Uusivuosi Hongkongissa ja vierailu ennustajalla

Vietimme uuttavuotta yhdessä lempparikaupungeistani, Hongkongin hulinassa. Vuosi vaihtui all inclusive -risteilyllä Victoria Harbourissa. Uudenvuoden kunniaksi tein myös visiitin ennustajalle, jolta sain arvokkaita vinkkejä tulevalle vuodelle.

Vuoden viimeinen auringonlasku hotellihuoneen ikkunasta.

Uuttavuotta ei Hongkongissa juhlita yhtä isosti kuin kiinalaista uuttavuotta, mutta silti kadut täyttyvät väkijoukoista, Victoria Harbourissa räiskyvät ilotulitukset ja meininkiä riittää. Katsoimme parhaaksi paeta ryysistä vesille risteilylle, johon kuului drinksut ja illallinen. Juhlinnan tuoksinnassa kuvatkin unohtuivat, ja ne muutama mitä otettiin olivat pahasti heilahtaneita, missä lie syy… Vene varmaan keinui sen verran 😉

Risteily Hongkongin Victoria-satamassa on aina hyvä idea ilman ilotulituksiakin, satama pimeän aikaan neonvaloineen ja vilkkuvine mainoskyltteineen on näkemisen arvoinen. Ainakin silloin kun Hongkongin smogin läpi jotakin näkee. Vaihtoehtoisesti voi ihalla jokailtaista Symphony of Lights -valoshowta iltakahdeksalta laservaloineen rantabulevardilta, siitä kirjoitinkin viime Hongkongin reissulla.

Hongkongin Kowloonin suositun Temple Street Night Marketin päästä löytyy rivissä kymmeniä kojuja, joissa kaikennäköiset ennustajat ja muut selvänäkijät tarjoavat palveluitaan.

On metafysiikan asiantuntijoita, kasvoista- ja kädestälukijoita, astrologeja ja tarot -ennustajia. Jossain teltassa undulaatti kertoo tulevaisuutesi, jossain kilpikonna tai jyrsijä.

Tiedät olevasi oikeassa paikassa, kun viereisistä teltoista kantautuu kiinalaisten karaoketähtien loilotusta, jonka korvia raastava joiku ei mene vain nuotin, vaan koko sävelasteikon vierestä.

Hongkongissa selvänäkijöihin turvautuminen on yleistä eikä mitään hörhöjen hommaa. Siispä silkasta mielenkiinnosta ajattelin sijoittaa 12 euroa oraakkelin ennustuksiin. Niin kiehtovaa kuin se olisikin ollut kuulla, mitä undulaatilla olisi sanottavaa, päätin jättää eläimet pois tästä hommasta. Valitsin siis kädestä ja kasvoista ennustamisen.

Kädestä ennustaja Stephen vakuutti, että hänellä on vuosikymmenien kokemus ja osoitteli kuvia seinillä, joissa hän poseeraa julkkisten kanssa. Mies kysyi syntymäpäivääni, ja ryhtyi intensiivisesti tutkimaan kasvojani ja käsieni uurteita.

Aloitus oli vahva, kun tyyppi sanoi vuodestani jotain sellaista, mitä olisi ollut vaikea arvata. Sen verran henkilökohtaisuuksiin mentiin, että en paljasta enempää. Suurin osa oli kuitenkin melko yleistä liibalaabaa, minkä olisi varmaan voinut arvata jo olemuksen perusteella.

“Sinulla on hyvä sydän. Olet tunteellinen ihminen, ja elämääsi ei ohjaa raha, vaan kuljet elämässä tunteiden ja sydämen perässä. Pidät paljon asioita sisälläsi. Olet ajattelija, ja ajattelet asioita liikaakin. Stressaat pienistäkin asioista. Sinulla on ollut terveyshuolia, mutta asiat ovat paranemaan päin.” Osui ja upposi.

Käsieni uurteista selvisi ilmeisesti sekin, että viimeiseen kymmeneen vuoteen on mahtunut vaikeitakin aikoja, mutta valoa kohti mennään, ja joka vuosi on ollut entistä parempi. Kolmen vuoden päästä viimeistään elämäni on kuulemma oikein onnellista. Ei se mielestäni kovin kurjaa ole nytkään, mutta täydellistä auvoa odotellessa!

Kiinalaisen onnenkeksin ennustus

Ennustajaukkeli neuvoi ottamaan rauhallisemmin. Harrastamaan vain rentoa liikuntaa ja keskittymään hyvinvointiin. Meinasin ottaa miehen neuvosta vaarin, ja tänä vuonna aion chillata. Siihen kuuluu enemmän meditointia ja joogaa, vähemmän stressiä ja rääkkiä, enemmän reippailua luonnossa, vähemmän merkityksettömien asioiden vatvomista, enemmän hyviä tyyppejä, naurua, tanssia ja soittoa, vähemmän kaupungin saasteita, enemmän kookospähkinöitä palmun alla!

Hakuna matata. Siinä minun uudenvuodenlupaukseni.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.