Dragon’s Back Trail – Hongkongin upein lenkkipolku

Hongkongin miljoonakaupunkia voi helposti erehtyä luulemaan vain pilvenpiirtäjämereksi ja smogiseksi betoniviidakoksi. Mutta silloin ei voisi enemmän väärässä olla. Hongkongista nimittäin jopa 60% on luonnonsuojelualuetta, ja kaupunki on varsinainen patikoijan paratiisi. Jos yhden lenkkipolun Hongkongissa tallaa, kuuluisa Dragon’s Back Trail on loistava valinta.

Hongkongin vihreys tulee monille yllätyksenä, mutta jo lentokoneessa laskeutuessa voi nähdä, kuinka maisemia täällä hallitsevat vihreät kukkulat. Kaupungin ulkopuolella Hongkong on vihreitä vuoria, kalastajakyliä, saaristomaisemia ja autioita rantoja. Patikkapolkuja kulkee satojen kilometrien pituudelta, eikä niitä varten keskustasta kauas tarvitse lähteä.

Dragon’s Back Trail on joskus valittu Aasian parhaaksi urbaaniksi patikkareitiksi. Polulle pääsee kaupungista bussilla tai junalla noin puolessa tunnissa. Varsinainen polku vie 1-2 tuntia. Mutta jos haluat kunnon porrastreenin ja nauttia samalla henkeäsalpaavista kaupunkimaisemista, aloita reitti kävelemällä Cape Collinsonin hautausmaan kautta.

Hautausmaat eivät yleensä ole meidän nähtävyyslistallamme, mutta näillä vainajilla on aika mahtavat näköalat.

Rappusia riittää, joten rapakuntoisille en tätä suosittele. Kaikkien rappusten jälkeen itse Dragon’s Back Trail sen sijaan on suhteellinen tasaista menoa. Korkeimmillaankin Dragon’s Back käy vain 284 metrissä. Tämän lenkin voisi varmaan heittää lastenkin kanssa, jos ovat reipasta sorttia.

Hautausmaan huipulta aloitimme varsinaisen reitin kohti Dragon’s Back Trailin harjannetta. Polku kulki pitkään läpi metsän apinoiden rääkyessä sen siimeksessä.

Juuri kun aloin miettimään olemmeko edes oikealla polulla, upeat merimaisemat avautuivat joka puolella Hongkongin saaristoon. Viimeinen kolmasosa matkasta meni Lohikäärmeen selässä näissä maisemissa.

Dragon’s Back Trailin harjanteelta avautuvat näkymät Shek O:n kalastajakylään. Olisimme voineet laskeutua alas Shek O:n rannalle pulahtamaan mereen ja nauttimaan kylmästä bissestä ja meren herkuista. Aurinko oli kuitenkin jo laskemassa, joten hyppäsimme bussiin Shek O Roadilta ja suuntasimme takaisin kaupunkiin.

Vinkkejä Dragon’s Back Trailille

  • Ota metro Chai Wan -asemalle (älä sekoita Wan Chai -asemaan). Central Stationiltä matkaa tulee puolisen tuntia. Täältä voit joko napata taksin polun alkuun, tai vaihtoehtoisesti rappustreeni ja hautausmaa on lyhyen kävelymatkan päässä. Iske Google Mapsiin Hong Kong Trail Sec. 8. Suuntaa läpi Exit A:n ja sen yhteydessä olevan ostoskeskuksen. Jatka pitkin Wan Tsui Roadia, ohi Youth Squaren massiivisen rakennuksen. Seuraavaksi käänny vasemmalle Lin Shing Roadille, ja näet pian hautausmaan.
  • Kun vihdoin viimein rappuset loppuvat ja saavut parkkipaikalle, jatka kohti kyltin osoittamaa Tai Tam Gapiä.
  • Koko retkeen matkoineen meni meillä kolmisen tuntia.
  • Tähtää aamuun tai iltapäivään ja arkipäivään, sillä reitti on suosittu viikonloppuisin, äläkä unohda vettä.

Lue myös: Hongkong – Monipuoliseen metropoliin on helppo rakastua

Hongkongin ravintolat – Ruoan rakastajan vinkit Hongkongiin