Valkoinen joulu ja muita Suomen matkan kohokohtia

Tänään on viimeinen päivämme Suomessa. Keskiyöllä lähtee lentomme kohti Hongkongia. Sen verran on tullut juhlittua perheen ja kavereiden kesken, että kovin levännyt olo ei ole. Onnellinen senkin edestä.

Kävelimme lumisissa metsissä ja kuuntelimme hiljaisuutta. Lappeenrannassa juhlimme Suomen itsenäisyyttä ja isäni eläkkeelle jäämistä hirvipadan äärellä koko poppoolla. Helsingissä kävimme joulumarkkinoilla ja lauloimme karaokea aamuyöhön. Pyrähdimme myös pitkäksi viikonlopuksi Lappiin, jossa ihailimme revontulia ja kuljimme porojen kyydissä läpi erämaan (siitä lisää myöhemmin).

Viimeisen viikon Suomessa olemme viettäneet luona Keski-Suomen pikkukylässä mökillä järven rannalla rauhoittuen. Mamman patojen äärellä on hyvä olla.

Harras toiveeni kävi toteen, ja saimme valkoisen joulun. Lunta täälläpäin on ollut koko ajan ja jouluaatosta asti vielä lisää jatkuvasti tupruttaen. Täydellistä! Sen verran harvoin tulee Suomessa käytyä, että valkoisesta joulusta otettiin kaikki irti. Suomessa minusta kuoriutuu se maailman ärsyttävin jouluihminen. Se, joka tonttulakki päässä laulaa koko joulun ärsyttävimpiä joululauluja. Talossa on ollut vipinää ja vilskettä kun veljeni perheineen oli menossa mukana.

On saunottu melkein joka päivä. On uitu avannossa. On syöty takkamakkaraa aamupalaksi. On juoruiltu ystävien kanssa ja vietetty laatuaikaa perheen kanssa. On katseltu höpsöjä jouluelokuvia. On juotu glögiä ja syöty jouluruokia ähkyyn asti, ja sen vastapainoksi juostu pihalla veljenpoikien kanssa ”pollea ja ropea” hengästykseen asti.

On ihmetelty jäätävän kylmää pakkasilmaa, ikkunaan piirtyviä jääkuvioita, katoista roikkuvia jääpuikkoja ja tietysti Suomen kaunista luontoa. Ulkomailla asuessa siihen kiinnittää huomiota ihan eri tavalla.

On testattu kärsivällisyyttä päättämällä rakentaa muumipiparkakkutalo (en suosittele kenellekään, joka haluaa säilyttää hermonsa ja parisuhteensa).

On peuhattu lumessa, rakennettu lumiukkoja ja lumilinnoja kunnes vaatteet ovat läpimärkiä. On vedetty keuhkot täyteen kirpakkaa pakkasilmaa ja ihmetelty pohjoisen taivaan talven upeita värejä. On pelattu lautapelejä räkättäen aamuyöhön asti kotitekoisen viinin voimalla. On bongailtu tähdenlentoja taivaalta ja käperretty takan ääreen villasukissa.

Sain siis tehtyä aika lailla kaiken, mistä olin haaveillutkin. Silti tuntuu, että kauemminkin olisin viihtynyt. Seuraavaan etappiin lähden hiukan haikein mielin (ja myös noin viisi kiloa painavampana). Toivottavasti ensi kertaan ei mene pitkä aika! Siihen asti, hyvästi loskapaska! 🙂


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2018-09-30T16:32:14+02:00joulukuu 28, 2017|Finland|

29 Comments

 1. Sandra /Terveiset päiväntasaajalta joulukuu 28, 2017 12:29 pm - Vastaa

  Ihana ❤ kuullostaa ja näyttää onnistuneelta reissulta kotiin 🙂

 2. Angelina joulukuu 28, 2017 12:52 pm - Vastaa

  Todella kaunis ja kiva postaus! Mitä miehesi ajattelee Suomesta ja suomalaisista, jouluperinteistämme?

  • Anna tammikuu 4, 2018 10:59 am - Vastaa

   Kiitos Angelina! Rohan rakastaa Suomea ja suomalaisia jouluperinteitä. Itse asiassa hän tuntuu enemmän suomalaiselta kuin minä. Rohan istuu kauemmin saunassa, rakastaa suomalaisia ruokia ja luontoa. Itse asiassa nyt matkan jälkeen hän jo ehdottikin, että ensi kerralla tulisimme muutamaksi kuukaudeksi. 🙂

 3. Suunnaton joulukuu 28, 2017 1:26 pm - Vastaa

  Vitsi tuo piparkakkutalo on hieno! Kaikki ihan viimeisen päälle suorassa ja upeasti koristeltu. Kyllä kannatti testata kärsivällisyyttä 🙂

  • Anna tammikuu 4, 2018 11:00 am - Vastaa

   Heheh, sen verran katastrofeja koettiin sen kokoamisessa, että on ihme että se on edes pystyssä. 🙂

 4. Terhi joulukuu 28, 2017 4:48 pm - Vastaa

  Kivaa talvitunnelmaa ja idyllisiä maisemia. Kyllä se lumi tekee oikean joulun?

 5. Suvi joulukuu 28, 2017 10:18 pm - Vastaa

  Kuulostaa ihanalta ja ikimuistoiselta reissulta takaisin kotiseuduille 🙂 Onneksi saitte valkoisen joulun kokea, lunta tosiaan on niin paljon ettei monena talvena ole koettu. Ihana muuten tuo koala-kuusenkoriste, itse olisin halunnut samaa sarjaa olevan latvakoalan tuoda reissulta (:D) mutta mieheni ei lämmennyt idealle!

  • Anna tammikuu 4, 2018 11:01 am - Vastaa

   Valkoisen joulun suhteen kävi kyllä tuuri, ei me sitä varsinaisesti odotettu eli ihana yllätys! Oi latvakoala, miksen ole törmännyt sellaisiin 😀

 6. Sisko tammikuu 1, 2018 12:06 pm - Vastaa

  Sattui kyllä hyvä vuosi vierailulle, kun lunta oli ja välillä myös suojalunta.. Edellinen joulu ei sitten valkoinen ollutkaan.. Kuulostaa kyllä ihanalta vierailulta! Toivottavasti hyvät muistot pysyvät mielessä ainakin ensi kertaan asti. 🙂

  • Anna tammikuu 4, 2018 11:02 am - Vastaa

   Oli kyllä kiva visiitti ja lumi oli ihana yllätys 🙂

 7. Elina Marjaana Travel Blog tammikuu 1, 2018 3:16 pm - Vastaa

  Tänä vuonna oli kyllä niin ihanan luminen joulu monessa paikassa! Kivoja kuvia ja tunnelmia!

  • Anna tammikuu 5, 2018 11:35 am - Vastaa

   Jep, valkoinen joulu oli ihana yllätys <3

 8. Anna-Katri / Adalmina's Adventures tammikuu 1, 2018 3:46 pm - Vastaa

  Varmasti ihana viettää pitkästä aikaa joulua ja talvea Suomessa! Ja onneksi sattui lumiset säät muuallekin kuin lappiin. 🙂 Jään seuraavaksi odottelemaan seikkailujanne palmupuiden alta. 😉

  • Anna tammikuu 5, 2018 11:35 am - Vastaa

   Palmupuiden alle kaihoaakin jo mieli, onneksi ei tarvitse kauaa odotella… 🙂

 9. Sandra tammikuu 2, 2018 9:35 am - Vastaa

  Oon niin onnellinen, että saatiin lumiset joulupäivät myös Pirkanmaan suunnalle! Teillä kuulosti olevan juuri täydellinen, idyllinen suomivisiitti. Harmi vain, kun aina pitää olla kiirehtimässä pää kolmantena jalkana, että ehtii tehdä kaiken ja nähdä kaikki ihmiset.

  • Anna tammikuu 8, 2018 3:47 am - Vastaa

   Joo, oli kyllä tuuria mukana 🙂 Ja joo, varsinkin, kun näin harvoin käy Suomessa niin tuntuu, että pitäisi olla aikaa kaikille, mutta kun sitä ei ole.

 10. Outi / Maa Quzuu tammikuu 4, 2018 4:45 pm - Vastaa

  Hei minäkin haluan tällaisen Suomi-kokemuksen! Terveisiä synkästä Helsingistä!! 😀 Ihanan kuuloinen reissu teillä ollut Suomessa! Kylmyys ja pimeys toimii jos tietää taas pääsevänsä hetken päästä lämpöön 😉

  • Anna tammikuu 8, 2018 3:48 am - Vastaa

   Heheh, nimenomaan! Pimeys oli totta puhuen pieni järkytys, mutta sillä siitä selvisi, kun muistutti itseään sen väliaikaisuudesta. Ja onhan Suomessakin sitten vastapainona -todella- valoisat kesät.

 11. Hassua lukea sun blogista lumisia juttuja, yhdistää niin Muuttolinnun aurinkoon ja palmuparatiiseihin. 🙂 Oli varmaan aika ihanaa olla pitkästä aikaa käymässä ja moikkaamassa perhettä sekä ystäviä.

  • Anna tammikuu 8, 2018 3:48 am - Vastaa

   Joskus näinkin päin, lämpimästä kylmään! Oli ihana loma.

 12. Henna / Kulkutautiset tammikuu 6, 2018 9:15 pm - Vastaa

  Ihania tunnelmallisia kuvia ja mahtavaa, että pääsit pitkästä aikaa kotimaan lumisia maisemia ihailemaan! ^_^ On vaikea kuvitella, miltä se ja kaikkien rakkaiden näkeminen noin pitkän ajan jälkeen tuntuu, mutta varmasti melko pakahduttavalta. En malta odottaa, mitä seikkailuja teille on luvassa nyt 2018, ainakin Hongkong on aika ihana paikka aloittaa vuosi. Mekin suuntaamme sinne ihan kohta ja se onkin lempparikaupunkini.

  • Anna tammikuu 8, 2018 3:49 am - Vastaa

   Pakahduttava on hyvä sana. Sitä odottaa niin paljon! Kiva kuulla, että tekin ootte suuntaamassa Honkkareihin, se on ehdottomasti myös yksi omista lemppareistani <3

 13. Rosa tammikuu 6, 2018 11:32 pm - Vastaa

  Niin kauniita kuvia ja paljon lunta. Ihan satumainen tunnelma kaikissa postauksen kuvissa.

 14. Liisa tammikuu 7, 2018 3:41 pm - Vastaa

  Näyttää ja kuulostaa täyden kympin Suomi-lomalta? Mulla on usein Helsinki-visiittien jälkeen samanlainen olo: ei yhtään levännyt, mutta sitäkin onnellisempi!

  • Anna tammikuu 8, 2018 3:50 am - Vastaa

   Näin juuri 🙂 Oli ihana loma!

 15. Anne tammikuu 19, 2018 10:28 am - Vastaa

  Muuttuiko lumi loman lopulla loskaksi ? 🙂 Hyvästi loskapaska – kommentin perusteella ajattelin.
  Hienoja kuvia .

Jätä kommentti