Halong Bayn Cat Ba ja Monkey Island

Cat Ba on kaunis saari Vietnamin kuuluisassa Halong Bayssä. Yövyimme täällä yhden yön Halong Bayn seikkailulla. Rankkasateiden jälkeen aurinko oli vihdoin tullut esiin, ja päätimme lähteä siitä nauttimaan kajakoimalla Cat Ban saarelta läheiselle Monkey Islandille.

dsc_0610-1280x857

Aamulla Cat Ban saarella paikalliset kuskasivat meidät mopojen kyydissä rantaan, josta saimme kajakit. Siellä me meloimme menemään sokeritoppavuorten lomassa peilityynessä meressä. Tai no, Rohan meloi menemään, kun itse keskityin tärkeimpään eli rusketukseen. Kohtuullisen kaunis paikka!

dsc_0638-1280x906

img_4334

img_4354

Muistaako joku muukin legendaariset Monkey Island -seikkailupelit ja Guybrush Threepwoodin? Timanttia. Tarpeetonta kertoa, että olin innoissani päästessäni oikealle Apinasaarelle.

Monkey Islandilla pysähdyimme lepimään ja pulikoimaan kirkkaassa turkoosissa vedessä. Merirosvoja ei näkynyt, mutta apinoita senkin edestä. Röyhkeitä apinoita, jotka häikäilemättä varastavat turistien ruoat.

Cat Ba ja Monkey Island, Halong Bay

Matkan varrella Cat Ba -saaren lähistöllä näimme kelluvia kalastajakyliä, joissa ihmiset elävät kelluvissa asumuksissaan veden päällä koko elämänsä ja elävät kalastuksella. Näille tyypeille meri on koko elämä, ei pelkästään koti. Kiehtovan erilainen elämäntapa, olisi ollut siistiä päästä lähemminkin tänne tutustumaan, jos aikaa olisi riittänyt.

dsc_0667-1280x850

Emme itse Cat Ban saareen ehtineet sen lähemmin tutustua, mutta saari vaikutti ihan viehättävältä, joskin turistiselta. Alla pari hätäistä otosta satamasta, ennen kuin botski tuli meitä noutamaan.

img_4369

img_4378

img_4367

Harmitti, ettei meillä ollut täällä enemmän aikaa, Cat Ban saarella olisin mielelläni viettänyt toisenkin yön. 

Lue myös: Bai Tu Long Bay – Koe Vietnamin Halong Bay ilman turistimassoja

Halong Bayn risteily – Vinkkejä ja kokemuksia