Palmun alla Cairnsin rannoilla

Jos kaipaa rantaelämää Australian Pohjoisen Queenslandin Cairnsissä, täytyy ajaa kaupungin ulkopuolelle. Palmurannoista ei kuitenkaan ole puutetta, kun lähtee ajelemaan Cairnsistä pohjoiseen kohti Port Douglasia.

Tämä on epäilemättä myös yksi Australian parhaimpia road trippejä, maisemat ovat henkeäsalpaavia. Täältä löytyvät monet itärannikon parhaimmista rantsuista.

Mitä kauemmas viitsii ajaa, sitä mahtavampia, ja autiompia, rantsut ovat.

Meillä ei ollut valitettavasti aikaa tsekata kuin muutama hassu.

Cairnsin rannoilla

Cairnsin rannoilla

Vajaa puolen tunnin ajomatkan päässä Cairnsista sijaitsee Palm Coven suosittu lomakeidas.

Tämä palmujen reunustama ranta on siitä ainutlaatuinen paikka, että kalliiden luksusresorttien lisäksi täältä löytyy suoraan rannalta kaupungin omistama halpa leirintäalue, jossa meidänlaisemme köyhimyksetkin pääsevät suoraan palmun alle bunkkaamaan. Muuttolintu suosittelee.

Palm Cove, Cairns

Palm Cove, Cairns

Vietimme Palm Covessa pari leppoista päivää. Kirmasimme aamulenkkejä palmujen reunustamalla rantabulevardilla, jonka jälkeen pulahdimme mereen ja siirryimme nahan käristyshommiin. Tähän aikaan vuodesta täällä uskaltaa uidakin, yleensä näitä merivesiä nimittäin asuttavat tappajameduusat.

Palm Cove, Cairns

Australian meduusat

Palm Cove muuttuu kohti Cairnsiä Clifton Beachiksi. Ranta on samaa paratiisirantaa, mutta Clifton Beachiltä ei löydy palveluita. Tsekkasimme Cairnsin rannoista myös Yorkey’s Knobin sekä Ellis Beachin, jotka molemmat varmasti kuuluvat Aussilan ihanimpiin rantsuihin. Trinity Beach on myös yksi suosituimpia rantoja, ja silti siellä ei tungosta tule. Lähellä Cairnsiä sijaitseva Holloways Beach on etenkin paikallisten suosiossa.

DSC06441 (800x600)

DSC06436 (800x600)

Rannat eivät suinkaan lopu tänne, vaan seurasimme mieletöntä rantaviivaa aina ylös sademetsien, krokotiilien ja autioiden palmurantojen Daintreehen asti. Tunnelmia sieltä ensi kerralla…