10 vuotta yhteisiä seikkailuja ja 20 kysymystä – Molemmat vastaavat

Tänä vuonna olemme juhlistaneet sekä 10 vuoden yhteistä taivalta että viiden vuoden avioliittoa. Kymmeneen vuoteen on mahtunut paljon seikkailuja, muutoksia, koettelemuksia, ylämäkiä ja alamäkiä, joista kaikesta on kuitenkin rakkauden voimalla selvitty. Vaikka kymmenessä vuodessa olemme molemmat muuttuneet ja kasvaneet paljon ihmisinä, rakkaus ei ole laimentunut tai haalistunut.

Kymmenen vuoden kunniaksi siis tässä 20 ällöromanttista kysymystä parisuhteesta, maustettuna kaikista ällöromanttisimmilla ja kliseisimmillä kuvilla mitä meistä löysin. Vastasimme niin, ettei toinen nähnyt vastauksia, ja Rohanin vastaukset on käännetty suomeksi.

20 kysymysta parisuhteesta

1. Kuvaile ensitapaamistanne.

Anna: “Olimme molemmat tahoillamme road tripillä Australian itärannikolla. Tapasimme yhteisellä Fraser Islandin retkellä viininhuuruisessa kesäyössä. Jostain kuului dingojen ulvontaa, ja pelko oli hyvä tekosyy tarrautua söpön aussipojan käsivarteen.”

Rohan: “Kohtalo toi meidät yhteen, alkoholin avustuksella. Tapaamisesta lähtien olimme yhdessä 24/7 pienessä campervanissä, ja yhdessäolo tuntui alusta lähtien oikealta.”

Lue myös:
Meidän rakkaustarina
Fraser Island ja miten tapasin elämäni rakkauden

2. Mihin ihastuit kumppanissasi?

Anna: Ihastuin ruskeisiin nappisilmiin, kiharoihin ja kasvoilla loistavaan kestohymyyn. Rohanin mahtavat reissutarinat herättivät huomioni, ja sain heti sen ensivaikutelman, että nyt on mielenkiintoinen, vähän erikoisempi tyyppi kyseessä.

Rohan: Söpö, fiksu, hauska. Ihastuin Annan tapaan liikkua, hänestä näki, että hänellä on tanssitaustaa. Ja siihen, miten hän pystyy muuttumaan hetkessä ujosta ja hiljaisesta tytöstä käskyttäväksi liikunnanohjaajaksi. Ja mainitsinko jo, söpö.

3. Mikä teitä yhdistää?

Anna: Meillä on paljon yhteisiä mielenkiinnon kohteita kuten rakkaus matkailuun, kokkailuun ja eläimiin. Olemme luonteeltamme aika samankaltaisia, rauhallisia ja rauhaa rakastavia. Meillä on samanlaiset tulevaisuuden haaveet ja haluamme molemmat elää meille sopivaa elämää piittaamatta yhteiskunnan odotuksista.

Rohan: Elämän arvot ja lähestymistapa elämään. Tarvitsemme molemmat paljon omaa yksinoloa (vaikkakin yleensä yhdessä) ja akkujen lataamista. Saamme energiaa luonnosta ja rakastamme eläimiä. Olemme molemmat kokemusten ja elämysten keräilijöitä, emmekä malta olla paikoillamme kauaa. Olemme molemmat omalla tavallamme vähän omituisia, yhteensopivasti.

4. Millä tavoin olette erilaisia?

Anna: Vaikka luokittelen itsenikin kotihiireksi, olen silti hiukan villimpi luonteeltani. Kaipaan hiukan enemmän actionia, ulkona käymistä ja sosiaalista kanssakäymistä. Ja toisaalta tarvitsen myös enemmän omaa aikaa ja yksinoloa. Tykkään pohtia ja keskustella syvällisiä, kun taas Rohanilla on enemmän jalat maassa.

Rohan: Katson ja tulkitsen maailmaa tiedemiehen silmin, mutta ajattelen universumin olevan liian monimutkainen siihen, että kaikkeen olisi vastausta. Anna on tutkiskelevampi, hän tutkii ja tutkii ja etsii syitä asioiden takana, vastauksia elämän ja maailman mysteereihin, kyseenalaistaen kaiken.

Anna on spontaanimpi, tunteellisempi ja tulisieluisempi. Hän tanssii ja laulaa, kun on hyvällä tuulella, itkee, kun on surullinen, pelkää kauhuelokuvia, ja on vihainen maailman epäoikeudenmukaisuudelle. Itse taas olen tunteiltani vakaampi ja rauhallisempi.

5. Mistä pidät kumppanissasi eniten?

Anna: “Älykkyydestä ja huomaavaisuudesta.”

Rohan: “Siitä, kuka hän on ihmisenä, ja miten hän saa minut tuntemaan.”

6. Mitä haluaisit muuttaa kumppanissasi?

Anna: “Puhua saisi joskus enemmänkin.”

Rohan: “Toivoisin hänelle parempaa terveyttä, jotta hänellä olisi energiaa toteuttaa unelmiaan.”

7. Miten osoitat rakkautta?

Anna: “Huomaavaisuudella, osoittamalla huomiota tavoilla, joita tiedän hänen arvostavan.”

Rohan: “Halailemalla!”

8. Miten parisuhde on vaikuttanut elämääsi / opettanut?

Anna: “Aika merkittävästi, sillä tuskin asuisin nyt Australiassa, jos emme olisi lyöneet hynttyitä yhteen. Vaikka maailmalla olisin varmasti muutenkin.

Parisuhde on myös rauhoittanut ja tasapainottanut. Olen oppinut tuntemaan itseäni paremmin, ottamaan toisen huomioon paremmin. Se on opettanut kunnioitusta, kykyä asettua toisen asemaan ja ajatella eri näkökulmasta. Toki monesta muutoksesta voi varmasti myös kiittää vanhenemista.”

Rohan: “Käänsi maailmani ylösalaisin. Olin ennen erakko yksin, nyt olemme erakkoja kaksin. Parisuhde opetti, mitä rakkaus on.”

9. Miten vietät mieluiten vapaapäivää?

Anna: “Ulkona luonnossa liikkuen, road trippaillen tai valokuvaillen.”

Rohan: “Road tripillä tai luonnossa, tai Netflix & Chill.”

10. Miten juhlistat mieluiten merkkipäivää?

Anna: “Matkalla!”

Rohan: “Itse kotona kokatulla juhla-aterialla.”

11. Uskotko kohtaloon tai sielunkumppaneihin?

Anna: “Meidän tarina tuntui olevan niin tähtiin kirjoitettu monella tavalla, että on vaikea kokonaan hylätä ajatus kohtalosta. En kuitenkaan usko mihinkään kiveen hakattuun kohtaloon, vaan uskon, että voimme myös itse vaikuttaa paljonkin omaan kohtaloomme. Uskon, että vastaamme kulkee elämän polulla useampi sieluntoveri, jotka ovat tulleet elämäämme eri tarkoituksia varten, ja he voivat olla paitsi rakastettuja myös ystäviä tai kenties perhettä ja tuttaviakin.”

Rohan: “Kyllä ja kyllä. Ollessamme kotoisin vastakkaisilta puolilta maailmaa, todennäköisyys toistemme löytämiselle olivat pienet. Mutta silti päädyimme lukuisten vähintäänkin erikoisten sattumien kautta yhteen.”

12. Mikä on vahvuutenne pariskuntana?

Anna: “Vahva side, molemminpuolinen kunnioitus, yhteiset mielenkiinnot ja haaveet ja toistemme tukeminen niiden saavuttamista kohti.”

Rohan: “Toisistamme huolehtiminen.”

13. Mikä on heikkoutemme pariskuntana?

Anna: “Ehkä liiallinenkin yhdessäolo, olemme toisiimme aika liimautuneita. Ja kommunikaatio tuntuu joskus kuin rikkinäiseltä puhelimelta.”

Rohan: “Päätöstenteko.”

14. Minne matkustat mieluiten?

Anna: “Trooppisiin rantakohteisiin tai huikeisiin luontokohteisiin.”

Rohan: “Uusiin ja eksoottisiin kohteisiin ja rauhallisiin luontokohteisiin.”

15. Paras parisuhdeneuvo?

Anna: “Kunnioittakaa toisianne, jakakaa pieniä huomionosoituksia. Toisen tehtävä ei ole tehdä sinua onnelliseksi, vaan onnellisuus lähtee itsestä.”

Rohan: “Pitäkää homma “freshinä” kyseenalaistamalla rutiineja. Kommunikointi on tärkeää.”

kysymyksia ja vastauksia blogi

16. Kumpi hoitaa kotiaskareet?

Anna: “Minä pesen tiskit, pyykit ja ylläpidän enemmän järjestystä. Rohan imuroi ja kokkailee enemmän.”

Rohan: “Minä.” (Anna: *pyörittelee silmiään*)

17. Millainen kumppanisi on vaimona / aviomiehenä / kumppanina?

Anna: “Rakastava ja huomaavainen, tasapainottava voima elämässäni.”

Rohan: “Sopivasti hullu, eikä aikuistu koskaan. En ole varma, ymmärränkö kysymyksen oikein, mutta Annasta ei ehkä ihan perinteistä vaimoa saa, mitä se sitten tarkoittaakin. Rakastan sitä, että hän elää omaa elämäänsä omalla tyylillään. Aviomiehenä en voisi pyytää enempää, hän on rakastava ja huolehtiva vaimo, tukee ja piristää päiviäni.”

18. Mitä unelmia teillä on tulevaisuudelle?

Anna: “Koko maailman kiertäminen. Oma yritys. Jossain vaiheessa jos maltamme rauhoittua, talo ja paljon kotieläimiä ja lemmikeitä. “

Rohan: “Kun joskus kyllästymme reissuelämään, uniikki talo rauhallisella paikalla, iso puutarha ja paljon lemmikeitä.”

19. Paras yhteinen muisto?

Anna: “Jos on pakko valita, niin road trip Australian ympäri on jäänyt mieleeni parhaana aikana elämässä, tähän mennessä.”

Rohan: “Herääminen toisen vierestä aamuisin. Olemme kokeneet paljon ikimuistoisia hetkiä yhdessä, mutta ne tärkeimmät ovat loppupeleissä pieniä asioita.”

20. Millä hellittelynimillä kutsutte toisianne?

Anna: Kaikki eivät ole ehkä julkaisukelpoisia. Mutta niitä on miljoona, yleensä eläimiin tai ruokaan liittyviä, ja mahdollisimman noloja. My possum, my koala bear, honeypie, honeybun, my turtle dove, my pumpkin, my snufkin, my muffin, my sweet pea, snugglepot, my pumpernickel

Rohan: Cuddlepie, Sunshine, Meow, kulta, muru, minun söpö pupu…

Huh, olipas imelää! Miten teidän huushollissa vastattaisiin näihin?

Lue myös:

Matkalla pariskuntana – Miten parisuhde kestää pitkän matkan
Meidän rantahäät Australiassa