkiksi yksityisiä rapuillallisia suoraan veden äärellä ja retkiä autiolle saarelle. Jälkimmäisen retken olimme varanneet jo Ausseista käsin (sieltä tunnelmia ensi kerralla).

Blue Lagoon, Yasawa

Tämäkin saarivalinta Fidzin Yasawa-saarilla oli siis täydellinen. En yhtään pistäisi pahitteeksi tänne palaamista myös seuraavalla kerralla. Yasawa -saaret tekivät kuitenkin meihin sellaisen vaikutuksen, että tänne tullaan varmasti joskus takaisin.

Me varasimme Blue Lagoonin suoraan resortin sivujen kautta. Dormisängyn voit varata täältä. Bungalowit alkavat noin 120 eurosta yöltä. Huomioi varausta tehdessä, sisältyvätkö ateriat hintaan.

Lisää matkavinkkejä Fidzin Yasawa saaristoon löydät täältä. 

KAIKKI FIDZI-POSTAUKSET LÖYDÄT TÄÄLTÄ