Anna Ihmemaassa – Grampians

Grampiansin vuoristoinen kansallispuisto sijaitsee vain parin tunnin ajomatkan päässä länteen Melbournesta. Olen asunut Melbournessa jo vuosia, mutta en tähän mennessä ollut saanut raahattua takamustani tänne. Grampiansin pitäisi olla jokaisen Melbournen matkaajan listalla!

Grampiansin vuoristoa

Emu Grampiansin kansallispuistossa

Mahtavia maisemia, vuoria, järviä, vesiputouksia, luontoa, kenguruita, emuja ja muita Australian elukoita. Etelän talvea kun elettiin, ilma oli kylmä, enkä ollut kunnolla varustautunut. Saavuimme auringonlaskun aikaan leirintäalueelle, jossa meidät ottivat vastaan kymmenet kengurut ja emut.

Kenguruja Grampiansin kansallispuistossa

Kenguruja Grampiansin kansallispuistossa

Majoitusvaihtoehtoja löytyy leirintäalueesta ja hostelleista luksushuviloihin. Grampiansin reissuun kannattaa varata enemmän kuin yksi yö, sillä tekemistä riittää. Patikoinnin ja kiipeilyn rakastajalle Grampians on paratiisi.

Kenguru Grampiansin kansallispuistossa

Emuja Grampiansin kansallispuistossa

Vaikka et patikoinnista yleensä piittaisikaan, muutama kävelyreitti kannattaa ehdottomasti reippailla läpi. Yksi niistä on Wonderland, joka on noin kymmenisen kilsaa, ja sen kävelee noin muutamassa tunnissa. Se ei ole helpoin kävelyreitti, mutta ehdottomasti sen arvoinen.

Huipulle kulkee myös oikotie, jos vaellus ei nappaa (The Pinnacle walk).

Wonderland walk, Grampians

Grampians National Park

Wonderland walk, Grampians

Ihmemaan kävelyreitti kulkee kanjoneiden ja vaikuttavien kivimuodostelmien läpi. Täällä voisi kuvitella olevansa toisella planeetalla. Australian ihmemaata parhaimmillaan!

Huipulta avautuvat hulppeat näkymät alas laaksoihin ja kauas horisonttiin. Rohanin piti tietenkin mennä tyhmäilemään reunalle meikäläisen huitoessa miestä alas. Itseäni kuumotti jo pelkästään seisoa aidan takana. Joku täältä on tainnut joskus tippuakin.

IMG_3768 (2) (1280x960)

Grampiansin näköalapaikoilta maisemia kuikuillessa tuntui kuin olisi voinut koskettaa taivasta. Vaikka eivät nämä mitään korkeita vuoria olekaan, maisemat ovat silti henkeäsalpaavat.

DSC_1586_stitch (1280x607)

Alueelta löytyy lukuisia vesiputouksia, me tsekkasimme tällä kertaa vain pari hassua. Niistä kuuluisin MacKenzie Falls on varmasti yksi Victorian osavaltion kauneimpia.

DSC_1571 (1280x857)

MacKenzie Falls, Grampians

Vesiputous Grampians National Parkissa

Kaiken sen uuvuttavan patikoinnin jälkeen on hyvä nesteyttää itseään jollain alueen mahtavista viinitiloista. Grampiansin viinitilat ovat niittäneet mainetta erityisesti skumpillaan.

Viinitilalla Grampiansilla

Viinitilalla Grampiansilla

Viinitilalla Grampiansilla

Hyvä tapa tehdä Grampiansin retki on yhdistää se Great Ocean Roadiin. Varaa näihin molempiin kuitenkin ihanteellisesti ainakin se viikko, sillä nähtävää riittää!

TAKAISIN MELBOURNE -KAUPUNKIOPPAASEEN