Monipuoliseen Hongkongiin on helppo ihastua

Hongkong on yksi lempikaupunkejamme. Rakastan Hongkongin monipuolisuutta, se on paikka, jossa itä ja länsi sekoittuvat. Tässä kokemuksia meidän Hongkongin reissuilta!

Hongkong sattuu sopivasti puoleen väliin Aussilaa ja Suomea, ja jo siksi tulemme tänne aina uudestaan. Hongkongiin on helppo ihastua, se on paitsi neonvalojen viidakkoa, ostoskeskuksia ja ihmisvilinää, myös upeaa luontoa, loistavaa ruokaa, kalastajakyliä, temppeleitä ja autioita rantoja.

hongkong hotelli

Hongkong koostuu Kowloonin niemimaasta, Hongkongin saaresta, joka on alueen taloudellinen keskus, ja Uusista territorioista. Alueeseen kuuluu reilusti yli 200 saarta. Honkkareiden yli seitsemän miljoonaa asukasta on pakattu pienelle alueelle. Väkeä on kuin pipoa ja tietyt alueet Hongkongissa ovat väentiheydeltään maailman huippua. Väenpaljoutta on kuitenkin helppo päästä pakoon alueen vihreisiin luonnonpuistoihin. Vain puolessa tunnissa kaupungista pääsee patikoimaan näihin maisemiin!

Lue lisää: Dragon’s Back Trail – Hongkongin upein lenkkipolku

Hongkong | Vaelluspolku

Hongkongin parhaat

Hongkongin ilmassa haisee dieselin, desinfiointiaineen ja kinkkisafkan aromit, ja ilma on melkoisen tuhti ja saasteinen. Smogilta on usein vaikea nähdä pilvenpiirtäjien huippuja, ja auringosta näkyy kaiken smogin takaa vain utuisen punertava pallo.

Hongkongin ykkösnähtävyyden Victoria Peakin tai The Peakin maisemia emme vieläkään ole onnistuneet näkemään, paikalla meidät on ottanut vastaan vain sankka sumupilvi. Ehkä ensi kerralla! Onneksi tekemistä Hongkongissa riittää muutenkin, vaikka useammaksi viikoksi.

Meidän suosikkialuettamme Hongkongissa on Kowloonin ihanan sekasortoinen neonvalojen ja jättimäisten mainoskylttien viidakko, jossa kiinalaiset perinteet ja länkkärivaikutteet sekoittuvat.

Hongkong kokemuksia | Kowloonin neonvalot

Hongkong kokemuksia | Kowloon

Popsimme katuruokaa ja kolusimme ihmeellisiä toreja Mong Kokissa. Täällä kannattaa katsastaa ainakin Ladies Market, josta voi löytää kaikkea matkamuistoista, piraattituotteista ja maalauksista seksileluihin. Ladies Marketin kulmilta löytyy kokonaisia markkinakatuja omistettu esimerkiksi pelkästään kultakaloille, linnuille, kukille, sporttikengille ja niin edelleen, eli ihmeteltävää riittää.

Hongkong kokemuksia | Ladies Market

Hongkongin torit

Toinen ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen markkinakatu Hongkongissa on Temple Street Night Market. Markkinakadun päästä löytyy katu täynnä ennustajien kojuja, joissa vaikka undulaatti voi kertoa tulevaisuutesi.

Lue lisää: Vierailu ennustajalla Hongkongissa

Hongkong kokemuksia | Temple Street

Parhaimmillaan Hongkong on yöllä, kun kaupunki muuttuu valomereksi. Joka ilta Victoria Harbourissa räiskyy Symphony of Lights -valoshow, jota on paras ihailla Tsim Sha Tsuin bulevardilta. Satama on kyllä hieno ilman lasershowtakin, jota ei aina smogin läpi edes näe. Samoilta huudeilta löytyy myös paikallisille leffatähdille omistettu Avenue of Stars ja Bruce Leen patsas.

Meille yksi parhaimpia asioita Hongkongissa on ruoka, mutta sitä kerkesinkin hehkuttaa jo viime kerralla.

Lue lisää: RAVINTOLAVINKIT HONGKONGIIN

Kolme hotellivinkkiä Hongkongiin

Majoitusta etsiessä Hongkongissa kannattaa muistaa, että hinta-laatusuhde ei ole Aasian parasta, ja hotellihuoneet ovat useimmiten pieniä kopperoita. Nämä kolme hotellia ovat testattuja ja hyväksi todettuja.

Linkit ovat affiliate-linkkejä, eli varauksesta Muuttolintu saa pienen komission.

1. Hotel Metropark Causeway Bay

Hongkongin Causeway Bay on mukavaa ostoskeskusten ja ravintoloiden aluetta. Hotel Metropark Causeway Baystä metro- tai ratikkapysäkille kävelee 2 minuuttia. Hotellin läheltä löytyy useita ravintoloita. Huoneemme oli iso Hongkongin standardeissa, ja huoneesta oli upeat näkymät yli Hongkongin. Katolta löytyi uima-allas, josta sai ihailla Hongkongin unenomaisia auringonlaskuja. Kuntosali oli mukiinmenevä ja sauna pieni koppero mutta suomalaisen kuuma. Huoneet alkavat 85 eurosta yöltä.

Hongkong hotelli

Hotelli Hongkong

2. Pentahotel Kowloon

Pentahotel Hongkongin Kowloonissa on trendikäs ja moderni hotelli 8 minuutin päässä metroasemasta. Hotellista löytyy pizzapaikka ja Eat Street -aasialaisravintola, joista molemmista lähdimme mahat tyytyväisinä. Peruslaadukas huone Kowloonissa, lisäpisteitä ikkunasta avautuvasta auringonlaskusta. Ainoa pettymys oli uima-allas, joka oli talvella suljettu, vaikka lämpöä riitti ja asteita oli parikymmentä. Huoneet alkavat 60 eurosta yöltä.

hongkong majoitus

3. Evergreen Hotel

Evergreen on hyvä perushotelli loistavalla sijainnilla Kowloonissa. Huoneet ovat ahtaita niin kuin useimmissa paikoissa Hongkongissa. Käytävällä haisi hiukan röökin ja desinfiointiaineen sekoitus, mutta tämäkin on valitettavan yleistä Hongkongissa. Muuten olimme tosi tyytyväisiä! Yöt alkavat noin 50 eurosta.

hongkong hotelli

KAIKKI HONGKONG-JUTUT