Hongkong – Monipuoliseen metropoliin on helppo ihastua

Hongkong on yksi lempikaupunkejamme. Rakastan Hongkongin monipuolisuutta, se on paikka, jossa itä ja länsi sekoittuvat. Tässä kokemuksia, nähtävyyksiä ja vinkkejä meidän Hongkongin reissuilta!

Hongkong sattuu sopivasti puoleen väliin Aussilaa ja Suomea, ja jo siksi tulemme tänne aina uudestaan. Hongkongiin on helppo ihastua, se on paitsi neonvalojen viidakkoa, loputtomasti nähtävyyksiä, ostoskeskuksia ja ihmisvilinää, myös upeaa luontoa, loistavaa ruokaa, kalastajakyliä, temppeleitä ja autioita rantoja.

Hongkong kokemuksia | Kaupunkinäkymä hotellin ikkunasta.
Hongkongin maisemia hotellin ikkunasta.

Hongkong koostuu Kowloonin niemimaasta, Hongkongin saaresta, joka on alueen taloudellinen keskus, ja Uusista territorioista. Alueeseen kuuluu reilusti yli 200 saarta.

Hongkongin yli seitsemän miljoonaa asukasta on pakattu pienelle alueelle. Väkeä on kuin pipoa ja tietyt alueet Hongkongissa ovat väentiheydeltään maailman huippua.

Väenpaljoutta on kuitenkin helppo päästä pakoon alueen vihreisiin luonnonpuistoihin. Vain puolessa tunnissa kaupungista pääsee patikoimaan näihin maisemiin!

Lue lisää: Dragon’s Back Trail – Hongkongin upein lenkkipolku

Hongkong | Vaelluspolku
Hongkong ei suinkaan ole pelkkää betoniviidakkoa.

Hongkong – Nähtävyyksiä ja kokemuksia

Hongkongin ilmassa haisee dieselin, desinfiointiaineen ja kinkkisafkan aromit, ja ilma on melkoisen tuhti ja saasteinen. Smogilta on usein vaikea nähdä pilvenpiirtäjien huippuja, ja auringosta näkyy kaiken smogin takaa vain utuisen punertava pallo.

Hongkongin suosituin nähtävyys lienee Victoria Peak eli The Peak. Me emme ole onnistuneet vieläkään näkemään näitä kuuluisia maisemia huipulta, sillä paikalla meidät on ottanut vastaan vain sankka sumupilvi. Ehkä ensi kerralla! Onneksi tekemistä Hongkongissa riittää muutenkin, vaikka useammaksi viikoksi.

Sumupilvi peittää kaupungin Hongkongin Victoria Peakin huipulla.

Meidän suosikkialuettamme Hongkongissa on Kowloonin ihanan sekasortoinen neonvalojen ja jättimäisten mainoskylttien viidakko, jossa kiinalaiset perinteet ja länkkärivaikutteet sekoittuvat.

Hongkong kokemuksia | Kowloon
Hongkongin Kowloonin välkkyvät neonvalot ovat nähtävyys itsessään.
Hongkong kokemuksia | Kowloon

Popsimme katuruokaa ja kolusimme ihmeellisiä toreja Mong Kokissa. Täällä kannattaa katsastaa ainakin Ladies Market, josta voi löytää kaikkea matkamuistoista, piraattituotteista ja maalauksista seksileluihin.

Ladies Marketin kulmilta löytyy kokonaisia markkinakatuja omistettu esimerkiksi pelkästään kultakaloille, linnuille, kukille, sporttikengille ja niin edelleen, eli ihmeteltävää riittää.

Hongkong kokemuksia | Ladies Market
Hongkong nähtävyyksiä | Mong Kokin torit
Hongkongin nähtävyyksiä | torit

Yksi Hongkongin parhaita nähtävyyksiä on ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen markkinakatu Temple Street Night Market. Markkinakadun päästä löytyy katu täynnä ennustajien kojuja, joissa vaikka undulaatti voi kertoa tulevaisuutesi.

Lue lisää: Vierailu ennustajalla Hongkongissa

Hongkong nähtävyyksiä | Temple Street
Hongkong kokemuksia | Kowloonin neonvalot.

Parhaimmillaan Hongkong on yöllä, kun kaupunki muuttuu valomereksi. Joka ilta Victoria Harbourissa räiskyy Symphony of Lights -valoshow, jota on paras ihailla Tsim Sha Tsuin bulevardilta. Satama on kyllä hieno ilman lasershowtakin, jota ei aina smogin läpi edes näe. Samoilta huudeilta löytyy myös paikallisille leffatähdille omistettu Avenue of Stars ja Bruce Leen patsas.

Hongkongin nähtävyyksiä | Victoria Harbour
Hongkong nähtävyyksiä | Bruce Lee -patsas Victoria-satamassa.

Meille yksi parhaimpia asioita Hongkongissa on ruoka, mutta sitä kerkesinkin hehkuttaa jo viime kerralla.

Lue lisää: RAVINTOLAVINKIT HONGKONGIIN

Hongkong kokemuksia | Ravintolat

3 x Hyvä hotelli Hongkongissa

Majoitusta etsiessä Hongkongissa kannattaa muistaa, että hinta-laatusuhde ei ole Aasian parasta, ja hotellihuoneet ovat useimmiten pieniä kopperoita. Nämä kolme hotellia ovat testattuja ja hyväksi todettuja.

Linkit ovat affiliate-linkkejä, eli varauksesta Muuttolintu saa pienen komission.

1. Hotel Metropark Causeway Bay

Hongkongin Causeway Bay on mukavaa ostoskeskusten ja ravintoloiden aluetta. Hotel Metropark Causeway Baystä metro- tai ratikkapysäkille kävelee 2 minuuttia. Hotellin läheltä löytyy useita ravintoloita. Huoneemme oli iso Hongkongin standardeissa, ja huoneesta oli upeat näkymät yli Hongkongin. Katolta löytyi uima-allas, josta sai ihailla Hongkongin unenomaisia auringonlaskuja. Kuntosali oli mukiinmenevä ja sauna pieni koppero mutta suomalaisen kuuma. Huoneet alkavat 85 eurosta yöltä.

Hongkong kokemuksia | Kattoallas hotellissa.
Hongkong hotelli
Hongkong kokemuksia

2. Pentahotel Kowloon

Pentahotel Hongkongin Kowloonissa on trendikäs ja moderni hotelli 8 minuutin päässä metroasemasta. Hotellista löytyy pizzapaikka ja Eat Street -aasialaisravintola, joista molemmista lähdimme mahat tyytyväisinä. Peruslaadukas huone Kowloonissa, lisäpisteitä ikkunasta avautuvasta auringonlaskusta. Ainoa pettymys oli uima-allas, joka oli talvella suljettu, vaikka lämpöä riitti ja asteita oli parikymmentä. Huoneet alkavat 60 eurosta yöltä.

hongkong majoitus
Auringonlasku hotellin ikkunasta.

3. Evergreen Hotel

Evergreen on hyvä perushotelli loistavalla sijainnilla Kowloonissa. Huoneet ovat ahtaita niin kuin useimmissa paikoissa Hongkongissa. Käytävällä haisi hiukan röökin ja desinfiointiaineen sekoitus, mutta tämäkin on valitettavan yleistä Hongkongissa. Muuten olimme tosi tyytyväisiä! Yöt alkavat noin 50 eurosta.

hongkong hotelli

Lue myös: Hongkong – Vinkit ruoan rakastajalle
Uusivuosi risteilyllä Hongkongissa ja vierailu ennustajalla
Dragon’s Back Trail – Hongkongin upein lenkkipolku