Balin Canggu – Trenditietoisen menovinkit

Balin Canggu alkaa usean Balin matkan jälkeen olla meille kuin toinen koti. Tässä kokemuksia Canggusta ja muutamat trenditietoisen vinkit – mistä löytyy söpöin smoothiekulho, entä instagrammattavin rantabaari?

Kun vain muutama vuosi sitten Balin Canggu oli lähinnä Balilla asuvien ulkomaalaisten ja surffareiden keskittymä, nyt sinne suuntaavat kaikki, ja alueesta on tullut yksi Balin trendikkäimpiä. Canggu sijaitsee lyhyen matkan päässä pohjoiseen Kutan ja Seminyakin turistirysistä. Alue on vielä onnistunut säilyttämään pykälää rauhallisemman tunnelman, mutta ken tietää kuinka kauan.

Canggun tummahiekkaiset rannat eivät varmasti ole Balin kauneimpia, vaikka surffaajien kansoittamalla Echo Beachillä onkin ihan leppoisa tunnelma. Rantojen sijaan Cangguun suunnataan surffin, joogan, trendikkäiden kahviloiden ja baarien sekä pykälää letkeämmän tunnelman takia.

Bali Canggu kokemuksia | Smoothiekulho

Canggu, Bali | Ranta

Balin Canggu – Vinkit söpöimpiin kahviloihin

Tässä muutamat vinkit Balin Cangguun etenkin kahviloiden ja rantabaarien rakastajille.

1. La Laguna

Mustalaiskaravaanien ympäröimästä puisesta rantabaari La Lagunasta tulee mieleen mustalaisleiri. Brunssi oli herkullinen, mutta auringonlaskussa ja pimeän laskeuduttua valojen syttyessä paikka on varmasti vielä paljon taianomaisempi!

Canggu vinkit | La Laguna

2. Folie

Folie tarjoilee modernia ranskalaista ruokaa söpössä pastellinsävyisessä ravintolassa. Täällä nautimme helposti yhden Canggun parhaista brunsseista. Ensi kerralla täytyy palata illalliselle.

3. La Brisa

Canggun kuvauksellisen kauniista rantabaari La Brisasta löytyy riippukeinuja, uima-allas, sohvia sieltä täältä, säkkituoleja palmujen katveessa… Tästä ei rantabaari paljon parane! Me kävimme lounaalla, mutta haluan ehdottomasti tulla tänne joskus illan pimetessä, kun La Brisassa pidetään bileitä.

Canggun La Brisassa on minimiostospolitiikka, eli joudut maksamaan tänne vajaa kympin sisäänpääsymaksun, josta suurin osa hyvitetään ruokaa ja juomaa vastaan. Parhaimmista pöydistä saa kuitenkin pulittaa jopa 60 euroa, siinä saa drinksuja saa imeä jo useamman, ellei ole isossa porukassa.

4. Avocado Factory

Canggun Avocado Factory on pakollinen pysäkki kaikille avokadon rakastajille. Kaikissa annoksissa on käytetty tavalla tai toisella tätä hedelmien kuningasta. Paistettu avokado ja avokadohummus olivat herkullisia yllätyksiä!

Canggu kokemuksia | Avocado Factory

5. Koi

Koi on ulospäin muita listattuja vaatimattomampi paikka, mutta sen se korvaa loistavalla murkinallaan. Majoituimme Canggussa aivan Koin vieressä, joten täällä tuli ravattua useaan otteeseen. Avokadotoastit ja smoothiekulhot ovat täällä varma valinta.

6. Cafe Organic

Canggun Viihtyisä Cafe Organic on etenkin terveellisen ruoan ystäville. Täältä saat ylivoimaisesti Canggun söpöimmän smoothiekulhon. Kookoksessa tarjoiltuna, tottakai!

Canggu tekemista | kahvila

7. The Loft

Canggun The Loft -kahvilan juuret ovat Sydneyn Bondissa, joten pitihän meidän käydä testaamassa, yltääkö ruoka australialaisiin standardeihin. Ruoka oli maittavaa, mutta paikka saa pitkän miinuksen surkeasta palvelusta. Antaisin sille kuitenkin vielä toisen mahdollisuuden!

Canggu vinkit | Loft kahvila

8. Love Anchor

Kun maha on täynnä, voi suunnata shoppailemaan Canggun söpöille marketeille. Yksi käymisen arvoinen on ehdottomasti Love Anchor. Love Anchorissä tavara on uniikimpaa kuin Ubudin tai Legianin tusinamarkkinoilla, toisaalta hintoja ei saa tingittyä yhtä alas.

Canggu Bali | Love Anchor -tori

+ 1 Motel Mexicola

Jos tarkkoja ollaan, Motel Mexicola sijaitsee kylläkin viereisessä Seminyakissa. Mutta tänne kannattaa ehdottomasti hurauttaa Canggusta asti. Tämä valtava meksikolainen ravintola/baari on instagrammaajan unelma, ruoka on loistavaa, ja iltaisin täällä on täydet bileet.

Canggu – Kokemuksia villamajoituksesta

Meitä vetää Balille kerta toisensa jälkeen erityisesti saaren ihana majoitustarjonta. Täällä voi elää herroiksi ja asua huvilassa tai villassa omalla uima-altaalla samalla rahalla, millä Suomesta saa kämäisen hotellihuoneen. Tässä yksi ihana villa Balin Canggussa, jonne päädyimme puolivahingossa epäonnen muuttuessa onnenpotkuksi. Airbnb -varauksemme nimittäin peruttiin viime tipassa, ja villan omistajat siirsivät meidät toiseen, isompaan, ja hienompaan. Omalla uima-altaalla, kolmella makuuhuoneella ja neljällä kylpyhuoneella varustettu villa oli tosin kahdelle hengelle tarpeettoman iso.

Canggu kokemuksia | majoitus

Villan sijainti on rauhallinen ja syrjäinen, ja liikkumiseen tarvitsee renkaat alle. Toisella puolella tietä sijaitsee suosittu Finns Recreation Club, josta löytyy vesipuisto ja kuntosali.

Villan hintaan kuului henkilökunta, joka piti huolta, että meillä on aina kaikki, mitä tarvitsemme. He kävivät kaupassa ja kokkailivat meille halutessamme aterioita. En ole tottunut omaan henkilökuntaan, ja välillä tunsin oloni vaivaantuneeksi. Henkilökunnan olisi toki voinut käskeä kotiinsa niin halutessaan, ja yleensä niin teimmekin viimeistään lounaan jälkeen.

Canggu | majoitus

Canggu kokemuksia | villa

Rohan sen sijaan oli omassa elementissään huvilan herrana. Yhtenä päivänä hän sai loistoidean pyytää henkilökuntaa hommaamaan meille 500 temppelipuun kukkaa eli plumeriaa, jotta voisi täyttää niillä uima-altaan. Meikäläistä hävetti.

Henkilökunnalla meni kukkienhakureissussa kauan. Viimein he palasivat ja ojensivat päät painuksissa kassillisen täynnä kukkia. He olivat kovin pahoillaan, etteivät kyenneet löytämään kuin 200 kukkaa, vaikka olivat ajelleet ympäriinsä pitkin Canggua ja Seminyakia. Jätin henkilökunnalle muhkean tipin.

Canggun villan altaalla meni mukavasti pari päivää auringossa loikoillen palvelusväen kiikuttaessa sateenvarjodrinkkejä kouraan. Saimmepa poolin reunalla vielä hieronnatkin. Ehkä sittenkin voisin tottua tähän.

Jos kiinnostuit, kyseessä oli Club Corner Residence, normihinta 260 euroa yöltä.

Lue myös: KOHDEOPAS – BALI

Tärkeimmät vinkit Balille

Mitä tehdä Balilla – 40 ideaa lomanviettoon