Ngapali Beach – Myanmarin palmuparatiisi

Korkeat huojuvat palmut reunustavat seitsemän kilometriä pitkää leveää hiekkarantaa. Vesi on niin kirkasta, että syvällä näkee pohjan pienimmätkin hiekanjyväset. Ei ihme, että Ngapali Beach on Myanmarin ykkösrantakohde.

Koskematon tai tuntematon aarre se ei kyllä enää ole. Kun 2016 turisteja kävi täällä vain noin nelisentuhatta, 2017 luku pompsahti huimaan 50 000:een.

Ngapali Beach Myanmar

Ngapali Myanmar

Olimmekin yllättyneitä, kuinka kehittynyt Ngapali Beach olikaan. Rantaa reunustavat resortit ja luonnontilaista palmurantaa täältä ei juuri enää löydy. Ranta on kuitenkin rauhallinen eikä tilasta tarvitse tapella. Turistit näyttivät koostuvan pääasiassa iäkkäämmistä pariskunnista.

Ngapali Beach on lomakoomaa palmun alla

Ngapali Beach on kohde ennen kaikkea niille, jotka kaipaavat rehellistä rantakoomaa palmun alla tasokkaassa resortissa. Levottomille ei tekemistä hirveästi löydy, ei yöelämää tai varsinaisia kauppoja. Voi tehdä retkiä läheisiin kyliin, lähteä pyöräilemään, kajakoimaan tai tehdä veneretken, mutta siinäpä se.

Matkaaminen ympäri Myanmaria voi olla väsyttävää kun infra ei pysy turismin tahdissa. Siispä uuvuttavan Myanmarin kierroksen jälkeen lomakooma palmun alla sopi meille paremmin kuin hyvin. Viisi päivää meni hetkessä hemmotteluhetkistä ja rantahyljemeiningistä nauttien.

Täällä kookoshullun kelpaa, tuoreita kookospähkinöitä joka päivä, lounaaksi kookoscurrya ja auringonlaskussa pari pina coladaa. Kookosöljyä iholle ja tukkaan.

Ngapali Beachin kohokohtiin kuului sähkömopolla kruisailu pitkin rantatietä. Poikkesimme randomille polulle kohti rantaa, ja löysimme viehättävän paikalliskylän palmujen katveessa.

Ngapali Beach on meren herkkuja ja lumoavia auringonlaskuja

Pitkin rantatietä löytyy lukemattomia ravintoloita, joista saa herkullisia meren herkkuja ja Rakhinen osavaltion herkkuja. Meidän suosikiksemme jäi Sea Queen.

Toinen Ngapali Beachin kohokohta on ehdottomasti auringonlaskut, kun punainen iso tulipallo laskee ulapalle.

Ngapali Beachiä on usein kehuttu yhdeksi Aasian parhaista. Ihastuimme korkeisiin palmupuihin, mutta muuten meidän makuumme Ngapali Beach oli liian kehittynyt. Silti, viisi päivää pykälää paremmassa hotellissa suoraan rannalla oli mahtava tapa päättää Myanmarin matka!

Vinkit Ngapali Beachille

 • Paras aika matkustaa on loka- ja huhtikuun välillä.
 • Ngapali Beachille pääsee lyhyellä lennolla monista Myanmarin kaupungeista. Thandwen lentokenttä on vain 5-15 minuutin päässä rannasta.
 • Me yövyimme Amazing Ngapali Resortissa, joka sijaitsee rannalla Ngapali Beachin rauhallisessa pohjoisosassa. Toinen tsekkaamisen arvoinen tasokkaampi resortti näyttäisi olevan Bayview Beach Resort. (affiliate-linkkejä, eli Muuttolintu saa varauksesta pienen komission).
 • Jos ei kaipaa luksusta, tsekkaisin majoitusvaihtoehtoja Yoma Cherry Lodgen kohdilla sijaitsevasta palmupoukamasta. Ranta oli siellä meidän mielestämme kauneimmillaan ja hiljaisimmillaan.
 • Sähkömopolla ajelu on Ngapalilla helppoa, sillä tiet ovat hiljaisia. Päivän mopoilu irtosi täällä noin 4 eurolla.

KAIKKI POSTAUKSET MYANMARISTA


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2019-03-23T02:50:30+03:00huhtikuu 20, 2018|Myanmar|

12 Comments

 1. Ngapali Beach on kyllä upea, ihania kuvia sulla tässä postauksessa. Aikamoinen nousu kävijämäärissä, vaikka edelleenkin suhteellisen pienistä määristä puhutaankin. Mä kuulun juuri noihin 2016 vuoden lukemiin, joten ehkä mielellään pidän muistoni sieltä kuin että tulisin uudestaan ainakaan lähiaikoina. Aika paljon noussut turistimäärät.

  • Anna huhtikuu 27, 2018 8:57 am - Vastaa

   Paljon on noussut turistimäärät, ja tuntui siltä, että siellä valmistauduttiin vielä suurempiin määriin. Nyt siellä vielä viihtyi, kun ranta on pysynyt tosi rauhallisena. Viiden tai kymmenen vuoden päästä en varmaan enää menisi.

 2. Pirkko / Meriharakka huhtikuu 23, 2018 10:03 pm - Vastaa

  Edelleen Myanmar suunnitelmissa – ja melko todennäköisesti vielä ennen ensi kevättä.
  Rantalomasta emme kyllä tapaa perustaa, mutta mikä sen tietää, vaikka ottaisimme tämänkin mukaan matkaohjelmaan!

  • Anna huhtikuu 27, 2018 8:57 am - Vastaa

   Kiva kuulla, että Myanmar kiinnostaa, se on kiehtova maa <3

 3. Sanna I Seven Seas huhtikuu 25, 2018 9:18 pm - Vastaa

  Toi aloituskuva on niin huumaava, että en kestä… Mää tahdon sen kuvan seinän kokoisena <3 Mun makuun kohde kuulosti aivan ihanalle. Tosin en tiedä kannattaako ihan yksin sen takia tuonne suunnata, mutta mikäli noille "nurkille" muutoin olen matkalla, niin silloi yritän tän kyllä muistaa 🙂

  • Anna huhtikuu 27, 2018 9:00 am - Vastaa

   Oli kyllä ihana paikka päättää Myanmarin loma. Ihan hyvä vaihtoehto mielestäni vaikka Thaimaan tilalle, mutta tekemistä ei kyllä tosiaan hirveästi löydy. Mutta voin suositella vielä toistaiseksi, kun ranta on vielä rauhallinen.

 4. Elina | Vaihda vapaalle huhtikuu 26, 2018 6:11 pm - Vastaa

  Onpa ihanan näköinen paikka ja mopolla huristelu on näköjään käytännössä ilmaista. 😀 Olen aina pitänyt Myanmaria enemmän sellaisena kulttuurikohteena, enkä ole ajattellut, että sieltä löytyisi näin upea rantalomakohde. En kyllä yhtään ihmettele, että matkustajamäärät on pompanneet noin kovasti. Miten teidän vatsat kesti Myanmarissa? Mulla on aika iso huoli ruokamyrkytyksistä, kun mulla on taipumus saada niistä niveltulehduksia.

  • Anna huhtikuu 27, 2018 9:03 am - Vastaa

   Kirjoitinkin tuossa seuraavassa postauksesta myanmarilaisesta ruoasta, ja totesin, että meillä ei ollut mitään ongelmia. Olin etukäteen lukenut paljon huonoja kokemuksia muilta ja valmistautunut välttelemään esim. salaatteja koko matkan. Mutta loppupeleissä syötiin salaattia surutta joka aterialla. Vatsa ei kiukkuillut yhtään ja oikeastaan yllätyttiin, miten hyvin hygienasta siellä pidettiin huolta.

   Mutta, toisilla on ollut huonompia kokemuksia. Sanoisin, että aika samanlainen riski kuin joka puolella Kaakkois-Aasiaa.

 5. Ihania kuvia <3 Myanmar kyllä kiinnostaa, mutta ehkä vähän myöhemmin 🙂 Hurja kyllä toi turistimäärien pomppaus :O Varmasti kelpasi muutaman päivän köllöttely rauhassa reissaamisen jälkeen 🙂

 6. Anni huhtikuu 28, 2018 2:20 pm - Vastaa

  Myanmar kyllä kiinnostaa, mutta juuri eettinen puoli mietityttää, pitääkin käydä tutustumassa muihinkin postauksiisi aiheesta! Tuo ranta näyttää kyllä unelmalta <3 Mutta itse oon todella huono vaan löhöämään 😀 Vaikka toisaalta pitkän matkarupeaman jälkeen, ei joskus muuta kaipaakaan!

 7. Antti huhtikuu 29, 2018 6:12 am - Vastaa

  Upean näköistä tuolla Myanmarissa. Täytyy kyllä ehdottomasti lisätä se meidän matkakohteisiin tulevaisuudessa. Pitää kahlata nuo muutkin Myanmar jutut läpi. 🙂

 8. Paula - Viinilaakson viemää huhtikuu 29, 2018 8:01 am - Vastaa

  No on kyllä melkoinen paratiisi.. vau! Mutta ihan huima tuo turismin kasvu, vähän pelottavakin. Upea kyllä tuo auringonlasku. Myanmar suunnitelmissa ehdottomasti joskus tulevaisuudessa, toivottavasti ei sitten ole ihan jo turismin pilaama.

Jätä kommentti