Mission Beach – Viimeisellä rannalla

Parin tunnin ajomatkan päässä Cairnsistä etelään sijaitsee Mission Beachin palmuparatiisi. Täällä vietimme Australian ympärimatkan viimeiset päivät auringon alla. Tästä etelämpänä olisi meidänkin pikkuhiljaa totuteltava talveen.

Kyllä, Australiassakin on talvi, vaikka se ei ihan yhtä kylmä kuin Suomessa olekaan. No vastahan tässä on vajaa vuosi reissattu aurinkorannalta toiselle! Laskeskeltiin tuossa, että sateiset tai kylmät päivät vajaa vuoden reissaamisen aikana voidaan laskea helposti kahden käden sormilla. Pitkälle toista vuotta olemme eläneet ikuista kesää.

Mission Beachin palmuranta

Pitihän se sitten vielä parin päivän ajan ottaa kaikki irti ja uhmata ihosyöpää vielä viimeisen kerran Mission Beachin sekä sen lähirantojen hiekalla. On muuten yksi meikäläisen suosikkimestoista itärannikolla ja koko Australiassa, ja yksi Australian ympärimatkan kohokohtia.

14 kilometrisellä palmujen reunustamalla ja sademetsien ympäröimällä rannalla on sen verran kokoa, ettei varmasti tarvitse hiekasta tapella. Bunkkasimme vain parin metrin päässä rantsusta Bingil Bayn yksinkertaisella mutta reppureissaajan budjetille sopivalla leirintäalueella.

Bingil Bay, Queensland

Bingil Bay, Queensland

Bingil Bay, Queensland

Mission Beach on pikkuruinen kylä, eikä sieltä juuri paratiisirannan lisäksi muuta löydy, mutta mitä muuta sitä ihminen tarvitsee?! Autio palmuranta, hiekkaa varpaissa, aurinkorasvan tuoksu nenässä, suolaveden maustama tuuli kasvoilla, aaltojen loisketta, aikaisia aamulenkkejä tyhjällä loputtomalla rantsulla, kaikki päivät aikaa tuhlata aikaa, kylmää bisseä auringon laskiessa… Tätä tulee ikävä.

Mission Beach, Queensland

Palmun alla Mission Beachillä

Tämä on ollut road tripin parasta antia. Aussilan unelmarannoilla sielu lepää, elämä on tässä ja nyt, ja eilistä, saati huomista ei paljon mietitä. Tulevaisuuden suunnitelmia mietitään korkeintaan niin pitkälle, että mitä syödään lounaaksi.

Palmun alla Mission Beachillä

Vastahakoisesti lähdimme jatkamaan matkaa kohti etelän kylmää viimaa. Onneksi rakas kilpikonnakyyhkyseni lupasi, että tänne tullaan pian takaisin. Rupesinkin jo vilkuilemaan kylän hulppeita lomahuviloita sillä silmällä… No ei vaan, ihan kuin me meidän rakasta pakettiautoa eli relaxitaxia mihinkään vaihdettaisi!!

Palmuja

Isabelle Eberhardtin sanoin:

‘Now more than ever do I realise that I will never be content with a sedentary life, that I will always be haunted by thoughts of a sun-drenched elsewhere.’