Ensimmäinen etappimme Intrepidin Vietnamin matkalla oli Mekong-joen delta eli suistoalue, jonne suuntasimme pian Ho Chi Minhin ensitapaamisen jälkeen. Mekongin deltalla meille oli järjestetty paikallinen homestay yöksi, eli yövyimme paikallisen perheen luona. Täällä pääsimme näkemään autenttista Vietnamia ja seuraamaan läheltä paikallista maalaiselämää.

Mekong –joki tunnetaan Vietnamissa nimellä Cuu Long, joka tarkoittaa yhdeksää lohikäärmettä. Mekongin deltaa kutsutaan myös Vietnamin riisikulhoksi, sillä puolet maan riisistä saadaan täältä.

IMG_3993 (800x600)

mekong delta

Ho Chi Minhistä on helppo tehdä retkiä noin sadan kilsan päässä sijaitsevalle Mekongin suistolle. Kaupungista löytyy paljon valmismatkojen tarjoajia, mutta reissu on myös ihan mahdollista tehdä ominpäin.

mekong delta

Mekong-joella

Joelle päästyämme hyppäsimme pieneen paattiin, jossa risteilimme läpi valtavien vesiteiden ja pienien piilotettujen jokien varrella. Mekongin vihreänkellertävä vesi ei varsinaisesti houkuttele pulahtamaan, mutta palmujen katveessa lipuminen botskissa oli rattoisaa, varsinkin näin Ho Chi Minhin kaaoksesta saapuessa.

Vastaan lipuu jos jonkinnäköistä paattia. Mekongin delta on oma maailmansa vetten päällä. Elämä Mekongin suistossa pyörii joen ympärillä, ja moniin kyliin pääsee ainoastaan veneellä. Monilla ihmisistä vene toimii myös kotina.

IMG_3986 (800x600)

IMG_3985 (800x600)

Välillä pysähdyimme tutustumaan elämään joen varrella. Pääsimme mm. seuraamaan kookoskarkkien ja hunajan valmistusta. Nämä kookoskarkit ovat suussa sulavan herkullisia, suosittelen kaikille Vietnamin matkaajille!

kookoskarkkeja

Lounastimme paikallisten tyyppien kotona. Ruoka oli vietnamilaiseen tyyliin paitsi maittavaa, myös näyttävää!

kalaa vietnamilaiseen tyyliin

IMG_3975 (600x800)

Homestay oli oikein mukava aito vietnamilainen mökki. Länsimaisien standardien mukaan aika perus, mutta vietnamilaisin standardein varsinaista luksusta! Paikan omistajan täytyy olla rahoissaan.

Turisteja selvästi usein vastaanottava vieraanvarainen perhe piti meistä erittäin hyvää huolta, saimme kasoittain ruokaa ja jopa loistavaa viihdettä vietnamilaisen livemusiikin muodossa. Kaikki olivat superystävällisiä, vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan.

Mutta sen sanottuani täytyy todeta, että olihan tämä enemmän kuin bed & breakfast kuin homestay. Kommunikaatio jäi vähäiseksi, ja perhe söikin itse omissa oloissaan.

vietnamilaisessa homestayssä

IMG_4008 (800x599)

Kodista teimme pyöräretken paikalliseen kylään. Pyöräily hiljaisilla maanteillä oli rentouttavaa. Satunnaisia kartiohattuja näkyi siellä täällä, mutta pääasiassa tiet olivat autioita.

Kylässä meikäläinenkin pääsi kokeilemaan maton punomista. Homma ei oikein sujunut samalla tavalla kuin vietnamilaismammoilla, joten en ole jättämässä päivätyötäni.

maton punontaa

Paluumatkalla alkoi sataa, mutta onneksi olimme varustautuneet!

IMG_4006 (600x800)