Emme ehtineet viettää Etelä-Australian pääkaupungissa Adelaidessa kovin montaa päivää, mutta meistä se oli aivan hurmaava kaupunki. Rohan on asunutkin Adelaidessa, ja voisimme hyvin kuvitella joskus muuttavamme tänne.

Australian viidenneksi isoin kaupunki on kaksi kertaa Helsingin kokoinen, ja sillä on paljon tarjottavaa, kuten upeita kansallispuistoja ja rantoja. Koska Adelaide on Australian viinipääkaupunki, Adelaiden visiitin teemaksi nousi viininmaistelu. Parin tunnin päässä Adelaidesta löytyy verrattaen pieni mutta kaunis Clare Valleyn viinialue.

IMG_3709 (700x525)

IMG_3712 (2) (525x700)
Ajoimme campervanimme yöksi hiljaiselle, kalliinnäköisen lähiön parkkipaikalle, suoraan rannalle. Jännittäviä hetkiä koettiin, kun keskellä yötä Rohan herätti meikäläisen kuultuaan epämääräisiä ääniä pakun ulkopuolelta. Kurkkasimme ovesta, mitä ihmettä siellä tapahtuu. Parinkymmenen metrin päässä, avoimen autonoven vieressä maassa makasi tajuton nainen voihkien. Päässäni pyöri ensiapukurssien opit. Soitimme ambulanssin. Poliisi halusi meiltä lausunnot. Koska täällä ei ole sallittua yöpyä autossa, improvisoimme ja sanoimme vasta saapuneemme, kolmelta yöllä rannalle.

IMG_3718 (514x700)
En tiedä johtuiko siitä, että olimme viettäneet paljon aikaa keskellä ei-mitään, ja olin iloinen päästessäni takaisin asutuksen ja ihmisten pariin, mutta meikäläinen tykkäsi Adelaidesta paljon. Kauniita rantoja, kulttuuria ja hyvää safkaa.

DSC_1549 (700x516)
Kiipesimme Mt Loftyn huipulle, josta avautuivat hulppeat maisemat yli Adelaiden. Puut olivat syksyn väreissä ja vesiputoukset pulppusivat.

DSC_1552 (700x334)
Clare Valleyn viinitiloilla kauniit maisemat houkuttelivat tankojuoppoilemaan, joten vuokrasimme pyörät alle. Pyörä osoittautuikin oivaksi keinoksi tutustua alueeseen.

IMG_3708 (700x525)

Clare Valley on yksi Australian vanhimmista viinialueista, ja täältä löytyy yli 40 viinitilaa, joista monet ovat todella viehättäviä ja kuvauksellisia. Jos olet alueella, älä missaa Clare Valleyn vanhinta viinitilaa Seven Hillsiä!

IMG_3704 (700x525)

Ennen pitkää meidän reissut kyllä tuovat meidät takaisin Adelaideen. Nyt oli aika palata takaisin kotiin.