Ninh Binh on Vietnamin helmi

Riisipeltojen ja dramaattisten karstikallioiden täplittämää Vietnamin Ninh Binhiä on kuvailtu sisämaan Halong Bayksi. Ninh Binh on kuin onkin yhtä lumoava näky kuin kuuluisampi Halonginlahden sisarensa. Maisemat ovat kuin suoraan elokuvista, joten ei ihme, että viimeisin King Kong -leffa vie meidät juuri Ninh Binhin maisemiin. Ninh Binhin leppoisa maalaistunnelma vietteli meidät täysin, ja jatkoimme matkaa vastahakoisesti.

Ninh Binh

Ninh Binh

Ninh Binh

Veneretki Ninh Binhissä

Ninh Binhin riisipeltojen ja kalliomöhkäleiden lomassa kiemurtelee jokiväyliä, ja täällä kannattaakin lähteä vesille. Venematkoja on tarjolla ainakin kolmessa eri paikassa. Me valitsimme näistä Trang Anin venereitin, joka vie temppeleille ja läpi luolien henkeäsalpaavissa maisemissa.

Näitä veneitä soudetaan erikoisella tekniikalla ei vetäen vaan työntäen, ja käsien sijaan joskus homma hoidetaan jaloilla!

En suosittele Trang Anin reittiä ahtaan paikan kammoisille, sillä veneleidin ohjaillessa paattia taidokkaasti läpi luolien saimme välillä kyyristyä veneen pohjalle kyyryyn, niin matalalla luolan katto oli. Veneen putkahtaessa ulos luolasta ympärillä avautuivat mahtavat maisemat.

Ninh Binh

Ninh Binh kokemuksia

Ninh Binh kokemuksia

Ninh Binh blogi

Pysähdyimme myös Kong: Skull Island -leffan kuvauspaikalla, jossa lavasteita on jätetty paikalleen.

Ennen matkaa olimme lukeneet Ninh Binhin veneretkistä huolestuttavia raportteja, joissa kuvailtiin aggressiivisten veneleidien suurin piirtein pieksevän kepillä jos ei anna muhkeaa tippiä. Trang Anissa tällainen loisti poissaolollaan, ja veneretki oli kaikin puolin leppoisa.

<