Vuoden 2017 tähtihetket

Tilinpäätöksen aika. Vuosi 2017 oli hieno vuosi, etenkin reissusaralla. Matkoilla vierähti nimittäin kokonaiset neljä kuukautta. Lentokilometrejä tuli kaksi kertaa pallon ympäri, lentotunteja toista sataa.

Vaikka pääasiassa vuodesta jäi mieleen ikimuistoiset hetket kuten patikoinnit vuorilla ja polskimiset uima-altailla, ihan pelkkää kookospähkinän imeskelyä viime vuosi ei ollut. Siihen mahtui myös järkyttävää stressiä ja virheitä, joista uskon ottaneeni opikseni. Syvää turhautumista, kun kroppa ei pysy mielen mukana, ja seurauksena treenit ja sosiaalinen elämäkin ovat kärsineet. Edistystä on onneksi tapahtumassa pikkuhiljaa, kun opin kantapään kautta kuuntelemaan kehoani. Yleisesti ottaen tuntuu, että tänä vuonna otin askeleen eteenpäin elämässä.

Tämän vuoden toiveista ja suunnitelmista lisää myöhemmin. Nyt niihin tähtihetkiin!

Vuosi alkoi nauttimalla Melbournen pitkästä kuumasta kesästä, katukulttuurista, festivaaleista, ruoasta ja rannoista. Melbourne on nykyään se paikka maailmassa, jossa tunnen eniten olevani kotonani. Mitä kauemmin täällä asun, sitä syvemmin rakastun tähän kaupunkiin. Löysimme Melbournesta tänäkin vuonna paljon uutta ihmeteltävää, kuten pinkkinä hohtava järvi lähellä keskustaa.

Olettehan muuten huomanneet taannoin raapustamani Melbournen kaupunkioppaan!

Helmikuussa ihastuimme ikihyviksi ikuisen kesän Brisbaneen. Ihailimme delfiineitä lähietäisyydeltä, kajakoimme tyynissä vesissä ja nautimme loputtomasta rantaviivasta Sunshine Coastilla. Uimme vesiputouksien alla ja ihailimme Gold Coastia yläilmoista hulppealta parvekkeelta.

Syksyn koittaessa Melbournessa suuntasimme ihailemaan väriloistoa lähellä sijaitsevaan Daylesfordin ja Macedon Rangesin alueelle.

Huhtikuussa vuosipäivämme kunniaksi karkasimme taas Queenslandin kesäkeleihin, tällä kertaa Australian ikisuosikkiimme Port Douglasiin palmun alle.