Vinkit ruoan rakastajan Hongkongiin

Dim sum -sessioita, herkullista katuruokaa, innovatiivista fine diningia ja maailman halvimpia Michelin-ravintoloita, Hong Kong on kaupunki ruoan rakastajille. Tässä hyviä ravintoloita Hongkongissa.

Meidän aikamme Hongkongissa menikin lähinnä ruokapaikasta toiseen kulkiessa ja miettiessä mitähän herkkuja sitä seuraavaksi saisi mahaan mahtumaan. Missä Hongkongissa sitten kannattaa syödä? Tässä neljä tsekkaamisen arvoista Michelin-ravintolaa Hongkongissa, mukaanlukien Michelin-tähden ansainnut käärmekeitto. Mukana myös pari vinkkiä hyviin kahviloihin, Hongkongin söpöin ravintola, eikä vegaaniruokaakaan ole unohdettu.

1. Tim Ho Wan – Hongkongin kuuluisin dim sum -ravintola

Hongkongissa ei voi missata dim sumia. Dim sum tarkoittaa kirjaimellisesti koskettaa sydäntä, ja viittaa pieniin kiinalaisiin ruokalajeihin, joita yleensä tilataan useampia. Näihin kuuluvat usein ainakin bambukoreissa höyrytetyt dumpling -taikinanyytit.

Tim Ho Wan on Hongkongin dim sum-ravintoloista kenties kuuluisin, ja samalla yksi maailman halvimpia Michelin-ravintoloita. Konstailemattomassa ravintolassa tilaus tehdään raksilla ruutuun. Älä missaa siu maita eli katkarapu- ja possutäytteisiä nyyttejä sekä BBQ possu -sämpylöitä eli char siu bao. Yksi annos köyhdyttää reissaajaa vaivaiset 2-3 euroa, ja ravintoloita on Hongkongissa useampia.

Tim Ho Wan ravintola Hongkong

2. Yum Cha – Hongkongin söpöin ravintola?

Kowloonin Yum Chan täytyy olla yksi Hongkongin instagrammattavimmista ravintoloista. Nimi Yum Cha tarkoittaa juoda teetä, ja viittaa dim sumiin, jota nautitaan normaalisti teen kanssa. Australiassa dim sum tunnetaankin yum chana.

Yum Cha on kuuluisa vastustamattomista bao -sämpylöistään, joita saa erinäköisinä ja eri mauilla. Pisteet siitä, että näissä palleroissa ei ole käytetty keinotekoisia väriaineita, vaan ne on värjätty vihannesmehuilla. Yum Chan pallerot eivät pelkästään näytä syötävän hyviltä, mutta myös maistuvat, jos niihin siis raaskii hampaansa iskeä. Myös jokaikinen muu annos oli loistava, ja teen sijaan ruoasta sai nauttia cocktailien kanssa.

Yum Cha, 3/F, 20-22 Granville Road, Tsim Sha Tsui

yum cha ravintola hongkong

hongkong ravintola

Hongkong ravintolat | yum cha

3. Din Tai Fungin keittonyytit

Ellet ole jatkamassa matkaasi Taiwaniin tai sieltä tulossa, taiwanilaisen Din Tai Fungin Michelin-ravintolan täytyy olla ruokalistallasi Hongkongissa. Din Tai Fungin erikoisuus ovat suussa sulavat xiao long baot, eli keittoa sisältävät dumpling-nyytit, joita saa erilaisilla täytteillä. Nyytit kustantavat noin 6 euroa. Tryffelinyytit maksavat enemmän, mutta ovat sen arvoisia! Din Tai Fung -ravintoloita on Hongkongissa useampia.

Hongkong ravintolat | dim sum

4. Käärmekeittoa She Wong Yeessä

Käärmekeitto on Hongkongissa perinteinen talvinen lämmittävä ruokalaji, jolla uskotaan olevan monia terveysvaikutuksia. Causeway Bayn She Wong Yee on ansainnut Michelin-tähden käärmekeitostaan, joten mikäs sen parempi paikka maistaa ensimmäistä kertaa niljakasta luikeroa. Ravintolan edessä oli pitkä jono, joka onneksi liikkui nopeasti, eikä aikaakaan kun saimme kulhollisen matelijaa nenän eteen. Yllättävää kyllä, käärmekeitto oli suussa sulavan herkullista, kuin kiinalaista kanakeittoa. Lisäkkeenä tarjoiltu ankanmaksamakkara sen sijaan nosti purjot kurkkuun.

She Wong Yee, 24 Percival St, Causeway Bay

Lue myös: Reissujen eksoottisimmat makuelämykset

Hongkong ravintolat | Käärmekeitto

5. Ho Hung Keen wonton-nuudeliravintola

Causeway Bayn Michelin-tähden ansainnut Ho Hung Kee aloitti aikoinaan katukojuna. Ho Hung Kee on kuuluisa wonton-nuudelikeitostaan, mutta myös muut ruokalajit olivat oikein maistuvaa peruskinkkimättöä. Annokset köyhdyttivät reissaajaa keskimäärin 5 euroa.

12. kerros, Hysan Place, 500 Hennessy Road

6. Grassroots Pantry – laadukas vegaaniravintola

Vastapainona öljyiselle kinkkisafkalle välillä on saatava kunnon ruokaa. Trendikkäällä alueella sijaitseva Grassroots Pantry tarjoilee ravinteikasta, laadukasta, luomua vegaaniruokaa. Vahva suositus etenkin terveellisen ruoan ja pupunruoan ystäville!

108 Hollywood Rd, Sheung Wan, Hong Kong

Hongkong ravintolat | Vegaani

7. Brunch Club – Loistava brunssi Causeway Bayssä

Kahvi croissantin kanssa on suurin paheeni. Ja Brunch Club Causeway Bayssä hoiti sen himon pois päiväjärjestyksestä paremmin kuin hyvin.

13 Leighton Rd, Causeway Bay

Hongkong ravintolat | Brunssi

8. The Coffee Academics – kahvisnobeille

Toinen Causeway Bayssä testaamamme brunssiravintola oli Coffee Academics. Ruoka oli perusaamiaiskamaa, mutta kahvi ansaitsee erityismaininnan.

38 Yiu Wa Street, Causeway Bay

Hongkong ravintolat | Kahvila

9. Lattetaidetta Cafe R&C:ssä

Causeway Bayn Cafe R&C tunnetaan söpöstä 3D -lattetaiteesta. Täällä kahviin voi saada vaikka keltaisen minionin. Paikka on pieni ja kodikas, ja safkakin näytti syötävän hyvältä, vaikka täällä tyydyimmekin kupposiin kuumaa.

22-24 Haven St, Causeway Bay

10. Temple Streetin Spicy Crab -ravintola

Hongkongin Temple Street Night Marketilla kannattaa pysähtyä illalliselle huippusuosittuun Spicy Crab -ravintolaan, joita löytyy alueelta useampia. Täällä kalja on kylmää ja meren herkut tuoreita, ja illallisen lomassa kelpaa ihmetellä katujen vilinää.

Hongkong ravintolat | Temple street

Hongkong ravintolat | Spicy crab

+1 Älä missaa katuruokaa!

Katukojuista saa halvalla Hongkongin erikoisuuksia kuten munavohveleita, curry-kalapalleroita, mustekalavartaita ja ananassämpylöitä. Hongkongin Mong Kok on yksi parhaimpia paikkoja katuruoan maisteluun.

Löytyykö ruudun takaa lisää ravintolavinkkejä Hongkongiin?

Lue myös: Monipuoliseen Hongkongiin on helppo rakastua
Hongkongin ravintolat – Ruoan rakastajan vinkit Hongkongiin