Australialaisia järvimaisemia Lakes Entrancessa

Jos Australiasta ei ensimmäisenä tule mieleen sademetsät, niin ei kyllä järvetkään. Mutta Australia on valtava ja monipuolinen maa. Toinen pysäkkimme Australian kaakkoisrannikon road tripillä Melbournesta Sydneyyn oli Lakes Entrance, pieni järvimaisemien lomakylä itäisessä Gippslandissä.

Lakes Entrance on mahtava paikka viikonloppulomalle Melbournesta, vaikka ajomatkaa tuleekin lähemmäs neljä tuntia suuntaansa.

90 Mile Beach, Victoria, Australia

Lakes Entrance, Victoria, Australia

90 Mile Beach, Gippsland

Järvimaisemat ovat Suomeen verrattuna erilaisia, mutta häkellyttävän kauniita silti. Lakes Entrancen järvimaisemiin kuuluvat hiekkarannat ja -dyynit, kirkas vesi, pelikaanit ja mustat hanhet.

Rantahiekalla voi köllötellä niin tyynen järven rannalla kuin meren aaltojen kohinassakin. Kävelysillan poikki pääsee 90 mailin eli 140 kilometrin pituudelle venyvälle 90 Mile Beachille meren rantaan.

90 Mile Beach erottaa Gippslandin järvialueen, Australian suurimman sisämaan vesiverkoston merestä. Järvialue yhdistyy mereen keinotekoisen väylän kautta, josta Lakes Entrance on saanut nimensä.

90 Mile Beach, Gippsland

90 Mile Beach, Gippsland

On helppo ymmärtää, miksi lomailijat tulvivat Lakes Entranceen ympäri vuoden ja erityisesti kesällä. Vesiaktiviteettia löytyy joka lähtöön, ja maakravuillekin löytyy mm. patikointi- ja pyöräilyreittejä hulppeissa maisemissa. Turisteja riittää, mutta silti kylässä on leppoisa lomatunnelma.

Musta hanhi järvellä Australiassa

pelikaaneja ja mustia hanhia rannalla Australiassa

Pelikaaneja Lakes Entrancessa

Lakes Entrance on myös paratiisi kalastajille, onpa sitä jossain kutsuttu Australian kalastuspääkaupungiksikin.

Veneitä saa vuokrattua huokeaan hintaan myös grillillä varustettuna, eli tästä ei kala-ateria enää tuoreemmaksi muutu!

Itse en kalastuksesta niin välitä, mutta veneessä loikoilu järvellä viinilasillisen kera, makkarat tulilla ei kuulosta ollenkaan hassummalta. Tätä varten tullaan muuten takaisin ensi kesänä!

Rannalla Lakes Entrancessa

Lakes Entrancessa ei voi käydä maistelematta paikallisia meren antimia. Yritimme päästä kylän parhaimpiin ravintoloihin, mutta ilman varausta se oli turhaa. Majoituksetkin näyttivät olevan pääasiassa täynnä, vaikka elettiin loppukesää.

Aika herkullisesta setistä pääsimme nauttimaan silti. Onko mitään parempaa, kuin napsia ostereita auringonlaskussa rantakadulla kylmän valkkarilasin kera?

Meren antimia Lakes Entrancessa

Auringonnousu 90 Mile Beachillä

Vielä ennen lähtöämme Lakes Entrancesta todistimme unohtumattoman auringonnousun 90 Mile Beachillä. Onneksi nämä eivät olleet hyvästit, tänne tullaan pian uudestaan!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.